- 17 Ağustos 2011
- 25.457
- 161.422
- 798
bir geyik var ya ailemin kina icin tuttugu salon (cingene sokak dugununden hallice)Onuda düğün zamanı isterler büyük salonu masraflar karşıya gecınce .
düğün için damattan beklediği salon (çıragan sarayi)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bir geyik var ya ailemin kina icin tuttugu salon (cingene sokak dugununden hallice)Onuda düğün zamanı isterler büyük salonu masraflar karşıya gecınce .
Onur gurur ben ne alaka diyor şu an.
Cidden bu durumun onur gururla ne alakası var acaba? Aile arasında yapanlar onursuz mu oldu şimdi![]()
Eger ki nisanlin babasini idare edemiyorsa ayril.Cok sıkıntılı durum.Herkese merhaba kızlar canım çok sıkkın.
Nisanlimla cok uzun senelerdir beraberiz. Ben cok sade bir sey istiyordum evde isteme+ nisan karisik. Buyuk organizasyonlar bana fuzuli masraf gibi geliyor. Ama babam ve annem “evde nisan olmaz, 50 kisiyi sigdiramayiz, nisansiz kiz mi verilir biz dul kadin mi veriyoruz, nisan kiz tarafinin onurudur” gibi korkunc seyler soyleyerek ve emrivaki yaparak mekan tuttular.
Mekan 100 kisilik tutuldu ve karsi tarafa 50 50 seklinde kotamiz olundugu iletildi. Sadece yakinlari cagiracagiz dedi annem annesine.
Ama nisanlimin babasi bi tik basina buyruk bi tip, iletisimimiz pek yok, sert bi adama benziyor acikcasi nisanlim da pek iyi anlsamiyor. Adama kota soylenmesine ragmen bir suru arkadasini arayip soylemis. 35-40 arasi kisi bekledigini soyledi ama bu insanlarin colugu cocugu da var topluca gelirlerse, nisanlimin annesinin tarafini ve arkadaslarini ekleyince kotayi deli gibi asiyoruz. Astigimiz her kisi basina cikista 400 tl odeme yapilacak.
Annem ayri negatif yorum yapiyor, nisanlimin babasi “sanki eliyle mi sayacak adam , gencler ayakta dikilir” diyor. Ayrica nisan tarihi alindigindan beri adam babami bi kere bile aramadi. Babam neden gelip gitmiyorlar neden yol haritasi cizmek icin aranmiyorum diye tripli. Nisanlim babasina bayramlasmaya gidelim demis adam bana bugun kurban bayram yogun oluyor gelemeyiz alinmayin diyor. (Oturdugumuz yerler arasi 1.5 saat)
Kafami duvarlara vurarak bagirmak istiyorum su an. Bi yol gosterin lutfen
bir geyik var ya ailemin kina icin tuttugu salon (cingene sokak dugununden hallice)
düğün için damattan beklediği salon (çıragan sarayi)
Kayınpeder bu yüzden herkesi çağırmış olmasın?Onuda düğün zamanı isterler büyük salonu masraflar karşıya gecınce .
Siz yurt dışında, İskoçya' da yaşamıyor muydunuz ? Olaylar hangi ülkede geçiyor ?Herkese merhaba kızlar canım çok sıkkın.
Nisanlimla cok uzun senelerdir beraberiz. Ben cok sade bir sey istiyordum evde isteme+ nisan karisik. Buyuk organizasyonlar bana fuzuli masraf gibi geliyor. Ama babam ve annem “evde nisan olmaz, 50 kisiyi sigdiramayiz, nisansiz kiz mi verilir biz dul kadin mi veriyoruz, nisan kiz tarafinin onurudur” gibi korkunc seyler soyleyerek ve emrivaki yaparak mekan tuttular.
Mekan 100 kisilik tutuldu ve karsi tarafa 50 50 seklinde kotamiz olundugu iletildi. Sadece yakinlari cagiracagiz dedi annem annesine.
Ama nisanlimin babasi bi tik basina buyruk bi tip, iletisimimiz pek yok, sert bi adama benziyor acikcasi nisanlim da pek iyi anlsamiyor. Adama kota soylenmesine ragmen bir suru arkadasini arayip soylemis. 35-40 arasi kisi bekledigini soyledi ama bu insanlarin colugu cocugu da var topluca gelirlerse, nisanlimin annesinin tarafini ve arkadaslarini ekleyince kotayi deli gibi asiyoruz. Astigimiz her kisi basina cikista 400 tl odeme yapilacak.
Annem ayri negatif yorum yapiyor, nisanlimin babasi “sanki eliyle mi sayacak adam , gencler ayakta dikilir” diyor. Ayrica nisan tarihi alindigindan beri adam babami bi kere bile aramadi. Babam neden gelip gitmiyorlar neden yol haritasi cizmek icin aranmiyorum diye tripli. Nisanlim babasina bayramlasmaya gidelim demis adam bana bugun kurban bayram yogun oluyor gelemeyiz alinmayin diyor. (Oturdugumuz yerler arasi 1.5 saat)
Biz değil artık bizden sonraki nesilya daha yeni herseyi almak isteyen anneme de dedim, bizim ulkemizde para harcayarak kiymet verildigi zannediliyor. ne kadar harcarsan cocugunu o kadar seviyorsun. karsi taraf ne kadar harcarsa cocugunu o kadar hakediyor.
oysa ne alaka, kiymet vermek, sevgi göstermek bunlar icin onca paraya gerek yok ki. "senin günün , senin istegin ne?" diyip dinlesen belki en değerli sey olacak
Ailen yerden göğe kadar haklı.Herkese merhaba kızlar canım çok sıkkın.
Siz yurt dışında, İskoçya' da yaşamıyor muydunuz ? Olaylar hangi ülkede geçiyor ?
Ben olaya kim hatalı gözüyle değil de başka bir gözle baktım..
Yani aileler ile ortaklaşa konuşulup, tahmini toplam kaç kişi olur, kimler gelcek veya gelmeyecek konuları konuşulmalıydı bence en başta.
Sayıyı belirledikten sonra salonla konuşulsaydı, böyle gerilmeler yaşamazdı iki tarafta bence.
Ya da siz yine ailelerinizle ‘salonda davetli sayısına göre fiyat veriyor, önce kimlerden kaç kişi geleceğini belirleyelim ona göre yol izleyelim’ diyebilirdiniz…
Özel günlerde hep böyle bir kaos çıkıyor zaten.
Geldi, gelmedi- davet etti, etmedi olayı oluyor muhakkak.
neden?Ailen yerden göğe kadar haklı.
Ben aileni hakli buldum. Baban gonlunce gucu yettigi kadar biseyler yapmak istemis illa mekan tuttu diye fazla misafiri cekin ozaman diyen zihniyetleri anlamadim. Bir sey en bastan konusulur ona gore hareket edilir 100 kisilik mekan tutmus ve sayiyi ona gore belirlemisler Kp yaptigi hadsizlik egosal bazi triplere girmis belli ki insanda sagduyu empati olsa zaten karsi tarafa bunu yapmaz.
Dugunumuzde 2000 kisilik salon tutuldu esimin ailesi sayi istedi 500 kisi dedik ve o sekilde cagirdik gerisi onlarindi zaten bunu biliyorduk ne yapalim yani mekandayiz bizde mi 1000 kisi cagiraaydok ne sacma.
keske salon tutmadan once "hayatim babamlar bu mekani uygun bulmuslar, ben de begendim 50 bizden 50 sizden 100 kisiye anlasmayi düşünüyor. bir baksana sen ne dersin?" deseydinBabamin gonlunden gectgi dogru ama benim isteklerim hep goz ardi edildi. Evde nisan istedim diye bana babam tavir yapti. Mekanda yaparsaniz onunu alamazsiniz diyip uyarmistim onlari. Kp diyormus ki cagirmadim diye kusecek elli tane adam var
İşte bunlar önceden konuşulmalıydı, kayınpederin bana 50 kişilik misafir sınırı yetmez, daha büyük bir yer tutulurdu. nişanlın ne diyor bu durumlara, onun babasına tepkisi ne oldu?Babamin gonlunden gectgi dogru ama benim isteklerim hep goz ardi edildi. Evde nisan istedim diye bana babam tavir yapti. Mekanda yaparsaniz onunu alamazsiniz diyip uyarmistim onlari. Kp diyormus ki cagirmadim diye kusecek elli tane adam var