- 1 Haziran 2017
- 636
- 700
- 53
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba arkadaşlar,
Üzüm mücadele sonucunda Dün nişan düğün tarihine karar verdik sözlüm ile..
Nişan 5-6 Temmuz, Düğün 17-18 Eylül olacak nasipse.. İkisinin arası yakın değil dimi? Tarihler mantıklı mı? Sizin tavsiyeleriniz önerileriniz nedir acaba?
Teşekkür ederim
Ne zamandır tanışıyordunuz?merhaba arkadaşlar,
Nişan 5-6 Temmuz, Düğün 17-18 Eylül olacak nasipse.. İkisinin arası yakın değil dimi? Tarihler mantıklı mı? Sizin tavsiyeleriniz önerileriniz nedir acaba?
Teşekkür ederim
benim nişanla düğün arası dört ay sürdü.ama biz istendi yüzükler takıldı.onun dışında bir merasim olmadı.bana kalsa nişanlılığa bile gerek yoktu direk nikah düğün istiyordum.eşim nişanlılık dönemini de yaşayalım dediği için yaptık.önceden tanıdığın bildiğin bir insan ise duygularında kararında net isen ve hazırlıkları da yetiştireceğinize inanıyorsunuz ara mesele değil.zaten kararı da tarihi de ayarlamışsınız. bu tür sorularla kafanı niye bulandırıyorsun.halam 20 gün içinde nişanlanıp evlendi.sonuçta yıllardır flört ediyorlardı. kız kardeşim üç yıl nişanlı kaldı evleneceği kişi askerliğini yapmamıştı.onu bekledi maddi hazırlıklar ev üç yılı buldu.kişiye imkanlara koşullara göre değişir.bana göre kısası makuldür.merhaba arkadaşlar,
Teşekkür ederim
Ozaman uzatmaya falan gerek yok. Gerçi aileler işin içine girince nişanlılık dönemi farklı oluyor. Sevgililik dönemi gibi değil... Evliliğin fragmanı gibi...Bizim 7-8 ay önce istememiz oldu, ertesi günde aileler yakınlar arasında evde sözümüz oldu, yine bilezik takı vs takıldı, sözlüm nişan olmasını çok istiyordu, vazgeçirmek için uğraştım (ailevi sebepler nedeni ile) ama onun da hakkına girmemek için, aklında kalmasın diye kabul ettim. Uzun zamandır da tanışıyoruz sözlüm ile, nişanı tanıma süreci olarak değil de içimizde kalmasın diye yapacağız nasipse
2 gün nişan derken. 1.gün sözlümün orada eğlence yapacaklar. Onların davetiyeye c.tesi eğlencemiz Pazar günü kız evinde nişanımız var yazacak, bizim davetiye de Pazar günü nişanımız var yazacak. Onlar c.tesi eğlenecek nişan merasimi vs olmayacak. Evet ben bu şekilde istemiyordum ama yuva kurmak kolay değilmiş, arayı bulmak lazımmış, sözlüm daha önce isteme, büyük söz takı vs konusunda bir dediğimi iki etmedi, bütün tarihlere ben karar verdim sorgulamamıştı bile. Bende onu kırmamak adına böyle bir şey yaptım. İlerde benim de içimde kalmamış olur hem2 gün nişan mı yapacaksınız? En son o yüzden tartışmıştınız diye hatırlıyorum.
Tarihlere bakılırsa anlaşmışsınız sanırım o konuda.
Nasıl yapılacak , merak ettim, iki gün nişan duymamıştım hiç?
Sorunuza gelince arası ne kadar kısaysa o kadar iyi.
Evet haklısınız. Normalde nikahı düğünden bir kaç önce yapacaktık ama şimdi düğün günü memur gelecek öyle kıyacağız. İnşallah hayırlısı olur her şeyin, zor işlermiş, yıpratıcı işlermiş bu süreçlerOzaman uzatmaya falan gerek yok. Gerçi aileler işin içine girince nişanlılık dönemi farklı oluyor. Sevgililik dönemi gibi değil... Evliliğin fragmanı gibi...
Aklınızda en ufak soru işareti varsa düğün stresi diye düşünmeyin, gözardı etmeyin sakın! Çözüme kavuşturmadan atmayın imzayı...
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız gerçekten, maalesef ara bulmak bana düştü. Onun ailesi yüzünden Ailem nişan istemiyordu. Çünkü aylarca ne beni ne ailemi arayıp sormadılar sonra pat diye gelip nişan dediler. Ama sevdiğim adam Ailem olunca bende ara yapmak adına böyle bir karar verdimbenim nişanla düğün arası dört ay sürdü.ama biz istendi yüzükler takıldı.onun dışında bir merasim olmadı.bana kalsa nişanlılığa bile gerek yoktu direk nikah düğün istiyordum.eşim nişanlılık dönemini de yaşayalım dediği için yaptık.önceden tanıdığın bildiğin bir insan ise duygularında kararında net isen ve hazırlıkları da yetiştireceğinize inanıyorsunuz ara mesele değil.zaten kararı da tarihi de ayarlamışsınız. bu tür sorularla kafanı niye bulandırıyorsun.halam 20 gün içinde nişanlanıp evlendi.sonuçta yıllardır flört ediyorlardı. kız kardeşim üç yıl nişanlı kaldı evleneceği kişi askerliğini yapmamıştı.onu bekledi maddi hazırlıklar ev üç yılı buldu.kişiye imkanlara koşullara göre değişir.bana göre kısası makuldür.
Şuan ben sizinle herhangi bir karar almak adına ya da kararımı değiştirmek adına paylaşmadım. Sadece başkalarının fikirlerini merak ediyorum bu konuda. Sizin düşüncenize de katılıyorum, bizim evimiz vs kuruldu hep hazır. Ama sonradan çıkan bu nişan olayı ortalığı karıştırınca böyle bir karar aldık. Teşekkür ederimKusura bakmayın ama çok saçma geldi sorunuz. Atıyorum maddi zorluk olur, nişandan sonra nikah arasına mesafe konur. Sıkıntı yoktur hemen ev kurulur evlenilir. Bana kalırsa nişanlılık süresinin kısa tutulması daha mantıklı. Nişanlıyken yok alışverişi yok şusu busu bir sürü potansiyel kavga konusu oluyor -ki ben onlara da karşıyım zaten- bu riske girmeye gerek yok. Çift birbirini tanıdıysa, evlilik kararı verildi ve nişanlanıldıysa, imkanlar dahilinde evi kurup uzatmadan nikah yapılmalı derim.
Ama şimdi biz size arası kısa desek düğünü mü erteleyeceksiniz? Bu kadar önemli bir kararda başkalarının görüşleriyle hareket etmek yerine elinizdeki parametreler doğrultusunda ilerlemelisiniz diye düşünüyorum.
neden hepsıne ıkı gun ayırdınız kesınlıkle haftaıcı yapmayın ne nısanı ne dugunu cmtesı en ıdeal gun dısardan gelecek ve calısan ınsanları dusunun , tarıh aralıgı olarak egerkı oncesınde uzun surelı bır ılıskınız varsa uygun ama yenı tanıstı ısenız bıraz daha tanıyın bırbırınızı..merhaba arkadaşlar,
Teşekkür ederim
Farklı şehirlerde yaşıyorsunuz sanırım. Kız tarafı o yüzden mi katılmayacak oradaki eğlenceye?2 gün nişan derken. 1.gün sözlümün orada eğlence yapacaklar. Onların davetiyeye c.tesi eğlencemiz Pazar günü kız evinde nişanımız var yazacak, bizim davetiye de Pazar günü nişanımız var yazacak. Onlar c.tesi eğlenecek nişan merasimi vs olmayacak. Evet ben bu şekilde istemiyordum ama yuva kurmak kolay değilmiş, arayı bulmak lazımmış, sözlüm daha önce isteme, büyük söz takı vs konusunda bir dediğimi iki etmedi, bütün tarihlere ben karar verdim sorgulamamıştı bile. Bende onu kırmamak adına böyle bir şey yaptım. İlerde benim de içimde kalmamış olur hem