Nişan konusu

shibalba

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2016
742
638
103
Merhabalar

Bende pandemi sebebiyle nişanı erteleyenlerdenim.. Bir bucuk yıllık birlikteliğimiz var ve herşey çok güzel, çok şükür. Bu yaza nikah düşünüyoruz, martta nişan düşünüyorduk fakat okullar açılacağı için ertelemeye karar verdik.
Bu dönemde nişan yapılmaz diyen pek çok kişi olacaktır, katılıyorum fakat 31 yaşındayım. Pandeminin ne zaman biteceği de belirsiz, ne kadar daha ertelememiz gerekiyor diye düşünüyorum.
Birde bu süreçte hazırlıklar beni çok korkutuyor, alışverişi de online hallederiz diye çözüm buldum.
Zaten düğün nişan seremonilerini sevmem, pandemiyi fırsata çevirip detaylara çok takılmadan evlenebilirim gibi geliyor. Az önce bir konu gördüm, öyle yazasım geldi:)

Merhabalar

Bende pandemi sebebiyle nişanı erteleyenlerdenim.. Bir bucuk yıllık birlikteliğimiz var ve herşey çok güzel, çok şükür. Bu yaza nikah düşünüyoruz, martta nişan düşünüyorduk fakat okullar açılacağı için ertelemeye karar verdik.
Bu dönemde nişan yapılmaz diyen pek çok kişi olacaktır, katılıyorum fakat 31 yaşındayım. Pandeminin ne zaman biteceği de belirsiz, ne kadar daha ertelememiz gerekiyor diye düşünüyorum.
Birde bu süreçte hazırlıklar beni çok korkutuyor, alışverişi de online hallederiz diye çözüm buldum.
Zaten düğün nişan seremonilerini sevmem, pandemiyi fırsata çevirip detaylara çok takılmadan evlenebilirim gibi geliyor. Az önce bir konu gördüm, öyle yazasım geldi:)
Aile arasında ufak bir nişan tertip edebilirsiniz. Biz yalnızca kendi en yakınlarımızla 10 kişilik bir nişan yaptık epey keyifliydi

sadece anne baba ve kardeslerın oldugu sız sıze bır nısan yapabılırsınız buyuk nısanlara gerek yok kı
bence pandemı guzel bır fırsat aman alınır aman kırılır dıye mılletı toplamak zorunda kalmayacaksınız ne guzel
okulların acılmasıyla nısanın ne alakası var kı ?

nişan dediğiniz nedir yani içeriği

evliliği bekletmeyelim yaşım da var diyorsunuz haklısınız

yaza imiş zaten nikah

nişan dediğiniz zaten iki kişiye takılacak yüzük değil mi

ille de salon falan mı tutulacak

yaşım 41 düşündüm düşündüm hiç öyle nişan yapan kimseyi de hatırlayamadım çevremde

yani 15 yıl önce ben evlendim benden önce evlenen benden sonra evlenen tüm tanıdıklar arkadaşlar vs evde aile ile nişan yaptı

gerisi düğün kına nikah ne istedilerse

o salonlu nişanlara hiç gittim mi diye düşünüyorum da valla hatırlayamadım

sadece anne baba ve kardeslerın oldugu sız sıze bır nısan yapabılırsınız buyuk nısanlara gerek yok kı
bence pandemı guzel bır fırsat aman alınır aman kırılır dıye mılletı toplamak zorunda kalmayacaksınız ne guzel
okulların acılmasıyla nısanın ne alakası var kı ?
Ben öğretmenim, temas halinde olacağım ve
nişan dediğiniz nedir yani içeriği

evliliği bekletmeyelim yaşım da var diyorsunuz haklısınız

yaza imiş zaten nikah

nişan dediğiniz zaten iki kişiye takılacak yüzük değil mi

ille de salon falan mı tutulacak

yaşım 41 düşündüm düşündüm hiç öyle nişan yapan kimseyi de hatırlayamadım çevremde

yani 15 yıl önce ben evlendim benden önce evlenen benden sonra evlenen tüm tanıdıklar arkadaşlar vs evde aile ile nişan yaptı

gerisi düğün kına nikah ne istedilerse

o salonlu nişanlara hiç gittim mi diye düşünüyorum da valla hatırlayamadım
Zaten pandemi olmasa da asla ve asla salonda yapmayı düşünmüyorum. Evde aile arasında olması tercihim ama büyüklerimiz var, kronik rahatsızlığı olanlar var. Risk almak gibi geliyor maalesef

Merhabalar

Böyle evlilik merasimlerini falan sevmiyosanız tam zamanı gerçekten çok şova girmeden evlilik işi aradan çıkmış oluyo :)

Amaç evlenmek değilmi böyle şeylere ne gerek var tamam nişan kına hepsini yapın ertelemek kişilerin kendisine kalmış ama ben evliyim mesela evlenecek olsam pandemiyi bahane etmezdim olsun bitsin yani ne gerek var

Pandemi öncesi nişanımı güzel bir kafede yemekli ve hafif müzikli yapmıştım, beğenmeyen yine beğenmedi. Sen sarayda da yapsan kusur bulan bulacaktır. Eşimin ailesi kalabalık olmasa ben de evde yapmak isterdim, sadece amca-dayı-teyze-hala ve kuzenleri bile sığmamıştı mekana, ek masa getirtmiştik, yürüyecek yer kalmamıştı.
Pandemi bunun için avantaj olacaktır. Ev ve online alışveriş en güzeli.

Zaten pandemi olmasa da asla ve asla salonda yapmayı düşünmüyorum. Evde aile arasında olması tercihim ama büyüklerimiz var, kronik rahatsızlığı olanlar var. Risk almak gibi geliyor maalesef
sımdı anladım ogretmen oldugunuz ıcın okul acılmadan yapmanız tabıkı en dogrusu
ben yemeklı nısan yapmıstım 100 kısılık
neden ? cunku aılemın bılıncsızlıgıyle oldu suankı aklım olsa evde sadece cekırdek aıleyle yapardım aslında ıstedıgımde oydu ama gereksız ve sacma bır hevese gırmıslerdı bırde cagırmazsak ayıp mantıgı vardı
o kadar masraf ettık o kadar ugrastık yorulduk mıllet yedı ıctı doydu sonuc hıc bırsey cagırmazsak ayıp dedıklerımız olmasa da olurmus coguyla gorusmuyorum bıle

bence fotografcıya gıder guzel resım cektırırsınız
evde de aıle ıcınde yuzuk takar pastanızı yersınız
evde salona guzel masa suslemesı yaparsınız nısanlınızla gecıp oturacagınız evde de bır akrabanız resımlerınızı ceker
kendınız pastaneden bırseyler yaptırırsınız tabakları onceden hazırlarsınız o esnada telas da olmaz bıttı gıttı

ınanın daha ıyı keske bende pandemı de evlenseydım :KK70:
kımseyı memnun edemıyorsunuz yorgunluktan eglenemıyorsunuz

dugun konusu da oyle yıne suan kı aklım olsa sade nıkah sonrası sadece en yakınlarımızla eglence ve yemek organızasyonu yapardım

o zaman hiç yapmayın

yani sonuçta siz kiminle yaşıyorsanız o kişiler ile risk zaten var

karşı taraf kiminle yaşıyorsa o kişilerle de risk hep var

bir araya gelince biraz artıyor

malum virüs denilip yemeli içmeli olmayacak bir şekilde adet yerin bulsun deyip nişanlar takılabilir

biz nişanlanırken hastalık vs yoktu

evde annem babam ben eşim annesi ve babası vardı

eşimin kendinden büyük 3 kardeşi, benim aynı şehirde anneannem dayılarım vs var ama nişanda yoklardı

pandemi vs de yoktu ama kimse gelmedi

bu arada biz Ağustos ta evlendik Haziran da nişan yaptık

düğün organizasyonu vs Mayıs ta tamamdı

nişan diye işten izin aldığım için ve dönüşte de parmağımda yüzük olduğu için çikolata aldım dağıtırken ne için dedi birisi nişan deyince siz zaten nişanlı değil miydiniz ki dedi yani adama göre biz zaten nişanlıymışız ondaki imaj öyle imiş

Normal şartlarda herkesin kendi tercihi a bu hastalik zamani bile bu kadar inatla nişan kismini da yapmak bana garip geliyor. Dugun kismina girmiyorum, hayatta bir kere oluyor, gelinligi daha uzun sure giyiyorsun filan simdi seveni de var ama nişan ısrarı niye? Yani dugunde egleniyorsun en azindan ama evde tikis pikis nişanin nesi eglenceli? Zaten 1 bucuk yıl yuzuksuz gezmişsiniz dugune 3 ay varken ne alaka?
Sizi yargilamayorum buarada sadece dusunuyorum. 🤭
Bana riskli ve gereksiz geliyor. Şu donemde evlensem hiç ivir zivir tören işlerine girmez nikahla geçerim. Dugun yapacaksam da yaz vakti bir kır dugunu ayarlardim.

Normal şartlarda herkesin kendi tercihi a bu hastalik zamani bile bu kadar inatla nişan kismini da yapmak bana garip geliyor. Dugun kismina girmiyorum, hayatta bir kere oluyor, gelinligi daha uzun sure giyiyorsun filan simdi seveni de var ama nişan ısrarı niye? Yani dugunde egleniyorsun en azindan ama evde tikis pikis nişanin nesi eglenceli? Zaten 1 bucuk yıl yuzuksuz gezmişsiniz dugune 3 ay varken ne alaka?
Sizi yargilamayorum buarada sadece dusunuyorum. 🤭
Bana riskli ve gereksiz geliyor. Şu donemde evlensem hiç ivir zivir tören işlerine girmez nikahla geçerim. Dugun yapacaksam da yaz vakti bir kır dugunu ayarlardim.
İsteme de olması gerekiyor değil mi, yoksa ben gerçekten bayılmıyorum bu merasimlere. Zaten eğlence yapmayı da düşünmüyoruz. Yaza da sadece nikah yapacağız, ama ailelerin de tanışması gerekiyor bir şekilde

o zaman hiç yapmayın

yani sonuçta siz kiminle yaşıyorsanız o kişiler ile risk zaten var

karşı taraf kiminle yaşıyorsa o kişilerle de risk hep var

bir araya gelince biraz artıyor

malum virüs denilip yemeli içmeli olmayacak bir şekilde adet yerin bulsun deyip nişanlar takılabilir

biz nişanlanırken hastalık vs yoktu

evde annem babam ben eşim annesi ve babası vardı

eşimin kendinden büyük 3 kardeşi, benim aynı şehirde anneannem dayılarım vs var ama nişanda yoklardı

pandemi vs de yoktu ama kimse gelmedi

bu arada biz Ağustos ta evlendik Haziran da nişan yaptık

düğün organizasyonu vs Mayıs ta tamamdı

nişan diye işten izin aldığım için ve dönüşte de parmağımda yüzük olduğu için çikolata aldım dağıtırken ne için dedi birisi nişan deyince siz zaten nişanlı değil miydiniz ki dedi yani adama göre biz zaten nişanlıymışız ondaki imaj öyle imiş
Böyle küçük birşey olabilir:) ben zaten bunu istiyorum normalde de. Asla o kadar kalabalık ve gürültülü birşey istemiyorum. Ama ne kadar küçük bir grup olursa olsun risk var maalesef.. O duyarsız diye bahsedilen gruba girmekte can sıkıcı.. Daha doğrusu kendi içimde bunu hissetmek

İsteme de olması gerekiyor değil mi, yoksa ben gerçekten bayılmıyorum bu merasimlere. Zaten eğlence yapmayı da düşünmüyoruz. Yaza da sadece nikah yapacağız, ama ailelerin de tanışması gerekiyor bir şekilde

Anladim. Bizim aileler istemeden once de tanismisti zaten. Oyle dusundum ben.

sımdı anladım ogretmen oldugunuz ıcın okul acılmadan yapmanız tabıkı en dogrusu
ben yemeklı nısan yapmıstım 100 kısılık
neden ? cunku aılemın bılıncsızlıgıyle oldu suankı aklım olsa evde sadece cekırdek aıleyle yapardım aslında ıstedıgımde oydu ama gereksız ve sacma bır hevese gırmıslerdı bırde cagırmazsak ayıp mantıgı vardı
o kadar masraf ettık o kadar ugrastık yorulduk mıllet yedı ıctı doydu sonuc hıc bırsey cagırmazsak ayıp dedıklerımız olmasa da olurmus coguyla gorusmuyorum bıle

bence fotografcıya gıder guzel resım cektırırsınız
evde de aıle ıcınde yuzuk takar pastanızı yersınız
evde salona guzel masa suslemesı yaparsınız nısanlınızla gecıp oturacagınız evde de bır akrabanız resımlerınızı ceker
kendınız pastaneden bırseyler yaptırırsınız tabakları onceden hazırlarsınız o esnada telas da olmaz bıttı gıttı

ınanın daha ıyı keske bende pandemı de evlenseydım :KK70:
kımseyı memnun edemıyorsunuz yorgunluktan eglenemıyorsunuz

dugun konusu da oyle yıne suan kı aklım olsa sade nıkah sonrası sadece en yakınlarımızla eglence ve yemek organızasyonu yapardım
Kesinlikle öyle.. Bende fotoğraf olayını önemsiyorum.. Diğerleri zaten işkence gibi geliyor. Bazen sadece bu merasimlerden ötürü evlenmek istemediğimi bile düşünüyorum. O kalabalığı düşündükçe karnıma ağrı giriyor. Bu sebeple yaza nikahşa evlenmem lazım:)

ıkısı aradan cıksın bence sadece onun cekırdek aılesı ve sızın cekırdek aılenız olsun
adet yerını bulmus olur ısteme olur kahvenızı yaparsınız ıkramınızı yaparsınız hem soz hem nişan bırlıkte olsun
ayrı ayrı merasımlere gerek yok

ıkısı aradan cıksın bence sadece onun cekırdek aılesı ve sızın cekırdek aılenız olsun
adet yerını bulmus olur ısteme olur kahvenızı yaparsınız ıkramınızı yaparsınız hem soz hem nişan bırlıkte olsun
ayrı ayrı merasımlere gerek yok

Pandemi öncesi nişanımı güzel bir kafede yemekli ve hafif müzikli yapmıştım, beğenmeyen yine beğenmedi. Sen sarayda da yapsan kusur bulan bulacaktır. Eşimin ailesi kalabalık olmasa ben de evde yapmak isterdim, sadece amca-dayı-teyze-hala ve kuzenleri bile sığmamıştı mekana, ek masa getirtmiştik, yürüyecek yer kalmamıştı.
Pandemi bunun için avantaj olacaktır. Ev ve online alışveriş en güzeli.
Kısa bir süre erteleyip, tamamen izole olup çekirdek ailelerle yapmak en doğrusu olacak.. Ben güzel bir ev alıp güzelde bit tatile gitmeyi tercih ederim. Ama tatilde hayal oldu. Üzüldüğüm tek konu bu:)

Back
X