Nisanlanirken ya da evlenirken bir sey istediniz mi?

Bızım buralarda gelenektır o onlardada oyleyse hanı mesela kız ıstemeye gelırler verılırse kız erkek tarafı sorar ne takalım kıza dıye onlarda soyler sızde oyle bısey yokksa onlarda varsa oda kardesınıze soylemıstır. Bende 10 bılezık bıde set ıstemıstım sorduklarında ılerde bosanırsam fılan dıye degılde evı yoksa ev arabası yoksa araba alırız dıye dusunmustur zaten evlenınce kadında kalmıyor o ya borc odenıyor yada bısey alınıyor

Aslında nişanda benim tarafımın taktıklarıyla yarıştırmak istedi kendi taktığını, yani durduk yere konuyu kendi kendine oralara getirdi:KK43: Üstelik kendi kocası kuyumcu, kendi dükkanlarında olmayan bir şeyi komşu dükkandan üçte-dörtte biri fiyata falan alıyorlar normalde de. Atıyorum taktığı şey beş on binse, otuz bin dedi yani şaka gibi, utanç verici.
Yazık komik duruma düşmüş ancak var bu tipler. 🤷🏼‍♀️

Iyi aksamlar yakinda kardesim nisanlancak önce tanismaya gitcez aileyeyle falan. Kiz kardesimden bilezik ve taki seti istiyormus. Bize biraz garip geldi. Acaba ilerde bosanirsam bunlarla kendimi garantiye alirim diye mi düsünüyor acaba diye düsündük. Böyle bir seyler istemek normal mi?

nisanda genelde kiza takilir set, fln. ben bir sey istememistim. ama adetten diye bileklik takmislardi bana, ondan öncesinde de söz de kolye takmislardi. degisiyor adetlere göre : D

Iyi aksamlar yakinda kardesim nisanlancak önce tanismaya gitcez aileyeyle falan. Kiz kardesimden bilezik ve taki seti istiyormus. Bize biraz garip geldi. Acaba ilerde bosanirsam bunlarla kendimi garantiye alirim diye mi düsünüyor acaba diye düsündük. Böyle bir seyler istemek normal mi?
Bana nisanda saat yüzük ve küpe alındı sadece ben bisey istemedim onlar kendisi yaptılar onları da istemedim ama eşimin halası ısrarla aldı

Kişisel merakım, kızın ailesinin durumu nasıldı?
Çevremde bu kadar abes isteklerde bulunan iki kişi duydum. Biri kıt kanaat geçinen bir aile bir diğeri de epeyce varlıklı bir ailenin kızı. Genelde bu istekler iki uçta oluyor. Merak ettim sizin gelini. 😂
Bu istekleri başkası kendilerinden istese yapabilecek durumları yok.evliliği zengin kapı bulma sanıyorlar.

bu kadar hediye bile almayacaksa evliliği nasıl yapacak ? ev düzen kurmak hiçde öyle kolay değil. altı üstü 10 bin tl ancak tutar . sanki villa istemiş gibi abartmışsınız

ben yadırgandığını bilmiyordum bilezik istemenin. olağan bir adet ama miktar söylenmiyo sanıyordum. tabi ben evlenirken kayınpederim sordu ne kadar istersin diye. araştırın adet neyse onu yapalım diye benim ailem de bilmiyor ne adet ne birşey o sorunca biz de akrabaya sorduk hiç dikkat de etmemişiz kim kime ne taktı diye neyse lafın özü söyledik birşey kayınvalide olay çıkarmış altınla mı evlenecek diye. istemedi yani verdiğimiz rakamı. o zaman neden sordular diye saçma bir halde kaldık. kaldı ki ben çalışıyorum takacakları takıya muhtaç da değilim de soruldu diye demiş bulunduk oradan iş bozuldu. Bana göre mihir olarak evleneceğin kimse sana birşey takar miktarı gücü nispetinde o söylesin kadın da kabul ederse evlensin. ama anadolu da sanırım evlenecek kişinin babası takıyor. ha o altın bana kalan birşey mi pek de değil. eşin onayı olmadan hiçbirşey alamazsın yapamazsın.
profil resminiz dikkatimi çekti neden bunu tercih ettiniz

Oha evlenmek üzereyim yakında nikahım var, daha böyle bir şey talep etmedim. Eşya, düğün bile talep etmedim. Her şeyi ortak hallettik. Ailem yardımcı oldu falan filan. Uzak durun böyle şark kurnazlarından.
Peki kayınvalidnz bişey takacak mi düğünde yada. Nisanda. Yada size bişey alacaklarmi herşeyi bizde ortak yaptk. Adan zye ama insn yinede bekliyor bişey lazım mı denilmesini bazıları da istemiynce bu saf gibi mi düşünüyor blmyrm ama ben istemedm hiç birşey da yapılmadı elbet kendim yaptm cok şükür ama beklenti olmyr degl

Daha aileyle hiç tanışmadınız mı?

Sorunuza gelirsek, ben hicbir sey istemedim ama istenmesi gayet normalmiş. Kardesinizin durumu yoksa ve aileniz de destek olamayacaksa kendi aralarında halletmeleri gerekir. Belki erkek tarafi biraz kendini zorlar, kız da beklentisini azaltır ve ortak nokta bulunur.

Ben kendime yakıştıramamıştım ve ayıp gibi gelmisti ama istenmesi de açgözlülük değilmiş, yeni evlenecekler istemeli ki ilerde içinde kalmamış olur.

Bu gibi durumlarda gercek kisilikler ortaya cikiyor. Ben de nisanlandigimda ne ben ne ailem agzimizi acip tek kelime etmedik, cunku bunu dile getirmek bile bizim icin buyuk ayip. Karsi taraf ne takarsa onun onurudur. Kayinvalidem de o zaman icin 7 8 gramlik tel gibi bir bilezik takmisti sadece. O zaman icin uzulmustum, imkani olup da yapmamasina. Suanda umurumda bile degil😏
Neden onuru?
Almazsan onursuzsun demek istemekten daha agır degil mi?

Hoş karşılanmasa da bende isteyenlerin olduğunu duymuştum.
Ben istemezdim ama yapanıda ayıplamam

Sonraları bana onu almadılar
bunu almadılar
o geline yaptılar bana yapmadılar gibi olaylar olunacağına baştan konuşulması daha iyi
Kardeşiniz kabul etmeyecek rahatsız olacaksa başka biriyle evlenmeye baksın

Ben birşey istemedim zaten severek evlendik iki tarafta anlayışlıydı kimse kimseyi zorlanmadı alabileceği kadarını aldı herkes. Eşimin ailesi bana düğünde bilezik ve set taktı zaten bu çok normal ve olması gereken benim ailemde bilezik taktı.

Hah tamda öyle yaptım. Çıkardım bilezikleri, kendi deri bilekliğim vardı onu geri taktım. Hiç evlenmek gibi bir planım hayalim yoktu çünkü 😂
Benim kızın gelecegini gördüm:D
Daha gecen gün diyor ıyyy ben evlenirken hiç altın takmıcam:D
Takma takma dedim madalya takarlar sana:-)
Erkeklere yarıyor sonunda gerçi,son çeyregi de kanalizasyona yollamadan canları rahat etmez cogunun😂

Sizde kızlar evlenirken birsey takılmıyor mu Nisan da geline takı takılır gelin de söyleyebilir şunu bunu istiyorum diye sorulur zaten size garip gelen ne bu yaygın bir adettir boşanma nerden aklınıza geldiki böyle olumsuz düşünmeyin bence hayırlısı olsun

İstemedim satılık değilim. Kendimi garantiye almak için de evleneceğim kişinin karşılayamayacağı borç altına girmesine gerek yok. Okudum meslek edindim her duruma hazırım şu hayatta. Yok mehirmiş yok istenmeliymiş geçin bunları. Kekoluktan başka bişey değil şunu takın demek azalarak bitseler keşke.

Benim kızın gelecegini gördüm:KK70:
Daha gecen gün diyor ıyyy ben evlenirken hiç altın takmıcam:KK70:
Takma takma dedim madalya takarlar sana:-)
Erkeklere yarıyor sonunda gerçi,son çeyregi de kanalizasyona yollamadan canları rahat etmez cogunun😂
😂😂😂 Valla öyle, onların eline geçince eriyip yok oluyor sanki. Neyse ki şimdi açtım gözümü

Back
X