Nisan Mayıs TÜP BEBEK

linosko

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
10
Puanlar
8
Kızlar selam. Bu ay tüp bebek sürecine başlayacağım. Regli olmayı bekliyorum. Süreç ile ilgili çok bilgim yok. Kaç gün sürüyor transfer kaç gün sonra yapılıyor. Biraz anlatır mısınız ? İlkte hamile kalan var mı ?

Merhaba adetin ilk günü gittim sehır hastanesınde bazı testler yaptık onay alıp rapor çıkardık adetın 2. Günü ıgnelere başladık ve 2 günde bir kan verıp muayeneyle buyumeye boyutlara bakıldı. Ve 9. Günde tamam deyıp bır gün sona çatlatma ıgnesı vuruldum ıkı gün sonra da tıplama ıslemı yapıldı suan embrıyo mun 3. Günü yarın transfer ıcın çağrıldık

Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin rabbim peki genetik test yaptırdınız mı ? Tek emrio transferi mi yaptıracaksınız

Ben 6 nisanda reglimin 2.günü gittim ve direkt tedaviye başladık. Yumurtaların büyümesi için iğne kullanıyorum, 3 günde bir ultrason ve kan bakılıyor boyutlarına göre doz kararı veriliyor. 18 nisan gibi yumurta toplama olacak, 1.5 ay sonra yani haziran başı gibi de transfer olacak.

Merhaba hangi doktoru tercih ettiniz ?

Merhaba ben tüp bebek tedavisine başladım şuan ikinci reglımi beklıyorum.transfer için normalde dogal gebelıklerım var fakat 2 yıldır olmayınca uğrasmak istemedim tup bebege başladım.ilaçlar ve dondurma işlemi toplam 300 gitti 10 gun boyunca ıki tane ıgne kullandım son ıkı gun önce ıse yumurta catlatma iğnesı opu oldum 18 yumurta toplandı ama benim cok agrım oldu ılk 1 saat sonra hafifledi 13 tane 5. Gun embrıyom var hepsını dobdurduk zor bir işlem degıl tup bebek

Merhaba, ben de reglimin ikinci günü gittim kontrol etti. Bugün iğnemin ikinci günü ve sabah aksam duphaston kullanıyorum . Pazartesi kontrolüm var o gün içinde kan da vereceğim bazı değerlere bakacaklar. Eşimde aynı sekilde kan değerlerine baktıracak. Doktorun dediğine göre süreç 15 gün falan sürüyor. Ben taze transfer yerine donduracagım. Rahim dinlensin diye daha dogrusu doktor da böyle önerdi

Size her 2 güne bir gittiğinizde devletten hangilerine bakılmış e nabızdan sadece bakılan hormonların fotoğrafını atabilir misiniz? İsterseniz özelden de olur lh e2 gibi falan

Size her 2 güne bir gittiğinizde devletten hangilerine bakılmış e nabızdan sadece bakılan hormonların fotoğrafını atabilir misiniz? İsterseniz özelden de olur lh e2 gibi falan
Her gıttıgımde bu değerlere bakıldı

Eklentiler

• IMG_3448.webp
    5,7 KB · Görüntüleme: 47
Çok teşekkür ederim uzatan takip yapılırsa gideceğim yer her kontrolde bunlara baktırmıyormuş ama ben para verince muayene için bunlarıda ücretsiz yaptırıyorum özel hastanede o yüzden sordum. İlk tedavimde bana her muayene sonrası e2 değerlerimi söylediler gerisini bilmediğim için sordum.

Ne demek rabbım gönlümüze göre versın hayırlısıyla

Kızlar neden taze transfer yapılmayıp bir sonraki adet i bekliyorsunuz ? Bu konuda bilgim olmadığı için soruyorum

Kızlar bazıları iğne kullanıp yumurtalar toplandıktan ve döllemeden sonra embriyo donduruyorlar. Bir sonraki adet tarihinden sonra transfer yapılıyor. Döllenme sonrası neden hemen transfer yapılmıyor. Akış mı bu şekilde

Çok bı bılgım yok bu konuda ama büyük ıhtımalle hormon değerlerine bakarak karar verıyorlar vücud rahım hazır mı dıye bakarak ulstrasyon da rahım kalınlığına da bakıldı

Merhabalar, daha önce 2 kez tüp bebek tedavisi gördüm, toplam 3 transferim oldu ve hepsi negatif ile sonuçlandı. Son denememizden sonra yaklaşık 6 yıl boyunca yeniden denemeyi düşünmedik. Ancak şu an 40 yaşındayım ve son kez tekrar denemeye karar verdik. Geçmişte Tolga Hoca ve Recai Hoca ile negatif denemelerim oldu. Şimdi yeni süreçte Aygül Hoca ile devam etmeyi düşünüyorum. Bu ay randevu aldım. Gitmeden önce de adetimin 3. gününde rutin testlerimi yaptırdım. Sonuçlara göre AMH değerim son 6 yılda 0.96’dan 0.68’e düşmüş. Açıkçası daha düşük olmasını bekliyordum. FSH 5.3, LH 3.91, Estradiol ise 157 çıktı. Bizim durumuza baştan beri net bir teşhis hiç konulmadı. Bende AMH düşüklüğü vardı, eşimde ise sayı çok iyi olmasına rağmen morfoloji ve ileri hareket sorunu vardı. Ama buna rağmen bugüne kadar ne doğal yolla ne de tüp bebekle gebelik elde edebildik. Önceki denemelerde embriyo oluşuyordu ancak transfer sonrası tutunma çabası dahi olmadı. Beni en çok yoran şeylerden biri de şu: ortada ciddi bir problem olduğu çok açık ama buna rağmen ne doğru düzgün bir teşhis konulabildi ne de gerçekten kişiye özel bir tedavi yaklaşımıyla karşılaştık. Geçen ekim ayında birkaç doktorla daha görüştük. “Bu 6 yılda ne değişti, bizim durumumuza özel hangi yöntemleri düşünüyorsunuz?” diye sorduğumuzda aldığımız cevap “embriyo oluşturacağız” şeklindeydi. Bu da açıkçası bize sistemin kişiye özel tedavi konusunda lafta kaldığını yeniden hatırlattı. Hatta bir doktorun “kendinizi bu kadar önemli hissetmeyin” tarzında bir yaklaşımı bile oldu. Oysa bu süreçte herkes maddi manevi çok yıpranıyor. Sorular sormak, uygulanacak tedaviyi sorgulamak ve bilgilendirilmek en temel hasta hakkı. Özellikle kişiye özel tedavi, ileri kadın yaşı, düşük AMH, erkek faktörünü birlikte değerlendiren bir hekim olduğunu düşündüğüm için Aygül Hoca ile devam etme kararı aldım. Benzer süreçlerden geçmiş olanlar varsa, özellikle ileri yaş, düşük AMH ve tekrarlayan negatif transfer sonrası farklı bir yaklaşım ya da gerçekten faydasını gördüğünüz bir yöntem oldu mu?

Ben de regl olmayı bekliyorm ve ilk kez başlayacağım. Siz regl oldunuz mu başladınjz mı ?

Merhaba, Dr önce ilaçlar ve iğneler verecek, herşey uygunsa yumurta toplama işlemine gideceksin. Kaliteli yumurta toplanırsa transfer aşaması oluyor.

Benim doktorum rahmin dinlensin dedi

Ben de regl olmayı bekliyorm ve ilk kez başlayacağım. Siz regl oldunuz mu başladınjz mı ?
Evet iğne ve ilaca başladık. Şuan yumurtaları takip ediyor. Pazartesi tekrar gideceğim. Sonra yumurta toplama olacak sanırım. Ama taze transfer yapmayacak sanırım dondurulmuş embriyo tercih edecek. Buna biraz canım sıkıldı ama hayırlısı siz başladınız mı ?

`