nişan attım ama hala iletişim devam ediyor.

calikusucum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2025
21
-1
1
25
arkadaşlar merhaba beni hatırlayanlar olur mu bilemiyorum ama bence bu sitede herkes birbirini iyi anlıyor ve unutmuyor. uzun bir yazı yazmıştım. nişanlım ailesi ve ailem diye. annem ve nişanlımın annesiyle olanlardan,( beyaz eşya sorunu) kendi sınav sürecimden ve nişanlımın mesleğinden bahsetmiştim. hala profilde gözüküyor mu bilmiyorum ama eğer görünüyorsa okumanızı rica edebilir miyim.. ben bir süredir iletişimsizlik sorunları nedeniyle savaşıyordum zaten. ama bunun bariz ve açık bir şekilde yapılması her istediği yere gidip bana gelmemesi, bir nasılsın sorusunu bile sormaması, nişanlımın ailemle olan iletişimsizliği bağ kurmaması derken o kadar yoruldum ki nişan attım. galiba nasılsın diyebilmesi ve gelmesi için nişan atmak gerekiyormuş. büyük bir pişmanlıkla gelip bu durumun çok saçma olduğundan, hatasını kabul ettiğinden bahsedip özür diledi. bende sadece tek sorunun bu olmadığını birçok şeyin birikip artık beni yorduğunu sessiz savaş vermekten artık yıldığımdan ve bu işin oluru olmadığını söyledim. yine kestirip atma düşün dedi. ne düğün tarihi ortada, ne herhangi bir şey, düğünün lafı bile açılmıyordu. ama iki arada bir derede benim neden çalışmadığımı sordu, baba evinde hem de bunu kendine hak gördü. (bu arada çalışmak istemediğimden değil atama bekleyen bir öğretmenim. bana atama çıkarsa çalıştığım kuruma tazminat ödemek zorundayım, sözleşmeye bunu ekliyorlar ve bu durumdan vazgeçtim ki öyle olmasa dahi puanım iyi de olsa yeniden ders çalışıyorum çünkü atama sayısı belli değil.). oğlu doğru düzgün iş alamazken benden benim yuvayı geçindirmemi, düzenli gelir getirmemi bekliyor şaka gibi. oğlunun çok üzüldüğünden hiç yemek yiyemediğinden bahsedip duruyor, benim üzgünlüğümün farkında bile değil suçlu gibi görüyor. vicdan yaptırıyor. bende oğlu için gerçekten üzülüyorum, dünyalar iyisi bir insan. ama o kadar çok çekingen ki ailemle tek kelime edemiyor, konuşamıyor, ailem bu şekilde onu kabul etmiyor, haklılar da. annesi gelmediği gibi kendisi de bizim eve gelip nasılsınız diye ziyaret etmedi. ki ben onun ailesine ziyaretlere gidiyorum, gittiğimde herkesi tek tek önemseyip nasıl olduklarını sorup selam ve sevgilerimi iletiyorum.. benim ailem onun nasılsınız sorusuna muhtaç değil ama onu oğulları gibi görmek değer verdikleri gibi değer almak istiyorlar. doğru düzgün iş aldığı yok.( tanışırken beni düzenli gelirim var diye kandırdı, meğerki aile desteğiyle yaşıyormuş.) evlenince de benim desteğimle yaşayacak galiba.. bu da ekstra üzüyor. her şeyi açıkça ifade etmeme rağmen beni arıyor, mesajlar atıyor daha ne yapacağım bilmiyorum, bir tarafım vicdan azabı çekiyor, sizce bu durumda karşımdaki beyefendinin iyiliği için devam edilir mi

arkadaşlar merhaba beni hatırlayanlar olur mu bilemiyorum ama bence bu sitede herkes birbirini iyi anlıyor ve unutmuyor. uzun bir yazı yazmıştım. nişanlım ailesi ve ailem diye. annem ve nişanlımın annesiyle olanlardan,( beyaz eşya sorunu) kendi sınav sürecimden ve nişanlımın mesleğinden bahsetmiştim. hala profilde gözüküyor mu bilmiyorum ama eğer görünüyorsa okumanızı rica edebilir miyim.. ben bir süredir iletişimsizlik sorunları nedeniyle savaşıyordum zaten. ama bunun bariz ve açık bir şekilde yapılması her istediği yere gidip bana gelmemesi, bir nasılsın sorusunu bile sormaması, nişanlımın ailemle olan iletişimsizliği bağ kurmaması derken o kadar yoruldum ki nişan attım. galiba nasılsın diyebilmesi ve gelmesi için nişan atmak gerekiyormuş. büyük bir pişmanlıkla gelip bu durumun çok saçma olduğundan, hatasını kabul ettiğinden bahsedip özür diledi. bende sadece tek sorunun bu olmadığını birçok şeyin birikip artık beni yorduğunu sessiz savaş vermekten artık yıldığımdan ve bu işin oluru olmadığını söyledim. yine kestirip atma düşün dedi. ne düğün tarihi ortada, ne herhangi bir şey, düğünün lafı bile açılmıyordu. ama iki arada bir derede benim neden çalışmadığımı sordu, baba evinde hem de bunu kendine hak gördü. (bu arada çalışmak istemediğimden değil atama bekleyen bir öğretmenim. bana atama çıkarsa çalıştığım kuruma tazminat ödemek zorundayım, sözleşmeye bunu ekliyorlar ve bu durumdan vazgeçtim ki öyle olmasa dahi puanım iyi de olsa yeniden ders çalışıyorum çünkü atama sayısı belli değil.). oğlu doğru düzgün iş alamazken benden benim yuvayı geçindirmemi, düzenli gelir getirmemi bekliyor şaka gibi. oğlunun çok üzüldüğünden hiç yemek yiyemediğinden bahsedip duruyor, benim üzgünlüğümün farkında bile değil suçlu gibi görüyor. vicdan yaptırıyor. bende oğlu için gerçekten üzülüyorum, dünyalar iyisi bir insan. ama o kadar çok çekingen ki ailemle tek kelime edemiyor, konuşamıyor, ailem bu şekilde onu kabul etmiyor, haklılar da. annesi gelmediği gibi kendisi de bizim eve gelip nasılsınız diye ziyaret etmedi. ki ben onun ailesine ziyaretlere gidiyorum, gittiğimde herkesi tek tek önemseyip nasıl olduklarını sorup selam ve sevgilerimi iletiyorum.. benim ailem onun nasılsınız sorusuna muhtaç değil ama onu oğulları gibi görmek değer verdikleri gibi değer almak istiyorlar. doğru düzgün iş aldığı yok.( tanışırken beni düzenli gelirim var diye kandırdı, meğerki aile desteğiyle yaşıyormuş.) evlenince de benim desteğimle yaşayacak galiba.. bu da ekstra üzüyor. her şeyi açıkça ifade etmeme rağmen beni arıyor, mesajlar atıyor daha ne yapacağım bilmiyorum, bir tarafım vicdan azabı çekiyor, sizce bu durumda karşımdaki beyefendinin iyiliği için devam edilir mi
Sen ex KV ile niye gorusuyorsun anlamadım???

Adam işsiz ne geleceği olacak bununla bırak zaten atmışsın nisani. Adam iyi falan da değil iyiyse cennete gitsin sana Hayrı yok

Son düzenleme:
Acıma acınacak hale düşersin.Acımanı gerektirecek bir durum yok.Adam böyle biri...... ailesi oğlunun yükünü alacak onu çekip çevirecek enayi arıyorlar.Sen o enayi olacak mısın olmayacak mısın ??? Tüm mesele bu....

Nişanlının ailesi seni değil sadece oğullarını düşünüyor. Düzgün bir insansın belliki, yarın işin gücünde olacak. Oğullarını maddi manevi çekip çevirebilecek avantajlı bir gelinsin onların gözünde. İkinci bir şans verirsen pişman olursun. Kenidne denk birini bul. Baba parasiyla geçinip evleneceği kadından maaş bekleyen erkekten koca olmaz.

Kadın oğlunu evlendirmiyor, bakımını sorumluluğunu size devretmek istiyor. Nişan atmışsınız niye görüşüyorsunuz? Dünyalar iyisi kim, size işim gücüm gelirim var diye yalan söyleyip ana babasından harçlık alan biri mi? Bir de kusura bakmayın ama evlenin veya evlenmeyin atama beklemek için süre koyun kendinize. KPSS ye bel bağlamayın. Çalışmak, düzenli gelir olması bir kadın için şart. Artık evlilik şans işi, adamlar çok kırılgan, zoru görünce hemen kaçıveriyorlar. Bir kişinin kuru maaşıyla ev dönmüyor.

Senin çekingen diye acıyıp barıştığı adam ileride çekinmeden sana neler yaşatacak bir bilsen. Evlenince şu tahammül edemediğin nişanlılık dönemini mumla arayacaksın. Pişmanım demesi şu anlama geliyor benimle evlen sana gününü göstereyim. Sorunlu erkekler hep pişman nedense ama yersen. Hepimiz zamanında çok pişman olup yalvaran erkekleri affettik ama bunların sorunlu olduğu hiç aklımıza gelmedi.

Oğlu dünyalar iyisin bir insan falan değil. İstediği her yere gidip, bir nasılsın diye sormayan, düzenli gelirim var diye kandıran adamın neresi iyi. Barışmak için kendinizi kandırmayın
haklısınız aslında, ne bileyim bugüne kadar bana da birçok fedakarlık yaptı, hiçbir konuda yalnız bırakmadı galiba o yüzden dünyalar iyisi gibi geliyor. bir şeyleri hep kendi başıma halletmeye alışık birisi olarak galiba yaptığı en küçük şeyi bile büyütüyorum

Adam işsiz ne geleceği olacak bununla bırak zaten atmışsın nisani. Adam iyi falan da değil iyiyse cennete gitsin sana Hayrı

Adam işsiz ne geleceği olacak bununla bırak zaten atmışsın nisani. Adam iyi falan da değil iyiyse cennete gitsin sana Hayrı yok
yani görüşmek istedi, gerçekten keşke biraz çabasını görebilsem ancak yok göremiyorum ben atanıyım, hayatımız düzene girsin diye çabalıyorum o ise aldığı tek işle geçineceğini düşünüyor, ne atanma derdinde ne başka bir iş yapma derdinde. bir de bana ücretli öğretmenlik yapmam konusunda ısrar etti???? bense ona iş konusunu açtığımda zaten benim bir işim var diyo, ancak bir gelir sağlamıyor ayda 3 bin tl alabiliyor şaka gibi ve buna gelirim var diyor. bundan sonra tanoıştığım insanlardan maaş bordrosu isticem

Pasif, iki lafı bir araya getiremeyen, kendine bile hayrı olmayan insanlar iyi değildir. İyilik böyle bir şey değil.
Tamamen iletişimi kesip engellemeye ne dersiniz? Kendinizi düşünün ilk önce.
haklısınız, teşekkür ederim belki pasifliği zamanla geçer diye düşünmüştüm

Acıma acınacak hale düşersin.Acımanı gerektirecek bir durum yok.Adam böyle biri...... ailesi oğlunun yükünü alacak onu çekip çevirecek enayi arıyorlar.Sen o enayi olacak mısın olmayacak mısın ??? Tüm mesele

Acıma acınacak hale düşersin.Acımanı gerektirecek bir durum yok.Adam böyle biri...... ailesi oğlunun yükünü alacak onu çekip çevirecek enayi arıyorlar.Sen o enayi olacak mısın olmayacak mısın ??? Tüm mesele bu....
beni kıran kısmı da bu böyle hissettirmeleri.. ben evlenince yalnız kalmak birilerinin yükünü taşımak istemiyorum birbirimizin yaslanacak , sığınacak limanı olalım istiyorum ama maalesef ki ben dağ oldum o dağın altında eziliyorum...

Nişanlının ailesi seni değil sadece oğullarını düşünüyor. Düzgün bir insansın belliki, yarın işin gücünde olacak. Oğullarını maddi manevi çekip çevirebilecek avantajlı bir gelinsin onların gözünde. İkinci bir şans verirsen pişman olursun. Kenidne denk birini bul. Baba parasiyla geçinip evleneceği kadından maaş bekleyen erkekten koca olmaz.
maalesef zaten beni kaybetmekten bu yüzden korkuyorlar. keşke gerçekten sevdikleri için kaybetmekten korksalar. atanma konusu geçtiğinde ben kesinlikle atanmalı kontejan içinde olmalıyım ama oğulları için verilen kontenjan o kadar azmışşş kiii atanması zormuş. neden bana da aynı muamele yapmayıp zorunlu kılıyorlar anlamıyorum sanki rolleri değiştik o kız ben erkek olmuş gibi hissediyorum

Kadın oğlunu evlendirmiyor, bakımını sorumluluğunu size devretmek istiyor. Nişan atmışsınız niye görüşüyorsunuz? Dünyalar iyisi kim, size işim gücüm gelirim var diye yalan söyleyip ana babasından harçlık alan biri mi? Bir de kusura bakmayın ama evlenin veya evlenmeyin atama beklemek için süre koyun kendinize. KPSS ye bel bağlamayın. Çalışmak, düzenli gelir olması bir kadın için şart. Artık evlilik şans işi, adamlar çok kırılgan, zoru görünce hemen kaçıveriyorlar. Bir kişinin kuru maaşıyla ev dönmüyor.
evet bende tüm bunların farkındayım. kesinlikle bir kadın için maaş şart. kpssye bel bağlamıyorum daha yeni mezunum. zihnim genç, bilgilerim taze potansiyelim tam. puanım 85. alım olmasa dahi bu sene daha iyisini yapabilecek potansiyele sahibim. eğer özel sektöre başlarsam bırakın atanmayı uğraşamam bile. çünkü paranın tadını almış olacağım ve kitap yüzü görmek istemeyeceğim. ama yıllarca özel sektörde çalışmak istemiyorum çünkü şartlar öğretmenler için çok zor. ben karakter ve davranışlarından dolayı dünyalar iyisi diyorum galiba. düzgün efendi saygılı istediğimi yapan ve yapabilecek potansiyele sahip gözü dışarıda değil. alkolü yok. bana da bu açıdan avantajlı geliyor. ama ömrüm boyunca bu adamın düzensiz işiyle, ben çalışırken onun yatmasıyla baş edebilir miuyim emin değilim

Aklinizi basiniza alin elin vasifsiz pasif sunepe oglunu ailenize damat diye getirmeyin sizin sirtinizdan gecinme pesinde nasil sevebiliyosunuz boyle tipleri
aslında sevip sevmediğimden dahi emin değilim. ilgisi ve sevgisi hoşuma gidiyor. keşke biraz iş konusunda çabasını görebilsem sünepeliği umrumda olmaz. belki de sünepeliğinden dolayı hareket etmek istemiyor türkiyenin en iyi üniversitesinin hukuk bölümünden mezun kendisi......

maalesef zaten beni kaybetmekten bu yüzden korkuyorlar. keşke gerçekten sevdikleri için kaybetmekten korksalar. atanma konusu geçtiğinde ben kesinlikle atanmalı kontejan içinde olmalıyım ama oğulları için verilen kontenjan o kadar azmışşş kiii atanması zormuş. neden bana da aynı muamele yapmayıp zorunlu kılıyorlar anlamıyorum sanki rolleri değiştik o kız ben erkek olmuş gibi hissediyorum
Bu devirde erkeklerin çoğu böyle maalesef. Karım çalışsın para kazansın, çocuk doğurup baksın, ev işlerini tek başına halletsin, misafirleri dört dörtlük ağırlasin benden de hiçbir beklentisi olmasın...
Benim arkadaşımda böyle bir adamla evlendi maalesef. Adamın ailesininde maddi durumu iyiydi, güzelce gözünü boyadılar kızın. Kocası hala öğrenciydi evlendiklerinde. Bu yıl bitiyo seneye bitiyo derken tam 3 yıl uzattı okulu. Bu sırada evi arkadaşım geçindirdi. En sonundada diploma alamadan bıraktı. Bu sefer iş yok diyip yıllarca evde yattı. Arkadaşim işten gelince de ev işi yapıyordu eşi yapmak istemediği için. Herşeye destek oluruz, oglumuzun arkasındayiz diyen ailede beş kuruş destek olmadi nasıl olsa karısı çalışıyor diye. Kız yıllardır sürünüyor sorumsuzlarin arasında. Sakın aynı hatayı yapmayın.

Engelleyin gitsin boşu boşuna zaman kaybı.kendinize huzurlu güzel bir sayfa açın lütfen.
teşekkür ederim. bu sorgulamalarımın nedeni de huzursuzluk belli ki.. huzur yok bende bir gün adıyla rahat bir niş
sana yalan soyleyen biri iyi insan degildir hayatinda hic mi iyi biriyle tanismadin ya? dunyalar iyisiyse cennete gitsin yani kendinizle ne zorunuz var

sana yalan soyleyen biri iyi insan degildir hayatinda hic mi iyi biriyle tanismadin ya? dunyalar iyisiyse cennete gitsin yani kendinizle ne zorunuz var
yok ya tanışmadım. zaten uzun bir toksik ilişkiden çıknıştım 2 yıl aradan sonra da bununla tanıştım galiba o deccalden sonra dünyalar iyisi gibi geliyor

Back
X