Nişanlanmak istediğinizi ailenize nasıl söylediniz / söylersiniz ?

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Nişanlanmak istediğinizi ailenize nasıl söylediniz ? Aileniz uzun zamandır sevgiliniz olduğğunu biliyor hatta tanıştı yüz yüze ama yine de istemiyorlar . Peki nişanlanmak istediğinizi nasıl söylerdiniz ?

Ayaz iki farklı yere aynı konuyu açıyorsun ikidir, yasak diye biliyorum.
Zayıflamazsan seninle evlenmem diye tehdit eden sevgilini ailen kabul etmemekte haklı bence ki bilmedikleri kısımlar da var bence büyük sözü dinlemelisin, vardır bi'bildikleri.

Ayrıca daha 18 yaşındasın, okumuyor musun?

Son düzenleme:
Direk söyle diyecektim de
Arkadaşın yaptığı yorumu gördüm
Hala bu adamla nişanlanmayı nasıl düşünürsün ya
Hem gurur denen bişey var hem de bu adam kilon için seni beğenmiyosa zaten sevmiyordur
Mutlu olmanız mümkün değil yani anlatabildim mi
Yol yakınken vazgeçmen lazım ne nişanı

Birazdan Ayaz kızacak bana
Ama geçmiş konularına bakılınca oluru yok ama yaş 18 olunca havada kalıyo dediklerimiz, sadece yüz güzelliği yetmez çok çirkin bi'söylem yarın öbür gün çocuk doğurunca da kilo alacak.

Kör kütük aşık tanımı sana tam uyuyor..açtığın konuları bir oku önce sonra bu kararını gözden geçir desek olmaz sen bildiğini okuyan bir insansın..

Neyse..... annene söylersin böyle böyle biri var diye o da babana söyler bu şekilde gelişir olaylar..

ben önce babama söyler,onun annemle konuşmasını beklerdim herhalde
sevgilini sevmemesi değil bence mesele.
Daha yaşın çok ufak.Karşıdaki ideal damat adayı bile olsa ailen seni vermek istemez,tereddüte düşer.
gel 2015 demişsin iletinde,demekki evliliği iki sene sonra düşünüyorsunuz,hemen işleri resmileştirmek yerine zamana yayabilirsin.En ufak bi sorunda annenin dizinin dibinde ağlamaz,yaptığı sadece güzel şeylerden bahsedip annenin sempatisini kazanmasını sağlayabilirsin...Daha çok küçüksün,hayat kısa kuşlar uçuyor <3
ne bu acele??

Bu işlerin normal prosedürü ;
"Kız annesine söyler, annede babayla konuşur."
Şeklindedir.
Ama ben senin annen olsam asla kabul etmem böyle bir şeyi.
Daha 18 yaşındasın.
Örgün eğitimde okurken okulunu bırakıp geldin, ki seni tanımadan burda herkes senin amacının evlenmek olduğunu anlamıştı.
Annende okulu bu adam için bıraktığını düşünecektir.
Söyleyeceklerimi dinlemeyeceğini biliyorum ama yinede söyliycem.

Henüz çok küçüksün, bırak evlenmeyi, ciddi bir ilişki için bile yaşın küçük.
Bu yaşta tek hedefin kendine iyi bir gelecek planlamak olmalı.
Malesef aşk karın doyurmuyor ve hayat senin gördüğünden çok daha acımasız.
Diplomanı al, hayatını yaşa....
İnan, bu günlerini çok ararsın ilerde.

Baban daha anlayışlı herhalde aslında bizde de öyle de ben yine de çekinirim ya direk babama söylemekten...Konuyu dağıtmayım ..konu sahibi buraya pek ok konu açıyor ama dikkate almıyor sanki burdaki yorumları..aşk engel tanımaz inşallah karşılığını da bulur ve mutlu olur.

Bu forumda başka işiniz yok mu anlamadım yani sürekli benim konularımı takip edeer gibi bi haliniz var sizin yorum sayesinde konu da caydı yani . Genel olarak da merak ettiğim için açmıştım bu konuyu . Burda açtım ama konu ilk bi 1 saat falan görünmedi bende olmadı diye orda açtım ikidir böyle oluyo o yüzden iki ayrı yerde açmış bulundum . Nişanlanmayı sevgilim istedi kendisi dedi annene söyle diye . Kendisi ailesine söyledi annesine dedi babasına söylemesi için .
Ayrıca 2 senedir düzgün bi dille lütfen zayıfla diyor hatta benimle birlikte bi ara o da diyete girdi kilo verdi falan . Ben üniyi bırakmadan önce 1 hafta orda kaldım yine o kadar uğraşı 8 kilo vermişken 2 kiloyu geri almışım . O yüzden tartıştık bianda patladı o yüzden oldu bunlar . Hiçbi şekilde savunmuyorum tabiki kimse kimseye kötü söz ya da hakaret etme hakkına sahip değildir ..
Sorunuza gelirse de Okuyacağım açıktan ve çalışacağım bayramdan sonra da. Bu ne acele falan da diyenler olmuş da zaten 2 seneyi geçkindir çıkıyoruz . Tabikide evlilk gibi yakın olamaz tanıyamaz kişiler birbirlerini ama 2 sene de yeterli bi süre gerçekten tanımak huylarını davranışlarını bilmek için . Zaten önceden de konu açmıştım flört dönemi ideal olarak sizce ne kadar sürmelidir diye .. Genel olarak hep 2-3 sene denmişti . Acele diyorlar da yani zaten benim yapack birşeyimde kalmadı . Bölümüm güzel değildi ortamada alışamadım sevmedim diye bıraktım okulu . Yerine daha güzel bi bölüm okuyacğaım açıtkan . Normaldede tercihlerime ilk sıralarda yazmıştım ama olmadı şimdi açıktan okuyacağım o bölümü . Bölümü söylediğim kişiler bence de daha mantıklı diyorlar . Ailem de kabul etti .
Zaten hemen şimdide evleneceğim demiyorum seneye falan ya da öteki sene . Ama biyerden sonra artık flört dönenminin çok uzun olması da bence iyi değil . Çalışıp para da biriktireceğim aynı zamanda okuyacğaım da daha ne yani ?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ayaz burda konu açıyorsan okurken senden izin almam komik olmaz mı?
Doğruları söylüyorum diye mi bu kadar tepkilisin?
Daha yeni kendin açtın üzüldüğün için şimdi sevgilin melek oldu ben cümleleri tekrarladım diye tü-kaka
Millet eski konularına bakıyor illaki soruna net cevap verebilmek için, senin cümlelerini okuyoruz ve yorumluyoruz birin yanına iki katıyormuşum gibi cevap veriyorsun. İnsanlar 5-10 yıl çıkıyor 2 yıl ne yahu. 14 yaşında çıkmaya başlasanız 2 yıl oldu diye 16nda evlenmek mi isteyeceksin?

Madem öyle annene söyle, o babana söyler bu hep böyledir zaten. İyiliğine yazıyoruz ama hep dikine gidiyosun işine gelmediğinde de cevap vermeyin diyosun.

Bizler sana abla nasihati verdik..
Senin şu yaptığın hoş değil..
Bize atarlanacağına...
Sana sözleriyle şiddet uygulayan sevgiline atarlan bence.

İzin al gibi bişey söylediğimi hatırlamıyorum zaten . 5-10 yıl çıkmak aşırı saçma yani zaten .Bundan sonra benim konularıma yorum yapmazsan çok mutlu olurum ..

Hayatınız erkek arkadaşınız etrafında mı dönüyor ?

İzin al gibi bişey söylediğimi hatırlamıyorum zaten . 5-10 yıl çıkmak aşırı saçma yani zaten .Bundan sonra benim konularıma yorum yapmazsan çok mutlu olurum ..

Neden?
Herkesle aynı cümleleri kuruyorum halbuki.
Dikkati eski konularına çektiğim için tepkiliysen öncelikle eski konularını objektif okumanı tavsiye ederim dışardan bir çift göz olarak tabii.

Kendine yazık ediyorsun haberin yok, bana hava hoş iyiliğin için konuşuyorum ama işine gelmediği için gıcık kapıyorsun.
Sen bilirsin

24 yaşındayım bizim de 5 yıl olacak da saçma bir ilşki içinde miyim yani şimdi ben

sevgilin kaç yaşında bilmiyorum da bu yaşlarda evlilik veya nişanlılık hiç mi hiç doğru değil
mutlu olanlar yok mu elbette var ama insanın kişiliği 18inde oturmaz. ki zaten 2 sene bir insanı tanımak için çok erken hem küçüksünüz de.
5 sene sonrakı halinle bu halin kesinlikle aynı olmaz.

nişanlanmak da evlenmek kadar ciddidir. biliyorum sen yine kendi dedğine gideceksin çünkü bu yaşlar ergenlik yaşlarıdır ki genelde öyle olunur.
sana tavsiyem nişan için bile birkaç sene bekle. beklerken de güzel bir bölüm oku bence. üniversite hayatını gör, kendi ayaklarının üstüne basmayı öğren.

Son düzenleme:
konu sahibi bir soru sormuş ve kimse sorunun cevabını vermemiş. olayın doğrusu yanlışı bir tarafa. insanları yargılamak neden ve ne hakla? yardımcı olmayacak olanlar boşuna konuşmasa keşke........

arkadaş bir soru değil her gün soru soruyor tabiki bu hakkı ama hoşuna gitmeyen cevaplar gelince tepkileri garipleşiyor.

bence tarzına dikkat etmeli ama yaşı da bunun nedenini gösteriyor.kendisindeki cesarete hayranım zaten...

Usulu anneye söylenir o da babaya söyler genelde olay böyle gelişiyor.
Söylemeden geçemeyeceğim. Kilolusun diye adamın sana ettiği hakaretlerden sonra annene evleneceğim diyeceksen hayatına yazık edersin.
Hamile kalınca buraya konu açarsın "kocam benden tiksiniyor "." Suratıma bile bakmıyor" diye.
Üstüne işiteceğin küfür ve hakaretlerin haddi hesabı olmayacaktır.
Adam seni sevmiyor diye önceki başlığında bir dünya yazıldı çizildi ama herkes havaya anlatmış maalesef.
Daha yaşın küçük. Evlilik için ne bu acele? (hadi çocuk dört dörtlük olsun kısmetindir deriz de öylede değil ) Okulu bırakman bile çok kötü bir durum...
Hayat toz pembe değil. İnş kötü tecrübeler yaşamadan bunu tecrübe edersin. Yoksa halin yaş.

Edit: Burada insanlar sana doğruyu söylemiş sen yine esip gürlemişsin. Madem sana önerilen şeyleri dikkate almayacaksın üyelere yazma etme diyeceksen o zaman buralara konu açma. Çünkü sen açtığın sürece küfür hakaret polemik içermediği sürece herkes konuna yorum yazar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…