nişanı attık:(

Geçmiş olsun canım.Ama KK da BİR DERİM VAR KÖŞESİNDE hep okumuyormuyuz.Bir erkek için niye bu kadar fedakarlık.Hayatını bir erkek için neden karartırsınız ki.Bizler yaptık bari sizler yapmayın dedikçe ömrümüzü adıyoruz ömrümüzü tüketen karşı cinsimize.Allah yardımcın olsun zararın neresinden dönersen o kardır.8 yıl dile kolay ama onun ailesi hiç alakadar olmuyorsa umursamıyor ve senin nişanlın olacak aptal şey sana bensiz bir hiçsin ben almasam başkası almaz seni şımarıksın diyorsa..Dönme arkana.Evli olsan bir yerde özür dilesin yuvanı yıkma dilin kemiği yoktur diyebilirim.Ama asker den gelmiş olmanın psikolojiside olsa bu sözlerden 1 tanesini sarfetmişse diğer ikisini içinde tutsaydı.Bu kadarmı kafayı yemiş ki sana bu sözleri edebilmiş.
Hayat çok acımasız.Ve sen bu acımasız yolda ilerlerken benliğinden elindeki imkanlarından kimse için vazgeçme.Yarın bu yolda yalnız kaldığında işin aşın olsun ki kimseye kendini mecbur hissetme.Ahh ahh ne desem ki...daha...

Allah razi olsun okul okumani bari kabul etmis
sen bunu minnet olarak goruyorsan
yarinin getirecegi olumsuzluklara zorluklara hazir degilsin demektir

ureten okuyan egitim alaninda hizla ilerleyen gencler nesillere ihtiyac varken
gencecik kiz ustune yapilacak bir evin hesabini
erkeginin okulu yada calismasi icin verecegi izinlere kalmis

Ugruna okul gibi seni kendi ayaklari ustunde durdurabilecek, karakterine karakter katacak herseyi biraktigin adam tabii ki seni basi ustunde tasimayacaktir. Burdan bakinca da onsuz bir hicmissin gibi gorunuyorsun kendini ona muhtac hale getirdigin icin.
Bunu yuzune vurmanin iste ilk patlagini vermis evlilik oncesi. Simdilik ozruydu bilmemnesiydi barisir yine, ama evlenince bunlari da yapmasina gerek kalmayacak. Evlilik sonrasi daha cok duyarsin bu laflari. Sana herseyden once okula kaldigin yerden devam et derdim, ama bunun icin bile adamin agzina bakiyorsan isin zor. Okusan da calistirmam filan diye acik acik soylemis. Evlenince okumana da izin verecegini sanmiyorum. Adamin zihniyeti belli.

Yıl olmuş 2013.Erkeği okursun ama diploma için demesine kafa sallayıp hatta bundan beni kimseyle paylaşamıyor diye paye çıkartıp üstüme ev yapıcak numarasını yiyen ve sevinen sen ve senin gibi zihniyette olanlar sonradan çok pişmanım diye ağlayıp zırladıgında zerre üzüntü duymuyorum.Okumayı falan da boşver sen.

Son düzenleme:
arkadaşım, hayatını bi erkeğe göre bu kadar yönlendirmen, okulu bırakman falan ne kadar doğru orası ayrı tartışılır ama sana bi tavsiyem ;
ileride çoçuk sahibi olucaksın elbet onlara destek ol ve okumalarını sağla olur mu?

kızlar çok kötü durumdayım nişanlımla 8 sene bitecek artık düğüne 2 ay var ama kayınvalidemler hiç hazırlanmıyo onu bırak bize gelmiyolar bile.Annem babam bütün eksiğmi tamamlayalım eksiksiz olsun herşey diye didiniyo ama onlarda hiç bi kıpırtı yok..Babam dedi ki olmaz böyle seni çok üzecekler ben böyle insanlar görmedim dedi.bende nişanlıma açtım konuyu bana hakaretler etmeye başladı yok ben çok şımarıkmışım yok herşeyi abartıyomuşum beni ondan başkası istemezmiş ben o olmadan bir hiçmişim daha bir sürü şey saydı.AYrılmayı oda istedi istemiyorum seni dedi bana..
Askerden de yeni geldi 15 ay boşa bekledim ben onu onuda bırak yıllarım çöpe gitti..Benden asla vazgeçmiyceğni bensiz nefes bile alamıycağnı söyleyen adam nerde şimdi:43::43:ben okulumu işimi herşeyimi bırakmıştım onun için şimdi devam edemem çünkü çok seneler geçti napıcam şimdi ben:43::43::43:

çook uzun flörtlerin sonucunda erkek genellikle evliliği yapılması gereken bir görevmış gıbı görur.sana birşey söyleyeyimmi babanı dinle görünen köy klavuz istemiyor,kahrolsanda sabırlı ol,seni istemiyorum demiş,hiç bir düğün hazırlığı yok,size gelmiyorlar....daha ne aranıyorsun en son büyümü yaptılar acaba dersin kendini kandırmak için,seni kim neden istemesin.o kadar yıl bekledim diye evlenilirmi millet 30 senelik evliliği bitiriyor,5-6 ay sabret sen kendin iyiki olmamış diyeceksin.oğlanda terbiyesiz belli laflara bak..

kızlar barıştık biz bugün akşama kadar ağladım gözlerim kan çanağına döndü odamdan çıkmadım bütün gün akşam berbat darmadağın bir haldeyken (tabi gözler şiş ve kırmızı)kapı çaldı sonra annem beni çağırdı dışarı çıkmayada utanıyorum bi baktım kapıda bir sepet dolusu gül var ve bi not eşekliğimi bağışla özür dilerim parantez içindede sen beni affetsende ben kendimi affetmiycem yazıyodu.Sonra telefoına msj attı bi saate geliyorum hazırlan diye kalktım hazırlandım.Geldi beni aldı en sevdiğim yere gittik orda konuştuk dün bi an bile gözünü kırpmadığnı içinin nasıl yandığnı yerinde duramadığnı falan anlattı bende umursamadım beni öylece ortada bırakıcaksın işim yok okulum yok dedim .Okul okumamı kabul etti ama çalışmıycaksın dedi diploman olsun sadece gerek de yok ben seni bırakamam nasıl istersen öyle olsun kabul dedi.Sonra sen bana naptın böyle sensiz bi anım geçmiyo dedi..Daha sonra beni evlerine götürdü annesi babası herkes hazırlanmış beni çok güzel karşıladılar babası biz seni çok seviyoruz kızım işler yüzünden gelemedik dedi özür diledi rüya gibiydi bütün gecem sanki kendi annem babam gibiydi ikiside şevkat doluydu bundan sonra bi sorun olduğunda bize söyle kendi kendine kızıp üzülme dedi.Birde bize ev alıcak benim üstüme yapıcakmış:8::16::16:

bütün eşeklikler bir gül ve özüre bakacak anlaşılan...

senin adına gerçekten çok üzüldüm. bir kadın br erkek için geleceğini nasıl çöpe atar anlamış değilim. emin ol bu sorun senin için bir ilkti ama son olmucak. bugün çiçek getiren sorunlarda yarın onuda getirmicek. ama sen kendini o adama o kadar mecbur bırakmışsın ki bide kendini acındırmışsın tabi okulum yok işim yok.. kusura bakmada o senin yüzünden adamın değil.
kızlar artık akıllansın yaaa adammı yok ortada arkadaş yaaa gidin okulunuzu okuyun işinizi bulun bu arada kimi bulursanız bulun. ama emin olun ne kadar sağlam adımlarla basarsanız adımlarınızı karşınızada ona göre sağlam birileri çıkar..

kızlar çok kötü durumdayım nişanlımla 8 sene bitecek artık düğüne 2 ay var ama kayınvalidemler hiç hazırlanmıyo onu bırak bize gelmiyolar bile.Annem babam bütün eksiğmi tamamlayalım eksiksiz olsun herşey diye didiniyo ama onlarda hiç bi kıpırtı yok..Babam dedi ki olmaz böyle seni çok üzecekler ben böyle insanlar görmedim dedi.bende nişanlıma açtım konuyu bana hakaretler etmeye başladı yok ben çok şımarıkmışım yok herşeyi abartıyomuşum beni ondan başkası istemezmiş ben o olmadan bir hiçmişim daha bir sürü şey saydı.AYrılmayı oda istedi istemiyorum seni dedi bana..
Askerden de yeni geldi 15 ay boşa bekledim ben onu onuda bırak yıllarım çöpe gitti..Benden asla vazgeçmiyceğni bensiz nefes bile alamıycağnı söyleyen adam nerde şimdi:43::43:ben okulumu işimi herşeyimi bırakmıştım onun için şimdi devam edemem çünkü çok seneler geçti napıcam şimdi ben:43::43::43:

Canım benim bu ay düğünümdü ayın 1'inde neyse herşeyimiz hazır evimizi dayadık döşedik,salon,gelinlik,damatlık herşey hazırdı ve benimde 4 yıllık ilişkimdi ve bitti.bir hafta oldu biteli senin en azından bu kadar hazırlık bu kadar rezillik olmadı.İçin acıyacak belki,unutacaksın ama sana en yakın yaşamış biri olarak bir hafta geçtikten sonra onun bütün olumsuz yönleri aslında olmamasının ne kadar hayırlı olduğunu anlayacaksın. Sevgine emeğine acıyorsun onlar bir yana da sevdiğin insan(ya da sevdiğini sandığın insanın) seni yarı yolda yoktan sebebler yüzünden bırakmasını asla hazmedemeyeceksin.seni bilmem ama benim nişanlım biz kendi evimiz sandığımız yerde saatlerce oturup ağladık ve ayrıldık ben artık yapamam dedi ve bende de bitti.Üzülme desemde boş kendimden biliyorum.Üzül ama güçlü ol canım ona belli etme üzüldüğünü.Eğer seviyorsa telafi edecek ama telafi etmeye çalışmıyorsa boşverrrrrrrrrr.

Canım benim bu ay düğünümdü ayın 1'inde neyse herşeyimiz hazır evimizi dayadık döşedik,salon,gelinlik,damatlık herşey hazırdı ve benimde 4 yıllık ilişkimdi ve bitti.bir hafta oldu biteli senin en azından bu kadar hazırlık bu kadar rezillik olmadı.İçin acıyacak belki,unutacaksın ama sana en yakın yaşamış biri olarak bir hafta geçtikten sonra onun bütün olumsuz yönleri aslında olmamasının ne kadar hayırlı olduğunu anlayacaksın. Sevgine emeğine acıyorsun onlar bir yana da sevdiğin insan(ya da sevdiğini sandığın insanın) seni yarı yolda yoktan sebebler yüzünden bırakmasını asla hazmedemeyeceksin.seni bilmem ama benim nişanlım biz kendi evimiz sandığımız yerde saatlerce oturup ağladık ve ayrıldık ben artık yapamam dedi ve bende de bitti.Üzülme desemde boş kendimden biliyorum.Üzül ama güçlü ol canım ona belli etme üzüldüğünü.Eğer seviyorsa telafi edecek ama telafi etmeye çalışmıyorsa boşverrrrrrrrrr.

Sizin niye bitti :((((

Canım ailesi bitirdi nasıl becerdiler bilmiyorum.Nişanlımda insan değilmiş ben seviyorum diyemedi.Yani emin ol bilmiyorum keşke tam olarak şu yüzden bitti diyebilseydim:(

Cok üzüldüm ya, gözlerim doldu yazdıklarını okuyunca :( kimbilir sen ne durumdasindir:( nikah olmuş muydu

Kaç yaşındasın canım

Son düzenleme:
Cok üzüldüm ya, gözlerim doldu yazdıklarını okuyunca :( kimbilir sen ne durumdasindir:( nikah olmuş muydu

Kaç yaşındasın canım

27 yaşındayım.nikah salonda kıyılacaktı.Ben hayal kırıklığı yaşıyorum ölü gibiyim desem yeridir.Hani üzülme diyorlar ya :)) hiç bir teselli sözü acını hafifletmiyor çünkü hayallerine,ameğine,sevgine acıyorsun.elinden giden yıllarına birbiriniz için yaptığınız fedakarlıklara ve sonrasında diyorsun ki herşeyin hayırlı.canım biten birşeyi yeniden başlatamazsın başlatsan bile bir yanın hep kırgın olacak kimseyi dinleme kendini dinle sadece bu süreçte eğer sen inanıyorsan düzeleceğine çaba harca ama inanmıyorsan benim gibi sadece alışmışsan ve hayal kırıklığı yaşıyorsan acını çek.

27 yaşındayım.nikah salonda kıyılacaktı.Ben hayal kırıklığı yaşıyorum ölü gibiyim desem yeridir.Hani üzülme diyorlar ya :)) hiç bir teselli sözü acını hafifletmiyor çünkü hayallerine,ameğine,sevgine acıyorsun.elinden giden yıllarına birbiriniz için yaptığınız fedakarlıklara ve sonrasında diyorsun ki herşeyin hayırlı.canım biten birşeyi yeniden başlatamazsın başlatsan bile bir yanın hep kırgın olacak kimseyi dinleme kendini dinle sadece bu süreçte eğer sen inanıyorsan düzeleceğine çaba harca ama inanmıyorsan benim gibi sadece alışmışsan ve hayal kırıklığı yaşıyorsan acını çek.

Teselli edemem biliyorum ama bir sey soylemek istedim. En yakin arkadasim daha nisanliken ailesiyle sorunlar yasadi. Onlarin da evi salonu gelinlik vs hazirdi. Bir kez de yuzuk attilar. Ama sonra barisip evlendiler. Sorunlari hic bitmedi, cogalarak artti. Cocuk da oldu bu surecte... 3 yil dayanabildi. Simdi bosaniyor avukat tuttu. Ve bana dedi ki, hic unutamiyorum dedigi sozu: "nisanliyken ayrilmak hicbir sey degilmis. Ev hazir falan bunlar hic muhim degilmis, evlenip ayrilmak en zoru..."

Teselli edemem biliyorum ama bir sey soylemek istedim. En yakin arkadasim daha nisanliken ailesiyle sorunlar yasadi. Onlarin da evi salonu gelinlik vs hazirdi. Bir kez de yuzuk attilar. Ama sonra barisip evlendiler. Sorunlari hic bitmedi, cogalarak artti. Cocuk da oldu bu surecte... 3 yil dayanabildi. Simdi bosaniyor avukat tuttu. Ve bana dedi ki, hic unutamiyorum dedigi sozu: "nisanliyken ayrilmak hicbir sey degilmis. Ev hazir falan bunlar hic muhim degilmis, evlenip ayrilmak en zoru..."

Haklısın bende onu düşünüp sabır istiyorum allahtan.Herşeyin hayırlısı canım.

kızlar barıştık biz bugün akşama kadar ağladım gözlerim kan çanağına döndü odamdan çıkmadım bütün gün akşam berbat darmadağın bir haldeyken (tabi gözler şiş ve kırmızı)kapı çaldı sonra annem beni çağırdı dışarı çıkmayada utanıyorum bi baktım kapıda bir sepet dolusu gül var ve bi not eşekliğimi bağışla özür dilerim parantez içindede sen beni affetsende ben kendimi affetmiycem yazıyodu.Sonra telefoına msj attı bi saate geliyorum hazırlan diye kalktım hazırlandım.Geldi beni aldı en sevdiğim yere gittik orda konuştuk dün bi an bile gözünü kırpmadığnı içinin nasıl yandığnı yerinde duramadığnı falan anlattı bende umursamadım beni öylece ortada bırakıcaksın işim yok okulum yok dedim .Okul okumamı kabul etti ama çalışmıycaksın dedi diploman olsun sadece gerek de yok ben seni bırakamam nasıl istersen öyle olsun kabul dedi.Sonra sen bana naptın böyle sensiz bi anım geçmiyo dedi..Daha sonra beni evlerine götürdü annesi babası herkes hazırlanmış beni çok güzel karşıladılar babası biz seni çok seviyoruz kızım işler yüzünden gelemedik dedi özür diledi rüya gibiydi bütün gecem sanki kendi annem babam gibiydi ikiside şevkat doluydu bundan sonra bi sorun olduğunda bize söyle kendi kendine kızıp üzülme dedi.Birde bize ev alıcak benim üstüme yapıcakmış:8::16::16:

Ev üstüne yapacaklar madem doğru okumasan da olur..
Ben eşimi sevmiyor muyum ne?
Ne aşklar var yahu:ssz:

Ahh ya okurken ağladım ne kadar dıugusallaştım bu aralar ...
Ne güzel çok sevindim adınıza.. Allah nazarlardan saklasın mutluluğunuz daim olsun :nazar:

Back
X