- 7 Ağustos 2011
- 14.263
- 14.668
- 498
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
yavrum ya emin ol bu yazdıklarını burada çok kişi yaşamıştır. amam kimse dillendirmez bende aynısı hatta daha fazlasını yaşadım bunların bende 11 yaşından beri çalışıyorum ama 2 üniversite bitirdim elimde bir mesleğim(yapmadığım) var. bu özel bişi değil yani. üslubunu da kınıyorum insanlara direk saldırıyorsun yani biraz etkiye tepki oluyor ve sana yakışmıyor kusura bakma
Canım ben sana ne dersem diyeyim sen yazdıklarımı kendi bakış açınla görüyor ve anlayamıyorsun.ağzı süt kokuyor tabiri (yaşının küçük olduğu anlamına gelir)Ağzı süt kokuyor demen can damarımdan vurdu beni dayanamadım sen öyle söyleyince ... Genelleme yapıyorsun ama seninkide öyle der gibi söylüyorsun .. Ayrıca siz kötü algılıyorsanız çatır çatır cevap veriyormuşum gibi gelmesi normal . Ben sadece olanı yazdım oraya , anlattım sadece . Ben gerçeği yazıyorum yaşını o kadar ortaya koyuyor ki verdiğin cevaplar diyorsunuz . Neyse artık susuyorum gerçekten .. Çalışıp bi insanın ailesine bakmasını sorumlluk sahibi olmasını yazıyorum sevgilin süpermense git nişanlan evlen diyorsunuz . Ki zaten sorumluluk sahibi olmasa bile elbet çalışıyo olurdu . Sanki bütün erkekler evin faturalarını ödeyip bütün ailesine bakıp öyle evleniyor gibi konuşuyorsunuz ? +'sı var işte ayaklarının yere basması . Yani benim anlatış tarzımla sizin gözünüzde süpermen oluyosa . O zaman evet süpermen ...
Canım ben sana ne dersem diyeyim sen yazdıklarımı kendi bakış açınla görüyor ve anlayamıyorsun.ağzı süt kokuyor tabiri (yaşının küçük olduğu anlamına gelir)
fatura ödüyor diye süperman de demedim.Sen onun her hatasına bir yama yapıştırıp yok gördüğün onu çok yücelttiğin için dedim.Ben sana hayatın gerçeklerinden bahsediyorum ve bir tek ben değil burdaki tüm ablaların aynı şeyleri söylüyor.Sen içinden kelime çekip herkese çatır çatır cevap veriyorsun.Birkere üslübun yanlıŞ.tEKRAR HERKESE YAZDIĞIN CEVAPLARI GÖZDEN GEÇİR DERİM.Biz sana kötülüğüne birşey demiyoruz,sen sanki bizimle laf yarışındasın.Tamam ayakları yere basıyorsa,EVLİLİK FATURA ÖDEMEYE BENZEMEZ SADECE.Senin de ayakların yere basıyorsa,2 yıldır tanıyorsan,yani 16 yaştan bu yaşa kadar bir insanı analiz etmek mantığına uyuyorsa evlen.Ama şunu unutma,Sen ve sevgilin ve sizin yaşınzıdaki diğer gençler tam karakteri oturmamış her yıl bir önceki düşüncelerini beğenmeyeceği,yeni özellikleri olacağı bir yaştasınız.Yani henüz büyüme aşamasındasınız.Biz de geçtik o yaşlardan.Hee yok sen diyorsan,siz ne biliyorsunuz ben bilirim tamam bebeğim mutluluklar
Birincisi 2 seneden fazladır çıkıyoruz
2.si de bilmeden etmeden kimseye ağzı süt kokuyordur gibi bi cümle kuramazsın .
Nerden biliyorsun ? 14-15 yaşında tek başına bütün şehiri dolaşıp çalışmasdığını ?
Nerden biliyorsun ki babası zor durumda kaldığı için ailesine ekmek getirebilmek için buz gibi havalarda tek başına çalıştığını ?
Nerden biliyorsun da ağzı süt kokar diye genel bi tabir de bulunabiliyorsun gerçekten çok merak ediyorum ..
Ailevi sorunları olduğu için annesini korumak için neler yaptığını biliyor musun ? okumayıp sırf ailesine para getrmek için küçük yaşta çalışmak zorunda kaldığını nerden biliyosun ?
Bir de unutmuşum 15 yaşından beri faturaları onun ödediğini eve onun ekmek getirdiğini . Kendine bir gömlek dahi almayıp ailesine baktığını hala daha ...
O kadar zorluk çekmiş ki ayakları yere çok sağlam basıyor .. Genel 23 yaşındaki ergen erkeklerle karıştırdınız sanırım .. Tabi genel olarak bilmeden yorum yapınca normal bunlar sizin hatanız değil ..
Daha iyi tanımam gereken birşey kaldığına artık inanmıyorum 1 seneden sonra tanıdım ve son 1 sene hep aynıydı ve hep de aynı hiçbirşey değişmedi çok iyi tanıyorum onu zaten 3 senedir tanışıyoruz . Okulumu zaten okuyacağım ama açıktan işte bölümüm hiç güzel değildid ve bıraktım . Şimdi açıktan okuyacağım e açıktan okurken de önümde hiç bi engel olmuyo yani . Zaten evlilik olursa da anca 2014 eylül ekim gibi olur . yani o zaman da 4 sene olmuş olacak toplam . Ve sizce 4 sene bi insanı tanımak için yetersiz mi ? çok aşırı her adımını kimse kimsenin bilemez ama iyi tanımak kavranımın karşılığını bence karşılar 4 sene .
Ben evlilikle ilgili yorum yapmadım yalnızca fatura ödemeye benzer gibi birşey de söylemiyorum zaten . Evliliği sizden iyi bilirim de demedim zaten . Siz evlisiniz ben bekar kimin daha iyi bildiği tabiki de ortada . Zaten ben hemen şimdi evleniyorum da demedim . Okuyorum da . Ne diyim ki herşeyin hayırlısı olsun diyorum ..
İzin al gibi bişey söylediğimi hatırlamıyorum zaten . 5-10 yıl çıkmak aşırı saçma yani zaten .Bundan sonra benim konularıma yorum yapmazsan çok mutlu olurum ..
ben eşimle 17 yaşında tanıştım 9 sene çıktım hiçte saçma gelmedi, neticede okullarımız vardı askerlik vardı iş bulmak telaşı vardı haa sen diyosan ki bende gam yok keder yok koca olsun yeter diyosan buyur evlen 18 yaşında
ben eşimle 17 yaşında tanıştım 9 sene çıktım hiçte saçma gelmedi, neticede okullarımız vardı askerlik vardı iş bulmak telaşı vardı haa sen diyosan ki bende gam yok keder yok koca olsun yeter diyosan buyur evlen 18 yaşında
Biz tanıştığımızda da ben 19 yaşındaydım, evlendiğimizde 8 yıl olmuş olacak. Ve bu durumda olan çok kişi var...
17-18 yaşındayken bakıp da "E bu yaşa gelmiş, neden hala evlenmiyor?" dediğim insanların yaşındayım şimdi, yani 27... O yaşlarda hayat daha kolay gözüküyor insana, ne olursa olsun. Bir de "İnsanlar plan yapar. Ve Tanrı güler..." diye bir söz vardır ya, ne anlama geldiğini o kadar iyi anlıyorsun ki... Şimdi bakıyorum da çocukça geliyor o zamanki planlarım. Ha şimdi herşeyi biliyor muyum? Tabii ki hayır... 10 sene sonra şimdiki aklımı beğenmeyeceğim belki. Ama öğrenip deneyimlemedikçe yıllanıp yaşlanmanın ne anlamı var zaten?
Ben de erkek arkadasimla 7 bucuk senedir birlikteyim, muhendisim ve calisiyorum. Erkek arkadasim da 4 senelik isletme mezunu ve calisiyor yani bir engelimiz yok gibi. Ancak biz seneye, belki de sonraki sene dusunuyoruz evliligi cunku daha 24 yasindayiz. Tum ailem biliyor, babam dahil. Ama nisani bile erteliyoruz cunku omuzlarimiza binecek sorumluluklardan korkuyoruz. Ve ben ailemle zaman gecirmek istiyorum, bu yasa beni onlar getirdi..Tum hayatimi sevgilimle gecirecegim zaten, simdi heyecanli heyecanli mesajlasarak, beni ozledigini soyledigi mesajlari okuyarak cok mu cok mutlu oluyorum cunku ilerde evliyken bunlat olmuycak. Evlilere niye ozeniyosun onlar bize ozensin. Bir suru arkadasim evli ve ben is cikisi alisverisimi yapip sevgilimle kahve icerken onlar yemek yapmak icin eve kosturuyor. Sen saniyo musun ki birkac aydan sonra tum esler battaniye altinda romantik film seyretmeye devam ediyor? Hayir, kavga gurultu de basliyor.
Sana tavsiyem, acikogretimi kesinlikle kucumsemiyorum, ama orgun ogretim sansin varken sakin bu sansi kacirma. Dikey gecis yap, hemen evlenme oku sadece oku. Cunku insanin kendini cekip cevirecek kadar para kazanmasi nasil bir guven veriyor ve guclu hissettiriyor bunu sana anlatamam. Ilerde (umarim olmaz) kocan aldattiginda, sorun yasadiginizda para vermeyi kestiginde ne yapacaksin? Nasil olsa bana muhtac diye dusunecek ve onun rahatligini yasatacaksin ona. Sirf onlisans acikogretim okuyarak bu ulkede karin doyurulmaz once bunu anla. Birsuru muhendis arkadasim issiz geziyor benim.
Sana abla tavsiyesi, umarim ters cikmazsin. Senin yaslarindayken ben de cok isterdim evlenmeyi, hala da istiyorum. Ama bu zamanlarimin kiymetini de biliyorum cunku ailem de benim icin cok onemli. Sevgilini hayatinin merkezine koyma, acikogretimi sirf onunla 1 sene erken evlenebilmek icin tercih ettigini dusundum cunku ben...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?