Nişan /düğün yaklaştıkça pişmanlık

Ailesinin ve kendisinin isteğiyle tanışıp bir seneye yakın görüştük.Tenas etmeden de görüşülebiliyor

Kıyas etmeye başladıysanız zor. Sevgi olunca insanın gözü kör oluyor kanâtkar oluyor.

Bende nişan attım daha yeni hatta karşımdaki insanın yalanlarını yakaladım eğer böyle sebeblerin varsa ileride senin için sorun olacak şeylerin varsa bitir

Ailesinin ve kendisinin isteğiyle tanışıp bir seneye yakın görüştük.Tenas etmeden de görüşülebiliyor
Ben sevgili iken adamla mutlaka temas etmişsinzdir demedim zaten. Bir erkek ile bir kadın bir yıl birlikte zaman geçirip , birbirine sevgili hitabı kullanacak kadar paylaşımda bulunup , nişanda eli elime değimesin tavrı bana çok tuhaf geliyor. Bir erkek sizinle tanışmak sevgili olmak istiyor, bir yılda arada hiçbir resmiyet olmadan o kişi ile temas etmeden de olsa görüşüyorsunuz, sevgili hitabını açıkça kullanıp vakit geçiriyorsunuz aileniz bunu kabul ediyor ancak bir yıldan sonra evlenme kararı alıp nişan yapmaya karar verince nişanda iki dakika adamın elinize elinin değmesi problem olacak kadar büyük bir konu. sevgilinize de tuhaf gelmesi anlamaması normal yani bir yıldır ailesinin bilgisi dahilinde onun ile görüşüp sevgili olan bir kızın nişanda sanki elin adamı ile yeni yan yana geliyormuş gibi bu tavrı takınmasını.
çevremde dini olarak hassasiyetleri olan birçok insan gördüm ancak onların tavrı bellidir , evlilik kararlarında aileler işin içindedir, erkek ile kız sınırlı görüşür genelde aile bireyleri ile bir araya gelir, öyle bir yıl falan görüşme olmaz yani en azından söz nişan olmadan. iki tarafta birbirinin hayat görüşünü, tavrını bilir ona göre ne yapıp yapmayacağını da bilir. Sizin ve ailenizin tavrında tutarsızlıklar var bana göre

Toplumda görüşmek için söz, ya da nişan lazım gibi bir algı var.Ama sınırlara dikkat ettiğin sürece konuşmanın sayı ve süre olarak bir sınırı yok.Söz veya nişan da dokunmayı dinen helal hale getirmiyor, nikah gerekiyor.Tüm olay bu sadece.
Ama tam olarak görüştüğüm kişinin düşündüğü şekilde düşünüyorsunuz.onu daha iyi anladım sayenizde teşekkürler.

Cocugun eğitiminde senin kararına saygı duyarım derken tarikat cemaat gbı bı anlayışınız mı var sizin. Evde eğitim. Okula hayır gbı?

Dini konuda tıpatıp aynı hassasiyetleri taşıyan birini bulmanız kolay bir şey değil.
Aynı evin içinde yetişen kardesler bile birbirinden farklı oluyor. Temelde belli hassasiyetler taşınıyorsa derece kısmında baskı olmadığı, illa benim gibi olsun denmediği sürece ortak yol bulunur. Sizin tek meseleniz bu değil, maddi konularda da daha farklı olsunlar istiyorsunuz sanırım.
Etrafınızdakilerden etkilenmeden ne isteyip, hissetiğinize bakmanız lazım.

Maddiyat açısından bir şey diyemiyorum. Herkesin durumu, gücü yettiği kadar. Asıl dikkatimi çeken dini açıdan farklı düşünmeniz. Nişanlıyken el ele tutuşmak istemiyorsanız, tahminimce evlendiğinizde karşı cinsten herhangi biriyle en ufak temas halinde bulunsun istemezsiniz nişanlınız. Örneğin bir kız kuzeniyle arasında el kol şakası geçse rahatsız olursunuz diye düşünüyorum. Dini açıdan uygun değil diye düşüneceksiniz. Yada haremlik selamlık oturmak isteyecekseniz misafirliklerde, o nasıl düşünüyor bu konuda? Eğer ki çok bağlıysanız ve en ufak şeye dikkat ediyorsanız dini konularda, eşiniz dikkat etmezse şu an olan en ufak sorun evlenince çok büyür.

Ee! Madem bu yanıtta söylediğiniz gibi her şey yolunda ne diye konu açtınız ki?

Dini konular yasak çok dallandırıp budaklandırmak istemem ama islam dininde tek yasak kadın erkek fiziksel teması değil ki, bir erkek ile bir kadının arada nikah olmadan birbirine sevgili diyebilecek kadar paylaşımda bulunması da dinen yasak. Yıllar önce hiç unutmam internetten bulduğu kadınlar ile hiç yüz yüze gelmeden kadınlarla cinsellik dahil her türlü konuyu konuşan ve bunu da eli eline değmediği için günah olmadığını savunan bire cami imamının boşanma davasına denk gelmiştim aklıma o geldi.
Bakın sizin tercihiniz bir şey diyemem ama dini konularda bu kadar hassas davrandığını ileri süren kişi ya da aile bu kadar uzun süre flört edilmesine de hiçbir şekilde normal görmez. Sizin ve ailenizin nişanda bu şekilde tavrını nişanlınız biraz eş dost çevre baskısı yüzünden yaptığınızı düşünüyor ve saçma geliyor olabilir. zira bir erkeğe sevgilim diyecek iletişimde olup, manevi olarak kadar şeyler paylaşıp nişanda eli elime değmesin ısrarını tuhaf bulmuş olabilir.

yol yakınken dön.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…