nişanı attık:(

superisiii

mert'in koca bebeği:))
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2011
844
1
46
İzmir
kızlar çok kötü durumdayım nişanlımla 8 sene bitecek artık düğüne 2 ay var ama kayınvalidemler hiç hazırlanmıyo onu bırak bize gelmiyolar bile.Annem babam bütün eksiğmi tamamlayalım eksiksiz olsun herşey diye didiniyo ama onlarda hiç bi kıpırtı yok..Babam dedi ki olmaz böyle seni çok üzecekler ben böyle insanlar görmedim dedi.bende nişanlıma açtım konuyu bana hakaretler etmeye başladı yok ben çok şımarıkmışım yok herşeyi abartıyomuşum beni ondan başkası istemezmiş ben o olmadan bir hiçmişim daha bir sürü şey saydı.AYrılmayı oda istedi istemiyorum seni dedi bana..
Askerden de yeni geldi 15 ay boşa bekledim ben onu onuda bırak yıllarım çöpe gitti..Benden asla vazgeçmiyceğni bensiz nefes bile alamıycağnı söyleyen adam nerde şimdi:43::43:ben okulumu işimi herşeyimi bırakmıştım onun için şimdi devam edemem çünkü çok seneler geçti napıcam şimdi ben:43::43::43:

Son düzenleme:
hiç üzülme...allah herşeyin hayırlısını versin...gerçekten emek vermiş olsaydı,seni ikna etmeye çalışırdı halledicem ben falan gibi....ama erkekler biz onları sevince çantada keklik gözüyle bakıyorlar ondan oluyor....sevince neolursa ne yaşarsak kabul sanıyorlar...müthiş bir özgüven oluşuyor....ne demek seni benden başka kim ister.....bu nasıl bir ego......tavan yapmış resmen....ama bu hissi biz veriyoruz galiba,biraz da ondan kaynaklanıyor.....eminim fıstık gibisindir....asıl onu kim istermiş acaba.....seviyorsa zaten birşeyler yapmaya gönlünü almaya çalışır....sevmiyorsa da defolsun gitsin...sakın ama sakın arama arkadaşım.....

kızlar çok kötü durumdayım nişanlımla 8 sene bitecek artık düğüne 2 ay var ama kayınvalidemler hiç hazırlanmıyo onu bırak bize gelmiyolar bile.Annem babam bütün eksiğmi tamamlayalım eksiksiz olsun herşey diye didiniyo ama onlarda hiç bi kıpırtı yok..Babam dedi ki olmaz böyle seni çok üzecekler ben böyle insanlar görmedim dedi.bende nişanlıma açtım konuyu bana hakaretler etmeye başladı yok ben çok şımarıkmışım yok herşeyi abartıyomuşum beni ondan başkası istemezmiş ben o olmadan bir hiçmişim daha bir sürü şey saydı.AYrılmayı oda istedi istemiyorum seni dedi bana..
Askerden de yeni geldi 15 ay boşa bekledim ben onu onuda bırak yıllarım çöpe gitti..Benden asla vazgeçmiyceğni bensiz nefes bile alamıycağnı söyleyen adam nerde şimdi:43::43:ben okulumu işimi herşeyimi bırakmıştım onun için şimdi devam edemem çünkü çok seneler geçti napıcam şimdi ben:43::43::43:

okulunu niye bırakıyosun ki elin oğlu için. seni sırtında mı taşıyacak sandın?
nişana gelince boşver, seni istemeyeni sende isteme.

bence sen cok sanslısın basta hersey hep tozpembedır ama ınsanların gercek yuzunu malesef bu son zamanlarda gorebılıosn sen dua et kı nısanlın gercek yuzunu sımıdıden gostermıs adam olsaydı ailesinin yaptıgıyla ılgılı sana daha destek olur gelmezse gelmesınler ılgılenmesınler bu bızım hayatımız derdı enazından ama gerceklerı soyleyıne o aılesıne toz kondurmamıs daha senı suclamıs bu sımarıklıkmı oluomus o sımarık gormemıs yarın evlensen aılesıyle ılgılı sorunun olsa onların agzına bakıp senı savunamıcak yapıda bırı bence o 8 yılı dusunme bence 8 yıl gecırdım dıye bu adamla evlenıp ömür boyu mutsuz olcagına 1 yıl nısanlılık yasa ömür boyu mutlu ol bence daha ıyı Allah nasıp ettıyse yıne olur gercı ama bısey olmuyosada olmamması gerektıgı ıcındır bazen unutma

Üzüldüm onca yılın heba olmasına ama demekki hayırlısı değilmiş dicem fakat askerden yeni geldiği içinde psikolojisi altüst olmuştur, uyum sorunuda yaşayabilir; askerlik zordur anlayamayız neler yaşadıklarını hissettiklerini. Zaman geçsin belki anlayacaktır hatasını ama hakaret etmeside hiç hoş değil, kabalığa lüzum yok.

Ailesine gelince; gerçekten çok tuhaflar ne sanıyorlarsa kendilerini.! Kaf dağında görüyorlar herhalde kendilerini ve oğullarını, insanlık ölmüş, duymayın bile onları. Hakkınızda hayırlısı olsun ama keşke ve keşke işinizi ve okulunuzu bırakmasaydınız bugün sağ çıkçağımızın bile garentisi yokken... Güçlü olun, perperişan gezmeyin ortalıkta yoksa daha zor olur herşey.

allah hakkında hayırlısını verir inşallah.

kaç yaşındasın bilemiyorum ama niye dünyanı onun üzerine kurarsın güzelim...
okul niye bırakılır iş niye bırakılır. varmı garantin yarın için... niye kendi ayaklarının üzerinde durmak için çaba sarfetmessin.

bak çekti gitti hayatından sen başa döndün o bıraktığın herşeyi elde etmek için okuldu, kariyerdi vs. çabala dur....

Elın oğlu ıcın herseyını bı anda sılersen gun gelır boyle pısman olursun ıste yazık degıl mı sana bundan sonra uzulecegıne sevın bence gercek yuzunu gormussun

başkasını hayatının merkezine koymasaydın keşke. tamam seversin ama o senin yörüngen gibi tapar gibi davranman hata olmuş.
insanoğlu şaşar beşer.
geleceğini silip atmışsın el oğlu için.
baban haklı. ayrıca sevdiğin insanın sen bensiz bir hiçsin demesi seni nasıl gördüğünü ve senin kendini ne hale soktugunun cok kısa ve net özeti.:31:

Hakaretlere bakarak cok iyi olmus diyorum erken kurtarmissin. Ben de nisan attim ciddi bir sey degil sonradan karsina sana deger veren biri ciktiginda ben bu adami yillarca nasil cekmisim diyeceksin ve iyi ki kurtulmusum diye dua edeceksin.

bence hayatta hiçbirşey ve hiçkimse için fedakarlık yapmaya değmez. hepimiz çiğ süt emmişiz. eğer fedakarlık yapılması gerekiyorsa o fedakar olsun biz okulumuzu okuyoalımi akriyerimizi yapalum, yurtdışında bile eğitim alalım. eğer gerçekten seviyorsa köstek olmak yrine destek olur ve sen söylemeden şunuda oku bunuda yap buraya da git der.

Bir erkek için okul bırakmaya değer mi ? egitim hayatına devam etmelisin inan bana senin aleyhinedir bu durum...Ayaklarının üzerine sağlam basmamın sana hayatta katacağı çok şey olacak.

Nişanlınızın tavırları hiç hoş değil.. Ancak 8 senelik geçmişiniz varmış, ihanet gibi bir durum yok ortada eğer özür dilerse bir gözden geçirin derim, o kadar yaşanmışlığınız vardır, eğitim konusuna gelince, çok hatalısınız hemde çok , kimse için eğitim bırakılmaz, aşkınızdan ölseniz bile insanız hepimizin fikirleri değişebilir, eşiniz olucak diye sizin ekonomik ihtiyaçlarınız da sağlamak zorunda değil, ona güvenmemeliydiniz.

Ama hiçbirşey için geç değil, belki birkaç senelik kaybınız olur ama eğitiminize kaldığınız yerden devam edin, özgürlüğünüzü elinize alın, siz klimseye bağımlı değilsiniz..

erkeğe endeksli yaşamak bu yaşta
intihar etmeye eş değer vallahi evlenipte mutlu olmayacaksan evlenme ,geçen yıllarınada acıma.
aşk hayatına baştan başlarsın başkasıyla ama mutlu

okulu burakmani o istedi degil mi
diplomasiz köle istiyormus demekki
gözünün önüne bak
zararin neresindne dönülürse kardir

Siz okulu onun için bırakırken aileniz hiç mi birşey demedi, karşı çıkmadı? Ah keşke okulunuzu bırakmasaydınız. Sadece nişanlınızdan ayrılmış olacaktınız şimdi onun için feda ettiklerinizin üzüntüsü de eklenince daha zor...

Bu süreci daha kolay atlatabilmeniz için eğitiminize bıraktığınız yerden devam edemez misiniz? Bir yandan ufak da olsa bir iş bir yandan da okul için çabalasınız hem oyalanmış olup ayrılık acınız da hafifler zamanla ne bileyim hiç birşey için geç değil ki. Ben üniversiteye başladığımda sınıfta benden 10-12 yaş büyük bayanlar vardı ve liseyi açıktan bitirip gelmişlerdi azimlerine hayran kalmıştım biri evliydi hatta.

sanırım 19 yaşındasın daha yaşın evlenmek için çok küçük bu benım fikrim tabiki..8 yıl boşa geçti demişsin yıllar boşa geçmez insana tecrübe kazandırır..bende nişan attım ve yaşım 30 ne yapalım şimdi ağlayayım mı?yıllanmış şarap gibi değerimi işleyen biri olursa evlenirim kısmet bu işler..2-3 ay geçince herşey değişir..çalışıyorsun belki okuyorsun eğer hiçbiri yoksada hayatına yön verirsin iş okul vs.hobi edin ve imkanın varsa bolca gez toz..

bir kişide yukarda yazmış kimseyi hayatının merkezine koyma diye bu sözü yazan ne güzel yazmış..hata yaparak bir süre sonra hata yapmamayı öğreniriz..sen ağla sızla kız öfkelen seni hayat yönlendirecek..herşey olacağına varacak o yüzden rahat ol herşeyin rayına oturmasını sakinleşmeyi bekle ve hayatına senin için faydalı olacak ne varsa yap seni hak edecek biride karşına elbet çıkar dua et.

Bir kız sevdiği! için neden okulunu bırakır ki ? Neden eğitimine devam edip hayatını çizmez ki ve aile neden kızına yön vermez ki?
Gerçekten anlam veremiyorum.

Back
X