- 30 Haziran 2012
- 393
- 20
- 68
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Biz de işi olmayan erkekle nişanlanmak diye bir şey yok.
Düşünülmez hiç, gündeme bile getirilmez.
Aynı şekilde askerlik de öyle.
Şükür, iş meselesi tamam uzun bekleyiş sonunda.
Askerlik kaldı. Askerden önce de yapamıyoruz nişanı.. Bu da 1-1buçuk sene daha demek oluyor bizim için.
Bu işler şimdiden bu kadar zorsa sonra ne olacak...
burda gördüğüm kadarıyla herkes sevgilisi askerliğini yapıp işini eline alınca nişan yapmış.
ben bunu beklesem en erken 2014 ocak-şubat gibi olur nişanım.
beklemeli miyim sizce? yoksa bu sene yapıp bu riski almaya değer mi?
kızlar evet sorum bu...
nişanlandığınızda sevgilinizin işi var mıydı? askere gitmiş gelmiş miydi?
askere gitmediyse, askerden dönünce işi hazır mıydı?
bizde de yok aslında ama annem beni kıramadığı için evet dedi.
bir de sevgilimin dükkanı ve evi var. biraz da ona güveniyorum aslında.
yalnız 2sene kadar kira geliri alma veya satma durumu olamayacak.
bu 2seneyi bi geçirebilsekk![]()
adam akıllı işi yoksa ev ve dükkan nerden?
senin bişeyden garezin var ama neye olduğunu bulamadım
çevresi ve tecrübesi olan tek kişi sensin zaten.
biz bişey bilmediğimiz için; bi nişan için bile, böyle ne zaman yapsak diye kılı kırk yarıyoruz.
sen zaten bu kem dilinle zengin kocayı alsan da adam hemen ölür parası sana kalır merak etme![]()
2 sene bekle canım ya.yaşın küçük gibi geldi cümlelerinden.2 sene doya doya aşkınızı yaşayın.
şimdi nişanlansan bir müddet sonra evlensen ne olacak ben sana anlatayım.nişanın da düğünün de herşey ucuza getirilecek belki düğün bile olmayacak,gelinliğin beğemediğin bir şey olacak kısaca herşey içinde kalacak.evliyken asker yolu beklemek ızdırap olur belki de annemlern yanında bekle der.zaten askerliğe gidecek yanında olamıyacak ki yine bekleyeceksin yani.düzgün bir işi yok.aldığı faturalara taksitlere gidecek elnizde geçinecek para kalmayacak.geç olsun güç olmasın demişler tam senlik bu söz.biraz bekle acele etsen daha kötü olacak.
duamı ettin bedduamı ettin anlamadımki ben şimdi :) herkesin tecrübesi farklıdır canım benim ayrıca tecrübe denilen şey çevreyle olmaz insan düştüğü zaman tecrübe kazanır benden sana tavsiye olsun inşallah mutlu olursun herşey istediğin gibi olur :)
3 senelik evliyim evlendiğimde eşim askerede gitmişti işide vardı.bende çalışıyorum.dolayısıyla bu anlamdan bir sorun yaşamadık.ama birkez nişanlanıyorsun ya normalde görüp konuşmayan akrabaların bile sormaya başlıyor.kimle nişanlandın işi ne evi var mı vs..ilk sorular fix değişmez..
sen ne kadar başkalarını önemsemiyorum dersen de,öyle çok sorarlarki bilemezsin.bu sefer sana eş adayını savunmak düşecek.bilinç altın hep savunmada olacak.insanlar neden senin görebildiğin yönleri görmek yerine sadece parasına takılır bilemeyeceksin.bunlar göğüslenebilecek şeylerdir ama herkesin harcı değil.
sonra askere gidecek.nerede kalacaksın.kirada oturuyor ve çalışmıyorsan yandın kesin kayınvaliden annenne göndermez.sevmesede göndermez.sırf elalem ne der diye.aksi vardır elbette ama en iyisiyle bile oturmak eşin yokken zordur.dayanılmaz mı elbette ama herkesin harcı değil.
sonra askerden gelecek.hemen iş bulamayabilir.o sırada sen bir çok şeyden mahrum kalırsın yeri gelir bir gofret almak bile lüks gelir.katlanılmaz mı katlanılır ama herkesin harcı değil.
hadi sen iş buldun ve ondan fazla kazandın.önemli olan eve gelen toplam para demek kadına kolay ama erkeğe zordur.yaradışılşarı böyle.eşinle sabırla konuşur ve asla senin kazancından bahsetmessen buda sorun olmayabilir.
maddi sıkıntıları önemsemeyen iki gönül bir olunca kafına gelince o külliyen yalandır:)ancak bir gün biteceği biliniyorsa emin olunabiliyorsa o zaman katlanılabilir..
ama herşeyden önemlisi senin vereceğin karardır.
ben dünyada başımıza ne gelirse gelsin evlenmeden önce yada sonra onu başımın üstünde taşırım(kadın olarak köle olmak anlamında söylemiyorum) diyebiliyorsan.maddi sıkıntılar beni mutsuz etmez diyebiliyorsan.büyük nişan düğün planların yoksa.uzun süre güzel hediyeler alamayacksın çok gezemeyeceksin vs önemsemem diyebiliyorsan. nişanda yap düğünde.yani herkesin harcı değil dedim ya yapabileceğine inanıyorsan (duygusal düşünme ama mantık süzgecinden de geçir) hiç düşünme.
ama insanız klişelerde olduğu gibi parası için evlenmiyorum lafınıda unut.elbette parasını sayıp evlenmezsin ama maddi hayatta evlilikte önemlidir.evlenince değişen tek şey ev arkadaşlarındır.nasılki anneni çok severek yaşıyorsan başka bir kişiyi severek yaşamını sürdürmeye devam edersin(asla bir anne gibi kan bağın olmayan sadece gönül bağın olan).ve maddi sıkıntı çekmemek istemen de yanlış değil.bu insani bir durum.mesela ben hadi kendim için tüm bunları göze alırdım ama ya hemen çocuğum da oldu.ben yapmam deme bazen senin elinde olmaz.o zaman çocuğun için en iyisini istemek ve olmamasında üzülmek de hakkın.kendini ben onun parası yok diye mi istemiyorum gibi dramatik bir soruyla yargılama nasıl bir hayatın olsun istediğine bak.eğer yukarıdaki olşabilecek olası sorunlar seni mutsuz edecekse ve yine de ısrarlıysan bu kez zamanı unut ve herşley düzelene kadar ertele ne nişan ne düğün yap bekle.
resme tek tek bakma büyük resme odaklan yani hepsinin var olduğu genel hayatını derecelendir.en azından 10 üzerinden 5 den fazla not vermelisin bence.aksi yanlış olur.
çünkü hem nişan hem evlilik yanlış bir zamanda alınan kararla olursa büyük yüktür.ama doğru bir kararsa sana sonsuz mutluluk sunabilir..
başkalarına da bakma bence.bazısının işi yoktur ama aileden desteği çoktur bir şekilde yoluna koyana kadar destek olurlar.bazısının yaşam standardı çok düşüktür beklentisi yoktur atıyorum 500 tl ile evine de bakar çocukda okutur.önemli olan sensin.
ama eğerki aklından acaba sorusu geçiyorsa o zaman o sorununda üzerine gitmelisin.onsuz da olabileceğine inanıyorsan iş başka,bile bile lades deme.ama yok aklımdan ayrılık ihtimali hiç yok sadece ne zaman nişan yapmalıyım diyorsan ona da yukarda yazdıklarıma göre karar ver.
biz evlenirken işlerimiz vardı ama yanımızda destek olan tek bir aile üyesi yoktu 2 kez kredi çektik evlendik.hemde neredeyse ailelerimizi bile biz götürdük düğüne o derece.onalrın takacağı takıyı bile biz aldık.evimde bir iğnesi yok kimsesin.ve başlarda o kredileri öderken zorluk çektik çünkü hiç birikimimiz yoktu.pişmanmıyım hayır ama evlenmeden önce düşündüm.ben çekebileceğimiz sıkıntıların farkında olarak beklememek istedim ve beklemedim.pişman değilim çünkü para biriktirmek için uzatacağım 1 yılı çok sediğim insanla omuz omuza geçirdim.zor olduğuda oldu ama baştan kendimi inandırdığım için sonuçlara bizi mutsuz etmedi.ikimizde çalışıyoruz ve gelirlerimizde çok az değil belki çook büyük sıkıntı çeksek olabilirdi.mesela 2.yılımızda bebeğim olsun istedim ama kendimize güvenemedim eşime bahsetmedim bile çünkü ezilirdi.ailelerimizden destek yok.kendimiz ne yaparsak yapacağız dedik ve önce borcumuz varken bebek olursa doğumuna vs ye lazım oalbilecek bir miktar para biriktirdik.sonra denedik şimdide olmuyor ama neyse o başka bir yopiğin konusu :)
uzun uzun yazdım ama kusura bakma artık ne düşünüyorsam yazmak istedim.
sıkıntısız uzun soluklu bir evlilik dilerim şimdiden..