• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanda takılan altınlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi gdsn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

gdsn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
29
Puanlar
3
Kızlar selam. Size bir şey anlatacağım ve fikrinizi merak ediyorum.

Nişanda kızın ailesinin maddi durumu çok iyi olmasa da 2 tane bilezik yapmışlar, toplamı 26 gram etmiş. Kızın nişanlısının ailesiyle de bu konular konuşulmamış, yani şu kadar gram takılır vs. gibi. Ne takılacağı sürpriz yani. Neyse, nişanda erkeğin ailesi 2 bilezik takıyor toplamı 16 gram. Biri 9 küsur, diğeri 7 küsur.

Başka da takı yok. Düğün uzak bir şehirde olacağı için kızın ailesi ve tanıdıkları takısını getirmiş düğüne gelemeyiz diye. Totalde 700 bin liralık takı toplanmış. Gram, çeyrek, yarım, dolar, euro, TL, bilezik toplamı bu. Şu anki kurla.

Sizce erkeğin ailesinden gelen takı az değil mi? Düğünde de benzer performans sergilenirse atıyorum 10-15 gramlık takı takılırsa kız nişanda ona takılanları ailesine vermeli mi?

Kız tarafı erkek tarafına altın mevzusunu hiç açmamış, sanki altın meraklısıymış gibi gözükmemek için. Erkek tarafı da hiç sormamış. Öyle düşünerek yorum yapabilirsiniz.

Nişanda kızın ailesinin maddi durumu çok iyi olmasa da 2 tane bilezik yapmışlar, toplamı 26 gram etmiş. Kızın nişanlısının ailesiyle de bu konular konuşulmamış, yani şu kadar gram takılır vs. gibi. Ne takılacağı sürpriz yani. Neyse, nişanda erkeğin ailesi 2 bilezik takıyor toplamı 16 gram. Biri 9 küsur, diğeri 7 küsur.

Başka da takı yok. Düğün uzak bir şehirde olacağı için kızın ailesi ve tanıdıkları takısını getirmiş düğüne gelemeyiz diye. Totalde 700 bin liralık takı toplanmış. Gram, çeyrek, yarım, dolar, euro, TL, bilezik toplamı bu. Şu anki kurla.

Sizce erkeğin ailesinden gelen takı az değil mi? Düğünde de benzer performans sergilenirse atıyorum 10-15 gramlık takı takılırsa kız nişanda ona takılanları ailesine vermeli mi?

Kız tarafı erkek tarafına altın mevzusunu hiç açmamış, sanki altın meraklısıymış gibi gözükmemek için. Erkek tarafı da hiç sormamış. Öyle düşünerek yorum yapabilirsiniz.
E ama altın meraklısı gibi burda konu açıldığına göre. Nişan düğün evlenen çiftlere destek gibi bişey değil mi? Kimin bütçesi neye el veriyorsa o şekilde ellerinden geldiğince destek olur aileler. E insanların durumu buna el verdiyse, yada o kadar yapmak istedilerse bunu yarıştırmanın anlamı yok ki. Benim Ailemde erkek tarafıyla aynı hatta fazlasını taktı ne o taraf ne bizim taraf azmış çokmuş davasına girmedi. Herkes evladına destek oldu.

Nişan için iki bilezik normal, kız tarafı da altın meraklısı görünmemek için bir şey istememiş ama bileziklerin gramını da ölçmekten geri kalmamışlar maşşallah.

Ay şurayı yanlış anlatmışım.

Farazi örnek vererek anlatayım. Atıyorum kızın ailesi ve tanıdıkları nişanda toplam 60 gr takmış olsunlar. Düğünde damadın ailesi 30 gr takarsa aradaki 30 gr’lık farkı ailesine vermeli mi? Ailesi talep etmiyor asla. Biz onu sana yaptık diyorlar ama damadın ailesi az taktığı için aradaki 30 gr’lık farkı ailesine vermek istiyorsa mantıklı mı sizce?

Erkeğin ailesinin bütçesi var yapmak için. Onu da eklemiş olayım.

ay ne sacma sapan hesaplar ya.
niye kiz ailesine versin es ailesi daha az verdi diye?
icinden geceni takmis iste herkes. madem bu kadar paragoz, takiyi aldigi gibi kuyumcuya götürüp tarttirjp bir de kiyas yapan biri o zaman susmasin soylesin sunca gram istiyorum diye. kendini ne kadar gizleyebilir ki o da boyle bir insan. rol yapmasin "ne verseniz kabul" diye

Nişan için iki bilezik normal, kız tarafı da altın meraklısı görünmemek için bir şey istememiş ama bileziklerin gramını da ölçmekten geri kalmamışlar maşşallah.
İki bilezik ama gramı az değil mi sizce? 7 gram bilezik mi olur allah aşkına dldşslsld sormak istediğim gram mevzusuydu aslında

Ben
ay ne sacma sapan hesaplar ya.
niye kiz ailesine versin es ailesi daha az verdi diye?
icinden geceni takmis iste herkes. madem bu kadar paragoz, takiyi aldigi gibi kuyumcuya götürüp tarttirjp bir de kiyas yapan biri o zaman susmasin soylesin sunca gram istiyorum diye. kendini ne kadar gizleyebilir ki o da boyle bir insan. rol yapmasin "ne verseniz kabul" diye
yapacak durumları varken yapmıyorlarsa ve kızın ailesi çok da iyi durumda değilken borca girip kızlarının geleceği için yapıyorlarsa? Aile zaten altınların paranın hepsi kızda kalsın istiyor. Kendilerine bir şey istemiyorlar asla.

İki bilezik ama gramı az değil mi sizce? 7 gram bilezik mi olur allah aşkına dldşslsld sormak istediğim gram mevzusuydu aslında
niye olmasin? bana da ablam 7 gram bilezik takti, aileleriminki 7şer gramdi. olmayacak ne var?
bu arada benimki nikahti:)
ne sacma sapan hesaplar cidden kk okudukca insanliktan soguyorum

Kız kendıne yatırım olarak saklasın ne erkeğe ne ailesine vermesin .

Erkegın ailesinin bütcesınden size ne gönüllerinden o kadar gelmıs yapmışlar .Salın şu aileleri yav . Kimin koynuna girecekse ondan istesin arkadaş altınını mehrini tövbe tövbe.

sizin begenmedıgınız 7 gramı aratanlar var

niye olmasin? bana da ablam 7 gram bilezik takti, aileleriminki 7şer gramdi. olmayacak ne var?
bu arada benimki nikahti:)
ne sacma sapan hesaplar cidden kk okudukca insanliktan soguyorum
Sizin eşiniz yabancıydı diye hatırlıyorum. Doğru mu?

Ay şurayı yanlış anlatmışım.

Farazi örnek vererek anlatayım. Atıyorum kızın ailesi ve tanıdıkları nişanda toplam 60 gr takmış olsunlar. Düğünde damadın ailesi 30 gr takarsa aradaki 30 gr’lık farkı ailesine vermeli mi? Ailesi talep etmiyor asla. Biz onu sana yaptık diyorlar ama damadın ailesi az taktığı için aradaki 30 gr’lık farkı ailesine vermek istiyorsa mantıklı mı sizce?
Ben böyle bir düşünceye hiç şahit olmadım ilk oluyor. Takıları evleneceklere destek diye takmıyor mu aileler? Aradaki farkı niye geri iade ediyor anlamadım. Kızın olsun o takılar bir işini görür.

Kızın ailesi kıza takmış. Tutup eşin ailesine verecek hali yoktur heralde. Niye kıyasa girildi anlamadım. Niye karşı taraf az taktı diye ailesine verecek onu da anlamadım.

Bir aile kurulacakken işin icinde iki taraf içinde aşırı hesap kitap varsa, aman para kaptirmayalim mantığıyla bir sey takmiyorlarsa o zaman altın hesabı yapacağına bu evliligi gözden geçirsin kız.

Arkalarından bu kadar ölçtürüp laf edeceğine baştan gram miktarını belirtsin o zaman düğün icin. Kendine uymuyorsa, bunlar önemliyse de evlenmesin. Yıllarca car car bunu konuşacağına.

Kız kendıne yatırım olarak saklasın ne erkeğe ne ailesine vermesin .

Erkegın ailesinin bütcesınden size ne gönüllerinden o kadar gelmıs yapmışlar .Salın şu aileleri yav . Kimin koynuna girecekse ondan istesin arkadaş altınını mehrini tövbe tövbe.

sizin begenmedıgınız 7 gramı aratanlar var
Kızın ailesi de öyle diyor zaten. Ne takıldıysa senindir diye. Kız takmış kafaya az takılmasını djdlsşfşa

Nişanda takı takıldığını da ilk defa bu platformda görüyorum. Sembolik bir şey takılırsa takılır, düğüne gelemeyecek olanlar takısını nişanda takmış zaten. Daha neyin hesabı bu?

Bu konularda da kızın ailesinin durumu hep pek iyi olmaz nedense.
Durumu olmayan aile olsalar 700 bin liralık takı mı gelir ,onlar takabilmiş ki gelmiş yani.

Çok istiyorsa versin ailesine de, gramı gramına da eşitlemek saçma.

Bu mantıkla erkek tarafından bir milyon toplandı düğünde diyelim, damatta üç yüz bini ailesine mi verip eşitleyecek yani.

Nişanda takı takıldığını da ilk defa bu platformda görüyorum. Sembolik bir şey takılırsa takılır, düğüne gelemeyecek olanlar takısını nişanda takmış zaten. Daha neyin hesabı bu?
Düğün uzak bir şehirde olacak diye takılmış takılar

Back
X