Nişandan sonra düğün yapmaktan vazgeçmek...

Kajmery34

Arrivederci KK❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
11.496
21.253
398
Merhabalar KK nın güzel kadınları;
Hafta sonu çok yoğun ve kargaşalı geçti. Nişanıma gelen akrabalarımdan tek tek utanmakla daha doğrusu..
Çok büyük bir imtihan oldu benim için. Öncelikle nişanım da her şey kusursuzdu. Bunu ben değil kendileri söyledi. Ama kimse bir hayırlı olsun bile diyemedi. Nişan olmasına (erkek tarafının gelmesine) 1 saat kala bana sürekli bu sefer inşallaaaah seni üzmezler, bir daha kaldıramazsın demeler mi? Beni kızlarıyla kıyaslamaya çalışmaları mı? Sürekli sevgilime doğulu diye saçma sapan kulp takmaya çalışmalarımı. Ben son 1 saati çok üzgün ve sinirli geçirdim. Her neyse erkek tarafı geldi , ortamı çok sevdiler sohbet birazcık uzadı ama çok keyifliydi. Bunu bile laf ettiler. Buraya oturmaya mı geldiler? dediler. Ben de dayanamadım rahatsızsanız daha fazla kalmayın , siz gidebilirsiniz dedim(kendi akrabalarıma)
Yanlış anlamayın lütfen , hava atmak için söylemiyorum ama nişanıma yemesi , içmesi ,garsonu , fotoğrafçısı derken 20 binden fazla harcadım. Takıları saymıyorum bile.
Bunları resmen kaldıramadılar. Ne gerek var deyip durdular.. Sanki onların ceplerinden harcadık.
Velhasıl düğün yapmaktan tamamen vazgeçtim. Kendi sülalemden resmen utanç duydum. Nasıl cahil nasıl fesatlar.
Umarım bunun için pişman olmam. Ama sade bir nikah ve sonrasında da balayına gitmeyi planladık.
Nikah yapanlara özellikle soruyorum , sizce kararım doğru mu?

Yani pişman oldunuz mu?

sız dugununuzu yapın ama o akrabalara davetıye gondermeyın
ben nıkah cok ıstedım kayınpederım ılla kı dugun yapacagız dedı bence dugun sacma ama
yapmak ısteyen yapmalı ınsan nasıl ıstıyorsa nasıl mutluysa oyle yapmalı kımseyı memnun edemezsınız sız kendınız ıcın yapıyorsunuz eglenceyı

ha ben sızın yerınızde olsam nıkah yapar nıkah sonrası en sevdıklerımle yemeklı eglence ayarlardım gencler olurduk ama dugunden sırf bır kac kendını bılmez yuzunden vazgecılmez

Nişanınızda aksilikler olmasaydı bile sade bir nikah derdim. Bence evde yakın arkadaşların, kuzenlerin ve sevdiklerinde bir kına organizasyonu yaparsın, ayıp olacak diye düşünmeden sadece sevdiklerini çağırır evde kına yaparsın (ben öyle yaptım ve harikaydı evde oynadık bile)
Sonra nikah töreni yaparsın. Zaten organizasyon hevesini nişanda almışsındır. Düğüne harcayacağın parayla da doya doya tatil yap, ye iç eğlen. Daha hayırlı

Ya bence kimin ne dediğine kulak tıkayın. Sizin içinizden ne geçiyorsa onu yapın. Mesela kiminin hayali şatafatlı bir düğün iken kiminin hayali bi nikah bi bakayıdır. Kişiden kişiye değişen şeyler. Şimdi siz kendinize sorun siz aslında nasıl olsun isterdiniz? İnsanları boşberin insanlar hep konuşur her şeye konuşur, iyi de olsa köyü de olsa konuşur. Ne yazık ki

Çevremde çok fazla gördüğüm bir durum. Ablam evlenince teyzem evlenince gördüm bu durumları. İyiyse kıskançlıktan konuşuyorlar, onlara uygun görmüyorlarsa ise küçük görüp ötekileştiriyorlar ve dillerini tutamıyorlar. Dış görünüş için bile gülüp küçümseyen insanın kursağında bırakan nice insan gördüm. Hatta bunlar sürekli olan şeyler

sız dugununuzu yapın ama o akrabalara davetıye gondermeyın
ben nıkah cok ıstedım kayınpederım ılla kı dugun yapacagız dedı bence dugun sacma ama
yapmak ısteyen yapmalı ınsan nasıl ıstıyorsa nasıl mutluysa oyle yapmalı kımseyı memnun edemezsınız sız kendınız ıcın yapıyorsunuz eglenceyı

ha ben sızın yerınızde olsam nıkah yapar nıkah sonrası en sevdıklerımle yemeklı eglence ayarlardım gencler olurduk ama dugunden sırf bır kac kendını bılmez yuzunden vazgecılmez
yemekli eğlence olsa bu sefer mutlaka duyacaklar . Aileme tavır almalarını da istemiyorum açıkçası. Yani nasıl bir üzüntü yaşadım anlatamam.
O kadar kötü kalpleri var ki bir güzel olmuş dahi diyemediler.

Çevremde çok fazla gördüğüm bir durum. Ablam evlenince teyzem evlenince gördüm bu durumları. İyiyse kıskançlıktan konuşuyorlar, onlara uygun görmüyorlarsa ise küçük görüp ötekileştiriyorlar ve dillerini tutamıyorlar. Dış görünüş için bile gülüp küçümseyen insanın kursağında bırakan nice insan gördüm. Hatta bunlar sürekli olan şeyler
Allaha havale ediyorum cidden onları.
içlerinin pisliğini çeksinler.

Ya bence kimin ne dediğine kulak tıkayın. Sizin içinizden ne geçiyorsa onu yapın. Mesela kiminin hayali şatafatlı bir düğün iken kiminin hayali bi nikah bi bakayıdır. Kişiden kişiye değişen şeyler. Şimdi siz kendinize sorun siz aslında nasıl olsun isterdiniz? İnsanları boşberin insanlar hep konuşur her şeye konuşur, iyi de olsa köyü de olsa konuşur. Ne yazık ki
İçimden bir şeyde gelmiyor ki.
Annem bile hep düğün yapalım derdi , şimdi aman yavrum yap nikanını bak keyfine dedi.
Bizi cidden çok üzdüler...

Siz düğün yapın ama Allah aşkına şu akrabaları davet etmeyin. Belli ki çekemiyorlar. Önceki konuda da yazdım, adamın maddi durumunun iyi olmasını çekemiyorlar. Siz bunları zaten ne demeye davet ettiniz ki? Üzen, kıran hasetlik eden tipleri hayatından çıkarcaksın o kadar.

yemekli eğlence olsa bu sefer mutlaka duyacaklar . Aileme tavır almalarını da istemiyorum açıkçası. Yani nasıl bir üzüntü yaşadım anlatamam.
O kadar kötü kalpleri var ki bir güzel olmuş dahi diyemediler.
malesef bazı ınsanların yasam bıcımı bu
kendılerının yapamayacagı seylerı baskaları yapabılsın ıstemezler yapanı mutsuz etmek ısterler bundan mutlu olurlar bundan beslenırler

bence kafanızı takmayın zira bu ınsanlardan heryerde var

bunlar soyleyen tarafı bırde bunun soylemeyıp ıcten sinsi dusunup yuze gulen cınslerı de var bunların rengı bellı dıgerı daha fena

onlara inat daha özel daha güzel bir dugun yapardim haha.

hayir anlamadigim sey o akrabalarla sohbet ortami neden olustu ki? acikcasi nisanlandiktan sonra akrabalarla ayni ortamlarda (ozellikle o cok konusanlardan) bulunmaktan kactim bikac ay boyunca, bi baktilar hepsi posta kutusunda bi davetiye haha. canimi sikmalariyla mi ugrasicam. yada akil vermeleriyle. evlilik dugun konusunda aklini herkes kendine saklasin. bide cekinme utanma yokmus sizinkilerde, valla annemden cekinirler can sikici seyler soylemekten. annem davranislariyla soguk durusuyla doverdi onlari da ondan, yoksa canim annen onlarla tartismaya filan asla girmez:)

icinden geleni yap bence, dugun istiyosanda yap.

Siz düğün yapın ama Allah aşkına şu akrabaları davet etmeyin. Belli ki çekemiyorlar. Önceki konuda da yazdım, adamın maddi durumunun iyi olmasını çekemiyorlar. Siz bunları zaten ne demeye davet ettiniz ki? Üzen, kıran hasetlik eden tipleri hayatından çıkarcaksın o kadar.
Akrabalarımdan nefret ettim inan.
Evet tek mesele o biliyor musun? Makas kesmiyor dediklerinde nişanlım epeyce bir para koydu tepsiye. Bir baktım hepsinin suratı düştü ooo uuuu deyip durdular. Gerçekten anlatılacak şey çok ama ne desem bilemiyorum. Adam bana pırlanta set taktı diye bile ne gerek vardı demişler. Ne kadar hasta ruhlular...

Dügün yaparsan cagırmazsan olmaz. En sadesınden nıkahını yap daha sonra dugun parasına verecegini ,balayına kat esinle mutlu mesut yasamaya devam et.

Bir önceki konunuzu da hatırlıyorum tabi ki de düğün yapın ama akrabaları davet etmeyin. En önceliğiniz kendiniz olun. Ben olsam yapardım çağırmazdım uzaktan harika fotolarımı görürlerdi düşman çatlatırdım. Yapmayın bunu kendinize. Cahilleri çağırmayın kırılan kırılsın insan olan anlar. Eğlenmenize bakın

Back
X