• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanı atamıyorum,çıkış yolu bulamıyorum

Prenses9130

Uçurum Çiçeği
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
348
4
68
Herkese Merhaba,biraz uzun olacak ama kusura bakmayın lütfen.
Nişanlıyım,evliliğe son iki ay kala sorunlar yaşamaya başladım.Nişandan önce ailesinin problemli olduğunu bile bile adım attım.Ama bana herşeyi anlatmamıştı,anlattıkları sorun olmayacaktı benim açımdan.Babası,ne istemeye gelirken ne de sonrasında hiç gelmedi.İstemeye gelirken; dayısı ,annesi,yengesi geldi.Nişanlım babasıyla arasındaki sorunları halledeceğine söz verdi.Ailem pek gönüllü olmasalarda ben istiyorum diye nişan yapıldı.Nişandan sonra,hiç inanmak istemesemde gerçek yüzünü gösterdi zamanla.Oysa ki,ben sadece onu o olduğu için kabullenmiştim.Maddi anlamda sıfırdı,bu haliyle kabullemdim.Yalan söyldi,beni hayal kırıklığına uğratacak kadar büyük bir yalan,affettim nişanı atmamak için.Artık eskisi gibi değildi bana olan ilgisi.İnat yapmaya başladı,laf iğneleme...Defalarca konuştum ama aynı.Olur olmaz şeyleri sorun yapmaya başladı.Soğudum,yüzünü bile görmek istemiyorum.Yalanlarını,yapmaya devam ettiği hatalarını ailemle paylaşmak istedim,ne kadar zor durumda olduğumu bilsinler diye ama anlatamıyorum.Anlamaları için illaki bana bişey mi olması gerekiyor?Onların tutumu;ya bu ,iş bozulursa,bu mantıkla hareket ettikleri için onun bile bile yaptığı hataları görmezden geliyorlar.Nişanı da atamıyorum.İkinci nişanım bu,ailem benim psikolojimin bozulmasından çok,çevredekiler ne der derdindeler.İlk nişanda, görücü usulu olduğu için anlaşamayacağımızı anladıklarında onay verdiler bitmesine,şimdi ise;' sen buldun,istedin,tanıyamadın mı 'gibi sözler...Çok yorgunum,çok pişmanım.Ama geri adım atamayacağımı,ileride çok daha mutsuz olacağımı,pişman olacağım, iyi biliyorum.Ben artık bunu düşünmekten,ne işime adapte olabiliyorum,ne de sabah uyandığımda dinlenmiş olarak kalkabiliyorum.Evlenince de aynı tavırları takınacak,hep çekecek miyim?İlerisi diye birşey düşünemez oldum,hayattan zaten beklentim kalmadı.
Lütfen,yorumlarına ihtiyacım var.Teşekkür Ederim.

Nişanlıyım,evliliğe son iki ay kala sorunlar yaşamaya başladım.Nişandan önce ailesinin problemli olduğunu bile bile adım attım.Ama bana herşeyi anlatmamıştı,anlattıkları sorun olmayacaktı benim açımdan.Babası,ne istemeye gelirken ne de sonrasında hiç gelmedi.İstemeye gelirken; dayısı ,annesi,yengesi geldi.Nişanlım babasıyla arasındaki sorunları halledeceğine söz verdi.Ailem pek gönüllü olmasalarda ben istiyorum diye nişan yapıldı.Nişandan sonra,hiç inanmak istemesemde gerçek yüzünü gösterdi zamanla.Oysa ki,ben sadece onu o olduğu için kabullenmiştim.Maddi anlamda sıfırdı,bu haliyle kabullemdim.Yalan söyldi,beni hayal kırıklığına uğratacak kadar büyük bir yalan,affettim nişanı atmamak için.Artık eskisi gibi değildi bana olan ilgisi.İnat yapmaya başladı,laf iğneleme...Defalarca konuştum ama aynı.Olur olmaz şeyleri sorun yapmaya başladı.Soğudum,yüzünü bile görmek istemiyorum.Yalanlarını,yapmaya devam ettiği hatalarını ailemle paylaşmak istedim,ne kadar zor durumda olduğumu bilsinler diye ama anlatamıyorum.Anlamaları için illaki bana bişey mi olması gerekiyor?Onların tutumu;ya bu ,iş bozulursa,bu mantıkla hareket ettikleri için onun bile bile yaptığı hataları görmezden geliyorlar.Nişanı da atamıyorum.İkinci nişanım bu,ailem benim psikolojimin bozulmasından çok,çevredekiler ne der derdindeler.İlk nişanda, görücü usulu olduğu için anlaşamayacağımızı anladıklarında onay verdiler bitmesine,şimdi ise;' sen buldun,istedin,tanıyamadın mı 'gibi sözler...Çok yorgunum,çok pişmanım.Ama geri adım atamayacağımı,ileride çok daha mutsuz olacağımı,pişman olacağım, iyi biliyorum.Ben artık bunu düşünmekten,ne işime adapte olabiliyorum,ne de sabah uyandığımda dinlenmiş olarak kalkabiliyorum.Evlenince de aynı tavırları takınacak,hep çekecek miyim?İlerisi diye birşey düşünemez oldum,hayattan zaten beklentim kalmadı.

aynı sorun bendede oldu ben 2 sene önce evlendim bir sene nişanlı kaldım eşimin babası ne istemye ne söze ne nişana nede düğüne geldi eşimin maddiyatı sıfırdı gırtlağa kadar borca girdik eşya aldık boçlarımız bitti ama bizde bittik benim ailemde senin gibi vermek istemedi beni ama ben istiyorum diye verdiler kayınpederi hiç tanımıyorum ama iyi düşün derim:18:

Şu kararı ver:

- Ailenin çevreye karşı mahcup olması, "2.defa nişan atan kız" olarak dedikodunun yapılması mı daha kötü
- yoksa senin bile bile yanlış bir evlilik yapıp, bu evlilikten doğacak çocuğu babasızlığa mahkum etmen mi?

Son düzenleme:
evlendikten sonra çok değişti sorumsuzlaştı ilgisiz eş oldu resmen benim ailemle göüşmek istemiyor beni takmıyor ben yokmuşum gibi yalanlar başladı benim fikirlerim hiç önemli değil
bende sen gibi işime adapte olamıyorum çok mutsuzum keşkelerim çok var keşke nişanı atsaydım hiç evlenmeseydim

şu aralar çok düşünüyorum ayrılmayı kafaya koydum çok gencin 24 yaşında hastalık sahibi olmak istemiyorum elalem ne derse desin umurumda değil :57:

Şu kararı ver:

- Ailenin çevreye karşı mahcup olması, "2.defa nişan atan kız" olarak dedikodunun yapılması mı daha kötü
- yoksa senin bile bile yanlış bir evlilik yapıp, bu evlilikten doğacak çocuğu babasızlığa mahkum etmen mi?

tabiki yanlış evlilik ben yaşadım aynı sorunları allahtan bebek yok yapmadım bilerek beni örnek al mutsuz olmak istemiyorsan milletin ne dediği değil senin ne hissettiğin önemli :16:

Aslında taviz vermeyen,katı kuralları olan birisiyim.Ama ne yaptıysam olmuyor.Ailem beni desteklemedikten sonra nasıl bitirebilirim ki?

ikinciye nişanı attı desınler bu senin mutluluğundan daha mı önemlı kuzeenımde boyle dıcekler dıe evlendı bıle bıle zorla 5 sene goturduler bebklerı oldu sonunda dayanamadı o hep bekledı zamanla herşey duselır dıe ama daha kötü oldu ve sonunda boşandı şımdı cocukları ıkı arada bı derede gezıo yazık yavrum her gordgumzde ııcmız acıo yol yakınken vazgec kım ne derse desın aılen bıle senden daha önemlı bısey yok hayatta sen herkes ııcn yasarsın ama kımse senın ııcn bıgun bıle yasamaz bu senın hayatın..

Nişan bozmak da, evlenip ayrılmak da gayet doğal ve gerekli hallerde hayat kurtaran çözümler bence.
Ailenizin göreceği zararı fazla büyütüyorsunuz gözünüzde. Elalem birkaç ay konuşur, susar. Siz mutsuz evlilik yaşarsanız, elalemin "bravo, ne güzel evlendi,barklandı" demesi umrunuzda olacak mı, faydası olacak mı?

Evlenip ayrılıp dul olursanız (ki bence hiç sorun değil), şu an önemsediğiniz aileniz daha da üzülmez mi?

Hayat sandığınız kadar kısa olmayabiliyor, o adamla belki 50 sene yaşayacaksınız, aynı yatakta uyuyacaksınız, hastalanırsa altından (afedersiniz ama) kakasını temizleyeceksiniz, hergün ona yemek pişireceksiniz, ona çocuk doğurucaksınız..

Bence ailenize anlatamamak gibi bir sebep olamaz. Evlenmeyeceğim derseniz kim duracak önünüzde? Nikah masasında "hayır" derseniz silah mı dayarlar kafanıza? Yapmayın, evlilik "katlanırım" mantığıyla kurulacak bir müessese değil.

Siz bilirsiniz tabi gene de..:68:

ikinciye nişanı attı desınler bu senin mutluluğundan daha mı önemlı kuzeenımde boyle dıcekler dıe evlendı bıle bıle zorla 5 sene goturduler bebklerı oldu sonunda dayanamadı o hep bekledı zamanla herşey duselır dıe ama daha kötü oldu ve sonunda boşandı şımdı cocukları ıkı arada bı derede gezıo yazık yavrum her gordgumzde ııcmız acıo yol yakınken vazgec kım ne derse desın aılen bıle senden daha önemlı bısey yok hayatta sen herkes ııcn yasarsın ama kımse senın ııcn bıgun bıle yasamaz bu senın hayatın..

yok canım düzelmiyor ben de çekiyorum aynı sorunu şükrediyorum ki çocuk yok bende ayrılcam kararım netleşti artık bir ömür boyu stresle yaşanmaz ailende mantıklı düşünsün lütfen evlenip ayrılma daha kötü nişanlılık dönemi sınav gibi zaten birbirini deneme ölçme aşaması hata yapma sakın ziyan etme kendini :81: :95: :97:

canım benim sakın bu psikolojiyle adım atma, şuan gerçekten mantıklı ve objektif düşünemiyosun
evet evde kıyamet kopabilir, evet sen buldun sen yaptın diyebilirler, evet bile bile lades dedin diyebilirler, evet elalem konuşur zaten onlar hep konuşur, elalemin sustuğu yada destek olduğu görülmemiştir zaten
ama hata hatayı doğurmasın, önünde uzun yıllar var, evet ayrılınca ailenle çok sıkıntılı aylar seni bekleyebilir
ama evlenirsen yıllarca seni sıkıntı bekler, boşanmak daha zor olur
hadi boşandın nişanı bile atamıyosun nasıl destek görceksin ailenden

bence ufak ufak nişanlının negatif yönlerini biraz da abartarak anlatmaya başla, küt diye nişanı attım deme
bakarsın sen anlatıkça onlar der ayrıl bundan koca olmaz

nışanlıyken ayrıldı diyorlar desinler insanlar bir gün konuşulur iki gün konuşulur yıllarca konuşulcak değil ya . ama ayrıldıktan sonra da dul damgasını vuruyorlar buda ömrün hayatın boyunca konuşulur bir de üstüne çocuk düşün..
kesinlikle ayrılmanı tavsiye ederim 3 defa nışanlan ne olacak. bırak ailen nederse desin boşanıp gelsen dahamı mutlu olacaklar bunu sorabilirsin?

yok ben hemen ayrılmak istiyorum dersen
nişanlım nişanı attı, babası beni istemiyomuş de,
olmadı sende nişanlını bezdir, o sana desin gerçekten ben seninle evlenmek istemiyorum
böylece sen ayrıldın vıdı vıdısından kurtulursun

Şimdi bile tahammül edemediğin birine aynı evin içinde aynı yatakta nasıl tahammül edeceksin. Milletin ne dediğini boşver kendi geleceğini düşün. Arkadaşın dediği gibi en faz bir kaç ay konuşurlar sonra biter. Ama evlenirsen hayatın boyunca o ızdırabı çekersin ve pişmanlığını yaşarsın.

nişanlını istemiyorsan yüzüğünü çıkar ver
evde ailen birkaç gün kızar sana sonra unutlur herşey
ama böyle bir evlilik yaparsan ömür boyu üzülürsün canım:50:

canım yüzüğü ups yle yolla
istersen 5.kez at nişanı hayatından önemli
ailene anlat herşeyiş hatta daha fazlasını

Aileme anlatıyorum;'Napalım şimdi bu da mı bozulsun,el alemi sevindircek misin' diyip beni iyice delirtiyorlar.Evlensem ayrılsam daha mı iyi diyorum sen buldun diyorlar.

Kesinlikle bir dakika bile düşünemden at nişanı. Annen baban bi hafta üzülür kızar sonra unuturlar sen onların evladısın. Bi ömür boyu acı cekmektense ömründen iki haftayı gözden cıkar arkadasım.

Back
X