• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah tarihi ile ilgili

Nikah için ikametgah şartı aranmıyor. İkametiniz yoksa sadece biraz daha yüksek ücret ödüyorsunuz.
Hafta içi herhangi bir günde yapılacak nikah için rahatlıkla yer bulursunuz. Birkaç gün önce biz de gün aldık, gelin yarın kıyalım dediler mesela.
Ancak hafta sonu nikah kıydırmak istiyorsanız elinizi biraz çabuk tutmalısınız çünkü genelde hafta sonları yoğun oluyor ve biraz daha ücret ekleniyor. Bizim şahitlerimiz izin alamayacağı için hafta sonuna yer istedik ve müsait iki tarih vardı gittiğimizde.
Nikah için gün almak işin en son ve kısa kısmı. Öncesinde vereceğiniz kan testleri zaman alacak. Biz mesela bulaşıcı hastalık sonuçlarını iki günde alırken, talasemi için 2 hafta bekledik.
Nikah günü almanız için düğün tarihinizin netleşmesi ile ilgili bir şart yok belediye tarafında eğer siz öyle istemiyorsanız. En azından sağlık raporları için kan vermenizi öneririm şimdiden.

düğün Urfa'da olacak ama nikah Mersin'de olacak burda yaşadığımız için bir de ikametle falan uğraşmayalim diye Mersin'de olsun dedik. Mersin'de büyük bir şehir haliyle kafam karıştı. Çok teşekkür ediyorum
Mersinde de düğün nikah,nişan mevsimi başladı artık nikah için gün alın derim ben şuan Mersin'in zaten en kalabalık zamanları nufus zaten kalabalıktı tatilcilerde gelmeye başladı Deniz için iyice kalabalık olur şehir dışından evlenmek için burayada gelen de vardır sonuçta sizin ki nasılsa şehir dışında oluyorsa onlarda bu tarafa geliyordur.

Nikahı siz bulunduğunuz şehirde yapın en azından akrabalarınızı çağırırsınız zira hepsi düğüne gelemez .

aynı sorun bende de var. evlilik icin gerekli evrakı agustos ortasinda alabiliyoruz. daha önce alma imkanımız yok
istedigim nikah tarihi de eylul ayinda.
ben de belediyeye gidip konusmayi düşünüyorum, o evrak olmadan diğer gerekli belgelerle basvuru yapsak gün alsak - o evrak geldiginde versek olur mu diye

Önce düğün tarihini belirleyin ona göre nıkah tarıhı alın . Dünyanın binbir türlü hali var düğün gününe bulursanız yada birgun öncesine daha iyi

Geçen bi konu okudum düğün günü ayrılmışlar nıkah önceden yapılmış boşanmak için 1 sene bekleyeceklermıs .
Ayy inanamıyorum burada mı okudunuz, şaşırmamak lazım hiçbir şey kesin değil ki

bence nikah kıydırmak istediğiniz belediyeye gidip bizzat bilgi alın çünkü ben evlendiğimde her belediyenin kriterlerinin farklı olduğunu gördüm. tam da nikah memuru ile konuşurken "hadi sizi haftaya evlendirelim." diye gaza geldi adam ve hafta içi bir gün evlenmiş bulduk kendimizi.

Hangi belediyeden nikah kıyacaksanız önce onun koşullarını okuyun, bazı belediyeler 3 aydan erken başvuruları almazken bazıları 6 aydan önce almam diyor vs her belediyenin şartları farklı. Yoğunluk da hem belediyeye hem de mevsime bağlı değişiyor, haftaiçi/haftasonu olarak da değişiyor. mesela ben Beşiktaş gibi kalabalık bir belediyede mart ayında nikah kıydım hemem haftaiçine de gün var isterseniz ama haftasonu olacaksa 2 hafta beklemeniz lazım en az dedi. Ama yaz aylarında yer bulunmuyor mesela.
Gidip konuşmanız gerekiyor en net bilgiyi bu şekilde alırsınız.

Merhaba arkadaşlar bizim düğün tarihimiz belli değil ama Eylül Ekim gibi düşünüyoruz. Merak ettiğim şey biraz önce Instagram'da bir video gördüm Ekim ayına bile nikah tarihi bulamadık diye. Şimdi bizim başvurmamız mı gerekiyor hemen. Biz düğün tarihi belli olunca başvuralım demiştik. Düğün zaten nişanlımın memleketinde olacak biz yaşadığımız şehirdeki nikah dairesinde kıydırmayı düşünüyorduk.

Merhaba öncelikle hayırlı olsun , düğün tarihinizi netleştirirseniz daha net nikah tarihi alırsınız.. Bizim de sadece nikah olacak düğün düşünmüyoruz Ekim ayında inşallah ,ama ilçe dışı sorduğumuz da hafta sonu yapamayacağımızı ancak hafta içi olabileceğini söyledi (bazı ilçelerde öyle imiş) o yüzden ikimizin de bağlı olduğu ilçeye gidip nişanlım sordu istenilen evraklar için bir kağıt vermemiş aile hekimine gidin yönlendirecek sizi demiş .
Bu arada diğer ilçeye sorduğumuz kişi de Ekim ayı doldu sayılır umarım bulursunuz dedi , kendi belediyemiz de istediğimiz tarihe var mı dedik bilgi veremem dedi , fazla havada kaldı her şey .
İnşallah önümüzdeki hafta içi evrakları tamamlayıp başvurumuzu yapacağız.
Tavsiyem dediğim gibi erkek tarafından düğün tarihi alıp öyle baş vurmanız ama gecikmeyin derim

Back
X