• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atmamla ilgili avukata ihtiyacım var

Medeni kanun md 122
“Nişanlılık evlenme dışındaki bir sebeple sona ererse, nişanlıların birbirlerine veya ana ve babanın ya da onlar gibi davrananların, diğer nişanlıya vermiş oldukları alışılmışın dışındaki hediyeler, verenler tarafından geri istenebilir.

Hediye aynen veya mislen geri verilemiyorsa, sebepsiz zenginleşme hükümleri uygulanır.”

demek ki okudugunu pek anlayamamissin.
Istenebilir talep edilebilir diyor gordugun gibi duruma gore.cunku baslangicta hakli haksiz durumlarina girmeden once bu sekilde kabul ediliyor.ve sonrasinda tabiki taraflar kendi sebeplerine gore taleplerde bulunabilir.benden once sen iyi oku

Bence yanlışınız var. Ya da atladığınız nokta..
Belki nişanı kız tarafı yaptığı için masrafları bölüşmek adına bir paylaşım yapılmasını kastediyordur..
Ya bu taraflarin durumu hic incelenmeden baslangicta kabul edilen bi durum.ama sonrasinda nisani kiz attysa yada haksizlik varsa erkek tarafi tabiki aksine davalar acabilir.hatta tazminat bile isteyebilir.ama kiz tarafinda bi haksizlik yoksa nisanin bozulmasiyla ilgili takilar kizda kalabiliyor

Ya bu taraflarin durumu hic incelenmeden baslangicta kabul edilen bi durum.ama sonrasinda nisani kiz attysa yada haksizlik varsa erkek tarafi tabiki aksine davalar acabilir.hatta tazminat bile isteyebilir.ama kiz tarafinda bi haksizlik yoksa nisanin bozulmasiyla ilgili takilar kizda kalabiliyor

Benim bilgim yok o yüzden mantık da yürütemiyorum.
Zaten farazi konuşuyoruz. Konu sahibi sebebini açıklamadı bile..

Düğğn takıları her ne suretle olursa olsun geline aittir ama nişanda olan hediyeleşme ve setler iade edilir.
Emsal kararlar var, inceleyin.
Nişanlılığın medeni kanunda yeri olsa da, maddi olarak her iki tarafı koruyor kanun.

Kardesim kanunlari ben yazmiyorum.aile hukunda oyle geciyor.aciktan maliye okumustum
Arti kuzenimde avukat onunlada bu konuyu konusmustuk.hakli haksiz demiyrm sadece kanunda oyle yaziyordu.nisan bozuldugunda takilar kiza kaliyor diye
Bu cevap doğru değil tam olarak.
Her dava kendi içinde incelenir.. kusur var mı, nişan atma sebebi nedir, ne tarz harcamalar var ba va buna göre değişir sonuçlar..

Bence bu da dolandırıcılık. Geçim olarak her ay başka kerizle nişanlanalım.

Istenebilir talep edilebilir diyor gordugun gibi duruma gore.cunku baslangicta hakli haksiz durumlarina girmeden once bu sekilde kabul ediliyor.ve sonrasinda tabiki taraflar kendi sebeplerine gore taleplerde bulunabilir.benden once sen iyi oku
Akil verirken avukat edasiyla yazdigin mesaja bir bak bakalim ne demissin. Bir insan bilmedigi konuda bir de israr ediyorsa ona bir sey denir ama seviyemi dusurmeyecegim.

• Haklı Ve haksız tartışılmıyor orada .Haklı -haksız kısmı tazminat için !
  • Verilen hediyeler (takılan altın vb) istendiğinde geri iade edilmek zorunda edilmez ise Dava yolu ile istenebilir
  • Ev tuttu ,depozito verdi,maddi külfet altına girdi bunları kusurlu taraftan tazminat olarak isteyebiliyor vsvsvs

O değil de dikkatimi çekti.
Geçenlerde burada konu açıp bir avukata danışmak isteyen üyeye (nickini hatırlamıyorum) "avukatlar size bedava danışmanlık vermek zorunda değil git bir avukata paşa paşa parasını öde" "siz beleşe bilgi alın diye eğitim almıyorlar" diye (bu ve bunun gibi bir çok) laf işiten üyenin günahı neydi?
Eski ve sevilen bir üye olmaması mı?
Tabi ki avukat diye bilgi vermek zorunda değil kimse. Ama aşırı bir tepkiydi..

saft saft yazdığım sizinle ilgili değil kişisel almayın sadece dikkatimi çekti..
Herkesin verildiği taktirde bilgi alma özgürlüğü vardır. İnşallah sizin meselenizde de hak yerini bulur..
Bende aynı şeyi düşündüm,hatta o konuya avukattan bilgi alın yazmıştım şimdi de konu sahibine aynı şeyi söylüyorum cidden kimse buradan danışmanlık vermek zorunda değil.
Konu bile yok ortada zaten,herkes sormuş cevap bile vermemiş konu sahibi. Muhtemelen aradığı avukata ulaştı

Konı sahibini taa ilk evliliğinden hatırlarım, bırakın dolandırmayı resmen kendisi dolandırıldı da 2 ay sonra ayrılma kararı aldı.
Burada bambaşka bir mevzu vardır, taraflar yapılan masrafları isteyebilir.
Örneğin ev eşyası alınmış ve geri iade edilemiyorsa, erkek tarafı nişan bozma sebebini gerçekçi bulmayıp dava yoluna gidebilir.
Bu konuda emsal kararlar var, çiftlere tüm borçların ortak paylaştırıldığı.
Belki bunun gibi bir şeydir.
Ayrıca evet danışmanlık ücreti var ama burada 3 satır yazmak da insanlıktır.
Ya da kısa bir bilgilendirme ve süreç hakkında olasılıkları konuşma da para yani?
Hiç yasal haklarımızı konuşmayalım o zaman!
Ben ablama soruyorum, o da bir güzel cevaplıyor ve yazıyorum.
Her kelimeye para alacak olsaydı avukatlar, times dergisine kapak olurlardı.

Konu sahibesi bence milleti aydinlatsin yoksa spekulasyonlar surer gider.

Bu yeni iliskisini de ben hic onaylamamistim, adamin ailesi konu sahibesini bosanmis diye istemiyordu vb tonla sacmalik. Bundan bir b.k olmaz demistim. Konu sahibesi okuzun birinden yine magdure olmamistir umarim.

Merhabalar, sehir disindayim diye yazamadim. Kisa bir ozet gececegim

Ben masraf yaptirip da nisan atmadim. Aksine tum masraflari ben yaptim. Dugune birkac gun kala ev hala bombostu bir tek benim ceyizim vardi. Nisanli kisisi bu surecte calisiyorum diye yalan soylemis. Ailesi zorla iyi bir salon tutturdu onu da biz takilardan odeyecekmisiz. Ve asıl bomba: nikahi dugunden sonra yapalim dediler. Ustune nisanli kisisinden bir suru kufur yedim. Ve nisan attim. Bana elden de borcu vardi. Bosuna bir suru masraf yaptirdi. Ekstradan kirayi faturalari hep ustume almami istedi. Kabul etmedim. Kac defa borc istedi. Aldigini da geri getirmedi. 3 bin lira ediyor taktiklari 2 bilezik. Simdi 27 bin tl para talep ediyor. Ben bos evden ceyiz cikardim. Simdi dava acmaya hazirlaniyorum bu surecte fikir olmasi acisindan yardim istedim. Eski uyeyim sosyal deney filan yapiyor degilim :)

Ben masraf yaptirip da nisan atmadim. Aksine tum masraflari ben yaptim. Dugune birkac gun kala ev hala bombostu bir tek benim ceyizim vardi. Nisanli kisisi bu surecte calisiyorum diye yalan soylemis. Ailesi zorla iyi bir salon tutturdu onu da biz takilardan odeyecekmisiz. Ve asıl bomba: nikahi dugunden sonra yapalim dediler. Ustune nisanli kisisinden bir suru kufur yedim. Ve nisan attim. Bana elden de borcu vardi. Bosuna bir suru masraf yaptirdi. Ekstradan kirayi faturalari hep ustume almami istedi. Kabul etmedim. Kac defa borc istedi. Aldigini da geri getirmedi. 3 bin lira ediyor taktiklari 2 bilezik. Simdi 27 bin tl para talep ediyor. Ben bos evden ceyiz cikardim. Simdi dava acmaya hazirlaniyorum bu surecte fikir olmasi acisindan yardim istedim. Eski uyeyim sosyal deney filan yapiyor degilim :)
Ya birşey yazıp gittiniz merak ettik yorumlar fikirler derken baktık birşey eksik
Meğer konu sahibi yokmuş bende şaka olarak yazdım :)

Neden 27 bin para talep ediyor,tam olarak anlaşılmadı hem davalı hem davacı mı olacaksınız

Geçmiş olsun,tam olarak anlattığıniz gibiyse eski nişanlı tam bir pislikmis,ne tür haklarınız var bilmiyorum ama umarım magdur olan siz olmazsiniz

Saft afedersin ama buldugun tum adamlar birbirinden bes para etmez panpa:KK51:
Bence sen artik kendi begendigin erkeklerden uzak dur, ya gel burdakilere sor (bu adam iyi degil demistik) ya da arkadaslarina, ailene falan aday baktir:olamaz:

Saft afedersin ama buldugun tum adamlar birbirinden bes para etmez panpa:KK51:
Bence sen artik kendi begendigin erkeklerden uzak dur, ya gel burdakilere sor (bu adam iyi degil demistik) ya da arkadaslarina, ailene falan aday baktir:olamaz:

:)) ilki bundan iyiymis kiz. Daha anlatmadigim seyler de var ozet gectim bana ogullarini baktiracaklardi resme.

Bu arada diger arkadaslar yazan herkes sagolsun. Cok detay da veremiyorum. Haksiz yere nisani bozdugumu idda ediyor. Ama kufur ettgini itiraf ettigi ve nikahsiz evlendirmeye calistklari filan hep belgeli. Bu surecte calismadigi da sgk kayitlarindan mevcut

Back
X