Nişanlanmış!

Bizimki nafakayi oduyo ama nafaka haricinde okul doktor masraflari yari yariya, 1000 tl odemesi gerekti odemedi bende avukata verdim onada odememis bisuru bahaneler falan butun odedigime dair belgeleri falan gondermistim avukata onlara bile benim bunlari oduyecekl param yok demis avukatta zaman tanidi odemeyince hacize daha fazla miktar odedi

neden almiyosunuz nafakayi? bence beklemeyin alin isteyin ondan
ne 1tlsi bana gecsin nede cocugumun hakki kalmasin onda
simdide nafakayi yukselticem cunku cocugu almiyo
almayinca kanunen yukseltebiliyorum (hem bende kaldigi icin daha cok elektrik su giyim kusam gezme benim cebimden ciktigindan babasi madem almiyo maddi olarak odemeli)

siz nekadar aylik nafaka almaniz gerekki bu kadar biriktirmis

1000 tl içinmi bu kadar diretti ödememek için. şaşırtıcı

Ben nafaka almıyorum canım ayrıldıktan sonra hıc cocugu aramadı sormadı , benım aramalarıma senıde cocuguda ıstemıyorum kendıme yenıden bı hayat kuracagım ve sızde orada yoksunuz dıyıp cok defa bana hakaret ettı . Daha sonra gururuma yedıremedım nafaka yatırmadıgının farkındaydım ama sesımı cıkarmadım sonrada ben kısa surede evlendım . Tabı bunlar olurken aradan yıllar gecmeye basladı suanda 6 sene dolu dolu ayrılalı .
Oyle yanı ben cocugu gormedıgı ıcın nafakayı ıstemedım , ısın aslı ıhtıyacımızda yok yanı hanı şimdi durumumuz Allaha çok şükür çok iyi allah herkese hayırlı kazanclar versin ama evlendıgımız ılk zamanlarda kendımıze degıl egeye yedırdıgımız gıydırdıgımız cok oldu , olsunda o kadar zaten o zaman neden anneyım dıyorum kı .
sen yazmısın ya daha fazla su elektrık gıyım kusam hastalık okul ben bu tarz seylerın pesıne dusmedım bastan berı ılıskı bu sekılde gelısmedıgı ıcın ben bunların hesbaını yapmadım .

Bızım nafaka soyleydı 2010 yılı 300 tl , 2011 400 , 2012 500, 2013 600 , 2014 700 , 2015 800 suanda 2016 gecıyor 900 tl
otomatık artırım kararı cıkmıstı her sene basında 100 tl, ayrıca 30 bın tl tazmınat vermıstı hakım oglan tup bebek dogumdan sonra ayrılıgı eskı es ıstedıgı ıcın ozel bakılacak cocuk fılan dedıler ama onuda almadım almayacagım kursagından gecırmeye nıyetım yok ,

Ben artık bu duruma takılmıyorum gercekten o kadar cok varkı ınahetten oturu ayrılıklar zararın neresınden donersek kar dıye dusunuyorum. muge nın cocugu yok, benım var cok kucukken ayrıldım yenıden yoluma baktım , bır baskasının baska bır sansı var var yanı boyle bakmak lazım. Nafakaya gelınce bız hıc nafaka almadık, basta cok takılmadım cocugu arayıp sormaması ıyıce bana dank edınce 10 sene sonra cıkıp senın okul paranı ben odedım it , ya da piç derse diye ogluma nafakayıda aramadım arayamacagım yarın obur gun korkutumu yaparda cocugu ararsa nafakayı isticem ama yinede ne kendıme ne ogluma yedirmicem sevabına bagıslarım bır yere.

Egenın yedıgı onunde yemedıgı arkasında , ne ıstedıyse alınan ne ısterse yapılan bır cocuk bırazda sımarık olabılır ama benım evladım benım kanım ben yetıstırıyorum onu ıyısınde kotusunde basımın uzerınde yerı var evet bız sheratonda dugun yapmadık cunku bız hep gelecegımızı dusunduk , kafamız sag salım olsun ıstedık atacagımız adımda ege yı dusunduk bunu yaparsak yarın obur gun egeye kalır, ne bılım onun adına yatırım yaptık ayrıca sheratonda dugun yapmak hıc hayalım olmadı o yuzden benım ıcınde uzulmeyın sakın , ege nın gelecegı hazır yeterkı saglıkla bu kotu dunyada onu buyutebılelım bız

canim okuduklarimi kendi bakis acimla yorumlucam oglun kucukken ayrilmisin (bende oyle bebegim 5 aylikdi) yol yakinken yoluna bakmisin (aynen bisey olmuyosa onca cabana ragmen hem kendi hemde cocugunun hayatini mahfetmeye gerek yok - sirf cocugum babasiz buyumesin diye yillarca dizinin dibinde oturmana gerek yok)
Nafaka konusunda kesinlikle yanlis dusunuyosun (yine kendi dusuncemi dile getiriyorum). Nafaka almayarak ona tenezul etmedigini veya ayaklarinin uzerinde durdugunu kanitmala duygusu olusmus olabilir ama o cocuga sen milyarderde olsan nafaka odemek zorunda bence sende almalisin hem kanunen hemde dinimizde hakkin olan seyleri alacaksin diye hadisler uzerinden giderek

o yillar sonra istedigini desin cocuga verecegi 3 kurus nafakayla hayat yurutulmez zaten , ben 500 yakin aliyorum nafakayi onun yatirdigi nafaka haricinde devletin verdigi cocuk parasi daha fazla ayriyettden kendimde calisip guzel maas aliyorum
cocugum biseyden eksik degil ama yeteri kadar param var diye neden nafaka almayacakmisim cocugumun hakkini birakim
o istedigini desin umrumda degil skyosa odemesin
bu konuda cok duygusal yaklasiyosun bence o cocuk sadece senin degil oda sorumlulugunu bilmeli zaten gelip gormuyo (bizimkide oyle) hem gelip gormesin hemde cocuga maddi yardimda bulunmasin varmi boyle guzel hayat

bende gider cocuk yapar babasina birakirim hem gormedyim hem odemeyim

1000 tl içinmi bu kadar diretti ödememek için. şaşırtıcı

Ben nafaka almıyorum canım ayrıldıktan sonra hıc cocugu aramadı sormadı , benım aramalarıma senıde cocuguda ıstemıyorum kendıme yenıden bı hayat kuracagım ve sızde orada yoksunuz dıyıp cok defa bana hakaret ettı . Daha sonra gururuma yedıremedım nafaka yatırmadıgının farkındaydım ama sesımı cıkarmadım sonrada ben kısa surede evlendım . Tabı bunlar olurken aradan yıllar gecmeye basladı suanda 6 sene dolu dolu ayrılalı .
Oyle yanı ben cocugu gormedıgı ıcın nafakayı ıstemedım , ısın aslı ıhtıyacımızda yok yanı hanı şimdi durumumuz Allaha çok şükür çok iyi allah herkese hayırlı kazanclar versin ama evlendıgımız ılk zamanlarda kendımıze degıl egeye yedırdıgımız gıydırdıgımız cok oldu , olsunda o kadar zaten o zaman neden anneyım dıyorum kı .
sen yazmısın ya daha fazla su elektrık gıyım kusam hastalık okul ben bu tarz seylerın pesıne dusmedım bastan berı ılıskı bu sekılde gelısmedıgı ıcın ben bunların hesbaını yapmadım .

Bızım nafaka soyleydı 2010 yılı 300 tl , 2011 400 , 2012 500, 2013 600 , 2014 700 , 2015 800 suanda 2016 gecıyor 900 tl
otomatık artırım kararı cıkmıstı her sene basında 100 tl, ayrıca 30 bın tl tazmınat vermıstı hakım oglan tup bebek dogumdan sonra ayrılıgı eskı es ıstedıgı ıcın ozel bakılacak cocuk fılan dedıler ama onuda almadım almayacagım kursagından gecırmeye nıyetım yok ,
benimkide gormuyo ben aliyuorum cok istiyosa gelsin gorsun ben gormesin demedim ona
yazdigim elektrik sudaha cok harcama oluyo derken onun pesine tabiki dusmedim bunlar kanuni olan seyler dmek istedim
ben calisiyorum cokda iyi bi konumdayim maasim var bizede yeter zaten ama sirf buyuzden nafakasinida almam demicem

sen evlenmisin Allah yuvana huzur versin canim
ben henuz evlenmedim 6yil oldu ama hala guvenebilecegim biri cikmadi
Evlilik istiyorum Hayirlisi olsun

canim okuduklarimi kendi bakis acimla yorumlucam oglun kucukken ayrilmisin (bende oyle bebegim 5 aylikdi) yol yakinken yoluna bakmisin (aynen bisey olmuyosa onca cabana ragmen hem kendi hemde cocugunun hayatini mahfetmeye gerek yok - sirf cocugum babasiz buyumesin diye yillarca dizinin dibinde oturmana gerek yok)
Nafaka konusunda kesinlikle yanlis dusunuyosun (yine kendi dusuncemi dile getiriyorum). Nafaka almayarak ona tenezul etmedigini veya ayaklarinin uzerinde durdugunu kanitmala duygusu olusmus olabilir ama o cocuga sen milyarderde olsan nafaka odemek zorunda bence sende almalisin hem kanunen hemde dinimizde hakkin olan seyleri alacaksin diye hadisler uzerinden giderek

o yillar sonra istedigini desin cocuga verecegi 3 kurus nafakayla hayat yurutulmez zaten , ben 500 yakin aliyorum nafakayi onun yatirdigi nafaka haricinde devletin verdigi cocuk parasi daha fazla ayriyettden kendimde calisip guzel maas aliyorum
cocugum biseyden eksik degil ama yeteri kadar param var diye neden nafaka almayacakmisim cocugumun hakkini birakim
o istedigini desin umrumda degil skyosa odemesin
bu konuda cok duygusal yaklasiyosun bence o cocuk sadece senin degil oda sorumlulugunu bilmeli zaten gelip gormuyo (bizimkide oyle) hem gelip gormesin hemde cocuga maddi yardimda bulunmasin varmi boyle guzel hayat

bende gider cocuk yapar babasina birakirim hem gormedyim hem odemeyim
Ben sanırım surada farklı dusunuyorum
Bızım dıyemıyorum benım oglan cok tedavıyle oldu , ve hemen ayrıldık. Gururuma dokundu , bılseydım ben cocuk sahıbı olmak ıstermıydım kım ayrılacagı evlılıge (o bılıyormus cunku asık olmus ama ben hcı bıseyden habersız aıle kurmaya calısıyordum) cocuk dunyaya getırırkı. Sonrasındada hıc aramadı benımkıde 2 aylıktı ıyısı oldu kotusu oldu.
Ben nafaka almıyorum onlarada haram zıkkım etmıyorum o parayı sadaka nıyetıne karısına don alsın bogazlarından gecsın o para umurumda degıl.
Dedıgım gıbı aramızda hıc bag yok bısey olsa kendısını ve oda benı nereden arayacagını bılemez, ben gene haberdar oldum ama o bızden haberdar degıl hıc bır sekılde buna emınım . Köprünün altından cok sular gecti benim aileminde bir takım mal varlıkları var egeye bıraktılar, yarın obur gün ege onlara muhtac olmayacak , 18 yasıan gelır arabası altına cekılır evı olacak , eger baslarına bır hal getırmezse cocugununda evı olur ama herseyıde olmayı versın bıraz kendıde cabalasın okusun adam olsun en azından maddı olarak muhtac kalmasın, manevı olarak ıse ben elımden geldıgı kadar ıyı bır adam secmeye calıstım bıyolojık babadan kat kat daha ıyı bır adam.

Kısacaası ben ortak cocugumuz gıbı gormuyorum egeyı, ege benım cocugum , sırf onun bılmem ne kromozonunu tasıyor dıye onunla paylasmaya hıc nıyetım yok bu saatten sonra.
Ben oldukcada kızgınım ayrıca ona ondan belkı ama nafaka almama konusundakı kararım net benım.

sızın pekı hıc ama hıc aramadımı suanda kac yasında oglunuz ?

aaaaaaaaaaaa yok artık... ama özünde sana gösterdiği adamsa.. illa ki o kadeh elden düşer, o ağız gülmez ...

benimkide gormuyo ben aliyuorum cok istiyosa gelsin gorsun ben gormesin demedim ona
yazdigim elektrik sudaha cok harcama oluyo derken onun pesine tabiki dusmedim bunlar kanuni olan seyler dmek istedim
ben calisiyorum cokda iyi bi konumdayim maasim var bizede yeter zaten ama sirf buyuzden nafakasinida almam demicem

sen evlenmisin Allah yuvana huzur versin canim
ben henuz evlenmedim 6yil oldu ama hala guvenebilecegim biri cikmadi
Evlilik istiyorum Hayirlisi olsun
pekı ya nafaka ne kadar artacak, bu durumda bızım tazmınat daha fazla olacak madem kanun o sekılde ıslıyor buarada kusura bakma ben yanlıs anlamısım o kısmı
sanırım aynı zamanlarda ayrılmısız
ben 5 senedır evlıyım ınsallah senınde karsına cok guzel bı kısmet cıkarda kendı yuvanızı kurarsınzı

Bence senin takıldıgın konu nisanlanmış olması değilde seninle yapmadiklarını sana sevmem dedigi seyleri başkasıyla yapıyor olması. Bu konuda sinirlenmekte haklısın. Buna tahammul edememekte haklısın ben olsam bende hayret ederdim dogrusu. Arayıp bagirip cagirmak isterdim. Ama sakın yapma..
Bırak ne halt yerse yesin. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Elbet o kadında anlayacak ne mal oldugunu.

Aynen öyle, takıldığım konu anlam veremediğim noktalar, şuanki haliyle benimle beraber olduğu hali arasında gerçekten farklar olması... Ben baskıcı dırdırcı çekilmez bir kadınmıydım ki kendini baskılasın saklasın...
Aksine bence ben Türk standartlarına göre :) son derece rahat bir eştim. Onun tüm aktivitilerine susuyordum yalnız kalıyordum o kadar yine de her şeyi bırak demedim hiç bir zaman.
Sanırım bu kadar özgür bırakmak hataymış.
Yok yok aramam, akşam kriz gelmişti ama uyuyunca geçti :)

Hislerinde çok haklısın, bu kıskanmak değil, anlayamamak ki çok normal, ortada farklılık yok dönüşüm var adam neymiş ne olmuş, hangisi sensin biz ne yaşadık nedir bu diye düşünmen normal ama ararsan üzüleceksin

Aynen yaa anlayamıyorum kuzu gerçekten. Yok yok aramıyorum. Geçti o kriz :)

Eski kocam sheraton da düğün yapmış buna ne dersin :KK53:
Tabı o kadar acık acık resım eklemenın sonu ( ben tamamen eskı bır arkadasıma bakarken gordum ama kısa bır arastırmayla tum resımlere ulastım) tum resımlerı vıdeoları kaydettım, yarın obur gun oglanı ararsa mahkemeye verıp aha boyle bı hayat yasadı bes kurus nafaka vermedı buda nafaka borcu dıye evlılıgın uzerıne coreklenmeyı planlıyorum.
Kusura bakmasın dalıma basanın kolunu koparırım benı tanıyor olsa gerek :spor:

Yaa sana hayran kaldım Cutemomcığım. Ege için ne güzel mücadele ediyorsun ayakların sağlam basıyorsun. Ben çocğum olmadığım halde böyle dağılıyorum. Helal olsun valla :)
Bu pisliklerden her şey beklenir yaa... Bizimkiler bakalım nerede yapacaklar nişan için açmışlar baya keseyi :))
Bende boşanırken alelacele boşandım, sadece düğün masraflarımın parasını aldım, gittim. Zaten o kadar jet hızıyla boşandık ki... :) Keşke çekişmeli açıp süründürseymişim.
Gerçi ondada onun yüzünü anasının ağız kokusunu çekmek zorunda kalırdım işte, hiç istemedim uğraşmayı. Tek celsede bitti gitti işte.

İhanet üzerine kurdukları hayatta bırak ne kadar mutlu olabiliyorlarsa olsunlar. Sen katıksız sevdin değer verdin ve karşılığında seni o yellozla aldattı ona yapmayacağının garantisi var mı yok, ya da herif beni karımdan soğutan kadına ne kadar güvenebilirm diye düşünmeyecek mi. İlişkileri baştan aşağı kendileri gibi iğrenç, herkes hakkettiği hayatı yaşar. Senin de yeni bir ilişkin var onlar gibi birilerinin ahını alarak başlamadığın bir ilişki... Adam mail atıyor sana, söylediğin şeyler üzerine sürprizler yapıyor, eski eşin de seni evde bırakıp arkadaşlarıyla başka kadınlarla eğleniyordu. Her geçen gün biraz daha şükredeceksin ayrıldığın için şimdi kırılman herifin gerçek yüzünü yeni yeni görmen seni doğal olarak sarstı ama bu hep böyle olmayacak. Bir daha bakmamaya çalış ve kendi hayatının, özgürlüğünün tadını çıkar

Haklısın, bakalım ne kadar mutlu olcaklar beni üzmelerinin üstüne.
Kesinlikle yaa benim şuan kendi hayatımın tadını çıkartmam lazım ama ne bileyim işte her zaman dirayetli olamıyorum :(

Bu kadar hız, o kızı Nasıl tiksindirmez ve endişelendirmez, hayret.

Çünkü diğer kadın kendisi, neden endişelensin :)

mugehatun mugehatun mügişş sen bu ex koca kaç yaşındaydı,
erkek milletinde şu var, bir şeyler yaşamadan hayata doygunluğa ulaşmadan evlenince hep gözleri dışarıda oluyor, gerçi birazda karakter meselesi de, adam seninle birlikteyken aynı zamanda nefsini de doldurmaya çalışmış sanırım,
şimdide yeniden evlilik yolunda ama aynısını yeni karısına yaşatmayacağının garantisi yok.

Canım 32 yaşında. Öyle hayatını yaşamamış bir yaşta değildi. Öyle bir adam değildi bi kere. Her zaman keyfine düşkün, cool bir tavrı vardı. Bir sene yurtdışında yaşadı mesela, yüksek için. Gezdi tozdu vs. Yani hani yaşamadı da ondan sapıttı diye bir şey yok :) Zaten sapıtıktı :) Bilmem belki gerçekten aşık oldu ona bilmiyorum ki.
Ben çok sessiz sakin kaldım belkide. Bilmiyorum.

İyi de size ne artık ayrılmışsınız bitmiş gitmiş yani neden bakıyorsunuz ilgileniyorsunuz kendi hayatını kuracak elbet. Yok bende böyle yapmadı onda yapmış öpmüş vs. Ne yaparsa yapsın yani. Sizde hayatınıza bakın yarın birgün çocukları olur yine siz kendinizi yersiniz.

Ya öyle kolay olmuyor işte. Ayrılalı 4 ay oluyo hepi topu, aldattığı kızla nişanlanıyor. Kolay değil çünkü kimse yapılan haksızlığın bedelini ödemedi ve daha da alkışlanıyorlar.

Karaktersizlik olsa gerek. Gül gibi eşleri onları beklerken, onlara yaşatmadıklarını başkalarıyla yaşıyorlar. Onlar için yapmadıklarını başka kadınlar için yapıyorlar. Müge nin evliliğini yoluna koymak, eşine ayak uydurabilmek için yaptıklarını, çektiği yalnızlığı buradan biliyoruz hep. Bu kadar sevmenin karşılığı bu mudur? Erkeklik diyorlar ya, nasıl sığdırıyorlar erkekliklerine anlamıyorum bu kadar pislikçe davranmayı.

Aldatmak ve ayrılmak bile hadi kişisel tercih diyelim, cute mom daki gibi çocuğa olan nafakadan nasıl kaçar? Eş hadi eski eş olur da, beraber yaptığınız bebeğin bütün yükünü kadına yıkıp gitmek nasıl bir şeydir? Ağır karaktersiz vakalar bunlar. Erkek demek erkeklere hakaret olur. Çünkü biliyorum ki var düzgün adamlar da, yaşamı mutluluk haline getiren. Doktorda da böyle bir potansiyel vardır inşallah. Böyle gözlerimiz kalp kalp izliyoruz gelişmeleri.:KK200::KK200:

Aynen ya nafakadan nasıl kaçıyorlar ortada çocuk varken bir de!.. Nasıl bir şerefs.zzlik yani.
Benim karşılığım buymuş sanırım ya :) Kötü olsunlar istedikçe mutlu oluyo bunlar :))
Canım :) Doktor iyi bir baba gibi bir izlenim çiziyor. Her türlü masrafı kendisi karşılıyormuş. Bayramda kızını görmeye gitcekmiş ve o şehirde kalcakmış mesela.. Tabi bilemiyorum yani iyi mi. Bir de anneye sormak lazım :)

ben de oyle dusunuyorum
mügeceye cok yalvardı surundu sonra aniden tamam dedi
bence bu sıra onu planladı kızla evlenmeyi hatta adamın annesi de şimdiki cok ıı die agzından kaçırmıstı
yalvaran yakaran kapısında yatan adam aniden tamam boaşnıcaz dio hemen evlenme planı cıkıo ortaya ben de o yuzden aşk mesk pek dusunmuom sanki hırs aldı ıı bosanırsan bosan gibi

İnan benim beyin iptal. Gerçekten neden böyle yaptılar bilmiyorum. Sırf bu yüzden bile karşısına çıkıp olayın ne diye sorasım var. Ama ne çare.
Mutlu olmasınlar :)))

Kusura bakma ama böylesi durumda kusuru kendimde ararım demek ki sevdirememişim kendimi o kadında yakalamış o ambiyassı bende o ilişkimden ders çıkarıp hayatımda Mutlu olmaya bakarım gitti bitti geri gelmeyecek başkası çıkınca karşıma onla Mutlu olmaya çalışırım hayat kısa dünü yaşadık bitti bugün de öyle yarının güzel olsun oda benim yanımda Mutlu olamadıysa başkasıyla Mutlu olsun sırf bir deftere imza attı diye mutsuz bir Ada'mı yanımda tAşıyamam sevmiyorsa mutsuzsa napalım

Neden kendimde kusur arayayım ya? Beni sevmiyor diye aldatması mı gerekiyor? Sevmiyorum boşanalım dedi de boşanmadım mı? Beni yıllarca süründürdü çektirdi. Madem sevmiyodu başkasında ambiyans yakalayacaktı yol verseydi bana? En güzel yıllarımı onunla geçirdim, onun peşinden koşarak ve onu bekleyerek. Aşk kırıntılarıyla doydum resmen :)
totalde 7 senemi harcadım bu adama. O kadar kolay olmuyo hadi mutlu olayım hayatıma bakayım demek. Maaalesef! Bir sürü faktör var. Bir de uğradığım haksızlık var. Yediğim boynuz var ya... Olayı net bilmiyorsunuz herhalde ondan böyle yorum yaptınız diye var sayıyorum.

Ben sanırım surada farklı dusunuyorum
Bızım dıyemıyorum benım oglan cok tedavıyle oldu , ve hemen ayrıldık. Gururuma dokundu , bılseydım ben cocuk sahıbı olmak ıstermıydım kım ayrılacagı evlılıge (o bılıyormus cunku asık olmus ama ben hcı bıseyden habersız aıle kurmaya calısıyordum) cocuk dunyaya getırırkı. Sonrasındada hıc aramadı benımkıde 2 aylıktı ıyısı oldu kotusu oldu.
Ben nafaka almıyorum onlarada haram zıkkım etmıyorum o parayı sadaka nıyetıne karısına don alsın bogazlarından gecsın o para umurumda degıl.
Dedıgım gıbı aramızda hıc bag yok bısey olsa kendısını ve oda benı nereden arayacagını bılemez, ben gene haberdar oldum ama o bızden haberdar degıl hıc bır sekılde buna emınım . Köprünün altından cok sular gecti benim aileminde bir takım mal varlıkları var egeye bıraktılar, yarın obur gün ege onlara muhtac olmayacak , 18 yasıan gelır arabası altına cekılır evı olacak , eger baslarına bır hal getırmezse cocugununda evı olur ama herseyıde olmayı versın bıraz kendıde cabalasın okusun adam olsun en azından maddı olarak muhtac kalmasın, manevı olarak ıse ben elımden geldıgı kadar ıyı bır adam secmeye calıstım bıyolojık babadan kat kat daha ıyı bır adam.

Kısacaası ben ortak cocugumuz gıbı gormuyorum egeyı, ege benım cocugum , sırf onun bılmem ne kromozonunu tasıyor dıye onunla paylasmaya hıc nıyetım yok bu saatten sonra.
Ben oldukcada kızgınım ayrıca ona ondan belkı ama nafaka almama konusundakı kararım net benım.

sızın pekı hıc ama hıc aramadımı suanda kac yasında oglunuz ?

anladim canim seni cok iyi anlayabiliyorum kolay yoldan gecmemisin cok buyuk gunahin altina girmis umarim o gunahin altina bogulur
Allahda yuzune gulmus karsina iyi bi es cikararak
umarim hersey daha guzel olur hayatinizda

benimkisi kiz :) 7 yasinda
bizimki cok farkli kendi arayip sormaz ama annesi istedigi icin gelip 2haftada bir alirdi annesi kendisi geri getirirdi
oda annesinin keyfine goreydi yani kiziyla vakit gecirecegine arkadaslariyla takilirdi hep asagilarcasina konusurmus kizim anlatiyo
gecen seneden beri kizim gitmek istemiyor cocuga denmicek seyler demisler kotu davraniyolarmis oda gitmek istemiyo
adini bile duymak istemiyo cocugun psikolojisini bozdular resmen burda yazilmicak seyler canim ozelden yazarim bikac seyi daha iyi anlaman icin

hic bizaman cocugu ondan uzaklastirmadim bana yapilanlar bana dedim cocuk gitsin gorsun bigun gitmek istemezde dile getirse kendi karari olsun dedim ama bukadar erken beklemiyodum acikcasi hala deseki anne ben gidip babami gormek istiyorum diye ben kendim gotururum zaten birak demeyi adini duymakdan korkuyo tirsiyo cocuk

anladim canim seni cok iyi anlayabiliyorum kolay yoldan gecmemisin cok buyuk gunahin altina girmis umarim o gunahin altina bogulur
Allahda yuzune gulmus karsina iyi bi es cikararak
umarim hersey daha guzel olur hayatinizda

benimkisi kiz :) 7 yasinda
bizimki cok farkli kendi arayip sormaz ama annesi istedigi icin gelip 2haftada bir alirdi annesi kendisi geri getirirdi
oda annesinin keyfine goreydi yani kiziyla vakit gecirecegine arkadaslariyla takilirdi hep asagilarcasina konusurmus kizim anlatiyo
gecen seneden beri kizim gitmek istemiyor cocuga denmicek seyler demisler kotu davraniyolarmis oda gitmek istemiyo
adini bile duymak istemiyo cocugun psikolojisini bozdular resmen burda yazilmicak seyler canim ozelden yazarim bikac seyi daha iyi anlaman icin

hic bizaman cocugu ondan uzaklastirmadim bana yapilanlar bana dedim cocuk gitsin gorsun bigun gitmek istemezde dile getirse kendi karari olsun dedim ama bukadar erken beklemiyodum acikcasi hala deseki anne ben gidip babami gormek istiyorum diye ben kendim gotururum zaten birak demeyi adini duymakdan korkuyo tirsiyo cocuk
bende o konuda ıcım rahat yanı egede gıtmek ıstemez dıyorum bundan once bende hıc engellemedım bızde hıc arayan soran olmadı , ben cocugu sokaktan gecen bırınden yapmısım gıbı laflar cıkardılar bırde. tüp bebekler doktorlardan olurmus dıye, dedım ya eger ustume gelırlerse annesını bıle mahkemeye vermeyı dusunuyorum.

Ozelden yazarsın olur mu benım kıde 6 yasını gectı suanda

Aynen öyle, takıldığım konu anlam veremediğim noktalar, şuanki haliyle benimle beraber olduğu hali arasında gerçekten farklar olması... Ben baskıcı dırdırcı çekilmez bir kadınmıydım ki kendini baskılasın saklasın...
Aksine bence ben Türk standartlarına göre :) son derece rahat bir eştim. Onun tüm aktivitilerine susuyordum yalnız kalıyordum o kadar yine de her şeyi bırak demedim hiç bir zaman.
Sanırım bu kadar özgür bırakmak hataymış.
Yok yok aramam, akşam kriz gelmişti ama uyuyunca geçti :)

Aynen yaa anlayamıyorum kuzu gerçekten. Yok yok aramıyorum. Geçti o kriz :)

Yaa sana hayran kaldım Cutemomcığım. Ege için ne güzel mücadele ediyorsun ayakların sağlam basıyorsun. Ben çocğum olmadığım halde böyle dağılıyorum. Helal olsun valla :)
Bu pisliklerden her şey beklenir yaa... Bizimkiler bakalım nerede yapacaklar nişan için açmışlar baya keseyi :))
Bende boşanırken alelacele boşandım, sadece düğün masraflarımın parasını aldım, gittim. Zaten o kadar jet hızıyla boşandık ki... :) Keşke çekişmeli açıp süründürseymişim.
Gerçi ondada onun yüzünü anasının ağız kokusunu çekmek zorunda kalırdım işte, hiç istemedim uğraşmayı. Tek celsede bitti gitti işte.

Haklısın, bakalım ne kadar mutlu olcaklar beni üzmelerinin üstüne.
Kesinlikle yaa benim şuan kendi hayatımın tadını çıkartmam lazım ama ne bileyim işte her zaman dirayetli olamıyorum :KK43:

Çünkü diğer kadın kendisi, neden endişelensin :)

Canım 32 yaşında. Öyle hayatını yaşamamış bir yaşta değildi. Öyle bir adam değildi bi kere. Her zaman keyfine düşkün, cool bir tavrı vardı. Bir sene yurtdışında yaşadı mesela, yüksek için. Gezdi tozdu vs. Yani hani yaşamadı da ondan sapıttı diye bir şey yok :) Zaten sapıtıktı :) Bilmem belki gerçekten aşık oldu ona bilmiyorum ki.
Ben çok sessiz sakin kaldım belkide. Bilmiyorum.

Ya öyle kolay olmuyor işte. Ayrılalı 4 ay oluyo hepi topu, aldattığı kızla nişanlanıyor. Kolay değil çünkü kimse yapılan haksızlığın bedelini ödemedi ve daha da alkışlanıyorlar.

Aynen ya nafakadan nasıl kaçıyorlar ortada çocuk varken bir de!.. Nasıl bir şerefs.zzlik yani.
Benim karşılığım buymuş sanırım ya :) Kötü olsunlar istedikçe mutlu oluyo bunlar :))
Canım :) Doktor iyi bir baba gibi bir izlenim çiziyor. Her türlü masrafı kendisi karşılıyormuş. Bayramda kızını görmeye gitcekmiş ve o şehirde kalcakmış mesela.. Tabi bilemiyorum yani iyi mi. Bir de anneye sormak lazım :)

İnan benim beyin iptal. Gerçekten neden böyle yaptılar bilmiyorum. Sırf bu yüzden bile karşısına çıkıp olayın ne diye sorasım var. Ama ne çare.
Mutlu olmasınlar :)))

Neden kendimde kusur arayayım ya? Beni sevmiyor diye aldatması mı gerekiyor? Sevmiyorum boşanalım dedi de boşanmadım mı? Beni yıllarca süründürdü çektirdi. Madem sevmiyodu başkasında ambiyans yakalayacaktı yol verseydi bana? En güzel yıllarımı onunla geçirdim, onun peşinden koşarak ve onu bekleyerek. Aşk kırıntılarıyla doydum resmen :)
totalde 7 senemi harcadım bu adama. O kadar kolay olmuyo hadi mutlu olayım hayatıma bakayım demek. Maaalesef! Bir sürü faktör var. Bir de uğradığım haksızlık var. Yediğim boynuz var ya... Olayı net bilmiyorsunuz herhalde ondan böyle yorum yaptınız diye var sayıyorum.
Ben aldatmasına bişey demiyorum şu an bekar sende bekarsın o kadınla Mutlu olabilir istediğini yapabilir konu farklı alana kayacak ama ben aldatmayı savunmuyorum size izlemekten vazgeçin sizde Mutlu olun kimse kimse için gelmiyor hayata dünyada bi o yok siz onu o kadar Mutlu edememişsiniz belki çok Mutlu da oldu ama şimdi onla çocuk değil ki herkesin kendi tercihi ha o kadınla da sonsuza dek sürmeyebilir bundan da size ne siz artık kendi mutluluğunuz için yaşayın ama istetsenizde bakın üzülün banane ben yorumumu yapar 5 dk sonra unuturum sen senle Başbaşa kalacaksın kimse bir ilişkide yüZde yüz haklı yada suçlu değil geçmişten ders çıkararak önünüze bakın o şu an çok mutsuz olsa ne değişecek o kadınla Mutlu olsa ne değişecek hayatınızda mı hayır

Ne güzel diyorsunuz 7 yılımı harcadım diye ortalama 70 yıl yaşasak onda biri değer mi böyle bakarak ömrünüzü çürütmeyin haklı olsanızda olan size olur onun mutluluk anlayışı bu değilmiş herkes çok vefalı olmuyor geçmişten ders çıkarıp Mutlu olmaya bakın derim ben bir yorumcu olarak

Ya Müge Allah aşkına, bu adam senin buruşturup attığın ex; kapında yatıp yalvarmadı mı, annesi evinize kadar gelip oğlu için af dilemedi mi? Eğer sen affetseydin, siz hala evli olacaktınız, şu an nişanlı olduğu kadın da sadece gelmiş geçmiş bir hata.

Senin bu adam bile değil diye attığını, yerden alıp kendine koca yapmaya çalışıyor bu kadın. Gösterişli nişanla kime oynuyor sanıyorsun? Bakın benim ki de her genç kadının ki gibi normal, sevgi temelleri üzerine kurulmuş bir birliktelik diyor. Törenlerle, fotolarla bir nevi herşey doğal, gayette meşru bir birliktelik bu diye, önce kendini sonra da çevresini inandırmaya çalışıyor.

Ya hem müstakbel kayınvalidesi, kayınpederi , hem de bu kadının ve yine o adamın ortak çevresi bilmiyor mu, yeni gelin adayının evli bir adamın altına yatacak tinette bir kadın olduğunu! Gerçek kulaktan kulağa yayılıyordur da. Damat'ın sıfatını zaten ayrıca belirtmeye gerek yok.

Bu arada siz de nasıl bilmiyorum, biz de nişan olayı kız tarafınındır. A den Z ye evlenecek kız organize eder. Bu şimdi pastayı aldı, kestirdi, kadehi eline tutuşturdu vs diye herif aşkından ölüyor demek değil. Tiyatrosuna onu da dahil etmiş bence.

İşin özü, siz evli iken bile seni mutlu edemeyen bir erkek için, şu anı kendine zehir etme. Evet sevmişsin bi şekilde, ama inan sevilmek, değer görmek daha güzel. Bak kendin de görüyorsun, insan sevilince ne kolay sevebiliyor, ne çabuk mutlu olabiliyor. Hem sevip hem sevilip mutlu ol.

Yalnız adam, konu sahibini aldattığı kadınla nişanlandı. Yani kadının durumu bilmemesini, kiminle olduğundan haberi olmaması bir yana, bizzat olayın baş kahramanı kadın.

Ben onu bilmiyordum. İyi bari, evlendiği kişi için üzülmeyelim. Tencere kapak misali olmuşlar.

Şimdi okudum, konu sahibi affetmeyince ötekine gitmiş. İkinci tercihiyle mutluluk pozları veriyor.

Ya Müge Allah aşkına, bu adam senin buruşturup attığın ex; kapında yatıp yalvarmadı mı, annesi evinize kadar gelip oğlu için af dilemedi mi? Eğer sen affetseydin, siz hala evli olacaktınız, şu an nişanlı olduğu kadın da sadece gelmiş geçmiş bir hata.

Senin bu adam bile değil diye attığını, yerden alıp kendine koca yapmaya çalışıyor bu kadın. Gösterişli nişanla kime oynuyor sanıyorsun? Bakın benim ki de her genç kadının ki gibi normal, sevgi temelleri üzerine kurulmuş bir birliktelik diyor. Törenlerle, fotolarla bir nevi herşey doğal, gayette meşru bir birliktelik bu diye, önce kendini sonra da çevresini inandırmaya çalışıyor.

Ya hem müstakbel kayınvalidesi, kayınpederi , hem de bu kadının ve yine o adamın ortak çevresi bilmiyor mu, yeni gelin adayının evli bir adamın altına yatacak tinette bir kadın olduğunu! Gerçek kulaktan kulağa yayılıyordur da. Damat'ın sıfatını zaten ayrıca belirtmeye gerek yok.

Bu arada siz de nasıl bilmiyorum, biz de nişan olayı kız tarafınındır. A den Z ye evlenecek kız organize eder. Bu şimdi pastayı aldı, kestirdi, kadehi eline tutuşturdu vs diye herif aşkından ölüyor demek değil. Tiyatrosuna onu da dahil etmiş bence.

İşin özü, siz evli iken bile seni mutlu edemeyen bir erkek için, şu anı kendine zehir etme. Evet sevmişsin bi şekilde, ama inan sevilmek, değer görmek daha güzel. Bak kendin de görüyorsun, insan sevilince ne kolay sevebiliyor, ne çabuk mutlu olabiliyor. Hem sevip hem sevilip mutlu ol.

Daha ne denir

Ortada herkesin bildiği aldatma gerçeği var. Buna rağmen yaşadıklarını yayma isteğine giriyorsa nedeni mutluyum yaptığımda yanlış bir şey yok mesajı vermek herkese. Sizin de bir şekilde öğreneceğinizi biliyordu. Size üzerek olmayan mutluluğuna kavuşmaya çalışmak isteyecek kadar zavallı.
O düğüne katılanlar bile yüzlerine gülüp masalarına geçtiklerinde metresini almış utanma da yok gibi dedikodular yapmıştır. İşin arka planı zannettiğiniz gibi ışıltılı değil yani. Çevresi sizi sattıkları kadar ona da ikiyüzlüler şuan. O tür kişiler zaten sizin yanınızda hiç bulunmasınlar. Üzülmeyin bu konuda.

Kadın lükse düşkün biriyse eski eşiniz belasını bulmuş demektir. Para bir gün biter.
Siz onu evlilik boyunca sıkboğaz etmediğinizi söylüyorsunuz. Ama o kadın eminim ki o kadar serbest bırakmayacak adamı. Çünkü hep başka kadınlara gidecek mi korkusu yaşayacak. Kendi yaşattığını yaşama korkusu dolacak içi.
Adamın bütün kötü huyları yine o evlilikte de devam edecek. Huy değişmez. Nişan evlilik arifesindeki maskeler evlenince düşüyor. Bunu kendi evliliğinizde de fark etmişsinizdir.

Sizi bu kadar hırpalamış ve hayattan zevk alamaz hale getirmiş bir adam için daha fazla kendinizi tüketmeyin. Uzak durun onun şova dönmüş hayatından. Böyle yaparsanız daha hızlı unutacaksınız. Sonraları bir bakmışsınız içinizde öfke bile kalmamış ona karşı.

her nişan evlilikle sonuçlanmıyor, fragman şimdi başlıyor bakalım ne sıkıntılar yaşayacaklar.
iş resmiyete dökülmeye başlayınca insanların ailelerin gerçek niyetleri ortaya çıkıyor,
hepimiz yaşadık bunları,

keşke nişan zamanı gördüğüm sıkıntıları sineye çekmeseydim atsaydım nişanı diyorum,
şimdi boşanmış bir kadın olmayacaktım.

Ben taşlıcağım dokuz köyden kovulacağım ama söylemem lazım siz buradakilerin gazıyla a Ada'ma İlahi adalet işlemiş mi diye bakacaksınız dilinizde hep o kısmetlerde bu eski kocasını unutamamış diyip yanaşmayacak arkadaşlarınız ufff Müge de iyide hep eski kocasının muhabbeti sıkıldık demeye başlayacak sonra bir konu daha eski eşim evlenmiş çocuk sahibi olmuş e ölmüş vs ama sizinde yıllarınız geçecek dün şiledeydim arkadaşımla en son 2014 te gittim 2 yıl geçmiş orası değişmiş yeni yapılar sonra eski fotolara bakarken bi baktım bende değişmişim yıllar geçiyor hayat acımasız bende sizin hoşunuza gidecek yorum yapıp o Ada'mı stalk lanıza teşvik ederdim ama ben o acımasızca hayatınızı bir Ada'ma heba etmenize sessiz kalıp aman İlahi adalet o verem olur kötü kadın onlarda yuvaları olmaz diyemem olur veya olmaz sen iyi ol Mutlu ol çık şu tramwadan ki hayat geçerken güzel geçsin

Ben taşlıcağım dokuz köyden kovulacağım ama söylemem lazım siz buradakilerin gazıyla a Ada'ma İlahi adalet işlemiş mi diye bakacaksınız dilinizde hep o kısmetlerde bu eski kocasını unutamamış diyip yanaşmayacak arkadaşlarınız ufff Müge de iyide hep eski kocasının muhabbeti sıkıldık demeye başlayacak sonra bir konu daha eski eşim evlenmiş çocuk sahibi olmuş e ölmüş vs ama sizinde yıllarınız geçecek dün şiledeydim arkadaşımla en son 2014 te gittim 2 yıl geçmiş orası değişmiş yeni yapılar sonra eski fotolara bakarken bi baktım bende değişmişim yıllar geçiyor hayat acımasız bende sizin hoşunuza gidecek yorum yapıp o Ada'mı stalk lanıza teşvik ederdim ama ben o acımasızca hayatınızı bir Ada'ma heba etmenize sessiz kalıp aman İlahi adalet o verem olur kötü kadın onlarda yuvaları olmaz diyemem olur veya olmaz sen iyi ol Mutlu ol çık şu tramwadan ki hayat geçerken güzel geçsin

genelde haklısınız,ama unuttuğunuz birşey var ki,konu sahibi henüz 4 ay oldu boşanalı.yaraları yeni yeni kabuk bağlıyor,elbette ki iyileşecek ve zamanla unutacak ama zamana ihtiyacı var.buradaki insanlar da,bu evrede,konu sahibine destek olmaya çalışıyorlar.
ve çoğu üyenin,düşüncesi,sizlinle aynı doğrultuda.bu yüzden kimse sizi taşlamaz.

Nasıl güzel yazmışsınız. Doğrulara dayanan harika çıkarımlar bunlar. mugehatun mugehatun zor evet ama bak bu arkadaşın önerilerini dikkate al. Öyle ya da böyle unutacaksın zaten. Bırak kendi pisliklerinde boğulsunlar. Sen kendi hayatına konsantre ol ve seni sevecek içten değer verecek insanı bulmaya çalış. Hep mutlu olman dileğiyle.

Back
X