nişan atan kişilere karşı önyargı var mı

maviayy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
111
1
96
İstanbul
arkadaşlar nişan atan kadın ya da erkek sonrasında yeni bir ilşki aradıklarında hangisi daha çabuk kabul edilir.ya da her ikisi iiçin de durum aynı mıdır.ya da şöyle diyeyim nişan atmış bir erkekle evlenmeyi düşünür müsünüz yoksa önyargılı davranır mısınız.ilk kez tanışıyorsunuz ve size nişanlanıp ayrıldığını söyledi.fikriniz ne olur.hemen eler misiniz yoksa tanımaya değer dermisiniz.

Nişan bir süreçtir bana göre.Evlilik öncesinde eşlerin birbirini tanıması daha iyi birbirini gözlemlemesi için sadece bir presüdürdür..
Direk elemek yerine bence yakından tanımaya,o insanı tanımaya çalışın..
Size birde tavsiye;eğer geçmişe takılırsanız,geleceğinizi göremezsiniz.Bence geçmişte yaşadıkları ile değilde,sizin onu tanıdığınız andan itibaren süzgeçten geçirin..Asıl sizin ne istediğiniz ve anlaşıp anlaşamayacağınız önemliyerimseniben

neden önyargılı olayımkı sonuçta nişanlılık ne için vardır
insanlar birbirilerini daha iyi tanımaları için
demekki daha iyi tanımışlar ve olmayacağına karar verip ayrılmışlar
bundan doğal ne olabilirki
ha çıkareken ayrılmışlar ha nışan atmışlar benim için farketmez

arkadaşlar nişan atan kadın ya da erkek sonrasında yeni bir ilşki aradıklarında hangisi daha çabuk kabul edilir.ya da her ikisi iiçin de durum aynı mıdır.ya da şöyle diyeyim nişan atmış bir erkekle evlenmeyi düşünür müsünüz yoksa önyargılı davranır mısınız.ilk kez tanışıyorsunuz ve size nişanlanıp ayrıldığını söyledi.fikriniz ne olur.hemen eler misiniz yoksa tanımaya değer dermisiniz.

gecmis nesilde var valla güzelim

halada parmaklarimizla sayalamayacak kadar kisilerde mevcut

ama kendi adima sunu soyleyebilirim nisanlanmanin göbek adi tanima süreciyse

neden ayrilma karari alinca bak bak bu nisanlandi ayrildi gözüyle bakiyorlar anlamiyorum

nedir bu ön yargi onu zaten hic ama hic anlamiyorum

insallah umuyorum ki yeni nesil genclik bunu ortadan kaldiracaktir opuyorumnanaktan

kendi fikrimi degil toplumun fikrini soyliyim
nisan atan erkek icin hicbisey farketmez, ama kiz icin kafalarda tereddutler olusur

Ben söz attım ben kötümüyüm şimdi ya bu toplumdaki zihniyeti anlayamıyorum,insanlar szölenmeden nişanlanmadan flört etse birşey olmuyor ciddi bir ilişkiye karar vermişsin engeller cıkmış olmamış kötü olan ne?

Niye hep önyargilara gore yasiyoruz ki? Kendiniz yazmissiniz, ön yargi diye..

ben evlendim ayrildim, alnik ak, basim dik valla. Bir insanin durusu önemlidir, gerisi zaten bos lakirti kalir. Sizin elinizde olan birsey bu, sadece evlenip ayrilmak yada nisani atmak degildir. Hayatta hersey bizim icin, herseye hazirlikli olmamiz gerek.

Benim basimada gelmez diyenlerin halini bende goruyorum, etrafiniza sizde bakin, sizde goreceksiniz.

nişan atsa nolur atmasa nolur yaa.. sanki çok kötü bişi yani.. insanlar anlaşamazlarsa hiçbir şekilde ilişkilerini devam ettirmek zorunda değiller ki yani 40 yıllık evli insanlar bile anlaşamayıp boşanıyo kaldı ki o da gayet normal bi durum kimse kimseyi çekmek zorunda değildir yani..

canım hala var o önyargı
sanki boşanıyo
zaten nişan tanıma tanışma evresi anlaşamayınca uzatmanın alemi varmı??

Benim çevremde hiç böyle bir önyargı yok, nişan atan çook tanıdığım var, iyi de yapıyorlar.
Elalem laf söylemesin diye evlenip ondan sonra mecbur kalıyorlar boşanmaya, ne oluyo
sonra, boşanmış!
Evlenip boşanmaktansa nişanlıyken ayrılmak daha mantıklı tabii ki. Çevremde nişan atmış
kişilerin bu durumu bir süre konuşulmuş ve unutulmuştur hep zemuszemus

arkadaşlar bir de şunu soracam.erkeklerin bazıları için bu belki sorun olabiliyor.ilk kez buluştuğunuz birine hoşunuza gittğini de varsayarsak ilk buluşmada nişanlanıp ayrıldığınızı söyler misiniz.yoksa önyargılı davranmasın diyerek diğer buluşmda mı söylemeyi tercih edersiniz.

nişan atmış denilir... tabi ama bu önyargıdan değil meraktan dedikoducu ruhumuzdan.. yoksa ne önemi var...
herhangi biriyle 5 sene çıkıp ayrılmışın diyelim.. dedikodu ruhu olan insan ''aa falanca kişinin5 yıldır istediği vardı heralde istemeye gelmiyolardı ayrıldılar''da der.
insanlar sebebi sorunu merak eder neden attınız kızım nişanı ne oldu falan diye..
nişan attı denilmesin diye evlenip boşanmak çok daha iyi midir?

bence 3 günlük hayatta ne zaman birbirini götüremeyiceğini hissettin yol ayrımındasın farkettin herkes yoluna gitmeli...

Nişan,zaten tanıma dönemidir,
ilişkiye verilen resmi bir addır,
başka da birşey değil,bu tanıma dönemin de, ters gelen huyları olduğu zaman,
anlaşamadığı zaman tabiki nişanı atacaktır..
çok doğal olan bu süreç,bazı kişiler için,nedense çok önemli,
ama doğal bir süreç bence..
erkek arkadaşınıza,ilk görüştüğünüz anda,sohbet için de söyleyin,
çünkü saklanacak bir durum değil...
sevgiler...

arkadaşlar bir de şunu soracam.erkeklerin bazıları için bu belki sorun olabiliyor.ilk kez buluştuğunuz birine hoşunuza gittğini de varsayarsak ilk buluşmada nişanlanıp ayrıldığınızı söyler misiniz.yoksa önyargılı davranmasın diyerek diğer buluşmda mı söylemeyi tercih edersiniz.

maviayycım yaşadıklarını çok iyi a nlıyorum 1 ay önce söz attım o zamanlar cok cesaretliydim ama şimdi kara kara düşünmeye başladım, ileride bunun sorun olmasından bende cok korkuyorum.Ben ilk görüşmede dayanamaz söylerim sanırım ama karsı tarafta bu önyargı oluşturabilir ben olsam bende önyargı ile bakabilirdim ama direk elemezdim .Bir erkek arkadaşa sorduğumda bu soruyu ilk görüşmede söylememelisin seni tanımasına izin vermelisin diğer görüşmelerde söylemelisin diyor.

ben olsam elektirk aldığım an açıkça söylerdim.

bak hayatım benim talihsiz bir ilişkim oldu nişanlanmıştık şu kadar sürdü şu sebepten bitti.. bu konuyu ailen ve sen çevren dert ederse ileride sıkıntı yaşamak istemem. senden hoşlandım bu yüzden şeffaf olmak istedim derim.
ister gider ister kalır.. baştan söylemek en iyisidir.

Back
X