• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan konusunda kafam karışık

nttrytry

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-13
Puanlar
1
Merhaba düğüne 3 hafta var. Nişanlım her konuda aşırı cimrilik yapmaya başladı. Tüm her şeyin kaporasını ben ödedim. Her konuda yardımcı olmaya çalıştım, tüm her şeyi ortak yapmaya çalıştım. Onun yaptığı ekstra olarak sadece takı var. Ve kınada fotoğrafçıyı erkek tutar, mesela kuaförü erkek karşılar ama bunları yapmayacağını söyledi. Her şeyin en ucuzunu yapmaya çalışıyorum zaten. Bana nişanda kuaförü ben ödemeyecektim diyor. Yani ben ne desem bizim adetimiz değil diyor. Hiçbir şekilde nisanlilik dönemi yaşatmadilar zaten. Düğünden önce alisverise çıkılır onu da ben yapiyorum. Bir bayramlik alinir harçlık gönderilir hiçbiri olmadi. Düğün sürecinde siz de ne yaptınız bizim ne yapmamiz lazim diye sorulmadi bile ailesi tarafindan. Ne yapmam lazım bilmiyorum

Belli bir kalıba göre hareket etmeseniz
O bu yapar şunu bu yapar öyle olmalı böyle olmamalı
Çok yorucu ve yıpratıcı değil mi
Düz beyaz bir elbise sade bir makyaj arkadan saçını topla
Olmaz değil mi
Kim dayatıyor bunları
Herşey mutlu olmak için değil mi
Mutsuzsan bunca şeyin bir anlamı var mı peki
?????
Aaaa çok ayıp nişanlın cimri şimdiden bunu yapıyorsa yedin naneyi diye bir yorum yapmayacağım etrafınızdakiler gibi

Niye evlenmek için bu kadar çabalıyorsunuz? Elinde yoktur, durumu sıkışıktır bu oturulur konuşulur çözüm bulunur. Ama bu şekilde olmaz.
Hayir elinde var çünkü kardeşi de düğün sürecinde ve onun her şeyi dört dörtlük yapılıyor. Ona olan para bana yok yani. Durumu olmasa zaten bir şey demem her şeyi yaparım ben

Ve ben onun için şehir değiştiricem tüm hayatımı degistirip yanina gidicem
Bence bu evlilikten vazgeçmelisin yoksa anlattığın her şey evlilikte x100 olacak. Adam sana değer vermeyen cimrinin teki. Evlenirsen de mutlu olamazsın ve boşanmak nişan bozmaktan daha zor. İnşallah en doğru kararı verirsin hakkında hayırlısı olsun..

ya nişan düğün kına bomboş adetler cidden. hepsini tek tek yaptım. dönüp baktığımda olmasa da olurmuş diyorum o ayrı ama karşınızdaki erkeğin size yaklaşımını görmek için iyi bir şey bence. nişanı kınası önemli değil ama evlenince de böyle cimrilik yapacak biliyorsunuz değil mi?

Hayir elinde var çünkü kardeşi de düğün sürecinde ve onun her şeyi dört dörtlük yapılıyor. Ona olan para bana yok yani. Durumu olmasa zaten bir şey demem her şeyi yaparım ben
Sana değer verdiğini, ilişkinize ve sürecinize özendiğini düşünemedim ne yazık ki. Mesele para veya her şeyi dört dörtlük yapmak değil, kim neyi ödedi meselesi de değil. Yaklaşım, zihniyet ve tavırlar sıkıntılı. Bu tarz şeyler ilerisi için çok büyük sinyal verir, ben başka sorunlarınızın da olduğunu düşündüm, yanılıyor muyum?

Belli bir kalıba göre hareket etmeseniz
O bu yapar şunu bu yapar öyle olmalı böyle olmamalı
Çok yorucu ve yıpratıcı değil mi
Düz beyaz bir elbise sade bir makyaj arkadan saçını topla
Olmaz değil mi
Kim dayatıyor bunları
Herşey mutlu olmak için değil mi
Mutsuzsan bunca şeyin bir anlamı var mı peki
?????
Aaaa çok ayıp nişanlın cimri şimdiden bunu yapıyorsa yedin naneyi diye bir yorum yapmayacağım etrafınızdakiler gibi
kızmayın size hiççç katılmıyorum. kadının ve erkeğin yükü asla aynı değil evlilikte. en muhteşem koca bile evin çocuğun yükünü kadın kadar sırtlanamıyor. üstelik yarın bir gün çocuk oldu kariyerinden fedakarlık yapması gereken yine kadın. erkeklerde bir zahmet eli açık olacak kusura bakmasınlar.

Ayrıl, evlenince sihirli değnek deyip cömert olmayacak.

Nişanlının sponsoru olmuşsun.

Sanırım onda heves yok senin zorlamanla oluyor evlilik . Dışardan böyle gözüküyor çünkü.

Gönülsüz aş ya karın ağrıtır ya baş.

Evliliğin boyunca çekersin.

kızmayın size hiççç katılmıyorum. kadının ve erkeğin yükü asla aynı değil evlilikte. en muhteşem koca bile evin çocuğun yükünü kadın kadar sırtlanamıyor. üstelik yarın bir gün çocuk oldu kariyerinden fedakarlık yapması gereken yine kadın. erkeklerde bir zahmet eli açık olacak kusura bakmasınlar.
Aynen ve cimri adamlar sevgi ve değer verme konusunda da cimri oluyor ne yazık ki

Sana değer verdiğini, ilişkinize ve sürecinize özendiğini düşünemedim ne yazık ki. Mesele para veya her şeyi dört dörtlük yapmak değil, kim neyi ödedi meselesi de değil. Yaklaşım, zihniyet ve tavırlar sıkıntılı. Bu tarz şeyler ilerisi için çok büyük sinyal verir, ben başka sorunlarınızın da olduğunu düşündüm, yanılıyor muyum?
Ailesi çok sorunlu zaten. Oraya gittim yüzüme bakmadılar. Nişanda verilen sözlerden döndüler. Biz sorun etmedik görmezden geldik. Nişanlımla sürekli tartışma halindeyiz zaten. İnsan huzur istediği kişinin yaninda huzursuz olur mu ya

Kızmıyorum niye kızayım
Ben masraftan kaçınsın demiyorum alsın eşini götğrsün başka bir ülkede tatil yapsın
Ya da bi araba alsın onca masrafa değsin anlıyormusunuz
Krediye borca gerek var mı bi dolu gereksiz masraf çöp için
Nedir ayşe teyze gelip göbek atacak iki dedikodu edecek
Ve ciddi anlamda ben düğün makyajı kadar berbat bişey daha bilmiyorum
O güzel kızları insan anca bu kadar rezil edebilir
Sadelik ve zerafet yok olup gidiyor

Kızmıyorum niye kızayım
Ben masraftan kaçınsın demiyorum alsın eşini götğrsün başka bir ülkede tatil yapsın
krediye borca gerek var mı bi dolu gereksiz masraf çöp
nişanlısının kuaför masrafını hesaplayan ödemekten kaçan adam tatile mi götürecek ya

Kızmıyorum niye kızayım
sizin neyi kastettiğinizi ben çok iyi anladım. hak da verdim ama burada mesele bu değil... bir de ne hikmetse sadece masraf içeren şeylerde geleneksellikten kaçılıyor. düğün nişan kına takı deyince ay kaçıncı yüzyıldayız ne saçma adetler ama eve bin kişi misafir gelir her hafta kvalideye gitmen beklenir, yemek beklenir temizlik beklenir bakım beklenir. bunları hiç saçma bulmazlar...

Kızmıyorum niye kızayım
Belki onu istiyordur. Düğününde ayşe teyzeyle göbek atarak, bileziklerini şakırdatarak, prenses gelinliğinin içinde yüzünde üç kilo makyajla mutlu olacak. Herkes sizin beğenilerinize göre hareket etmek zorunda mı?

Burda mesele bunlar değil. Kızın abartıya kaçmayan, hemen hemen her düğün sürecinde yapılan isteklerinin karşılanmaması. Yerilmesi, örselenmesi.

nişanlısının kuaför masrafını hesaplayan ödemekten kaçan adam tatile mi götürecek ya
PAramı kuaföre verceğine tatile veririm
Ve düğün sektörü acayip derece masraflı
Çoğu genç bu dayatnalar masraflar yüzünden sorun yaşıyor
Kuaförle berbat gelinlik sektörü daha berbat nişan bohça çerez yemek hediyeler takılar ev bulma döşeme
misal ayda 60 kazanan bir genç için ciddi masraflar
Ha diyorsan parası olsun sonra evlensin bu ülkede zor

Belki onu istiyordur. Düğününde ayşe teyzeyle göbek atarak, bileziklerini şakırdatarak, prenses gelinliğinin içinde yüzünde üç kilo makyajla mutlu olacak. Herkes sizin beğenilerinize göre hareket etmek zorunda mı?

Burda mesele bunlar değil. Kızın abartıya kaçmayan, hemen hemen her düğün sürecinde yapılan isteklerinin karşılanmaması. Yerilmesi, örselenmesi.
Benim beğenim değil
Benimkisi bir bakış açısı
Bu toplumun dayatmasını yaşıyor konu sahibi gibi birçok genç ve hayır diyemiyor
Üç kilo makyaj iyiydi yalnız😁

Back
X