- 2 Temmuz 2015
- 126
- 97
- 48
- 39
- Konu Sahibi rosalinda23
-
nişanı bile kendisi yaptı siz masrafa girmeyin deyip canım.. ama kişiden kişiye aileden aileye yetiştirilme durumuna göre değişir durumArkadaslar 15 gun kaldi söz ve nisanima ama bu son 3 gündür kafam biseylere takildi nolur fikir verin.Adedi usulü bu mudur bilmiyorum ama bu hafta böyle hep hazirliklarla ugrasirken kendi adima yapacagim hazirliklara nisanlim olacak insandan bir kez bile sen maddi olarak sıkışma neler yaptin paran cikisiyor mu zorda kalma suna da ben el atayim vs.hic duymadim.Bu arada ikimiz de memuruz.Ben bi de konut kredisi oduyorum ev almıştım.Mesela nişan pastasi yaptirdim,mutfak esyasi almaya ayaklandim,nişan hediyelikleri ve damat fincani sipariş vermek istiyorum dedim kac kez yaninda dedim hic agzina almadi sana maddi destek olabilirim sikisma diye sizce ondan bu beklentim normal mi sizin nisanlilariniz bu süreçte en azindan ben yapayim edeyim destek olayim dediler mi?Mesela bizde nişan kiz tarafinin salonu felan tuttum ben ama en azindan böyle pastasidir verecegim siparislerdir beklerdim sen sıkışma maddi anlamda demesini. Gecen gün benden kucuk bir miktar borc aldi ama o an ustunde yoktu nakit bu yuzden ben teklif ettim kesinlikle yanlış anlamayin onunla bir ömrü paylasicam aramizda sen ben yok bunu ona da dedim ama 1haftadir sgzina bile almadi beklerdim en azindan seninde harcamalarin var en azindan parayi almiyosan da bi alacagina destek olayim demesini ki zaten asla olmazdim feda olsun ona ama beklerdim.Nolur fikir verin sizce normal mi?
Ilk basda borc istedigi parayi tabiki odemesi gerekir. Herseyi ikiniz alip odeyecekseniz nisan masrafinada yardimci olmasi gerekir en azindan biseye ihtiyacin varmi diye sormali. Ama sunu unutmaki bunlar cok hassas konular eger konusmayi dusunuyorsan cok dikkatli secmen gerekir kelimelerini. Mesela nisan pastasini erkek tarafi getirmesi gerektigini soyleyebilirsin. Allah yardimcisi olsun.Simdi ben şöyle kisaca sıkıntımı anlatayım sizlere anlasilamadim galiba.Şunu ogrenmek istiyorum nisanliniz siz bayanlara bu hazirlik sürecinde aldiklarinizla ilgili en azindan yardimci olayim destek olayimmi diye sordumu?Yani mesela biz tüm esyalarimizi da kendimiz alip ödeyecez bana alinacak altinlar bile benim eve giren paramla ödenecek nisanlimin hic birikimi yok.Yani sanki de kendi altinimida kendim almış oluyorum.Bana ilk evlenmeye karar verdigimiz zsmanlarda canim nisan kiz tarafinin da olsa ben yine de sana yardimci olurum masraflarda diyen adam simdi bana ne alemdesin paran cikiyo mu diye bile sormuyo.Benim ailemdense onun ailesi daha kalabalik her biri bi destek olsa biz borcumuzu kisa surede bitirirdik.Daha bunlari gectim dun yuzugumuzu bile amcasinin ordan kaporayla aldik aile destegimiz yok.Belki merak edersiniz ailesi yapamayacak duzeyde mi diye Hayır çünkü maddi sikintisi olan bi aile degil orta halliler.Yani bu nisan asamasinda bile nisanlim olacak insan gecen benden aldigi bi miktar paraya ne ihyiyacim oldugunu bildigi halde dile getirmiyo.Zaten almsm ama sizce bu durum normal mi?
Durumun iyiyse nisanlin cebine niye harclik koyuyor.Canım bende nisanlimla yıllardır birlikteyim cebime harçlığımi bile koyardi lakin o nişan sürecinde bende pek o yönde destek göremedim hatta dile de getirdim" eee paran varya dedi bizimki"o zamanlar bende bekliyordum birseyler söylesin ama biraz akıl edemediklerinden biraz da bizim maddi yönden güçlü olmamizdan bence. Ben babamdan da bekledim ama oda demedi mesela çünkü biliyor ki yapıyorum bir şekilde. Nişanlıni taniyorsan çok takılma canım dusunemiyirdur ama tatli şekilde dile de getir. Hepten de rahata alismasinlar
Durumun iyiyse nisanlin cebine niye harclik koyuyor.
Neye takilmam gerekiyorsa soyle ona takilayimvalla çok yüklü krediler ödedim haliyle ay sonuna doğru paramın kalmadığı oluyordu, takıla takıla buna mı takıldınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?