• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atılınca altınları alabiliyor muyuz, hiç tecrübem yok :(

Hm. Bunu bilmiyodum sagolun.
Ama kim bilir belki o cinsellik olmustur??
Evlilik oncesi?? Sirf zaten evlenicez imam nikahimiz kiyildi gunah degil

Evlilik olmadığı için hediye ve altınları vermeleri gerekir bence , aksi büyük haksızlık olur , vicdanen de uygun degil .

Benim kardesimde maddi sebeplerden nişani atiyordu. Ama sonra dan barıştılar, 4 yil oldu evleneli mutlular. Bir de bizim aile pek taviz vermedi, durumumuz budur bu kadar yapabiliriz dediler. Hic mi dönüşü yok sizin işin?

Üşenmedim 26 sayfayı okudum hayretle.
Ben burda abinden başka suçlu göremedim kusura bakma.
Ortada sevgi yok bir şey yokken, sırf evleneyim diye evlenen birinin kızın her istediğini alması tabiki gerekir.
Kaldı ki bu raddeye gelmiş şaşırmamışsınız, düğüne 5 gün kala abin ışığı mı gördü noldu yani olayın farkına vardı?

Kusura bakma arkadasım.
Hani yazdıklarından annen de hiç öyle saf, sessiz gelmedi. Gayet lafını esirgememiş konuşmuş.

Sen desen keza öyle.
Sessiz misiniz siz?

Yani ben anlamıyorum. Gelin buraya konu açsaydı. Düğüne 5 gün kala terketti. Her şeyim hazırken, ailesinden koparıyorum diye sebep sundu. Üstüne görümce daha ortada fol yok yumurta yok. Büyükler bir araya gelip konuşmamış. Karar verilmemişken altın peşine düştü deseydi yorumlar böyle mi olurdu Allah aşkına?

Her gelin ister evi tam takır. Her şeyi en güzeli, en yenisi olsun.
Kimisinin imkanı vardır alır.
Kimisi yoktur alamaz.
Kimisi de yumuşak yüz görür şımardıkça şımarır.
Ama hiç bir genç kız düğüne saatler kala terk edilmeyi haketmez.

Buna gerektiği yerde dur demek size düşmezdi belki ama abine düşerdi. Siz gücünüz doğrultusunu belirleyip abinizle konuşsaydınız. O da güzellikle gelinle konuşsaydı. Olay budur.

Bu arada ben gelinin yerinde olsam bozdurur altınları fakir fukaraya sadaka diye dağıtırım vereceğime.

Erkek tarafı 2 altınla mutlu olacak belki ama, kızı içinden düştüğü durumdan kaç bilezik kurtaracak?

Üşenmedim 26 sayfayı okudum hayretle.
Ben burda abinden başka suçlu göremedim kusura bakma.
Ortada sevgi yok bir şey yokken, sırf evleneyim diye evlenen birinin kızın her istediğini alması tabiki gerekir.
Kaldı ki bu raddeye gelmiş şaşırmamışsınız, düğüne 5 gün kala abin ışığı mı gördü noldu yani olayın farkına vardı?

Kusura bakma arkadasım.
Hani yazdıklarından annen de hiç öyle saf, sessiz gelmedi. Gayet lafını esirgememiş konuşmuş.

Sen desen keza öyle.
Sessiz misiniz siz?

Yani ben anlamıyorum. Gelin buraya konu açsaydı. Düğüne 5 gün kala terketti. Her şeyim hazırken, ailesinden koparıyorum diye sebep sundu. Üstüne görümce daha ortada fol yok yumurta yok. Büyükler bir araya gelip konuşmamış. Karar verilmemişken altın peşine düştü deseydi yorumlar böyle mi olurdu Allah aşkına?

Her gelin ister evi tam takır. Her şeyi en güzeli, en yenisi olsun.
Kimisinin imkanı vardır alır.
Kimisi yoktur alamaz.
Kimisi de yumuşak yüz görür şımardıkça şımarır.
Ama hiç bir genç kız düğüne saatler kala terk edilmeyi haketmez.

Buna gerektiği yerde dur demek size düşmezdi belki ama abine düşerdi. Siz gücünüz doğrultusunu belirleyip abinizle konuşsaydınız. O da güzellikle gelinle konuşsaydı. Olay budur.

Bu arada ben gelinin yerinde olsam bozdurur altınları fakir fukaraya sadaka diye dağıtırım vereceğime.

Erkek tarafı 2 altınla mutlu olacak belki ama, kızı içinden düştüğü durumdan kaç bilezik kurtaracak?
Ben usendm okumaya neymş ki durum merak ettm

Ben usendm okumaya neymş ki durum merak ettm
Şincik özet geçim arkadasım.
Konu sahibinin abisi evlilik yoluna girmiş tanımadan etmeden 8 ayda nişanıydı ıvırıydı zıvırıydı hoop gün gelmiş kınaya 4 gün kala abisi nişanı atmış.
Yok kız tarafı görgüsüzmüş.
Bir şey yapmamışlar. İstedikçe istemişler.
Tüm ev dizilmiş edilmiş.
Abi aydınlanma yaşamış son 4 günde.
Beni ailemden koparmaya çalışıyor diye ayrılmış.
Konu sahibi de görümce.
Diyor ki biz nişanda altın takmıştık. Benim de param var içinde. Yaklaşık 15 bin altınlar. Altını nasıl alcaz falan fistan. Ama bu hesaba girereken bırak ailelerin karşılıklı konuşmasını, daha abisiyle dahi konuşmamış. Duyar duymaz Aklına bu gelmiş ve abisiyle konuşacakken bu konuda bilgisi olup konuşmak istiyormuş.

Özeti bile uzun oldu, ne altınmış anacım:KK70:

Edit: konu sahibi bu saate konuşmuştur başrol kişileriyle. Bi güncelleme yapar inşaallah merak ettim sonucu:hamarat:

Son düzenleme:
Beni ailemden ayirmaya çalışıyor dedigini nerede okudunuz ? Kactir soruyoruz konu sahibine sebebini bilmiyorum diyor. O kadar tarafli ozetlemissiniz ki :) tebrik ederim

Kızlar günaydın;

Bu konulardan hiç anlamadığım için açıyorum. abim 8 ay önce biriyle tanıştı tanışma, isteme, söz, nişan oldu çok kısa süre zarfında. Kızdan çok hoşlandığımız söylenemezdi. Ama abim istiyor mutlu diye ses etmiyorduk. 2 gün sonra kınamız, 1 hafta sonra nikah vardı. Dün de ben eve gitmedim, arkadaşımda kaldım. Bi baktım ablam aradı abim nişanı atmış. Daha fazla dayanamıyormuş kız istedikçe istiyormuş. Hiçbir şeyden kaçmadık her şeyin en güzelini aldık. Mesela normalde kız tarafı yatak odası vs yapar ya, onu bile yapmadı. Tuttukları evi bile annemle ablam temizledi. Kaldı ki kız bir arayıp teşekkür etmek yerine anneme ''whatsapptan evin fotoğrafını atar mısınız, temizlenince nasıl olmuş'' dedi.

Annem bunları ve inanın bir sürü şeyi daha içine attı, kredi çektik, baya masraf oldu yani. Kıza bayramında gelmesinde gitmesinde hep annem ufak tefek kolyedir, kıyafettir bu tarz şeyler aldı. Abim iphone aldı. Canı sağolsun bitanecik gelinimiz olucaktı.

Ama dün artık tam olarak bilmiyorum ama son raddeye gelmiş ki abim dayanamamış. Tek kızdığım neden bu kadar az zaman kalmışken yaptın bunu abi? Aklın nerdeydi kaç aydır. Hani her şeyi farkındaydı annemin böyle şeyler için kırıldığını bir şey alırken teşekkür etmemesi, somurtkan olması, isteyip isteyip hiçbir şey yapmaması. Kız dün yalvarmış,biraz dindar bir aile.Nişanın atılması kızın ailesi akrabaları tarafından hoş karşılanmıcak diye sanırım korkuyor. Kızın ablası eniştesi abimi aramışlar. Bizim için çok büyük bir saçmalık!! sakın böyle bir şey yapmayın vs falan demişler.

Neyse sorum şu ki; nişanda taktığımız takıları geri alabilir miyiz? Abimi az biraz tanıyosam kalsın istemem dicek. Ama bence almalı. rahat 15 bin gitmiştir. Evi, beyaz eşyası, oturma odası, perde, halı vs... bunlar hariç tabi.
En azından altınlarla krediyi kapatır bilmiyorum. Üzülüyorum. Kıza da üzülüyorum, ama abim bir ömür geçiremeyeceğini söylemiş. Gün geçtikçe tanımış. Tam açarak anlatmıyor ama beni sizden koparmaya çalıştı, dayanamadım demiş.

Ama inanın çok zor durumdayız, maddi yönden yıkıldık.
+ Bir sorum daha olacak gerçekten bilmediğim için :) şimdi bu kızla ayrıldılar ya, ben sosyal medyadan falan çıkarmalı mıyım yoksa kalmalı mı? hani nasıl davranmalıyım

bu arada 4 gün sonra kına. 1 hafta sonra nikah vardı

:)))) kızın annesi demiş ki, '' aaa bizde kış alışverişi farz gibidir,adetimizdir vs. annemde en sonunda dayanamamış. bizimde adetlerimiz var mesela oğlumada çeyiz yapılması gerekirdi,kız tarafı yatak odasını çıkaramıyosa ufak tefek şeylere yardım edebilrdi ama olmuyor işte her şey istediğimiz gibi demiş '':KK48:

tasası bana düşer tabi ki, onların her şeyinde benimde katkım var. anneme benim çalışıp verdiğim paralarla alındı neredeyse bütün hediyeler.

canımm çok teşekkür ederim. benim abim de öyledir hatta ben gidipte akşam ona bu konuyu açmaya çekiniyorum. parada hiç gözü yoktur. tersleyebilir bile beni. ama ne yapıp edip ikna etmem lazım, ailem için

Beni ailemden ayirmaya çalışıyor dedigini nerede okudunuz ? Kactir soruyoruz konu sahibine sebebini bilmiyorum diyor. O kadar tarafli ozetlemissiniz ki :) tebrik ederim

Hiiç taraflı özetlediğimi düşünmüyorum. Okuduğum mesajlardan ne anladıysam onu yazdım.
Hali hazırda hem gelin, hem görümceyim.
Sıkıntı yok yani benim için.

Yani burda konu 3-5 bilezik olmamalı.
Hak olan zaten davayla da olsa, ilahi adaletle de olsa çıkar.
Benim burda en çok takıldığım nokta, daha olayı bilmeden altınlar için abisini ikna etmeye koşuyor olması. Çünkü abisi kalsın diyebilirmiş.

İyi de daha olayı bilmiyor.
Belki kendisi yüzünden bir olay çıktı, belki onun yüzünden insanlar ayrıldı olmaz denemez ki, yani bunu bile bilmiyor daha.

Son düzenleme:
Dava açarsa alır.Sizde elinizde resim video falan varsa silip atmayın delil olarak sunarsınız.Ugrasmak gerekiyor o kadar para göz,se zor verir.

E erkek de nişan atıyor ne alaka yani? Onun da hayalleri yarım kalıyor. Hem niye rezil olsun ki. Hayat bu her şey insanlar için.
Altınlar manevi yaralarını iyileştiriyor mu? :110:
Erkeğin umrunda olsaydı zaten kızı bırakmazdı yeteri kadar sevmemiş demek ki .erkekler hiç bi Zaman mağdur olmaz Türkiye de merak etmeyin.geleneklerde kim nişanı atarsa altını o alamaz derler

Abin çok iyi yapmis bak. Biz neler cekiyoruz biluyormusun??
Benim Abim evli. Cocukgu da var ama evliliğinde mutlu değildi. Çünkü karisi senin gelini gibiydi ayni.. Herşey yaptik biz gelin evi terk etti bebeğiyle. Nedensizce terk etti. 4aydir ayri. Bebek 4aylik oldu. Abimden habersiz Tum Taki parasiyla babasina arsa aldi. Bosanmayi bastan beri planlamis. Para için Evlendim demiş abime. Ben karismadim ama çok üzüldüm duyduklarimdan.. Daha neler. Simdi bosancam diyor.. Herşey hazirladi. Derken gelin geri donmek istiyor bu sefer abim istemiyor aynisindan yasacagi dusunuyor. Guven bitti sevgi de hersey bitti. Bu evlilikte. Bebegi de gostermiyorlar. Ama abin gerçekten nikahtan dönmüş çok iyi yapmis barismasin bence yoksa çekeceğin siz olursunuz!

Back
X