Nişan /düğün yaklaştıkça pişmanlık

elusns

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
40
20
3
25
Nişan günüm yaklaştıkça, sevgilimin ve ailesinin olumsuz yönleri gözüme batmaya başladı.Nişan kararı alınana kadar gayet olumlu düşünüyordum, heyecanlıydım.(Kayınvalidem iyi niyetli ama patavatsız biri , bu hazırlık sürecinde çok fazla gözüme batmaya başlayıp beni korkutur hale geldi.

Dört dörtlük insan olmaz bunu da biliyorum, ama malesef arkadaşlarımın evlendiği insanlarla, ailelerle kıyaslıyorum bazen.Onlar şu şu imkanları, anlayışı, saygıyı hak etmişken ben neden daha azına layık görülüyorum gibi düşünceler bile geliyor çok yanlış olduğunu bilsem de.

İnsan insanı tam bu süreçte tanıdığından mı böyle düşünüyorum yoksa evlilikten mi korkuyorum anlayamıyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz , böyle hisseden oldu mu içinizde merak ediyorum.

Son düzenleme:
Nişanlınızı sevmiyor musunuz?

İmkanlar konusuna değinmek istiyorum. İnsanların maddi durumu neye el veriyorsa onu yaparlar imkanları çerçevesinde. Ayrıca ben eş ailesinden bir beklenti içinde olunmasını da doğru bulmuyorum bu benim görüşüm tabi. Bir beklentim varsa eş adayımdan olurdu. İnsanlar mecbur değil diye düşündüm hep beklenti sıfır olunca tabi herşey çok daha kolay oluyor… arkadaşlarınızla kendinizi kıyaslamanız çok yanlış. Yarın öbürgün komşularınızla karşılaştıracaksınız vs vs böyle bir evlilikte bilemiyorum…

Nişanda el ele tutuşmak/tutuşmamak kadar farklıysanız neden evleniyorsunuz? Garip zaten tutuşmamanız. Evlendikten sonra bu farklar kapanmıyor haberiniz olsun. Daha da batmaya başlıyor.

haklısınız.ama maddi olarak çok düşük gelirli değiller, son model arabaları, kira geliri olan insanlar.Altın konusuna gelinceyse, "kuyumculara bak ama çok bakma diye şaka yapılıyor.Ne istersin diye sormak bir nezakettir bana göre.Bu nezaketi görmemek sadece üzüyor.

Nişanda el ele tutuşmayacaksanız eee siz bayağı ayrı dünyaların insanısınız İnancınıza örfünüze uyan birini seçin,şimdi üstünü örtersiniz ama evlilik hayatında tepenize dolu gibi iner.Çocuğu hanginizin dini hassasiyetine göre yetiştirecek aileleri hangi hassasiyetle bir araya getireceksiniz???

Yaşlar kaç? Nişan dönemi zaten ailelerin de dahil olup birbirini tanıma dönemidir. Uymayacağınızı düşünüyorsanız vazgeçebilirsiniz.
Nişanda el ele tutuşmanın normal görülmediği bir aile ve diğer aile de kesinlikle uç noktalardadır.

Nişanda el ele tutuşmak/tutuşmamak kadar farklıysanız neden evleniyorsunuz? Garip zaten tutuşmamanız. Evlendikten sonra bu farklar kapanmıyor haberiniz olsun. Daha da batmaya ba
Görünüş olarak tamamen aynı görünen , babaların camiden tanışık olduğu iki aileyiz aslında.Bu ikimizi de yanılttı sanırım.kızılcık şerbetindeki aileler gibi bir durum yok tam olarak.Aramızda bu zamana kadar önemli denebilecek bir farklılık da olmamıştı bu yüzden.Ben de şaşkınım

Muhtemelen ikiniz de aileler uygun gördüğü için evleniyorsunuz. O yüzden bu kafa karışıklığı, bu gerginlik, bu endişe hali.

bu konular aslında baştan bellidir nasıl sevgililik döneminiz oldu basit el ele tutuşma bile bir taraf yüzünden yargılancaksa
ailesinin durumu vardır yoktur ancak size her istediğinizi yapma zorunlulukları yok nişanlınıza dersiniz o ailesinden ister istemez ayrı konu
ama cimri ve şaka adı altında bize dokunmayan bin yaşasın kafasında olan nezaketsiz aile aile sınırların garip geldiği nişanlı evlenince katlanarak batacak
olan olmuşta keşke hadi aile değilde sizi bilen biriyle olsaydınız bunlar batmazdı emin olun
batan şeyler arttıkça tahammül azalıp beklenti de artıyor maalesef

En basiti el tutuşmaksa ve bu bir tarafin normaliyken digeri bunu yadirgiyorsa
biraz değil, sizin gormek istemediğiniz bariz bir uçurum vardir.

Bunlara rağmen sizi dusunduren altin konusundaki nezaketleri mi?

Dünya görüşü için bir şey diyemem ama size verilen değeri takılan altınla ölçmek, eş ailesinden altın beklemek olmayınca da evleneceğim kişi doğru değil mi diye sorgulamak da bana tuhaf geliyor mesela. şimdiden adamların mali durumunu hesaplamaya girişmişseniz bu çok yanlış ve çirkin bir tavır.
Evleneceğiniz kişinin ailesi önemlidir ama bu onlardan maddi beklenti talep edebileceğiniz anlamına gelmiyor. Sizin evlilikte tek maddi beklenti içinde olabileceğiniz kişi eşiniz. onun imkanı neye elveriyor ise onunla yaşamayı bir hayat geçirmeyi kabul etmeniz gerekir. Evlilikte tarafların eşinin ailesinin parasının hesabını yapması, onlardan maddi beklenti içinde olması hatta daha ileri gidip eşini yok sayarak onlarla bu konularda doğrudan yüz göz olması, eşinin ailesinin maddi konuları ve beklentileri için eşi ile tartışması çok kötü bir şey. Evlilikte altın pazarlığı kadar kötü bir şey yok bana göre. Eş adayınız alacaksa isterseniz dünyayı alın ama kayınvalide ile bu konuda konuşmak bile abes bana göre.
Benim genç kızlara tavsiyem tercih gibi gördüğünüz, başkaları ile kıyaslama yaptığınız kimse ile evlenmeyin. Tüm beklentiniz eşinizden olsun, onun tavrını, size karşı yaklaşımını göz önüne alın. Kimi adam ve ailesi villa alır, kilo kilo altın takar, en şaşalı düğünü yapar ama kadına o evi zindan eder. Kimi adam kira 1+1 ev tutar ama karısına öyle davranır, öyle kıymet verir ki o ev onlara saray gelir. Bana göre de adamın kendi imkanları ile yaptığı düğün ve yuva daha kıymetlidir. en azından kimseye minnet etmezsiniz. eşinizin ailesinden ne kadar fazla maddi talebiniz olursa onları hayatınızda söz söyleme hakkını da vermiş olursunuz.

Bence karsi tarafi elestiriceğinize nişanda el ele tutulmaya müsade etmeyen kişilere bi bakin onlara ne alaka diyin pişman olcak biri varsa karşı taraf diye düşünüyorum. Bu kadar dini hassassanız nasıl evlenıyorsunuz? Uyumlanmıyorsanız ona doğru gelen size yanlis geliyo anladıgım kadariyla. Yürümez. Haremlik selamlıl birisini bulabilirdiniz. Oda kendince bulurdu.

Peki sizin hassasiyet sadece nişanda el tutmamakla mi sinirli ? Mesela misafirlikte erkekler kadınlar ayrı mu oturursunuz ? Eşiniz tokalaşır siz tokalaşmaz mısınız ? Gibi gibi şeyler varsa bu durum yorar sizi. Ama en çok da eşinizi yorar. Ve bu durun kavgaya verilir

Nişanlınızla ilgili hiçbir detay yok da konuda ondan sordum. Hatta buna mı layığım, başkaları neler hak ediyor gibi düşünceleriniz sebebiyle sevmediğinizi düşündüm. Ama zaten uygun da değilmişsiniz.

Birde benim anlamadığım nişanda bile eli eline değmeyecek kadar dini hassasiyeti olan birinin nasıl sevgilisi oluyor ben onu anlamadım. herkesin dini inancına saygım var ancak ben nişanlınızın yerinde olsam sizin bu çelişkili hallerinize daha çok takılırdım mesela.

Soruyu çok uzatmak istemedim.Gerçekten seviyorum sebeplerini sayarak vaktinizi çalmak istemiyorum.Ama uygun olmadığımızı düşündüren bir şeyi şu zamana kadar yaşamadım.Ufak tefek farklılıklar olduğunda da hep anlayışla karşıladı.bu konularda ilerde oluşabilecek bir sorundaki tavrının ne olacağını çok kez sordum.Aldığım cevap da ben senin seçimlerine saygı duyarım, çocuğun eğitiminde de senin kararlarına karşı gelmem, ortak harek etmeliyiz vb ydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…