Nişan takılarını ne yapayım

dahaneleraysel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2023
511
810
33
Maddi durumum iyi diyebiliriz. Çeyizi tamamladım sayılır . Nişan takılarınıda aılem istemez . O prayı nasıl değerlendirmeliyim sizce . Birikim olarak kenarda mı saklıyım saklıcaksam nerde saklıcam. Ya da gidip kıyafet falan mı alıyım güzel şık evlenınce güzel yenı bı dolabım olsun . Sımdı senın derdıne dıyebılırsınız ama kafam karısık

Güncelleme:
Arkadaslar maddi durumum iyi derken süper zengınım demek istemedim normal işte zorlanmadan ilerleyebılıyorum en azından anlamında. Ve evet tabıkı evde kıyafetlerim var ben yanlıs ıfade etmısım aslında . Keyfi mi harcıyım birikim mi yapıyım demeliydim . Ek olarak karşı tarafın taktıgı hiçbir şeye dokunmayacağım . Kendi tarafımın taktıkları için demiştim

Son düzenleme:
ben olsam toplu parayı bozdurup küçük şeylere harcamam eğer aylık gelirim ekstra şeyler almaya yetiyorsa. ne yapacağınızla ilgili bir şey diyemem, daha çok bilgi gerekiyor

Maddi durumum iyi diyebiliriz. Çeyizi tamamladım sayılır . Nişan takılarınıda aılem istemez . O prayı nasıl değerlendirmeliyim sizce . Birikim olarak kenarda mı saklıyım saklıcaksam nerde saklıcam. Ya da gidip kıyafet falan mı alıyım güzel şık evlenınce güzel yenı bı dolabım olsun . Sımdı senın derdıne dıyebılırsınız ama kafam karısık
Kendi kıyafetleriniz yok mu, onlar şık değil mi, evlenince neden yeni dolabınız olsun? 🤦🏻‍♀️

Gidip kıyafete yatrmayin parayı sakin, sonra boşa alınmış giymeden başkalarına verirsiniz benim gibi. Altın olarak bankada saklayabilirsin

Nişan takilariyla kıyafet almak biraz tuhaf değil mi 🙂

Madem maddi durumunuz iyi çeyizlik bir durumda yok gidin bir bankaya kasa kiralayıp altınları koyun evlendikten sonra ev-araba alırsınız yada farklı bir yatırım araci olarak kullanırsanız yada bir sağlık sorununuz olursa kullanırsanız .

Nişan takilariyla kıyafet almak biraz tuhaf değil mi 🙂

Madem maddi durumunuz iyi çeyizlik bir durumda yok gidin bir bankaya kasa kiralayıp altınları koyun evlendikten sonra ev-araba alırsınız yada farklı bir yatırım araci olarak kullanırsanız yada bir sağlık sorununuz olursa kullanırsanız .
Abla benim nişanlımın annesi nişanda taktığı bileziği geri alıp, düğünde bi daha takmak istemişti:)))))
Hatırladıkça gözüm seyiriyor.

Abla benim nişanlımın annesi nişanda taktığı bileziği geri alıp, düğünde bi daha takmak istemişti:)))))
Hatırladıkça gözüm seyiriyor.
Evet bazı ailelerde var nişanda takılan bileziği tekrar düğünde takıyorlar 🙂 kimiside ayrı takıyor benim de çevrem de her ikisinide yapan var nişanda taktığını düğünde takanda yada ayrı takan var.

Şimdi sen yazınca aklıma düştü düşünsene konu sahibi altınları bozdurup harcıyor tam düğün zamanı kayınvalide kızım altınları getir tekrar takacağım 🤣

Evet bazı ailelerde var nişanda takılan bileziği tekrar düğünde takıyorlar 🙂 kimiside ayrı takıyor benim de çevrem de her ikisinide yapan var .

Şimdi sen yazınca aklıma düştü düşünsene konu sahibi altınları bozdurup harcıyor tam düğün zamanı kayınvalide kızım altınları getir tekrar takacağım 🤣
Bu arada böyle bir durum var şaka değil zaten o tarafın taktıgı hiç bir şeye dokunmayacağım bu sebeple 😂 taktıgını geri alcakmıs sonra düğünde üstüne bıraz daha ekleyip hepsını takcakmks tekrar 😂

Evet bazı ailelerde var nişanda takılan bileziği tekrar düğünde takıyorlar 🙂 kimiside ayrı takıyor benim de çevrem de her ikisinide yapan var nişanda taktığını düğünde yakanda yada ayrı takan var.

Onlar zenginmiş ablam ya 😂
Bilmediğimiz derin konular:)))
O değil, (tabii Allah korusun) nişan bozulursa daha fena böyle bir durum için.
Bizim nişan bozulmuştu mesela.
Gerçi bizimki başka meseleden bitti.

Bahsettiğiniz nişan takıları hangileri ? Olur da taraflardan biri nişanı bozmak isterse; alınan takı ve hediyelerin aynı şekilde iadesi gerekiyor. Kanunen de böyle. Hatta 3.şahıslar tarafından takılan takı ve hediyeler içinde aynı şartlar geçerli.O yüzden aynı şekilde muhafaza etmeniz doğru olacaktır.

Back
X