• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan elbisem !!

Ne yazarsa yazsın cevap verme, sallama. Gelip dolabından çalacak değil ya?

Ben hiç tanımadığım birine gelinliğimi giymesi için verdim geri de istemedim. Bunlar benim için maddi şeyler herhangi bir duygusal bağ kurmam. Ama bu benim için geçerli. Siz anlam yüklüyorsaniz vermezsiniz açık açık diyin benim icin önemli kusura bakma diyebilirsiniz.

Hayır verme açıkça söyle canım bu elbisenin bana çok büyük anıları var o yüzden veremem de oldu bitti

Direkt hatırasından dolayı vermek istemiyorum diyin.Açık açık söyleyin.Dıdısının dıdısına nişan elbisenizi ödünç vermek zorunda değilsiniz.Kızkardeş filan olsa neyse de.

Kına kıyafetimi 1 hafta sonra başka bir arkadaşım kendi kınasında giymişti sonrasında bir hayır derneğine bağışladım ihtiyacı olan giysin diye
Eşyaya çok kıymet vermem ama vermek istemiyorsanız da açıkça söyleyin sizin için çok özel olduğunu belirtin oda başka bir yol düşünsün

Kardeşiniz ya da sizin kendi kuzeniniz olsa neyse de eşinizin kuzeni istemesi bile saçma. Sizin nişan kıyafetinizin hala durduğunu nerden biliyor ki ben bunu merak ettim. İstemediğinizi söyleyin açıkça.

Ben verirdim basina bi sey gelse de pek umursamam sadece karsi tarafa kizarim niye dikkat etmedin diye elbise pek umurumda olmaz.Ikili iliskilerde duygusal bag kuramiyorum bi elbiseyle hic olmaz galiba.Gelinligimi vermistim mesela verdigimi bile umutmustum bi baktim temizleyip getirmisler aman bunu nereye koyacagim simdi demistim.Bu kadar kafaya takiyorsan verme basina bi sey gelir durduk yere sinirin bozulur.

Benim de kına elbisemi annemin bir akrabasının kızı kınasında giyinmek için istemişti vermemiştim. Bahanesi de çok beğenmesi başka onun gibi bulamamasıymış. Yani biraz gezsin insanlar evliliklerinde önem verdiği günlerde bir zahmet de beğendiklerini bulsunlar. Manevi değeri var sonuçta benim için. Açıkça veremem demiştim eşim de müsaade etmezdi. Sizin de eşiniz istemiyormuş hem de sizin için manevi değeri varmış, hiç evirip çevirmeden keskin net bir şekilde veremem kusura bakma deyin. Hayır karşı tarafta amma yüzsüzmüş vermek istememenize rağmen ısrarcı!...

Merhabalar benimde aynen böyle bir konum oldu eşimin amcasının kızı elbisemi istemişti ben de teyzemin kızına verdiğimi dedim konu kapandı veya şöylede yapabilirsiniz eşim izin vermiyor ibaresinin arkasına sığınabilirsiniz bence yoksa başka türlü anlamazlar

Eşyaya bu kadar bağlanmak bana garip geliyor

Gelinliğim kına elbisem nişan elbisem
Sepeti vs hiçbirşeyi saklamadım
İhtiyacı olanlara verdim

Hatta çeyizden annemin el emeği olanlardan bi kaç parça ayırdım kullanıyorum gerisini dağıttım

Kuzenim annem aracılığıyla kına ayakkabımı istemişti. Veremem demiştim anneme .kuzenimi severim o ayrı ama kınaya giyeceği ayakkabısını da bir zahmet alsın
Ozellikle ayakkabi cok cabuk şekil alan/şekli bozulan bi sey.. Bi de ayni numara bile olsa ayak tipi cok farkli olabiliyor.. Ne ödünç ayakkabi isterim ne de vermek isterim..

ben verirdim geri de istemezdim,
demek alacak durumu yok ki istemiş
versen ne olur
gelinlik değil alt tarafı nişan kıyafeti
birdaha bır yerde de giyemezsin
ihtiyacı olan birinin işine yarar
senin de hayrına olur

Artık teli açmıyorum whatshaptn yazıyor
Arkadaşın dediği gibi düğünümden kalan evlilik zamanımın tek hatırası deyin açıkça reddedin. Açık konuşmazsanız sürekli ister sizde eşinize mahcup olmamak için vermek zorunda kalırsınız.
Kırmak istemiyorsanız gelinliğim kına elbisem vs. Olsa önemsemezdim ama bana tek kalan bu deyin. Buna rağmen darılırsa da darılsın boşverin

Bende takıntılı insanım başkasının giydiğini giymem. Ama Hatırası olupta giymediğim bişeyi de kesinlikle dolabımda tutmam kıyafet altı üstü. Gelinliğim olsaydı da tutmaZdım boşuna yer kaybı benim için.ben giymiyorsam ihtiyacı olan biri giyer dua eder hemde.

Asla vermem, o benim özelim. Herhangi bir elbise olsa nolcak ver derim ama onun anısı var yani verme kesinlikle durumu aynen anlat

Elbiseyi nereye kadar hatıra diye saklayacaksın gereksiz birşey bence ama bu kadar ısrar eden birine veresim olsa da vermezdim kusura bakma nişan elbisem olduğu için kimseye vermiyorum arkadaşım da istemişti ona bile vermedim de geç.

Back
X