• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atılınca altınları alabiliyor muyuz, hiç tecrübem yok :(

Ovvvvv bu resmen 2.listeli gelin vakası abine söyle arkasına bakmadan kaçsın
:)))) kızın annesi demiş ki, '' aaa bizde kış alışverişi farz gibidir,adetimizdir vs. annemde en sonunda dayanamamış. bizimde adetlerimiz var mesela oğlumada çeyiz yapılması gerekirdi,kız tarafı yatak odasını çıkaramıyosa ufak tefek şeylere yardım edebilrdi ama olmuyor işte her şey istediğimiz gibi demiş '':KK48:

Ovvvvv bu resmen 2.listeli gelin vakası abine söyle arkasına bakmadan kaçsın
:)))) kızın annesi demiş ki, '' aaa bizde kış alışverişi farz gibidir,adetimizdir vs. annemde en sonunda dayanamamış. bizimde adetlerimiz var mesela oğlumada çeyiz yapılması gerekirdi,kız tarafı yatak odasını çıkaramıyosa ufak tefek şeylere yardım edebilrdi ama olmuyor işte her şey istediğimiz gibi demiş '':KK48:

Alınma ama bu aile gerçekten size yolunacak kaz gözüyle bakıyor:(sahi aile nereli ?siz nerelisiniz ?

Benimde dayım nişanı attı. Şöyle ki nişanı kız atmış olsaydı geri vermek zorundaydı. Ama abin attığı için kızın insiyatifinde. Vermeyebilir.

aynen öyle daha anlatmadığım neler var kızı nişan için alışverişe çıkarmıştık 5000 tllik kıyafetler aldı. geçen gün kızın annesi arıyor annemi. Gelininizi Kış Kıyafetleri almaya çıkarmıycak mısınız, bot kaban almıycak mısınız!! oha dedim yaa ne kadar aç gözlü insanlar. Annemde merak etmeyin kızınızı montsuz bırakmayız zaten ama düğüne kalmış 1 hafta ne alışverişi bu çocuklar ikisi halletsin demiş. Kızın annesi de demiş ki ''sizde bir tutturmuşsunuz ikisi halleder diye, alışverişe kayınvalide de gider siz niye gitmiyosunuz!'' annem de '' ben neden gideyim kız benim yanımda çekinir rahat olamaz diye, istediğğini gençler halletsin diye'' demiş.
tam aç gözlülere düşmüşssünüz.
abinin yine verilmiş sadakası varmış.
geç uyanmış ama olsun kurtulmuş nihayetinde.
neymiş bu gelin kızın hikmeti! be.
ama maddi olarak çok kaybınız olmuş üzüldüm doğrusu.
altınları da vermez bu açgözlüler hiç sanmıyorum.
araya büyükleri filan soksanız da öyle istetseniz.

Kızlar günaydın;

Bu konulardan hiç anlamadığım için açıyorum. abim 8 ay önce biriyle tanıştı tanışma, isteme, söz, nişan oldu çok kısa süre zarfında. Kızdan çok hoşlandığımız söylenemezdi. Ama abim istiyor mutlu diye ses etmiyorduk. 2 gün sonra kınamız, 1 hafta sonra nikah vardı. Dün de ben eve gitmedim, arkadaşımda kaldım. Bi baktım ablam aradı abim nişanı atmış. Daha fazla dayanamıyormuş kız istedikçe istiyormuş. Hiçbir şeyden kaçmadık her şeyin en güzelini aldık. Mesela normalde kız tarafı yatak odası vs yapar ya, onu bile yapmadı. Tuttukları evi bile annemle ablam temizledi. Kaldı ki kız bir arayıp teşekkür etmek yerine anneme ''whatsapptan evin fotoğrafını atar mısınız, temizlenince nasıl olmuş'' dedi.

Annem bunları ve inanın bir sürü şeyi daha içine attı, kredi çektik, baya masraf oldu yani. Kıza bayramında gelmesinde gitmesinde hep annem ufak tefek kolyedir, kıyafettir bu tarz şeyler aldı. Abim iphone aldı. Canı sağolsun bitanecik gelinimiz olucaktı.

Ama dün artık tam olarak bilmiyorum ama son raddeye gelmiş ki abim dayanamamış. Tek kızdığım neden bu kadar az zaman kalmışken yaptın bunu abi? Aklın nerdeydi kaç aydır. Hani her şeyi farkındaydı annemin böyle şeyler için kırıldığını bir şey alırken teşekkür etmemesi, somurtkan olması, isteyip isteyip hiçbir şey yapmaması. Kız dün yalvarmış,biraz dindar bir aile.Nişanın atılması kızın ailesi akrabaları tarafından hoş karşılanmıcak diye sanırım korkuyor. Kızın ablası eniştesi abimi aramışlar. Bizim için çok büyük bir saçmalık!! sakın böyle bir şey yapmayın vs falan demişler.

Neyse sorum şu ki; nişanda taktığımız takıları geri alabilir miyiz? Abimi az biraz tanıyosam kalsın istemem dicek. Ama bence almalı. rahat 15 bin gitmiştir. Evi, beyaz eşyası, oturma odası, perde, halı vs... bunlar hariç tabi.
En azından altınlarla krediyi kapatır bilmiyorum. Üzülüyorum. Kıza da üzülüyorum, ama abim bir ömür geçiremeyeceğini söylemiş. Gün geçtikçe tanımış. Tam açarak anlatmıyor ama beni sizden koparmaya çalıştı, dayanamadım demiş.

Ama inanın çok zor durumdayız, maddi yönden yıkıldık.
+ Bir sorum daha olacak gerçekten bilmediğim için :) şimdi bu kızla ayrıldılar ya, ben sosyal medyadan falan çıkarmalı mıyım yoksa kalmalı mı? hani nasıl davranmalıyım

bu arada 4 gün sonra kına. 1 hafta sonra nikah vardı
Bizde alinan cope kadar geri verilir de aileniz var bunun tasasi neden size dustu anlamadim yanlis anlamayin lutfen

Nişanı atan kızsa erkek tarafının altın vs tüm hediyeleri erkek tarafına iade edilir nişanı atan erkekse ve geçerli bir sebebi yoksa altın ve hediyeler kız tarafında kalır bizim tarafta böyle
Kusura bakmayın ama çok saçma bir adet.

Banane atmasaydın altınları vermem gibi durum.

Ne olursa olsun nişanda erkek tarafı hediye olarak altın takıyor.
Nişan bozulunca nasıl vermemek gibi bir şey adet edinmişsiniz hayret ettim.
Altınları geri alamayacağız diye erkek tarafı kızın atmasını mı bekliyor yani sizde.

benim fikrim verilmeli bazıları kıllık olsun diye verme konusunda inatlaşır yada kırar yada eyebilir duymuştum öyle yapanı

Kusura bakmayın ama çok saçma bir adet.

Banane atmasaydın altınları vermem gibi durum.

Ne olursa olsun nişanda erkek tarafı hediye olarak altın takıyor.
Nişan bozulunca nasıl vermemek gibi bir şey adet edinmişsiniz hayret ettim.
Altınları geri alamayacağız diye erkek tarafı kızın atmasını mı bekliyor yani sizde.
Yoo erkek tarafından da atan çok hemde çok saçma gerekçelerle atıyorlar mesela benim teyzem 2yıl nişanlı kaldı 2yıl sonra ex nişanlısı boyu kısa diyip nişan attı 2yılı heba edecek geçerli bir sebep mi bu ? Daha önce aklı neredeymiş zaten mesajın sonunda geçerli bir sebep yokken demişim dikkatli okuduysan eğer

Kalacak tabi o kızın hakkı. Oh ne ala istediğin zaman nisanlan istedigin zaman nisani at. Yok yengecim yok gelinim vs dersiniz sonrada kiz kotu olur nisan atılınca. O altınlari ztn kiz verirse onda da var bi andavallik. Ay cok sinirlendim.

Kalacak tabi o kızın hakkı. Oh ne ala istediğin zaman nisanlan istedigin zaman nisani at. Yok yengecim yok gelinim vs dersiniz sonrada kiz kotu olur nisan atılınca. O altınlari ztn kiz verirse onda da var bi andavallik. Ay cok sinirlendim.
istediğin zaman diye bir şey yok böyle davranmasa bunlar olmazdı

Ahlaken çöpünü bile geri vermek doğrudur..
Çoğu memlekette ki buna maalesef benim memleketim de dahil, adına 'pişmanlık' deyip kızda bırakıyor erkek nişanı atarsa..
Kız atarsada çalına çırpısına kadar geri götürüp işi bozduk diyor..
Telefon açıp alışverişe götürün diyen aile altın maltın vermez..

tasası bana düşer tabi ki, onların her şeyinde benimde katkım var. anneme benim çalışıp verdiğim paralarla alındı neredeyse bütün hediyeler.
hmm anladım inşallah alabılırsınız takıları birazcık şerefi haysiyeti varsa verirler.
yanlış anlamayın benı benım görümcemde bız nısanlanırken belkı ayrılırlar mantığıyla tek bılezık taktırmıştı kendı katkısı olmadığı halde oyuzden sordum

valla anlayış ve kbarlıl adamına göre yapılır. anlattığın özelliklerde biri son derece menfaatçi ve maddiyatçı biri gibi duruyor. abin de baban da kendini kullandırtmasın, yapılan masrafı altınları son kuruşuna kadar alsınlar. önce abin güzellikle konuşsun, uyarısını da yapsın zora koşarsan ben de koşarım diye. nasılsa isteyemezler diye üstüne yatabileceğini sanmasın. baktılar vermiyorlar, o zaman direk savcılığa suç duyurusunda bulunsunlar.

Daha ne olup olmadığını bilmiyorsun
Eve gitmemişsin,abinle konuşmamışsın
Bir kız nikaha 1 hafta kala terk edilmiş
Sen Nasıl orta yol bulunur işin aslı nedir diyeceğine zil takıp oynayacaksın sanki
Bir de altın derdine düşmüşsün daha evine bile gitmeden
Ailen gerçekten iyi mi bilemem de sen fenaymışsın
Belki de kız kurtulacak sizden
Hayırlısı

kim ne aldıysa onlar onda kalır
yani altınları eşyaları siz aldıysanız sizde kalır

buarada abinize ne söylim bilemedim
hiç isteği bitmeyen kızın abinizi baştan beri ailenizden siz den koparmaya niyeti de olmuştur diye düşünüyorum düğüne 1 hafta kalaya kadar aklı neredeymiş

neyse sakın abinize müdahale etmeyin, bir ömür geçirecek olan onlar
siz müdahale ederek insanların ömrüne müdahale etmiş olursunuz

Back
X