• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atılınca altınları alabiliyor muyuz, hiç tecrübem yok :(

ben hukukcu degılım ama okulda gordugum hukukda nişanlılık hukukunda sunu dıyordu
nısan atıldıgında ıade gerekır
gerekırse dava acılabılır
ıadeler karsılıklı olur
bazı durumlarda nısanı atan kısıye karsı manevı tazmınat davası bıle acılabılır

ben nıye bunu boyle anlattım bılmıyorum :D
ıade etmelı ve evet sılmelısın facenden

Sizin orada öyle demek ki
Bizim burada önce aile problemi çözmeye çalışır
Mal derdine düşmez

Ben çevrevim, ailemin düşünceleri ile konuşmuyorum. Bunlar benim düşüncelerim.

Konu sahibide kızın evini basıp, altınları almamıs zaten. Alabilirmiyiz diye soruyor.

Kız karşı tarafın kanını iligini tüketmis.
Para derdine düşmek gayet normal.

Abin atmış nişanı haliyle kızda kalır.Lakin bu durumda öylee yadaa nikaha kadar getirip bırakmak hiç hoş olmamış her ne yaşantı ise demekki birbirlerinin nasipleri değillermiş.Yanlız istemeyin dediğiniz tarz bir aile ise kendileri getirir getirmezsede kızıın gurun incildii zatenn bir de altın diye tutturmayın.Herkes herşeyi ve tavrı baştan koysaydı bence bu hadlere gelmezdi.Şımarmışş ama her ne olursa olsun kötü bir durum bir bayan için...

Ben olsam ne olursa olsun iade ederdim beni yari yolda biraksalarda haksiz olsalarda kimsenin parasini istemez aninda gonderirdim ama sizin gelin adayindan boyle bisey bekleyemedim abinizin ustune gitmeyin altinlari vs alalim niye ayrildin demeyin biraz zamana birakin onunda hem kalbi kirik hem ruhu yorgun sanirim herseyin hayirlisi

Ben damat tarafını haklı buldum.Düğun kolay mi yapılıyor. Eşyalar iade edilir veya elden çıkarılır.Altinlar satılır bi şekilde borç kapatılır.
Niye istenmesin geri,kız tarafının çöpü yok damat tarafında.
Asıl onların yaptığı ayıp

Hukuk ne der bilmem .

Örf adet bu konuda nedir anlamam .

Benim bu konudaki tek doğrum her şey iade edilir.

Bakın ; almalısınız bile değil , vermeliler .

Karşısındakinin kalitesi olduğunu
Birinin buraya gelip halkında konu açması mı belirliyor?
Varsa rahatsızlıkları kuzu karşılarına alıp Ada'm gibi konuşacaklardı
Bu aile ne yapmış,hiçbirşey söylememiş,şirinleri oynamış,içinde biriktirmiş biriktirmiş
Düğüne bir hafta kala abi terk edince de oh olsun deyip altın derdine düşmüş
Gerçi o kızın da verilmiş sadakası varmış evlenmiş,elinde karnında çocuğuyla da bunlar başına gelebilirdi
Kimse mağduru oynamasın yok ben şunu aldım ben bu masrafı yaptım
Hiç mal yapmayaydınız da şeffaf olup rahatsızlıklarınızı konuşsaydınız keşke
Şimdi de aktını alır mıyız
Dur bi bekle bakalım düğün günü geçiveresin en azından

Kadın şirinleri oynamayıp ters bir laf söylese bu kez de ''kaynanalık etmiş'' diyecektiniz.
Adamın sevgisi bitmiş büyük ihtimalle.Hoş verilen emeğe ''teşekkür'' bile etmeyen birine fazla bile zaman ayırmış bence.
Altınları vermeleri gerek diye düşünüyorum hukuki yollardan nasıl oluyor,böyle bir şans var mı bilemiyorum.Ama ben o kızın/ailenin yerinde olsam verirdim.

ayrılma sebebini merak ettim şimdi, düğüne bir hafta kala ne oldu. Dolup dolup patladı mı yoksa büyük bir olay mı oldu acaba?

Taraflar takılanları iade etmeliler, bu konuda kız tarafı hiç laf söyletmeden yollamalı, etik olan bu ama nikaha 5 gün kala da ayrılmak yani hiç aklı başında insan davranışı değil. Bu noktaya kadar elli kere düşünüp öyle evlilik yoluna girmeli insanlar. Kız evlilik heyecanı yaşarken şuan o da mağdur yani, ne kadar şımarık ne kadar paragöz olursa olsun, kimse nikaha 5 gün kala terkedilmeyi kolay kolay hazmedemez. Bu açıdan bakınca ben olsam pisliğine yollamam yani, sen misin bu zamana kadar kafası dank etmeyen. Alabiliyorsa dava açsın alsın diyebilirim yani o ruh haliyle. Abine müstahak yani. Çocuk gibi. Beş gün kala dank et sen. Çocuk. Büyümeden evlenmesin o. Böyle evlenilmez. Bu kafayla kızın gerçek yüzünü düğünden sonra görüp, bem evlendiğime pişman oldum deyip beş gün sonra boşanma davası da açabilir. Çünkü tecrübesiz bir çocuk.

Bence geri isteyin ya olur mu oyle sey. Para kolay mi kazaniliyor. Nisan atan altinlari geri almayacaksa o zaman kadinlar nisanlansin, karsi tarafa "lanet olsun ariyorum nisani" dedirtecek kadar bunaltsin, altinlar onda kalsin. Oohh temiz para. Zaten azicik gururu varsa geri verir.

Evet, şirinleri oynamışlar. Anne bile huzuru kaçmasın, oğlunun mutluluğu bozulmasın diye çoğu şeyi alttan almış. Yanlış mı yapmış? Foto atın bakayım, ev temizlenince nasıl olmuş diyen bir kendini beğenmişi karşıma alıp ne konuşayım? Abimin mutluluğu belasına susmuşuz, hiçbir şeylerine sebep olmamışız, abim kendisi atmış nişanı. Eeee daha ne yapmalıyız sizce?
Konuşup iletişim kurmalıydınız
O gün şirinleri oynayanlar bugün ayrılık fikrine atlayıp altın para derdine düşmüş
Evet çok fenasınız

Kim ne al
Kızlar günaydın;

Bu konulardan hiç anlamadığım için açıyorum. abim 8 ay önce biriyle tanıştı tanışma, isteme, söz, nişan oldu çok kısa süre zarfında. Kızdan çok hoşlandığımız söylenemezdi. Ama abim istiyor mutlu diye ses etmiyorduk. 2 gün sonra kınamız, 1 hafta sonra nikah vardı. Dün de ben eve gitmedim, arkadaşımda kaldım. Bi baktım ablam aradı abim nişanı atmış. Daha fazla dayanamıyormuş kız istedikçe istiyormuş. Hiçbir şeyden kaçmadık her şeyin en güzelini aldık. Mesela normalde kız tarafı yatak odası vs yapar ya, onu bile yapmadı. Tuttukları evi bile annemle ablam temizledi. Kaldı ki kız bir arayıp teşekkür etmek yerine anneme ''whatsapptan evin fotoğrafını atar mısınız, temizlenince nasıl olmuş'' dedi.

Annem bunları ve inanın bir sürü şeyi daha içine attı, kredi çektik, baya masraf oldu yani. Kıza bayramında gelmesinde gitmesinde hep annem ufak tefek kolyedir, kıyafettir bu tarz şeyler aldı. Abim iphone aldı. Canı sağolsun bitanecik gelinimiz olucaktı.

Ama dün artık tam olarak bilmiyorum ama son raddeye gelmiş ki abim dayanamamış. Tek kızdığım neden bu kadar az zaman kalmışken yaptın bunu abi? Aklın nerdeydi kaç aydır. Hani her şeyi farkındaydı annemin böyle şeyler için kırıldığını bir şey alırken teşekkür etmemesi, somurtkan olması, isteyip isteyip hiçbir şey yapmaması. Kız dün yalvarmış,biraz dindar bir aile.Nişanın atılması kızın ailesi akrabaları tarafından hoş karşılanmıcak diye sanırım korkuyor. Kızın ablası eniştesi abimi aramışlar. Bizim için çok büyük bir saçmalık!! sakın böyle bir şey yapmayın vs falan demişler.

Neyse sorum şu ki; nişanda taktığımız takıları geri alabilir miyiz? Abimi az biraz tanıyosam kalsın istemem dicek. Ama bence almalı. rahat 15 bin gitmiştir. Evi, beyaz eşyası, oturma odası, perde, halı vs... bunlar hariç tabi.
En azından altınlarla krediyi kapatır bilmiyorum. Üzülüyorum. Kıza da üzülüyorum, ama abim bir ömür geçiremeyeceğini söylemiş. Gün geçtikçe tanımış. Tam açarak anlatmıyor ama beni sizden koparmaya çalıştı, dayanamadım demiş.

Ama inanın çok zor durumdayız, maddi yönden yıkıldık.
+ Bir sorum daha olacak gerçekten bilmediğim için :) şimdi bu kızla ayrıldılar ya, ben sosyal medyadan falan çıkarmalı mıyım yoksa kalmalı mı? hani nasıl davranmalıyım

bu arada 4 gün sonra kına. 1 hafta sonra nikah vardı[/QUOT Kim ne aldıysa geri verir. Ayrıca lütfen ağabeyinize hak verin ve destek olun bir ömür o insanla yaşayacaktı ve hayatı zehir olacaktı giden 15 bin olsun siz kurtulduğunuza dua edin:) İş tamamen bitince de tabi ki sosyal medya hesaplarınızdan silin ki geri dönme umudu kalmasın!

Kızlar günaydın;

Bu konulardan hiç anlamadığım için açıyorum. abim 8 ay önce biriyle tanıştı tanışma, isteme, söz, nişan oldu çok kısa süre zarfında. Kızdan çok hoşlandığımız söylenemezdi. Ama abim istiyor mutlu diye ses etmiyorduk. 2 gün sonra kınamız, 1 hafta sonra nikah vardı. Dün de ben eve gitmedim, arkadaşımda kaldım. Bi baktım ablam aradı abim nişanı atmış. Daha fazla dayanamıyormuş kız istedikçe istiyormuş. Hiçbir şeyden kaçmadık her şeyin en güzelini aldık. Mesela normalde kız tarafı yatak odası vs yapar ya, onu bile yapmadı. Tuttukları evi bile annemle ablam temizledi. Kaldı ki kız bir arayıp teşekkür etmek yerine anneme ''whatsapptan evin fotoğrafını atar mısınız, temizlenince nasıl olmuş'' dedi.

Annem bunları ve inanın bir sürü şeyi daha içine attı, kredi çektik, baya masraf oldu yani. Kıza bayramında gelmesinde gitmesinde hep annem ufak tefek kolyedir, kıyafettir bu tarz şeyler aldı. Abim iphone aldı. Canı sağolsun bitanecik gelinimiz olucaktı.

Ama dün artık tam olarak bilmiyorum ama son raddeye gelmiş ki abim dayanamamış. Tek kızdığım neden bu kadar az zaman kalmışken yaptın bunu abi? Aklın nerdeydi kaç aydır. Hani her şeyi farkındaydı annemin böyle şeyler için kırıldığını bir şey alırken teşekkür etmemesi, somurtkan olması, isteyip isteyip hiçbir şey yapmaması. Kız dün yalvarmış,biraz dindar bir aile.Nişanın atılması kızın ailesi akrabaları tarafından hoş karşılanmıcak diye sanırım korkuyor. Kızın ablası eniştesi abimi aramışlar. Bizim için çok büyük bir saçmalık!! sakın böyle bir şey yapmayın vs falan demişler.

Neyse sorum şu ki; nişanda taktığımız takıları geri alabilir miyiz? Abimi az biraz tanıyosam kalsın istemem dicek. Ama bence almalı. rahat 15 bin gitmiştir. Evi, beyaz eşyası, oturma odası, perde, halı vs... bunlar hariç tabi.
En azından altınlarla krediyi kapatır bilmiyorum. Üzülüyorum. Kıza da üzülüyorum, ama abim bir ömür geçiremeyeceğini söylemiş. Gün geçtikçe tanımış. Tam açarak anlatmıyor ama beni sizden koparmaya çalıştı, dayanamadım demiş.

Ama inanın çok zor durumdayız, maddi yönden yıkıldık.
+ Bir sorum daha olacak gerçekten bilmediğim için :) şimdi bu kızla ayrıldılar ya, ben sosyal medyadan falan çıkarmalı mıyım yoksa kalmalı mı? hani nasıl davranmalıyım

bu arada 4 gün sonra kına. 1 hafta sonra nikah vardı
İlk once ben olsam sonuna kadar ne verdiysem alirdim ikincisi sosyal medyadan simdilik bi degisme yapma insallah aralari duzelir duzelmesede abinizi o kiz hic haketmiyo gibi geldi bemce boylesi daha iyi

Geri alabilirsiniz onlar size ait neticede ama görgüsüz bir aile belliki verirlermi oraaı meçhul...

tasası bana düşer tabi ki, onların her şeyinde benimde katkım var. anneme benim çalışıp verdiğim paralarla alındı neredeyse bütün hediyeler.

Abi bu. Aileniz almalıydi sadece abinin evliliginde kardeşten para alınmamalı işte. Ailesiniz tamam zor zamanlarda destek olunur ama nisan vs bunlar zor zamanlar değil. Ya kendi bir zahmet birikim yapacak kendi evlenecek. Aileniz de çocuğumuz evlenecek diyip böyle kenara hem sizin için hem abinin için para ayirmaliydi. Sadece abinin hakkı kadar harcanmaliydi.

Zaten abinin bu kızla severek değil belli ki fazla tanımadan sadece evlenmek için yola çıkmış. Zaten riskli bir iş yapmış. İş bu kadar riskli iken 15 binlik altın ve hediye yapmanız çok abartı.

Nedeni kanunda nisan ile ilgili madde var. Orayı okursanız altınları isteyebileceginiz söylüyor. Ama kusurlu tarafın tazminat açma hakkı vs var. Şimdi kusurlu taraf kısmı sizin durumda biraz karışık. Siz karşı tarafın kusurlu olduğunu iddia ederken onlarda sizin kusurlu olduğunuzu söyleyecek. Hakaret kötü söz aldatma vs ispatlayamadiginiz sürece "beni ailemden koparmak istedi" kusur olarak görülür mu onu bilemiyorum.

Yani isi mahkemeye tasirsaniz dikkatli olun size üzerime bir daha 15 bin tazminat cikarmasinlar.

bence ne yapıp edip geri alın çünkü ailenizi yolunacak kaz gibi görmüşler yanlarına kalmasın..

Yolunacak kaz falan çok saçma kız tarafı bozmadı ki nişanı. Bunlarda 15 binlik altın çok 5 binlik takabiliriz dememiş zamanında. Abi de bence bütünn kabahat. Yetişkin gibi davranmamis. Kız kardeşten nasıl bir yuzle nisan hediyeleri için aylarca çalıştığı paraları isteyebilir.

Yani şu hikayede konu sahibine çok kızmadim gelin ile araları iyi olmamış zaten. Ama abi o kadar sorumsuz ki hayatındaki kadınları made ediyor. Annesini kız kardeşini kredi yükü altında bırakıyor. Gelini düğüne 5 kala terk edip öyle ortada bırakıyor. 5 gün sonra evleneceğini sanıyorsun eşyalar hazırlıklar hayaller ve planlar hersey kendini bilmez nişanlı tarafından bahaneler kavgalar ile fos çıkıyor. Kız kaprisliyse kaprisli ilk günden böyle davranmis.

Eğer geri verilmediyse dava açan olduysa demek...
Ne garip insanlar var.
Olmamış,yürümemiş,acı ama yapacak bir şey yok.
O takıları takacak mı satsa hayrını görecek mi sanki?
Canım sen böyle düşünüyorsun insanlar bu işin ticaretini yapıyor. Nişan lan altınları al ayrıl. Ama bu kız ayrılmayalim diyorsa bana öyle gelmedi

Benim bildiğim nişanı atan kişi takıları verir nişanı atılan kişi vermez
mesela nişanı ben atmıştım takıları geri verdim karşı taraf atsa vermezdim sanırım

Back
X