Nişanım olacak dedesi yoğun bakımda

Ne kadar ayip birsey. Ne demek karsi tarafinda bizi dusunmesi lazim.gelin cikmayan ev vardirda cenaze cikmayan ev yoktur derler bizim orda. Babanizin kendi babasi olsa yine ayni dusunecekmiydi. Insanlara aciklama yapmak cokmu zor. Davetiye basilmissa ne olacak hala dagitilmamistir ustundeki tarihi tukenmez kalemle ileri tarihe kararlastriin atin yada kenarda dursun ne zman karar verdiniz ustunu cizin. Cok yakinim oyle yapti. Salon paranizida geri alma hakkiniz var.

Canım geçen yaz benim oğlanların sünneti vardı.önce tarih koyduk davetiye basıldı.secime geldı .iptal ettik.daha sonra dedem aniden sünnete 20 gün kala vefat etti.cok üzüldüm.yıne davetiye basılmıştı.hersey hazır yemekçi ,orgçu.Ama ben istemedim ve eşim arkamdaydı.3.davetiye bastırdık.geç oldu birşey oldumu hayır.içim rahat.öbür türlü yapsaydık gerçekten buruk olacaktım.nasıl anlatsam değişik bir duygu bu.empati yapın inan zor bir durum.ayrıca benim de eşim askeri personel.bence erteleyin

Ben evde olması taraftarıyım bu arada sözlüm uzman cavus izinlerini Nişan ve düğüne göre hazırladı gelme ihtimali sıfır onlardan baska
Sozlunle konuş derim canım.Tam olarak nasıl olmasını istiyorlar? Gonullerinden geçen nişanı ertelemekse "Ama salon tutuldu " bile deme ertele..sonuçta zorla nisan yapacak değilsin ."yok biz tarihde değişiklik veya nisan iptal olsun istemiyoruz ama evde yapılsın " diyorlarsa önceden davet edilmiş o kadar kişiyi nasıl eve sigdiracaginizi onlara da sor belki akillarina gelen mantıklı bir cozum önerileri de vardır.

Aslında ben ilk sizin tarafı haklı buluyordum davetiye filan zor işler diye. Ama biri(sanırım yesyes) yazmış kendi babanız olsa o yataktaki diye.
Orayı okuyunca bile boğazımda düğüm oluştu.
Benim babam o halde olsa, ben değil düğüne gitmek evden çıkıp bakkala bile gidecek mecali bulamam. Babam isterse 100 yaşında olsun. Canım babam
Moralim bozuldu

Böyle durumda bence anlayış göstermelisiniz onlar icin cok üzücü bi durum

Bizden kimse gelmez herkes ayıplar diyende var ama sözlümün izin tarihleri sıkıntılı

yapilan nisana da bağlı bence benim yanı bizde olan sade nisandır genelde takı yüzük vs takılır ikramlık verilir tebrik edilir tamamdir en fazla 3-4 saat belki..
böyle bir durumda kimsede kalkıp delilercesine eğlenerek barda nişan falan yapmaz herhalde..
bütün herşey hazır olmasa bir müddet ertelenir izin sıkıntısı da diyorsunuz maddi ve izin yönünden çok sıkıntıysa sade bir tebrik töreni kafi bence..

Boyle durumda salondaki nisani iptal edersiniz,sadece dugun yaparsiniz. Yok nisansiz evlenemem diyorsaniz da nisani dugununuzun tarihine alirsiniz dugunu ertelersiniz. Sizin dedeniz yogun bakimda olsa ailecek halay cekebilir miydiniz ayip yani? Babaniz cok haksiz. İptal teklifi sizden gelmeliydi.

salondaki nişanı sadece önceden planladığınız şekilde ikramlı ve hafif müzikli yapabilirsiniz. Danslı halaylı olmasa da oluyor. Yüzük takar ikramlıkları yersiniZ eşi dostu yolcu edip dağılırsınız. Ben de salonda nişanlandım mesela, ikramlı ve müzikliydi ama düğün gibi halaylı oynamalı yapmadık. Hem kısa sürmüş olur dedenin yanına giderler, hem sizin gönlünüz olur, hem nişan ertelenmemiş olur....

Sizi hakli buldum. Karsi taraf icin de uzuldm ama bu tarz seyler olabilir, hayatin akisinda rabbim beterinden korusun lakin sizin de hayal ettiginiz bi nişan var hayalleriniz var, bence karsilikli empatiyle sorun cozulur.

Daha bayağı bir zaman var. O tarihe kadar netleşir zaten. Aile ertelemek istiyorlar onların hastası olduğu için uyum sağlamak zorundasınız.

22 ocağa daha 1,5 ay var. kim öle kim kala. şimdiden ertelemek çok saçma olur. kaldı ki adamın bilinci de açık yani komada filan değil

Valla beb kendim derim dede yoğun bakımda basit bir törenle bitsin diye.
Anlayışlı olmak lazım.

benim dedem öldü 2 ay sonra kuzenimin düğünü oldu
ertelemeyi düşündü ama dayımlar karşı çıktı, ölüm Allahın emri acısı 5 sene sonrada geçmeyecek dediler.
Doğru bir yaklaşım bence de
Allah iyilik, sağlık versin dedeye tabiki ama bu durumda ertlemeye bence gerek yok bukadar hazırlıklar yapılmışken.
Nişanlınızın kendi anne babası olsa durum çok farklı olurdu ilaki

Benim arkadaşımın başına geldi nişana 1 hafta kalasıya babası hastaneye kaldırıldı ama herşey hazır diye iptal edilmedi içi ne kadar kan ağlasa da yapıldı nişan

Ölüm Allah'ın emri
Düğün nişanı insanlar belirliyor tarihini
1 ocağa kadar beklenilsin belki dede taburcu olur
Ama sizinkiler yok davetiye yok bizi de düşünsünler diyormuş çok bencilce
Umarım karşı tarafa bu tarz konuşmamışlardır saygısızlık çünkü

Benim arkadaşımın başına geldi nişana 1 hafta kalasıya babası hastaneye kaldırıldı ama herşey hazır diye iptal edilmedi içi ne kadar kan ağlasa da yapıldı nişan
Insanlar beni gerçekten şok ediyor bazen

Yanı herkes sizin ailenizi hatalı bulmuş ama bence sizin aileniz haklı. Adam yaşlı yani düzelecek tamamen iyi olacak halide yok. Bari o ölmeden yapılabilir. Bak ölse müzik dahi çalınmaz bizde 1 sene de birsey yapılmaz. Ama daha ölmemiş yapılabilir bence ertelerseniz ya adam ölürse daha çok ertelenecek bana saçma geldi ölse hadi ama hasta yani olanla ölene çare yoktur ki abartmış bence kaynanan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…