• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atılınca altınları alabiliyor muyuz, hiç tecrübem yok :(

Konuşup iletişim kurmalıydınız
O gün şirinleri oynayanlar bugün ayrılık fikrine atlayıp altın para derdine düşmüş
Evet çok fenasınız

Size eşinizin ailesi hiç masraf yapmadı mı evlenirken? Onlar da bu kadar masraf etmeseymiş demiştiniz ya, inşallah evinizi dizerken, düğününüz olurken birşey yaptırmamış, herşeyinizi kendiniz almışsınızdır. Çünkü siz son derece iletişim kuran ve herşeyini kendi yapan akıllı bir kadınsınız.

Yolunacak kaz falan çok saçma kız tarafı bozmadı ki nişanı. Bunlarda 15 binlik altın çok 5 binlik takabiliriz dememiş zamanında. Abi de bence bütünn kabahat. Yetişkin gibi davranmamis. Kız kardeşten nasıl bir yuzle nisan hediyeleri için aylarca çalıştığı paraları isteyebilir.

Yani şu hikayede konu sahibine çok kızmadim gelin ile araları iyi olmamış zaten. Ama abi o kadar sorumsuz ki hayatındaki kadınları made ediyor. Annesini kız kardeşini kredi yükü altında bırakıyor. Gelini düğüne 5 kala terk edip öyle ortada bırakıyor. 5 gün sonra evleneceğini sanıyorsun eşyalar hazırlıklar hayaller ve planlar hersey kendini bilmez nişanlı tarafından bahaneler kavgalar ile fos çıkıyor. Kız kaprisliyse kaprisli ilk günden böyle davranmis.

bence gayet yolunacak kaz gibi görmüşler. kızın annesi erkek tarafına kızımızı kış alışverişine ne zaman götüreceksiniz e kadar sorabiliyor rahatça. sonuçta nişan bozulmuş ahlaklı her insanın takıları iade etmesi gerekiyor ki hiçbir masraf yapmamışlar yani, masraf yapsalar onlara saysınlar diyecektim ama

Bizim bir akraba da söz bozmuştu. Kız o kadar cingöz, o kadar paragöz ve artı o kadar terbiyesizdi ki oğlan dayanamadı bozdu sözü. Daha nişan bile yapılmamıştı hanımefendi bayramda nişan koçu istedi, bilmemkaç tane burma bilezik istedi, sabahın 4'ünde çocuğun babasını aradı kaç kere ne kadar paranız var, siz nasıl düğün yapacaksınız, bana nasıl alacaksınız istediklerimi diye sordu! Daha neler neler. Ahlaksızın, terbiyesizin önde gideniydi, ayrıldılar da kurtulduk. Ha bu arada kimse ayırmadı, herkes yine de saygı duydu oğlumuz seviyor diye ama oğlan dayanamadı. 3 ay sonra da başkasıyla evlenmiş, kimbilir kimin başını yaktı. Böyle terbiyesiz, arsız, yüzsüz, ver Allah ver kızlara hiiiiiiiç üzülmüyorum :sopa:

Valla yorumlara koptum.. ne hikmetse taki takarken kimse "sen gorumcesin karisma" demiyor ama isterken herkes el muamelesi yapmis kiza.. iste adetlerimizin gereksizligi bir kez daha ortada, buradan gorumce ve kvalide adaylarina sesleneyim; bir cop bile takmayin.. birakin nisanli cift ne halt ediyorsa etsin sonrasini da onlar dusunsun.. konu sahibi boyle bir ac gozlu aileden altin falan alamazsiniz ama bu size tecrube olur gelecek sefere tek ayakkabi bile almayin..

Size eşinizin ailesi hiç masraf yapmadı mı evlenirken? Onlar da bu kadar masraf etmeseymiş demiştiniz ya, inşallah evinizi dizerken, düğününüz olurken birşey yaptırmamış, herşeyinizi kendiniz almışsınızdır. Çünkü siz son derece iletişim kuran ve herşeyini kendi yapan akıllı bir kadınsınız.

Çarpıtma kendince
Masraf yapıp arkasından konuşacağına şeffaf olsalardı yazdım
Masraf yap ,sesini çıkarma,içine at at,sonra da bir anlaşmazlıkta zil takıp oynamadığın kalsın
İkiyüzlülük başka da birşey değil

Bizim evimizi de kV ve eltim temizlemisti
Evet, şirinleri oynamışlar. Anne bile huzuru kaçmasın, oğlunun mutluluğu bozulmasın diye çoğu şeyi alttan almış. Yanlış mı yapmış? Foto atın bakayım, ev temizlenince nasıl olmuş diyen bir kendini beğenmişi karşıma alıp ne konuşayım? Abimin mutluluğu belasına susmuşuz, hiçbir şeylerine sebep olmamışız, abim kendisi atmış nişanı. Eeee daha ne yapmalıyız sizce?

Birsey sormam lazım. Siz niye gidip temizlediniz evi? Kız mi teklif etti. Öyle bir adet mi var erkek tarafı ev temizler diye.

Kalacak tabi o kızın hakkı. Oh ne ala istediğin zaman nisanlan istedigin zaman nisani at. Yok yengecim yok gelinim vs dersiniz sonrada kiz kotu olur nisan atılınca. O altınlari ztn kiz verirse onda da var bi andavallik. Ay cok sinirlendim.
o zamanda kız nişanlanıp nişanlanıp takılardan sonra geri dönünlsün nasılsa hiç bir zararı olmuyor köşeyi döner mantıken

Çarpıtma kendince
Masraf yapıp arkasından konuşacağına şeffaf olsalardı yazdım
Masraf yap ,sesini çıkarma,içine at at,sonra da bir anlaşmazlıkta zil takıp oynamadığın kalsın
İkiyüzlülük başka da birşey değil

Çarpıtmadım ki, yazdığınızı sordum. Sıfırdan ev kuruluyor, alınmış satılmış. Bunun nesi yanlış, size bunu soruyorum!

Bizim evimizi de kV ve eltim temizlemisti

Birsey sormam lazım. Siz niye gidip temizlediniz evi? Kız mi teklif etti. Öyle bir adet mi var erkek tarafı ev temizler diye.

Konu sahibi ben değilim. Ama iki taraf da temizler, en başta da gelin kız. Sonuçta kendi oturacak. Hele hele de temizleyince foto yolla demez kayınvalidesine. Ama terbiyeden yoksunsa der tabii...

o zamanda kız nişanlanıp nişanlanıp takılardan sonra geri dönünlsün nasılsa hiç bir zararı olmuyor köşeyi döner mantıken

Tabi ama kızin bu örnekte bu şekilde hareket ettiğini söyleyemeyiz. Çünkü kız ayrılmak istemiyor arayip yalvarmis bile. Kız ve ailesi mutasipmis bir de. Kız kendi çevresinde çok zor duruma düşmüştür. Yani suna empati yapmamanızı anlamıyorum. 5 gün var düğüne senin tum hayallerin suya dusmus. ailen zaten kapalı bir aile herkesleri cagirmissin şimdi onları tek tek arayip düğün iptal oldu demek gerekiyor. Bunun kederi üzüntüsünu düşünemiyorum bile. Erkek tarafina olayın koymadigi çok belli zaten. Onların tek zararı 15 binlik altın ve hediyeler. Onları da kurtarsalar bayram edecekler gibi. Kaldıki olay çok yeni belki kiz alın altinlarinizi bile diyecek. O bile belli değil burada kıza giydirmeyen kalmamış. İşi ticarete döken insanlara pek benzemiyorlar.

Tabi ama kızin bu örnekte bu şekilde hareket ettiğini söyleyemeyiz. Çünkü kız ayrılmak istemiyor arayip yalvarmis bile. Kız ve ailesi mutasipmis bir de. Kız kendi çevresinde çok zor duruma düşmüştür. Yani suna empati yapmamanızı anlamıyorum. 5 gün var düğüne senin tum hayallerin suya dusmus. ailen zaten kapalı bir aile herkesleri cagirmissin şimdi onları tek tek arayip düğün iptal oldu demek gerekiyor. Bunun kederi üzüntüsünu düşünemiyorum bile. Erkek tarafina olayın koymadigi çok belli zaten. Onların tek zararı 15 binlik altın ve hediyeler. Onları da kurtarsalar bayram edecekler gibi. Kaldıki olay çok yeni belki kiz alın altinlarinizi bile diyecek. O bile belli değil burada kıza giydirmeyen kalmamış. İşi ticarete döken insanlara pek benzemiyorlar.

İyi de ayrılığın duygusal tarafını tartışmıyoruz ki burada. Madem nişan bozulmuş, her iki taraf da toplu iğneye kadar herşeyi birbirine geri yollamalı diyoruz.

ben de nişanı siz attınız sandım
abiniz atmış dolayısıyla bu konularla annenız babanız abiniz ilgilenmesi gerekir
yanlış anlaşılmasın sizi ilgilendirmez demiyorum tabiki abiniz ilgilendirir ama siz niye bu kadar tecrübesizim falan deyip bu güzel kafanızı yoruyorsunuz ki

bunlar iki taraftan da büyüklerin konuşacağı şeyler
kusura bakmayın ama ben sizde azıcık görümcelik sezdim

Bizde erkek tarafı nişanı bıraktıysa kız tarafı altınları vermez , biri diretmişti illa alıcam diye altınları kesınlıkle vermedi zaten elbise türü şeylerı de götürüp erkek tarafının kapısında yakmıştı buyur alın diye sjsjsj

İyi de ayrılığın duygusal tarafını tartışmıyoruz ki burada. Madem nişan bozulmuş, her iki taraf da toplu iğneye kadar herşeyi birbirine geri yollamalı diyoruz.

Benim yanıtın işi ticarete dokmuş yorumunaydi.

Medeni kanun zaten nisan olayını tanıyor. Karşılıklı hediyelerin iadesi zaten hakları damat veya anne babası hediyeleri isteyebilir. Gitsinler istesinler istememisler bile. Kaldi ki 1 gunluk olay. Kiz tarafi ayriligi henuz kabullenememis bile.

Bir de medeni kanunda kusurlu taraf diye birşey de var. Bu işin duygusal boyutu bence 15 binden çok daha fazla. Kusurlu taraftan maddi manevi tüm zararlarının tazminini isteyebilirsiniz.

Val
Hala bunu soruyorsan bundan önceki cevabımı bir daha oku

Valla okudum ama anlayacak birşey göremedim. Bunlar erkek evi, oğullarını evlendiriyorlar, masraf ediyorlar. Siz de diyorsunuz ki iletişim kursalardı! Ne diyecekler, bulaşık makinesini aldık ama çamaşırı almayız, halıları alırız ama salon takımına karışmayız mı diyeceklerdi? Nasıl bir iletişim istiyorsunuz??? İnsanlar vazifelerini yerine getirmiş! Şimdi de nişan bozulmuş, diğer masrafları da geçmişler, diyorlar ki altınları alabilir miyiz. Kaldı ki iki taraf da birbirine geri yollamalı herşeyi, toplu iğneye varıncaya kadar. Siz eşinizin ailesi ile nasıl iletişim kurdunuz bu konuda? Eviniz kurulurken nasıl bir görev dağılımı yaptınız peki, anlatır mısınız bize?

Guzel ulkemin guzel insanlarinin sokaga atacak parasi cok o yuzden konu sahibini yadirgiyorlar
Ben nisanli kiza gram uzulmuyorum
Ver Allah ver diye gezmissin bakmissin iyi insanlara denk gelmis kimse sana sesini cikarmamis diye daha da cirkeflesmissin daha da istemissin simdi boyle nikahtan 1 hafta once kaliverirsin ortada boyle
Barisma istegi de akillandigindan pismanligindan falan degil elalem ne der diye sadece
Oh olsun valla akli basina gelmistir de kimseye yapismaz bi daha bu kadar

Back
X