Nişana 3 gün kala bana bu yapılan reva mı?

İnanın annemler gelmeden bir gün önce dahi karşıma aldım konuştum. Yine başka bir konuda tartışmıştık sonrasında barıştığımız halde bana kaba davranmaya başlamıştı. Ben de Evlenmek istemiyorsan istemiyorum de. Ben de zaten bu şekilde kaba olacaksan bundan sonra istemiyorum demiştim. Ama net olmadı. Belkide intikam aldı kendince bilemiyorum.

Bir sevgilim vardi. Bana karsi huyu, tavri, ilgisi degismisti mesela ama bu konuyu konusmaya kalktigimda bisey yok, seni seviyorum, ayrilmak istemiyorum diyordu. Ama ben bir haller oldugunun farkindaydim.
Sonunda ilişkiyi kendim bitirmistim. İyi de oldu.

Bazi erkekler "ben ayrilmak istiyorum" diyemiyor, ayrilmak istemiyor (bunun nedeni nedir hic cozemedim) ama hakkiyla iliskiyi de surduremiyor. Bu tarz durumlara sizin el atmaniz lazim. Onun agzindan cikacak bir sözle degil kendi iradenizle bi karar vermeniz gerekir. Cunku lafla sozle olmuyor davranislara bakmak yeter ki sizin sevgilinizin davranislari oldukca isteksizmis hep.
 
Bence ikisi aynı şey değil.
Gerçekten karşısındaki insana değer veren,seven biri de evlilik yükünün altına girmekten çekiniyor olabilir,hele böyle bir dönemde yok aileler toplansın,altınlar bilezikler,hepsi masraf.Adam seviyor olabilir,evliliği ağır buluyor olabilir ama vazgeçmemek için belki bu sürece bir şans vermiştir.Erkeklerin gözünde özellikle günümüzde evlilik saçmalık,haksız da değiller,her şeyin yenisi alınıyor,altınlar elbiseler kına düğün nişan,borç üstüne borç.Sadece birlikte gezmek,eğlenmek,anın tadını çıkarmak varken bunların altına girmek istemediği için ''beni sevmiyor'' diye damgalamak biraz çağ dışı artık.Ama çoğu kadında bu bilinç yok ''ben zaten onu da istemedim,bundan fedakarlık ediyorum'' diye bir de çok iyi bir şey yapıyormuşuz gibi anlatıyoruz,iyi de zaten normal olan bu,karşımızdaki insanlara neden işkence ediyoruz evleniyoruz diye.Herkesin durumu belli,bir şeyi de almayın eksik alın,bu kadar ''ailesi ailemi aramıyor neden'' diye neden darlıyoruz kendimizi,aramıyorlarsa aramasınlar evlenen 2 kişi olur işte ne güzel.
Bohça meselesi için bile adetler böyle değilmiş aslında demiş,yahu ne adeti mutlu musun değil misin bunları önemseyen doğru dürüst insan kalmadı.O kadar lafın üstüne hala karşı taraftan bir adım falan beklemiş,neden yahu neden biri bana bunu açıklasın mesela.O an konu sahibi dönüp gitmeliydi,annesiyle oturmuş özür beklemişler.Adam haksız mı şimdi ''senin amacın sadece evleniyor gözükmek'' diye düşünmekte ?

Soylediklerinin tamamina genel olarak katiliyorum ama konuda ki adamin istemedigi en basindan belliymis hani kaybetmekten korkup iyi o zaman evlenelim gibi bir durumlari yok. Hemfikir oldugumuz yerde burasi zaten. Bende diyorum ki madem karsi taraf umrunda degil niye kabul ediyorsun evliligi. Yoksa bir insan nisana 3 gun kala biz gelmiyoruz ya babam istemiyor kendi kendimize nisanlanalim der mi. Hem istemiyor hemde olsun iste ugrastirmayin bizi diye triplere giriyor, bu hic normal gelmiyor bana.
Yoksa bugun T.C de yasayan herkes bilir ki kiz isteme diye birsey var 🙄 Orta direkte olsan, cemiyet hayatinin saygin insani da olsan evleneceksen o kizi ailesinden isteyeceksin 🙃
Benim anlatmak istedigim sey evlenmek istiyorsan bunu lutfeder gibi yapamazsin, istedigin gibi saygisizlasamazsin karsi tarafa saygi duymak zorundasin. Ama istemiyorsan en basindan ben evlenmek istemiyorum ugrasamam bunlarla deyip konuyu kapatacaksin konu sahibi de kendi yoluna bakacak.
 
Kizi haksiz gorenler Burda olay isteme degil erkek arkadasinin saygisizligi annesine olan tavri Allah kurtarmis seni sadaka ver kurtuldugun icin
Adam müstakbel kayınvalideye kızınız car car konuşuyor diyecek kadar gözü kara ve saygısız. Zaten orada ipi çekiyor ama konu sahibinin annesi en geç 2 saate haber verin diyor hala.
Anne neden kızım biz napıyoruz demiyor? Gayet de yutmuş saygısızlığı işin sonu sırf evlilik olsun diye.
 
Adam müstakbel kayınvalideye kızınız car car konuşuyor diyecek kadar gözü kara ve saygısız. Zaten orada ipi çekiyor ama konu sahibinin annesi en geç 2 saate haber verin diyor hala.
Anne neden kızım biz napıyoruz demiyor? Gayet de yutmuş saygısızlığı işin sonu sırf evlilik olsun diye.
Bu yanlış anlaşılmış.. annem kv aradı önce ona söyledi 2 saat içinde haber verin diye. Erkek arkadaşımla hemen aynı dakika konuştu sonrasında. O da böyle yapınca birşey diyemedi şok oldu kadın. Sonrasında da zaten bitirdik.. bir de diyor ki annem anlattı ve anneme bu tarz konuştuğunuz için ben bilerek aratmadım
 
Acilen birine sadaka ver 2 rekat da sükür namazi kıl bacım. Allahin sevgili kuluymusunuz bu manyaklardan kurtulmussunuz.
 
Bu yanlış anlaşılmış.. annem kv aradı önce ona söyledi 2 saat içinde haber verin diye. Erkek arkadaşımla hemen aynı dakika konuştu sonrasında. O da böyle yapınca birşey diyemedi şok oldu kadın. Sonrasında da zaten bitirdik.. bir de diyor ki annem anlattı ve anneme bu tarz konuştuğunuz için ben bilerek aratmadım
Ama yine de beklediniz 10 saat değil mi?
Neden?
 
Eğer birkişi sizinle ileride anlaşırsa evlilik birliği çatısı altında devam edebileceğini söylüyor ve siz de hep evlenmek istediğinizi belirtiyorsanız. Yine karşınızdaki kişi bile bile evlenecekmiş izlenimi veriyorsa ya da bende aslında senin istediğin yolda yürüyorum, yürüyebilirim, yürürüm diyorsa ama gerçek bu değilse vaktinizi çalıyordur. Eğer size ben evlenmeyi hiç düşünmüyorum ve birlikte sadece takılıp, iyi vakit geçirelim der ve sizde bunu kabul ederseniz bu ilişki şekli öylesine takılmak olur. Özgür iradenizle vaktinizi birbirinize vermiş olursunuz. Burada konu sahibi net karşı taraf bulanık, çelişkili, çekimser ama olabilir tabi ki yaklaşımı sergilemiş; hatta sevgilisi o kadar net ki ya evleniriz ya da ben giderim demiş o da tamam demiş. O zaman evet demiyecektiniz ya da size her evlenmek istiyorum aile olalım dediğinde benim böyle bir düşüncem yok diyeceksiniz. Karşınızdaki de ister bu şartlarda sizinle yoluna devam edecek veya yeni bir yol tutturacak. Tabi her ilişki evlilikle sonuçlanacak diye bir şey yok. Böyle başlamayıp evlilikle noktalanan ilişkiler de olabilir, oluyor. Ama taraflardan biri netse siz bulanıksanız kişinin hayal ve beklentilerine paye veriyorsunuz demektir. Benim kitabımda bu karşınızdakinin vaktini çalmaktır.
Bende böyle düşündüm konuyu okuyunca
Kız açık açık niyetini ve isteğini söylemiş karşı tarafta açık konuşabilirdi.
hayır ben kesinlikle evlilik düşünmüyorum ona göre devam edersek edelim yoksa ayrılalım diyebilirdi.
Somut adımlar atılana kadar kızı oyalayıp sonra çamurlaşmış adam
 
Okuyup tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..

Erkek arkadaşımla aylardır hatta 1 yıldır evlilik planı yapıyorduk. Daha doğrusu ben yapıyormuşum kendi kendime.. Ondaki isteksizliğin hep farkındaydım. En sonunda bu ilişkinin böyle yürümeyeceğini, evlilik istediğimi eğer olmayacaksa da yollarımızı ayırmamız gerektiğini söyledim çünkü ben aile kurmak istiyordum.. O da bu 1 yolluk süreçte baya kavga gürültü isteksizlik sonunda tamam dedi.. isteme olacaktı.

Çok az bir kişi sayısıyla (toplam 7 kişi gibi) maskelerle, uzak mesafede ve kahve, ikram bile olmadan İsteme ve nişan yarım saatte halledilecekti. 2 aya da nikah yapacaktık. Pandemi dolayısıyla kına düğün vs istemedim ama en azından isteme olsun istedim. Tamam dedik.
Ailem isteme olacak diye başka şehirden geldi tam 11 saatlik otobüs yolculuğuyla. Çünkü bizim aile büyükleri erkek arkadaşımın bulunduğu şehirdeydi. Ben de önden gitmiştim hazırlık için.

Alışverişler yapıldı, bohçalar hazırlandı, elbisem bile dikildi. Bu arada aileler görüşmedi hiç. Normalde yemeğe alınır ama pandemi var diye es geçtik. Telefondan görüşürüz dedik. Ama ailemi 1 kere bile aramadılar ne erkek arkadaşım ne ailesi hoşgeldin vs diye bile. Bohça için de annemi çağırmadılar. Ben ve kv gittik aldık 3 saatte. Adetleri pek bilmediğimden anlamadım ben başta. Sonradan öğrendim bohça yapılırken annemin de olması gerektiğini. Ona da ses etmedik. Olsun dedik. Kötülük aramadık. Biz de gittik kendimiz aldık.

Kv sadece benle iletişimdeydi yani. Annem aradı 2 defa. Kız tarafı olarak aradık. Sonra elbisemin dikimi bittikten sonra son gün annen de gelsin elbiseyi görsün isterse dedi. Yani yine annemi aramadı. Ben arada kaldım baya sadece benimle iş dönüyor. Erkek arkadaşım da sadece benimle iletişim kuruyor.

Neyse, her şey hazırdı ailem kıyafet vs aldı bir ton alışveriş yapıldı karşılıklı. Erkek arkadaşımın babası yok gibi birşey. Yani küçükken boşanmış annesi babası. Pek görüşmüyorlar. Tanışmadım bile ben düşünün.
3 gün kala kv arayıp dedi ki;
‘Babasıyla konuştuk şimdi isteme için. Çok kızdı. Nikah yapsınlar geçsinler diyor. Gelmeyecekmiş istemeye düğün falan da yapmayacakmış’ dedi. Erkek arkadaşım da ‘babam haklı’ demiş.

Ben önce bunun bana niye annesi tarafından söylediğini anlamadım. Hatta komple bana niye söylendiğini anlamadım. 3 kala babaya söyleniyor ve baba istemedi diye kriz çıkıyor. Baba bugüne kadar hatta ilişkimiz boyunca bile piyasada yoktu.
Sonra erkek arkadaşım yazdı. Babam çok kızmış diye. Dedim e ne olacak peki? Gelmiyor musunuz? ‘Bilmiyorum’ diyor bana. Bilmiyorum.. işlerim çok yoğun şuan vs yazıyor. Beni geçiştirmeye çalışıyor yani..
Sonra ben dalga mı geçiyorsunuz bizimle ailem 3 haftadır burada siz geleceksiniz diye bekliyorlar her şey hazır dediğim de patladı. Beni terslemeye başladı.
Annenler çıktı geldi zaten daha bişey hazır olmadan, babam gelmeyince ben nası geleyim annemle mi gelcem. Alalım yüzük takalım isteme olmasın dedi. İstemezsen de diyecek bişeyim yok dedi.

Annem’e anlattım ben de. Annem aradı önce annesini. Kadın ‘kararı gençler versin’ dedi. Erkek arkadaşımı aradı sonra. Anneme ‘sokaktan adam mı çevircem, alalım yüzük takalım kendi aramızda. İsteme olmasın ben gelemem babam olmadan. Kızın da car car konuşuyor’ diye çıkıştı. Annem şok oldu zaten bişey diyemedi. Sadece ‘bize 2 saat içinde haber verin biz zorla kızımı vermiyoruz’ tarzında konuştu.
Bu olay öğlen 1’de oldu ve akşam 10a kadar ne beni erkek arkadaşım aradı ne de annesi annemi aradı.. Resmen kaale almıyoruz dediler.. Ben de bitirdim.

Sonrasında erkek arkadaşımı engelledim her yerden öyle kalbim kırıldı ki.. şoktaydım hatta. Bana normalden mesaj atmış bir ton.
‘Sen beni sevsen ailen istemese bile yüzük takalım geçelim derdin, sen insan olamazsın. Siz insanlıktan ne anlarsınız. Babamı nasıl silip geleyim, bu işi sen ve ailen bozdunuz. Keyfin bilir. Ben haklıyım. Anneme 2 saat içinde haber ver demişsiniz. Ben de bilerek aratmadım bu nasıl bir tavır. Sen ve ailen geçimsiz insanlarsınız. Senin derdin ben değilim ‘isteme’ olması. Amacın hayallerini gerçekleştirmek sadece senin. Pandemi var babam da gelmiyor ne yapsaydım. Ben de seni istemiyorum vs’

Başlarda hiç cevap vermedim ama iş artık çığrından çıkınca ben de çok ağır hakaretler ettim. Bu olayda beni ve ailemi suçladığı için.
Bizim bir suçumuz var mı sizce? Hangi kadın isteme olmadan evlenmek ister? Hangi aile bu iş için 3 hafta başka şehirden gelip beklemişken kızını isteme olmadan kimsesiz gibi verir? Yada hepsini geçtim, 3 gün kala mı aklınıza geldi korona ve babanı aramak?

Kalktık döndük kendi yaşadığımız şehire. Yediğim ve ettiğim hakaretle kaldım. Ömür geçireceğiz derken ayrıldık. Şoku atlatamıyorum. Onca emek, onca yaşanmışlık. Ağlıyorum kendi kendime sürekli.

Biraz uzun oldu ama içimi dökmek ve sizin de fikrinizi almak istedim.. psikolojik olarak hiç iyi değilim.
Verilmiş sadakaniz varmış adamın evlenmeye hiç niyeti yokmuş sizin zorlamanizla olmuş ama iyi ki bitmiş diye dua edin böyle bir adamla evlenilmez.
Size ailenize saygısı yok boşverin iki gün ağlar sonra unutursunuz. Hatta bu adam için gözyaşı dökmenize değmez.
 
Kusura bakmayın ama şu ortamda illa söz nişan demeniz tuhaf.
Bu dönemde ben kız mız istemem. Bir sene bekleseniz ne olur? Yine kurun yuvanızı da küresel bir pandeminin en pik noktasında değil yani. Bir kaç ay bekleyip baharda gönül rahatlığıyla yapmak varken bu neyin acelesi ısrarı
 
İşin garip tarafı nişanlığı diken zaten kv. Anneme sokaktan adam mı getirecem diyen de erkek arkadaş kişisi. Kadın bohça için de bir ton para harcadı. Bizim iki katımız para harcamıştır. Bana diyor ki adam; annemin beli tutuldu elbise dikecem diye. Sen bu işi buradan döndürdün. Beni sevsen ailen istemese de yüzüğü takar geçerdin. Onca şey alındı. Geçimsiz insanlar diyor. Annem annesini arayıp 2 saat içinde haber verin dedi ya.. onu büyük saygısızlık olarak algılamış. E senin benim aileme yaptığın saygısızlık ne olacak? 3 gün kala babasına haber veren ve sokaktan adam mı çevireyim diyen sensin. İsteme olmasın diyen sensin. Korona var diyen sensin. Sanki 3 gün önce çıktı korona. Mantığım gerçekten almadı benim. Bir de biz suçlu çıktık
3 gün önce çıkmadı da ikinci dalganın piki yaşanıyor. En kötü zamanlarında. Almanya dahil pek çok ülke tamamen kapandı. Eğitim durdu. Şu durumda nişanın zamanı mı ya
 
Sen ne istediğini açıkça belli etmişsin. Ben aile kurmak istiyorum tamam mı devam mı? O da devam demiş. Kafasına silah dayadığını, zorla evlenmeye ikna ettiğini düşünmüyorum. O yuzden yaptıkları çok terbiyesizce. Kendini sakın suçlama.
 
Ucuz kurtulmussunuz, bu adam evlendikten sonra da eminim "ben evlenmek istemedim sen zorladin" diye herşeyde sizi suçlayıp sorumluluk almaktan kacacakti. Babasının gelmesini bu kadar önemseyen insan daha işin başından, ailen gelmeden önce konuşur fikrini alırdı ki ben babasını aradığını bile sanmıyorum. Bu saatten sonra diyaloğa girmeyin hatta numaranizi değiştirin ama, konuşursanız da hakaret etmek yerine mantıklı argümanlarınizi öne sürün. Ailemin geliceginden haberin vardi, niyetin olsa babana önceden söylerdin, annen annemleri bi kere bile aramadı, siz bilerek bu işi bozmak için böyle yaptınız gibi gibi gibi. Ne şerefsiz adammis
 
Neden sizinle evlilik istenmeyen bir adama, zarla zorla sizinle evlenmesi için bu kadar ısrar kıyamet.
Baktınız adamın evliliğe niyeti yok, size uymuyor ayrılırsınız.
Zorla oldurmayla bu kadar oluyor işte.

Üzüldüm yaşadığınıza ama size tecrübe oldu. İyi yönünden bakarsınız olaya.
 
Gönülsüz yenen aş, ya karın ağrıtır ya baş. Ben burada erkek arkadaştan ziyade sizi suçlu buldum. Resmen evlenmek için zorlamışsınız. Olay daha baştayken patladığı için şanslısınız. O evlilik olsaydı da 2 seneye kalmaz biterdi.
 
Gözlerime inanamıyorum, ne kadar terbiyesiz ve saygısız insanlarmış. Allahın sevgili kuluymuşsunuz, erken kurtulmuşsunuz. Ciddi anlamda sadaka falan verin ve lütfen dönmeyin bir daha bu adama.
 
Ya ben bir şey daha yazıcam buradaki herkes daha önceden size söylemiş durumu diğer konularda anlatmış bu adamın evlenmek istemediğini bakın biz bile buradan görmüşüz
Fikirlere keşke o zaman daha sağduyulu şekilde baksaymışsınız

evlilik iyi ya da kötü bir şey demicem evlilik yani 29 da geç yaş değil hatta bence erken bile artık 1 senesi kavga gürültüyle geçen ilişkide ne evliliğiydi zaten
 
X