nişanlandığınızda sevgilinizin işi var mıydı?

nişanlımın işi vardı(hala var), askerliğini yapmıştı.
bunlar olmsaydı vazgeçmezdim ondan ama babamla tanıştırmaktan çekinirdim.
çünkü ailenin ilk soracağı şeylerden biridir" ne iş yapıyor?" sorusu.
bence bekleyin derim. hem bekarken asker yolu beklemek daha kolaydır.

annemle tanıstılar, annem olur, nişan yapalım dedi:26:
ama evet ben de o askerdeyken ne yapcam diye kara kara düşünüyorum şimdiden...
nişanlıyken daha da zor olur, çünkü ailesi dahil olacak, haklısın...

o da üni mezunu canım ama bitirdiği bölümün atamaları hem az, hem de kendisi kpss de çok başarısız malesef.
özelde çalışmak veya kendi işini kurmak istiyor.
ama nerde çalışacağını bilemiyor tabi ki askerden geldiğinde:26:
bir de benm yaşım genç sayılır ama onunki tam evlenme vakti.
4 senedir de beraber olunca artık bende de bi bıkkınlık oldu adı konulsun der oldum kendi kendime :59:

nasıl bir ağırlık olduğunu en iyi ben bilirim herhalde:43:

işini şimdiden planlama şansı olabilir mi? ya da bulunduğu yerde yükselme imkanı var mı?

kendi işini kurmak da kolay iş değil ki, birikim gerektirir

kimseye aldatma ya da şiddetli geçimsizlik olmadan ayrıl diyemem.Ama çalışmayan erkek=sorun çıkartan ya da sorun çıkartma potansiyeli yüksek erkek demek benim gözümde artık.Dediğim gibi ayrılsın diyemem ama sakın sözdür,nişandır düğündür olmasın.sorun sorun sorun hep.

ben de öyle düşünüyorum canım
dediğim gibi 8-9 senedir çalıştığı bi yer var.
orda çok sevilir , sayılır ama maaşı az işte.
bu yüzden de orda çalışmasını istemiyoruz ikimiz de.
fakat ekmek de aslanın ağzında, 900tl ile ev kurulur mu bilemedim...

nasıl bir ağırlık olduğunu en iyi ben bilirim herhalde:43:

işini şimdiden planlama şansı olabilir mi? ya da bulunduğu yerde yükselme imkanı var mı?

kendi işini kurmak da kolay iş değil ki, birikim gerektirir

birikim lazım evet canım, aslında ailesinin maddi durumu gayet iyi.
ama babası çok nemrut işte kuruş vermiyor.
nişanı bile kendisi yapacak:18:

ben bunu yapmış bulundum:16:

biz tanıştığımızda 5 defa girmişti ve atanamamıştı,ücretli öğretmendi erkek arkadaşım.

o yıl ben ilk sınavda atanınca okulu bıraktı, çok zor bir dönem geçirdik, çalıştı çabaladı ama geçen yıl 11000 atama oldu ve kaldı.

şubatta yapılan ek atama ile nihayet sonuca ulaştık.

demem o ki tüm ciddiyeti ile çalışıyorsa ve kazanmaya yakınsa sınav beklenir, ama risk var işte.

alternatif işler de konuşulabilir.

atamaya kaç defa girdi olmuyo alternatif işlerde denedi polislik memurluk falan gibi onlar da olmadı. iş konusunda önümüze göremiyorum ama ayrılamıyorumda çok seviyorum ama günmüzdede üstelik ben çalışırken çok zor bi şekilde ne yapacağız bilmiyoruz diyo yanımda şuan kendisi :3:

abim evlendiğinde askerliğini yapmamış , işi yok ,mezun olmak için son iki dersi kalmış ve birikmiş parası olmayan bi insan evladıydı

ben de öyle düşünüyorum canım
dediğim gibi 8-9 senedir çalıştığı bi yer var.
orda çok sevilir , sayılır ama maaşı az işte.
bu yüzden de orda çalışmasını istemiyoruz ikimiz de.
fakat ekmek de aslanın ağzında, 900tl ile ev kurulur mu bilemedim...

siz çalışıyor musunuz peki?ben mesela çalışıyorum.1800 civarı maaşım var.nişanlım şu an işşiz.evet biliyorum bu parayla ev geçindirilebilir ama bu şartlarda evlenmek istemiyorum.çünkü şu an bile sorun oluyor ileride hayli hayli olur.çok düşünmek lazım..

birikim lazım evet canım, aslında ailesinin maddi durumu gayet iyi.
ama babası çok nemrut işte kuruş vermiyor.
nişanı bile kendisi yapacak:18:

burdan okuyoruz bazıları sonradan minnet ediyor, en iyisi kendiliğinden yapmak ama çok zor.

az önce de sormuşrum, yükselme gibi durumu olabiliyor mu iş yerinde?

atamaya kaç defa girdi olmuyo alternatif işlerde denedi polislik memurluk falan gibi onlar da olmadı. iş konusunda önümüze göremiyorum ama ayrılamıyorumda çok seviyorum ama günmüzdede üstelik ben çalışırken çok zor bi şekilde ne yapacağız bilmiyoruz diyo yanımda şuan kendisi :3:

mesele iş olunca her şey riskli, Allah hayırlı bi kapı açsın inşallah size de, tüm işsiz olup da evliliğini ertelemek zorunda kalanlara da inşallah.

Arefe gününe girdik inşallah dualarımız kabul olsun:16:

abim evlendiğinde askerliğini yapmamış , işi yok ,mezun olmak için son iki dersi kalmış ve birikmiş parası olmayan bi insan evladıydı

canım gülümsedim mesajına,abin de pek tezcanlıymış

siz çalışıyor musunuz peki?ben mesela çalışıyorum.1800 civarı maaşım var.nişanlım şu an işşiz.evet biliyorum bu parayla ev geçindirilebilir ama bu şartlarda evlenmek istemiyorum.çünkü şu an bile sorun oluyor ileride hayli hayli olur.çok düşünmek lazım..

ben seneye mezun olcam canım işim yok.
zaten nişanlansam bile iş bulana kadar asla evlenmem:19:

burdan okuyoruz bazıları sonradan minnet ediyor, en iyisi kendiliğinden yapmak ama çok zor.

az önce de sormuşrum, yükselme gibi durumu olabiliyor mu iş yerinde?

yükselme olabiliyor canım evet ama yükseldiğinde 9-12 ve izinsiz çalışması gerekecek:27:

kesinlikle maddi çıkarlarım için söylemediğimi belirteyim ki, erkek en azından eşi kadar kazanmalı, hadi azıcık azı da olabilr.

sebep ev-geçim derdinden ziyade erkeklerin gururunun bizden daha fazla incinebilir olması bu konuda..

siz sorun etmezsiniz, ama o hep içinde büyütür, ilişkinizin başka yerinde fire verirsiniz.

bi de eşi çalışıp rahata alışan, yan gel yat osmanlar var Allah düşürmesin:1::1::1:

Allah herkesin gönlündekini nasip etsin hayırlısıyla...

canım boş konuşmayı çok seven birisin sanırım.
işi gücü olmayan insanlarla birlikte oluyoruz çünkü ikimiz de öğrenciyken tanıstık.
öğrenciyken aynı anda isviçre'de bilim adamlığı yapamadı kusuruna bakma sen:27:
ayrıca umut verip ayrılacak olsam gelip burda nişanı ne zaman yapacağıma karar vermeye çalışmam.
ben diyorum nişan, sen diyorsun ayrılık...

boş konuşmaktan ziyade olaya daha gerçekçi bakmak desek daha doğru olur ben bekarım bir ilişkimde yok çalışıyorum geleceğimi kurmak istediğim insanında iyi bir geliri olsun isterim ve buna göre insan seçerim öğrenciyken tanıştım 5 sene gezdik eylendik hopladık zıpladık evlenmeye gelince ee senin işin yok babm izin vermez adam demezmi sana aklın nerdeydi emek verdik öğretmen mesela atanamadı agari ücrete bi yere girdi çalışıyor ne yapacaksın kabulmu edeceksin ayrılacakmısın bunun cevabı varmı sende

boş konuşmaktan ziyade olaya daha gerçekçi bakmak desek daha doğru olur ben bekarım bir ilişkimde yok çalışıyorum geleceğimi kurmak istediğim insanında iyi bir geliri olsun isterim ve buna göre insan seçerim öğrenciyken tanıştım 5 sene gezdik eylendik hopladık zıpladık evlenmeye gelince ee senin işin yok babm izin vermez adam demezmi sana aklın nerdeydi emek verdik öğretmen mesela atanamadı agari ücrete bi yere girdi çalışıyor ne yapacaksın kabulmu edeceksin ayrılacakmısın bunun cevabı varmı sende

var canım bende bunun cevabı merak etme sen:31:
olaya gerçekçi bakmak demek parasına göre insan/sevgili seçmek demekse ben almayayım kalsın.
biz 4senedir beraber herşeye katlandık.
oturup 1 poğaçayı ikiye bölüp yediğimiz günler de oldu,
gönlümüzce para harcadığımız günler de.
benim derdim askerden geldiğinde işsiz kalmaması.
şu anki işinin saatleri hiç belli değil. hem çok fazla çalışıyor hem az maaş alıyor.
ikimiz de bu işi istemiyoruz ama mecbur kalırsa 900tl bile olsa girip çalışacak.
ayrıca da "babam izin vermez senin işin yok" gibi bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum.
işsiz kalırsa onu terk ederim dediğimi de hatırlamıyorum.
Allah'a şükür çok çalışkan, çalışmaktan da asla gocunmaz.
helal para getirsin o bana yeter, servet avcılığı yapacak, parasına göre muamele edecek kadar düşmedim.

ben bu nişanı ne zaman yapmalıyız, bu adamı ne zaman almalıyım diye düşüne düşüne evde kalacağım :1:

var canım bende bunun cevabı merak etme sen:31:
olaya gerçekçi bakmak demek parasına göre insan/sevgili seçmek demekse ben almayayım kalsın.
biz 4senedir beraber herşeye katlandık.
oturup 1 poğaçayı ikiye bölüp yediğimiz günler de oldu,
gönlümüzce para harcadığımız günler de.
benim derdim askerden geldiğinde işsiz kalmaması.
şu anki işinin saatleri hiç belli değil. hem çok fazla çalışıyor hem az maaş alıyor.
ikimiz de bu işi istemiyoruz ama mecbur kalırsa 900tl bile olsa girip çalışacak.
ayrıca da "babam izin vermez senin işin yok" gibi bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum.
işsiz kalırsa onu terk ederim dediğimi de hatırlamıyorum.
Allah'a şükür çok çalışkan, çalışmaktan da asla gocunmaz.
helal para getirsin o bana yeter, servet avcılığı yapacak, parasına göre muamele edecek kadar düşmedim.

neyse ben daha fazla yazıp senin umutlarını kırmıyım evlendiğin zamanda poğaçayla mutlu olursun inşallah her ne kadar evli olmasamda çevreden edinilmiş bir tecrübe var sonuçta insanlar bazı şeylere katlanamıyor

neyse ben daha fazla yazıp senin umutlarını kırmıyım evlendiğin zamanda poğaçayla mutlu olursun inşallah her ne kadar evli olmasamda çevreden edinilmiş bir tecrübe var sonuçta insanlar bazı şeylere katlanamıyor

senin bişeyden garezin var ama neye olduğunu bulamadım:27:
çevresi ve tecrübesi olan tek kişi sensin zaten.
biz bişey bilmediğimiz için; bi nişan için bile, böyle ne zaman yapsak diye kılı kırk yarıyoruz.
sen zaten bu kem dilinle zengin kocayı alsan da adam hemen ölür parası sana kalır merak etme:27:

Back
X