• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan takılarını ne yapayım

nişan takılarla kıyafet almak mi?? yook artık!!!
Ben olsam evlenince yatırım yapardım..
saklaman lazim
mesela bankaya altın kasasina koyun saklayın.
kocanizada vermeyin.
düğün zamaninda geri isterlerse vermeyin bi daha alsinlar.
ilerde kendi arabanizi ev alirsin ya.

Biz de 1 ay öncesine kadar bir şeye ihtiyacımız yok diyorduk, veren eldik, şu an ise alan eliz, ayağımızdaki çorap bile bir başkasının. O yüzden birikiminizi ulaşabileceğiniz güvenli bir yerde saklayın ya da mobil bankadan altın alın dursun kenarda, altın ve paralarını ağır hasarlı evinde bırakıp, bir daha evine giremeyen ben, ömrüm olursa eğer bundan sonra böyle yapacağım
Rabbım yardımcınız olsun.mal yerine gelir Rabbım yeter ki sağlık versin.caniniz sağ cok sukur .

Abla benim nişanlımın annesi nişanda taktığı bileziği geri alıp, düğünde bi daha takmak istemişti:)))))
Hatırladıkça gözüm seyiriyor.

Aynısını yaşadım fkgkgk düğünde bilezik almadılar, eşimin aldığı bilezikleri utanmadan kendileri almış gibi taktılar dlflg yüzsüzler

Bi arkadaşım bozup bileklik yaptırmıştı,sonra satmak durumunda kaldı ve zarar etti. Eğer altınlar çoksa bi kısmıyla bilezik yaptırın bi kısmını bozdurmayın. Hiç olmadı yakınlarınızın düğünlerinde çeyrek takarsınız 😅

Nişan taktıklarını geri alıp düğünde ya da nikah da takacak aile ve oğulları ile işim olmazdı.
Bu ne demek biliyormusunuz böyle şeyleri okuyunca acayip sinir oluyorum.

Nişanda takılan takılar kızın oldugu icin geline asla altin birakmama pesindeler zihniyete bak.

Sizde evlenmeden açık açık evlendikten sonra altınları kimseye vermem deyin, madem onlar nisanda taktıklarını altınları alıp nikah yada düğünde takacak hiç çekinmiyin konuşurken.

Nişanda kendi tarafınızdan size takılan altınlar fazla ise saklayın, değilse gönlünüz nasıl harcamak istiyor ise öyle harcayın..
Aaa hıc böyle düşünmemiştim valla

Nişan taktıklarını geri alıp düğünde ya da nikah da takacak aile ve oğulları ile işim olmazdı.
Bu ne demek biliyormusunuz böyle şeyleri okuyunca acayip sinir oluyorum.

Nişanda takılan takılar kızın oldugu icin geline asla altin birakmama pesindeler zihniyete bak.

Sizde evlenmeden açık açık evlendikten sonra altınları kimseye vermem deyin, madem onlar nisanda taktıklarını altınları alıp nikah yada düğünde takacak hiç çekinmiyin konuşurken.

Nişanda kendi tarafınızdan size takılan altınlar fazla ise saklayın, değilse gönlünüz nasıl harcamak istiyor ise öyle harcayın..

Nişanda takilan, dugunde takilan diye bir ayrim yok benim bildigim. Takilar kadinin oluyor kanunda. Nisanda ya da dugunde farketmiyor. 🤷

Nişanda takilan, dugunde takilan diye bir ayrim yok benim bildigim. Takilar kadinin oluyor kanunda. Nisanda ya da dugunde farketmiyor. 🤷
Nişan evlilikle sonuçlanmazsa iade edilmesi gerekir taraflara. Yasalar da bunu diyor. Ama düğünde takılan takılar eşyalar her türlü kadınındır.

Nişan evlilikle sonuçlanmazsa iade edilmesi gerekir taraflara. Yasalar da bunu diyor. Ama düğünde takılan takılar eşyalar her türlü kadınındır.

Evlilikle sonuclandigi var saydim zaten. Nişanda bozulduysa tabi ki iade edilecek. Onun disinda nişandakiler kizin, dugundekiler degil diye bir şey yok. 😁

O nişandakiler kizin tarzi muhabbet cikaranlar genelde ciftlerden altin alan aileler oluyor benim gordugum. :) Nişanda takilanlari kizin ailesi, dugunde takilanlar adamin ailesi almak için. 😬

Evlilikle sonuclandigi var saydim zaten. Nişanda bozulduysa tabi ki iade edilecek. Onun disinda nişandakiler kizin, dugundekiler degil diye bir şey yok. 😁

O nişandakiler kizin tarzi muhabbet cikaranlar genelde ciftlerden altin alan aileler oluyor benim gordugum. :) Nişanda takilanlari kizin ailesi, dugunde takilanlar adamin ailesi almak için. 😬
Evet, orası öyle. Benim eski nişanlım da düğünü erkek yapar takıları erkek alır diyordu sonra çemkirdim biraz ortak olsun demeye başladı bu sefer de. Bunlar hesapçı paragöz insanlar oluyor genelde

Eklemek istediğim bir şey ise gösteriş budalası eş ve ailelerden uzak durun, yok takıyı 2 kere takmak düğünde nişan takılarını da takmak sahte kemerler setler takmak emanet takmak. Takının amacı bütçenin el verdiği içinden gelen takıyı çifte hediye etmektir mutlu olması gereken gelin damattır eş dostun gönlünü hoş etmek için böyle oyunlara izin vermeyin, ben asla kabul etmezdim...

Maddi durumum iyi diyebiliriz. Çeyizi tamamladım sayılır . Nişan takılarınıda aılem istemez . O prayı nasıl değerlendirmeliyim sizce . Birikim olarak kenarda mı saklıyım saklıcaksam nerde saklıcam. Ya da gidip kıyafet falan mı alıyım güzel şık evlenınce güzel yenı bı dolabım olsun . Sımdı senın derdıne dıyebılırsınız ama kafam karısık
Valla ben hicbirseye harcamadim kolye yaptirdim güzel burgu zincirli duruyor hem dugunlerde falanbtakiyorum hemde yatırım oldu

Back
X