Nişan bohçası sorunu :(

Icinde ukte mi kalirmis cok sacma yaa ben de istemedim bohca falan hic aklima gelmez ay keske bohca yaptirsaydim diye.iyi yapmissiniz bosverin

Ya benimde bi problemim var, biz nişan yapmadık ama kayınvalidem bohça diye tutturdu... Dün bohça getirdiler bi büyük bi küçük sandık bide valizle. İçinde beşpara etmez saçma sapan şeyler vardı allah aşkına ya bi bohçaya paçalı don koyulur mu sofra bezi koyulur mu

Merhaba arkadaşlar,

Benim haziranda nişanım var. Bizim adetlerimize göre nişandan en geç bir hafta içerisind egelin bohçası ve damat bohçası götürülü edilir. Buraya kadar sorun yok. Ama ben ve ailem bu bohça işlerine pek sıcak bakmıyoruz. Gereksiz geliyor. Nişanlım da sağolsun o da pek istemiyo böyle şeyleri gereksiz geliyo. Aynı kafadayız :KK70: Çünkü bohçaya koyacakları nevresim takımı, makyaj malzemeleri bilmem nelerden ben de bol bol var zaten. Sırf birşeyler alınmış olması için aldırmak da istemiyorum. Nişan alışverişine çıksak onlara çok masraf olur.

Örneğin cildim hassas diye her makyaj malzemesini kullanamıyorum. Kullandığım fondöten 150 tl, nemlendiricim 400 tl. Gerisini siz düşünün. Bana bi makyaj takımı almaya kalksalar en az 500 lirayı bulur zaten. Beğendiğim parfümler desen 300-400 tl'lerde. Yalandan birşeyler aldırıyım desem kullanmicam ettiklere masrafa yazık. Bir de onları da görmek isterler evlenince haklı olarakk.

Anlayacağınız böyle bir düşünceyle ben bohça istemiyorum dedim annemlere. onlar da tamam dediler. annem kayınvalidemi aradı biz bohça istemiyoruz eğer isterseniz size yapalım dediler. kayınvalidem de oğlum da istemiyorsa problem yok yapmayın dedi. anlayışlı ve sıcak konuştu. Gelelim sorunumuaaa

Benim akrabalarım bunu duyduklarında hep üstüme geliyorlar. olmaz öyle şöyle. bohçasız gelin mi olurmuş şöyle böyle. çok pişman olursun ilerde. içinde ukte kalır diyorlar. Aranızda bohça yapmayan ya da yapmayan bir tanıdığı olan var mı acaba. Sizce pişman olur muyum ?
Bırakın bohcayı ya cahil işi bunlar eskıler uydurmuş bu sacmalıgı surdurmeye gerek yok .

ben nisan bile yapmadim birak bohcayi. evlendikten sonra iliskin sorunsuz ilerlesin yeter. kullanmayacagin bir kremden mi pisman olacaksin.
Ben dugun bıle ıstemem nıkahtan en guzelı sessız sedasız huzurla .Bılezıge gelınce 3 tane bıle taksalar hıc umrumda olmaz .Hıc bırsey de ıstemem kendı esyamı kendım alır gıderım .

Ben adetlerin çoğunu yaptırmadım hiçbiri de içimde kalmadı aksine çok rahattım o yüzden.
Bu arada 400 tl lik nemlendiricinin adı ne merak ettim

Gereksiz masraflar icin nie pisman olcaksizn? Bizde bohca yapmak istemedk annelerde istemedi ama ananeler yaparz ayip olur dediler bussuru ıvır zıvır ciknca herkz keske yapmasydk diye pisman oldu. Tek kisiye yapmiyosnki anne baba ananene dede teyze dayi eniste cocuklari halalar birsuru insan.. Yapma pisman olmazsn.

yani ben de aynı süreçteyim ama nişan mekanı ararken şunu farkettimki herkesin bi düşüncesi var. nişan yapmayacaktım herkes öyle şey mi olur vs diye diye yaptırdı . o yüzden kulaklarını kapat kimse bişey beğenmez herkes en iyisini bilir sonuçta...

Back
X