- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
Bizimki nafakayi oduyo ama nafaka haricinde okul doktor masraflari yari yariya, 1000 tl odemesi gerekti odemedi bende avukata verdim onada odememis bisuru bahaneler falan butun odedigime dair belgeleri falan gondermistim avukata onlara bile benim bunlari oduyecekl param yok demis avukatta zaman tanidi odemeyince hacize daha fazla miktar odedi
neden almiyosunuz nafakayi? bence beklemeyin alin isteyin ondan
ne 1tlsi bana gecsin nede cocugumun hakki kalmasin onda
simdide nafakayi yukselticem cunku cocugu almiyo
almayinca kanunen yukseltebiliyorum (hem bende kaldigi icin daha cok elektrik su giyim kusam gezme benim cebimden ciktigindan babasi madem almiyo maddi olarak odemeli)
siz nekadar aylik nafaka almaniz gerekki bu kadar biriktirmis
1000 tl içinmi bu kadar diretti ödememek için. şaşırtıcı
Ben nafaka almıyorum canım ayrıldıktan sonra hıc cocugu aramadı sormadı , benım aramalarıma senıde cocuguda ıstemıyorum kendıme yenıden bı hayat kuracagım ve sızde orada yoksunuz dıyıp cok defa bana hakaret ettı . Daha sonra gururuma yedıremedım nafaka yatırmadıgının farkındaydım ama sesımı cıkarmadım sonrada ben kısa surede evlendım . Tabı bunlar olurken aradan yıllar gecmeye basladı suanda 6 sene dolu dolu ayrılalı .
Oyle yanı ben cocugu gormedıgı ıcın nafakayı ıstemedım , ısın aslı ıhtıyacımızda yok yanı hanı şimdi durumumuz Allaha çok şükür çok iyi allah herkese hayırlı kazanclar versin ama evlendıgımız ılk zamanlarda kendımıze degıl egeye yedırdıgımız gıydırdıgımız cok oldu , olsunda o kadar zaten o zaman neden anneyım dıyorum kı .
sen yazmısın ya daha fazla su elektrık gıyım kusam hastalık okul ben bu tarz seylerın pesıne dusmedım bastan berı ılıskı bu sekılde gelısmedıgı ıcın ben bunların hesbaını yapmadım .
Bızım nafaka soyleydı 2010 yılı 300 tl , 2011 400 , 2012 500, 2013 600 , 2014 700 , 2015 800 suanda 2016 gecıyor 900 tl
otomatık artırım kararı cıkmıstı her sene basında 100 tl, ayrıca 30 bın tl tazmınat vermıstı hakım oglan tup bebek dogumdan sonra ayrılıgı eskı es ıstedıgı ıcın ozel bakılacak cocuk fılan dedıler ama onuda almadım almayacagım kursagından gecırmeye nıyetım yok ,