Seviyorum ama dini hassasiyetlerimiz, entelektüel seviyemiz arada uçurum olmasa da biraz farklı.En basitinden nişanda el ele tutuşmayacak olmamız ona garip geliyor, kabul ediyor ama garipsiyor.Zaman içinde sorun olacak gibi hissediyorumNişanlınızı sevmiyor musunuz?
İmkanlar konusuna değinmek istiyorum. İnsanların maddi durumu neye el veriyorsa onu yaparlar imkanları çerçevesinde. Ayrıca ben eş ailesinden bir beklenti içinde olunmasını da doğru bulmuyorum bu benim görüşüm tabi. Bir beklentim varsa eş adayımdan olurdu. İnsanlar mecbur değil diye düşündüm hep beklenti sıfır olunca tabi herşey çok daha kolay oluyor… arkadaşlarınızla kendinizi kıyaslamanız çok yanlış. Yarın öbürgün komşularınızla karşılaştıracaksınız vs vs böyle bir evlilikte bilemiyorum…Nişan günüm yaklaştıkça, sevgilimin ve ailesinin olumsuz yönleri gözüme batmaya başladı.Nişan kararı alınana kadar gayet olumlu düşünüyordum, heyecanlıydım.(Kayınvalidem iyi niyetli ama patavatsız biri , bu hazırlık sürecinde çok fazla gözüme batmaya başlayıp beni korkutur hale geldi.
Dört dörtlük insan olmaz bunu da biliyorum, ama malesef arkadaşlarımın evlendiği insanlarla, ailelerle kıyaslıyorum bazen.Onlar şu şu imkanları hak etmişken ben neden daha azına layık görülüyorum gibi düşünceler bile geliyor çok yanlış olduğunu bilsem de.
İnsan insanı tam bu süreçte tanıdığından mı böyle düşünüyorum yoksa evlilikten mi korkuyorum anlayamıyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz , böyle hisseden oldu mu içinizde merak ediyorum.
Nişanda el ele tutuşmak/tutuşmamak kadar farklıysanız neden evleniyorsunuz? Garip zaten tutuşmamanız. Evlendikten sonra bu farklar kapanmıyor haberiniz olsun. Daha da batmaya başlıyor.Seviyorum ama dini hassasiyetlerimiz, entelektüel seviyemiz arada uçurum olmasa da biraz farklı.En basitinden nişanda el ele tutuşmayacak olmamız ona garip geliyor, kabul ediyor ama garipsiyor.Zaman içinde sorun olacak gibi hissediyorum
haklısınız.ama maddi olarak çok düşük gelirli değiller, son model arabaları, kira geliri olan insanlar.Altın konusuna gelinceyse, "kuyumculara bak ama çok bakma diye şaka yapılıyor.Ne istersin diye sormak bir nezakettir bana göre.Bu nezaketi görmemek sadece üzüyor.İmkanlar konusuna değinmek istiyorum. İnsanların maddi durumu neye el veriyorsa onu yaparlar imkanları çerçevesinde. Ayrıca ben eş ailesinden bir beklenti içinde olunmasını da doğru bulmuyorum bu benim görüşüm tabi. Bir beklentim varsa eş adayımdan olurdu. İnsanlar mecbur değil diye düşündüm hep beklenti sıfır olunca tabi herşey çok daha kolay oluyor… arkadaşlarınızla kendinizi kıyaslamanız çok yanlış. Yarın öbürgün komşularınızla karşılaştıracaksınız vs vs böyle bir evlilikte bilemiyorum…
Görünüş olarak tamamen aynı görünen , babaların camiden tanışık olduğu iki aileyiz aslında.Bu ikimizi de yanılttı sanırım.kızılcık şerbetindeki aileler gibi bir durum yok tam olarak.Aramızda bu zamana kadar önemli denebilecek bir farklılık da olmamıştı bu yüzden.Ben de şaşkınımNişanda el ele tutuşmak/tutuşmamak kadar farklıysanız neden evleniyorsunuz? Garip zaten tutuşmamanız. Evlendikten sonra bu farklar kapanmıyor haberiniz olsun. Daha da batmaya ba
Muhtemelen ikiniz de aileler uygun gördüğü için evleniyorsunuz. O yüzden bu kafa karışıklığı, bu gerginlik, bu endişe hali.Görünüş olarak tamamen aynı görünen , babaların camiden tanışık olduğu iki aileyiz aslında.Bu ikimizi de yanılttı sanırım.kızılcık şerbetindeki aileler gibi bir durum yok tam olarak.Aramızda bu zamana kadar önemli denebilecek bir farklılık da olmamıştı bu yüzden.Ben de şaşkınım
Görünüş olarak tamamen aynı görünen , babaların camiden tanışık olduğu iki aileyiz aslında.Bu ikimizi de yanılttı sanırım.kızılcık şerbetindeki aileler gibi bir durum yok tam olarak.Aramızda bu zamana kadar önemli denebilecek bir farklılık da olmamıştı bu yüzden.Ben de şaşkınım
En basiti el tutuşmaksa ve bu bir tarafin normaliyken digeri bunu yadirgiyorsaSeviyorum ama dini hassasiyetlerimiz, entelektüel seviyemiz arada uçurum olmasa da biraz farklı.En basitinden nişanda el ele tutuşmayacak olmamız ona garip geliyor, kabul ediyor ama garipsiyor.Zaman içinde sorun olacak gibi hissediyorum
maddi olarak çok düşük gelirli değiller, son model arabaları, kira geliri olan insanlar.Altın konusuna gelinceyse, "kuyumculara bak ama çok bakma diye şaka yapılıyor.Ne istersin diye sormak bir nezakettir bana göre.Bu nezaketi görmemek sadece üzüyor.
Bence karsi tarafi elestiriceğinize nişanda el ele tutulmaya müsade etmeyen kişilere bi bakin onlara ne alaka diyin pişman olcak biri varsa karşı taraf diye düşünüyorum. Bu kadar dini hassassanız nasıl evlenıyorsunuz? Uyumlanmıyorsanız ona doğru gelen size yanlis geliyo anladıgım kadariyla. Yürümez. Haremlik selamlıl birisini bulabilirdiniz. Oda kendince bulurdu.Nişan günüm yaklaştıkça, sevgilimin ve ailesinin olumsuz yönleri gözüme batmaya başladı.Nişan kararı alınana kadar gayet olumlu düşünüyordum, heyecanlıydım.(Kayınvalidem iyi niyetli ama patavatsız biri , bu hazırlık sürecinde çok fazla gözüme batmaya başlayıp beni korkutur hale geldi.
Dört dörtlük insan olmaz bunu da biliyorum, ama malesef arkadaşlarımın evlendiği insanlarla, ailelerle kıyaslıyorum bazen.Onlar şu şu imkanları, anlayışı, saygıyı hak etmişken ben neden daha azına layık görülüyorum gibi düşünceler bile geliyor çok yanlış olduğunu bilsem de.
İnsan insanı tam bu süreçte tanıdığından mı böyle düşünüyorum yoksa evlilikten mi korkuyorum anlayamıyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz , böyle hisseden oldu mu içinizde merak ediyorum.
Nişanlınızla ilgili hiçbir detay yok da konuda ondan sordum. Hatta buna mı layığım, başkaları neler hak ediyor gibi düşünceleriniz sebebiyle sevmediğinizi düşündüm. Ama zaten uygun da değilmişsiniz.Seviyorum ama dini hassasiyetlerimiz, entelektüel seviyemiz arada uçurum olmasa da biraz farklı.En basitinden nişanda el ele tutuşmayacak olmamız ona garip geliyor, kabul ediyor ama garipsiyor.Zaman içinde sorun olacak gibi hissediyorum
Soruyu çok uzatmak istemedim.Gerçekten seviyorum sebeplerini sayarak vaktinizi çalmak istemiyorum.Ama uygun olmadığımızı düşündüren bir şeyi şu zamana kadar yaşamadım.Ufak tefek farklılıklar olduğunda da hep anlayışla karşıladı.bu konularda ilerde oluşabilecek bir sorundaki tavrının ne olacağını çok kez sordum.Aldığım cevap da ben senin seçimlerine saygı duyarım, çocuğun eğitiminde de senin kararlarına karşı gelmem, ortak harek etmeliyiz vb ydi.Nişanlınızla ilgili hiçbir detay yok da konuda ondan sordum. Hatta buna mı layığım, başkaları neler hak ediyor gibi düşünceleriniz sebebiyle sevmediğinizi düşündüm. Ama zaten uygun da değilmişsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?