Nişanım olacak dedesi yoğun bakımda

Mickeyyy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2018
286
273
23
Kızlar iyi akşamlar bir derdim var fikirlerinizi merak ediyorum :KK64:
Sözüm oldu ocak 22 ye salon tuttuk Nişan için davetiyeler basıldı Nişan süsleri hazırlandı altınlar ve yüzükler her şey hazırlandı sözlümün dedesini yoğun bakıma aldılar beyin kanamasından aynı apartmanda oturuyorlar fakat aynı evde degiller. Adam kendine geldi bilinci acık ve konusuyor doktorlar bir ihtimal eve cıkarabiliriz diyorlar bir aydır orda fakat belli değil diyorlar sözlümün ailesi napıcagımız konusunda kararsız annesi biraz daha bekleyelim kızım diyor eger yogun bakımda yatmaya devam ederse pek salonda yapma taraftarı degiller benim ailemin dediğide salon tutulmuş davetiye basılmış bu tarz riskler hep vardır biz herkese haber verdik diyorlar evimiz çok küçük evde yapalım desek üst üste olamayız diyor babam karşı tarafın bizide düşünmesi lazım diyor cok kararsız kaldık basına böyle bir durum gelen var mı bir fikriniz varmı hepinize şimdiden teşekkür ederim :KK52:

Malesef basimiza geldi.kardesimin sozunde dedem yogun bakimdaydi.salonda degil evdeydi bizimki zaten.buruktuk ama yaptik napalim.vefat ettinsonra zaten.

Ailenizin kesinlikle anlayışlı olması gerekir keza sizin de.. sizin anneniz kendi babası bu durumda olsa idi salonu bırakın, evde bile nişan yapabilir miydi ?
Ben evde olması taraftarıyım bu arada sözlüm uzman cavus izinlerini Nişan ve düğüne göre hazırladı gelme ihtimali sıfır onlardan baska

Benim dugunumden önce hatta nisan dönemimde dahil kayinvalidemin annesi sabah uyanmasa sasirmayacagimiz kadar çok sağlık problemi yaşıyordu .Kayınvalidem " annem rahmetli olursa düğünü yaparız ama müziksiz yaparız" dedi...eşim ise "olmaz anne herşey olması gerektiği gibi yapılacak " dedi.Allahtan öyle bir süreç yaşamadık buyukanne dugunumden 5/6 sene sonra rahmetli oldu.Nisanlinizla oturup konuşun derim...sonuçta dedesi rahmetli de olabilir ertelemeyi düşünüyorlarsa nişanı şimdiden belirsiz bir tarihe erteleyin.

Yani onlar haklı ama sizin aileniz de haklı. En azından kalabalık olacak salonda olsun ama eğlence olmaz bir dans müziği falan çalınsın deseler olmaz mı? Çünkü o kalabalığı iyi bilirim, evde mümkün değil rahat olmuyor. Herkesi çağırmasınız küsen darılan bir sürü insan olacak. Yani dedeleri sonuçta hastanede ama düğün dernek de hayatın gerçeği.

Bu başka zaman yapın edin diyenler asker polis gibi mesleği olanların izin sıkıntısını bilmiyor.

Aslinda bu durum aile birliği ile çok alakadar..
Kimi aile rahattır..Düğün de yapar, oynarda

Kimisi de daha düşünceli davranır..

Sözünüze yaklaşık 2 ay var belki dede toparlar ..Her şeyi gönlünüzce yaparsınız.

Aksi bir durum olursa da ..Karşılıklı iletişimle çözersiniz gibi geliyor . Keskin yanlarınızı törpülerseniz..

Bence salonda yapılsın .düğün nişan cemaat toplanma zamanıdır ölüm de düğün de Allah'ın emridir dedesi kendisi yüzünden ertelenmesini veya kötü gecmesini istemezdi bence

Ablamin dugununde de dedem yogun bakimdaydi. Hatta teyze dayi falan gelmedi , herkes memleketteydi. Düğünümuzu yaptik ertesi gun annem babamla biz de gittik memlekete. Ustune bir ay gecince de vefat etti.
Annemin de hiç keyfi yoktu dugunde ama düğün bu. Dogum nasil dogal birseyse olum de o kadar dogal.
Allah sirasiz olumlerden,felaketlerden korusun.

aileniz haklı karşı tarafta kendine göre haklı.
ama bu çok ucu açık tarih olur allah geçinden versin tarihi ertelersiniz 3-4 yil sonra vefat eder o zamana kadar mi beklenecek kaldı ki şuan iyi demissiniz birileri yanında durur bence nisanın yapılması daha mantıklı herşey hazırlanmış bir kaç saatlik birşey sonuçta..

Bence salonda yapılsın .düğün nişan cemaat toplanma zamanıdır ölüm de düğün de Allah'ın emridir dedesi kendisi yüzünden ertelenmesini veya kötü gecmesini istemezdi bence
Bilemedim hayatta hersey olabilir sonucta

aileniz haklı karşı tarafta kendine göre haklı.
ama bu çok ucu açık tarih olur allah geçinden versin tarihi ertelersiniz 3-4 yil sonra vefat eder o zamana kadar mi beklenecek kaldı ki şuan iyi demissiniz birileri yanında durur bence nisanın yapılması daha mantıklı herşey hazırlanmış bir kaç saatlik birşey sonuçta..
Bizden kimse gelmez herkes ayıplar diyende var ama sözlümün izin tarihleri sıkıntılı

Benim kendi dedem hastaydı, aynı şekilde hastanede idi.

Biz de nişan dediğimiz yüzük takılır dua edilir herkes hayırlı olsun der ikram olur o kadar..
Belki de o yüzden hepimiz olabilir gözüyle baktık.

Nişanlımla da ertesi gün dedemin elini öpmeye gittik. Bilinci de çok yerinde değildi.

Evet bu tür riskler hep vardır. Ama iptal yerine programı düzenlemeye bakar.

Sözlünüzün ailesi haklı. Benim babam-dedem yoğun bakımda olacak nişanda yüzüm bile gülmez. Düğün salonu iptal edilir ne olacak ki. Ayrica nişan yapmak bir zorunluluk değil. Biz aile arası söz yaptik sonra da düğünümüz oldu. Çok gereksiz boşa masraf.

Bizden kimse gelmez demişler daha ne desinler.

yani aynısı sizin cocugunuzda olsa , babanız yogun bakımda iken gelininizin ailesi illede nişan olsun dese ne düşünürsünüz ? acıkcası ben hissettiklerimi yazsam ban alırım
Ben kimseye illede Nişan olacak demiyorum sadece içimden olmasını istiyorum

Kızlar iyi akşamlar bir derdim var fikirlerinizi merak ediyorum :KK64:
Sözüm oldu ocak 22 ye salon tuttuk Nişan için davetiyeler basıldı Nişan süsleri hazırlandı altınlar ve yüzükler her şey hazırlandı sözlümün dedesini yoğun bakıma aldılar beyin kanamasından aynı apartmanda oturuyorlar fakat aynı evde degiller. Adam kendine geldi bilinci acık ve konusuyor doktorlar bir ihtimal eve cıkarabiliriz diyorlar bir aydır orda fakat belli değil diyorlar sözlümün ailesi napıcagımız konusunda kararsız annesi biraz daha bekleyelim kızım diyor eger yogun bakımda yatmaya devam ederse pek salonda yapma taraftarı degiller benim ailemin dediğide salon tutulmuş davetiye basılmış bu tarz riskler hep vardır biz herkese haber verdik diyorlar evimiz çok küçük evde yapalım desek üst üste olamayız diyor babam karşı tarafın bizide düşünmesi lazım diyor cok kararsız kaldık basına böyle bir durum gelen var mı bir fikriniz varmı hepinize şimdiden teşekkür ederim :KK52:

Anlayış, anlayış, anlayış.
Dedeniz yoğun bakımda olsa yüzünüz gülerek nişan yapıp çalgı çengiyle göbek atabilir miydiniz? Ertelemeyi düşünmemeniz bile çok ayıp.

Back
X