Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba değerli KK kadınları. Fikirlerinize ihtiyacım var.. 6 aylık bir uzak ilişki sonrası nişanlandık ve ben 1 ay sonra nişanı sonlandırma kararı aldım. (İşin tuhaf kısmı nişanlandıktan sonra hiç görüşemedik) Bir gün böyle bir başlık açacağımı hiç düşünmemiştim. Aklında fazla evlilik fikri olan biri değildim. 6 ay boyunca tüm ilgisini bana yönlendiren nişanlım bir pürüzde deliye döndü. şimdiye kadar hiç bir şeye itiraz etmedim. onun yaşadığı şehire gidecektim. Devlet memuruyum tayin isteyecektim oraya. (daha önce de benim yaşadığım şehir biz sonra tanıştık arkadaşım vasıtasıyla)
Düğün kına vs talep etmedim. O çok düşünceli biriydi ben de her zaman ona karşı öyle oldum. Aydönümü hediyeleşmeleri bile yapıyorduk sürekli. Annem babam ayrı başından beri annemle birlikte oturabileceğimizi söyledi. Annem kabul etmedi yeni evli insanlarsınız önce kendi ailenizi kurmanız gerekir diye. Ve bunun sorun olacağını biliyordu yaşanmışlıklardan da ötürü. Sonra gün geldi ailesini aldığı evin yanındaki boş daireye getirmeye karar verdi. Bu konuda konuşmadı soru da sormadı. Daha sonra annemle bu konuyu konuşurlarken ben sizi de istiyorum ne sakıncası var bunu uygun gördüm gibi şeyler söylemiş. Üstelik kimseyi kırmadan en kibar şekliyle açıklamaya çalışırken annem. ordan sonra olaylar patladı ve herkes birbirine girdi. sonra annem durumu açıklığa kavuşturabilmek için annesiyle konuştu ve ben de konuşma yapılırken oradaydım. orda olmadığımı sanıyorlardı. o da oğluna bir dünya yalan yanlış şey anlatmış vermek istemiyorlar demiş. kızı elinden alacağımızı düşünüyor demiş. iyiyken kötü olmayalım derken herkes birbirine girdi üstelik her şey yolundaydı.. bitti dedikten sonra da ilk sözü ne verdiysem hepsini istiyorum oldu. 1 hafta sonra eşyaları almaya gelirken bile yolda düzeltelim diyordu. Ama hala kafasında aynı mantık vardı birlikte yaşamanın avantajı da var annen sana böyle demeliydi onun yaptığı annelik değil o niye müdahale ediyor şeklinde tepkiler verdi. Düzeltmeye çalıştıkça yeni yeni laflar attı ortaya daha da beter oldu. Sessiz kalmama da sabır gösteremedi. Hep kibar görünen bir insandı ama gözardı ettiğim benim hep alttan almam ve tartışmaya girmemem oldu galiba. O yüzden bir anlaşmazlık anında ne sözler sarfedebileceğini ne kadar çirkinleşeceğini hiç öğrenememiş oldum.. ve böyle bir olayla noktalandı.. Siz olsanız ne yapardınız?
Ne olursa olsun annemi asla satmam, ortalık eş adayı ve kayınvalide adayı dolu ama 5 bin yıl da yaşasan, ağzınla kuş da tutsan 1 tane annen var. Kötü hissettiğin zaman seni karşılıksız ve çıkarsız sevecek tek ama gerçekten tek kişinin annen olduğunu hatırla. Fedakarlık yapmaya değecek, kendinden ödün vermene değecek, alttan almana değecek tek kişi annen. İnan aşk meşk gerisi hikaye. Her şeyin yer dolar ama annenin asla.
Yarın öbür gün annene bir şey derler, kırarlar üzerler, laf ederler, anneni üzme lütfen.
karşımdakine anlatamadım işte bunu. Hepimiz birbirimizi çok seviyoruz iyiyken kötü olmayalım bi alışalım evliliğe dedim. Annem de aynısını söyledi. Ne zarar gelecek benim ailem öyle insanlar mı diyip altında kötülük arayıp durdu. Ben senin aileni istiyorum siz istemiyomusunuza getirdi resmen. ve bunu her hareketiyle belli etti sanki insanlar kötülük düşünmüş gibi. üstelik istemeye geldiklerinde ailesi bir dünya densizlik yaptı. bizim kızımız artık döveriz de bağırırız da falan dediler. annem tedirgin oldu ama kimse bir şey demedi.Annen çok haklı. İyi ki de nisan atmissin. Verilmiş sadakan varmış ki kurtulmussun ileri de ki beter günlerinden.
Asla ama asssssssslaaaaaaa aynı evde oturma. Sakın sakın. Hayatının en büyük hatası olur.
öyle bir an hiç yaşanmadığı için anlamamışım.. genelde alttan aldım çünkü. genelde ben değil o kapris yapardı ben de yapıcı olmaya çalışırdım. hep mesafeden böyle davranıyor dedim. evlenmek için de çok acele etti. bir dakika boş bırakmadı. hız felaketmiş.Bence doğru olanı yapmışsın. insanların gerçek yüzü böyle kavga anında, istedikleri birşey olmadığında veya kararlarına itiraz edildiğinde çıkıyor işte.
Biz de eşimle evlenene kadar neredeyse hiç kavga etmedik. Ben hem yapıcı oldum. İtiraz etmedim. Pek bir talepte bulunmadım. Evlenince çok farklı oldu herşey. Bazen kavga etmek de karşı tarafı tanımak adına önemli birşeyöyle bir an hiç yaşanmadığı için anlamamışım.. genelde alttan aldım çünkü. genelde ben değil o kapris yapardı ben de yapıcı olmaya çalışırdım. hep mesafeden böyle davranıyor dedim. evlenmek için de çok acele etti. bir dakika boş bırakmadı. hız felaketmiş.
Bir daha karşıma biri çıkarsa lütfen ayrı ev olmasına dikkat et. Anaci kocayla mutlu olamazsın. Ablam da birlik gitti kafayı yedi kız. Zar zor ayrıldı o evden. Boşanacakti yoksa.karşımdakine anlatamadım işte bunu. Hepimiz birbirimizi çok seviyoruz iyiyken kötü olmayalım bi alışalım evliliğe dedim. Annem de aynısını söyledi. Ne zarar gelecek benim ailem öyle insanlar mı diyip altında kötülük arayıp durdu. Ben senin aileni istiyorum siz istemiyomusunuza getirdi resmen. ve bunu her hareketiyle belli etti sanki insanlar kötülük düşünmüş gibi. üstelik istemeye geldiklerinde ailesi bir dünya densizlik yaptı. bizim kızımız artık döveriz de bağırırız da falan dediler. annem tedirgin oldu ama kimse bir şey demedi.
kesinlikle çok haklısınız.. tartışma yoluyla, çözüm yöntemlerine ve davranışlarına bakmak çok doğru. hep alttan almak da çözüm değil..Biz de eşimle evlenene kadar neredeyse hiç kavga etmedik. Ben hem yapıcı oldum. İtiraz etmedim. Pek bir talepte bulunmadım. Evlenince çok farklı oldu herşey. Bazen kavga etmek de karşı tarafı tanımak adına önemli birşey
benim annemin aynı eve gelebileceğini söyledi defalarca annem istemedi. kendi ailesini de tam yan daireye yerleştirmeye çalıştı. ama anacılık kesinlikle öyle.. ortada bi yanlış varsa hep ört bas etti kendi içinde kızmış bile olsa haklısın demedi. yaa şaka yaptılar onlar şöyle insanlar böyle insanlar diye kapatmaya çalıştı hep. istenmeye gelmiş bir kıza döveriz de kızarız da deniyor ve şaka diyor. takılınmayacak şeylere takılmışsınız diyor.. üstelik ilk tanışmada annemin yüzüne karşı..Bir daha karşıma biri çıkarsa lütfen ayrı ev olmasına dikkat et. Anaci kocayla mutlu olamazsın. Ablam da birlik gitti kafayı yedi kız. Zar zor ayrıldı o evden. Boşanacakti yoksa.
Doveriz kizariz lafını bana deselerdi, babam inme gecirtirdi onlara. Öyle kolay değil. Ye iç sukret. Nisanlin, anası gözü önünde cinayet islese benim annem masum diyecek bir tip.benim annemin aynı eve gelebileceğini söyledi defalarca annem istemedi. kendi ailesini de tam yan daireye yerleştirmeye çalıştı. ama anacılık kesinlikle öyle.. ortada bi yanlış varsa hep ört bas etti kendi içinde kızmış bile olsa haklısın demedi. yaa şaka yaptılar onlar şöyle insanlar böyle insanlar diye kapatmaya çalıştı hep. istenmeye gelmiş bir kıza döveriz de kızarız da deniyor ve şaka diyor. takılınmayacak şeylere takılmışsınız diyor.. üstelik ilk tanışmada annemin yüzüne karşı..
resmen şu kadar yazıdan öyle doğru çıkarımlar yaptınız ki.. tamamını anlatsam neler derdiniz kim bilir. ben görememişim gerçekten.. annesini çok masum bulur en ufak bir şeyde bir filmde bile ağladığını söyler. bu kadın nasıl zarar verebilir der. telefon konuşmasında göz göre göre iftira attı da bak kanıtlayayım diye annesinin sesini kaydedip gönderdi bana bu insan.. kendi kulağımla duyduğum şey için..Doveriz kizariz lafını bana deselerdi, babam inme gecirtirdi onlara. Öyle kolay değil. Ye iç sukret. Nisanlin, anası gözü önünde cinayet islese benim annem masum diyecek bir tip.