- 25 Eylül 2011
- 7.511
- 11.368
- 498
Bir dogulu olarak soyluyorum.gonulden geciyorsa eger ufak bir hediye belki bi ceyrek goturulur..bilezik nedir yahu...karsi tarafi yolunacak kaz gozuyle baktiginiz surece mutsuz olacaksiniz heparkadaşlar ben bı soru sordum bırakın adetlerı demek sıze düşmez. sız adetlere bakmıyor olabılırsınız. soruyu bılıyorsanız cevaplayın bılmıyorsanız da herkesın gorusu kendıne.
Maddi durumu olmayana birsey diyemem esiniz elinden geleni yapmis size takinizi takmis. Bu topraklarinda boyle bir gelenegi var. Bizim etrafimizda takmasalar kinarlar kayinvalide kayinbaba taki takmamis derler. Benim icinde onemli herkes herkese takisini goturuyor. Ailelerde dugunden aylar once taki almaya basliyor. Bir cesit birikim olarak dusunuyorlar.Valla bana takmadilar ama esimle cok mutluyum...(maddi durumlari yoktu esim onlar yerine aldi takti)
Hepsini gectim esimi dunyanin hicbir ailesine servetine degismem.cok sukur..
Yakin zamanda esimin bi arkadasi evlendi.a dan z ye kiza herbiseyi alan takan aile kiza cektirmediklerini birakmadilar.simdi bosanma asamasindalar.
Daha 1 yillik evli.
Siz bence biraz farkli dusunun.altinmis bilezikmis yok takmislar yok takmamislar....esimle hep mutlulugumuza baktik biz
Bizde bayramlarda geline bayramlık alınır kurbanda da kurbanlık hediye edilir takı var mı işin içinde ayrıca onu bilmiyorum ama tek bildiğim asla boş geçmez, ayıplanır..
Alinan kurbanligi kurdeleyle nazar boncuguyla susluyorlar mi sizdede?Bizde bayramlarda geline bayramlık alınır kurbanda da kurbanlık hediye edilir takı var mı işin içinde ayrıca onu bilmiyorum ama tek bildiğim asla boş geçmez, ayıplanır..
O kinayanlarin hepsinin dort dortlukmu olmus herseyleri...elalem ne der diye dusunen genc zihniyete cidden uzuluyorum ve ne yazikki bu dusuncede olan hickimse mutlu degil etrafimda.Maddi durumu olmayana birsey diyemem esiniz elinden geleni yapmis size takinizi takmis. Bu topraklarinda boyle bir gelenegi var. Bizim etrafimizda takmasalar kinarlar kayinvalide kayinbaba taki takmamis derler. Benim icinde onemli herkes herkese takisini goturuyor. Ailelerde dugunden aylar once taki almaya basliyor. Bir cesit birikim olarak dusunuyorlar.
evını temızlerım gerekırsede kalırım kanlı carsaf bızım adetımızde yok sızde varsa sen gosterırsın ya da gostermıssındır. ayak yıkama da bı adet deıldır. ok by.
:)))) güldüm sadece o zaman nıkah yapmayalım herkes aynı evde yasasın ole bı eğlence yapalım evlı sayılalım saka gıbısınız ya hu :)
ama ben orda açıklıyorum tayın ıcın nıkah vs. memurum ve bunu yapmam gerekiyor hemde ıstıyorum. okumadan yazıyorlarramazan bayraminda bayramlik, kurban bayraminda kurbanlik alinir adet budur. diger takilan, alinan hediyeler karsi tarafin bonkörlügüne ve anlayisina göre degisir. nikahta ekstradan hediye takilmaz. adet degildir yani.
dügün olmadan kari koca degilsiniz yazilmis, arkadasi yanlis anladin bence demek istedigi hani nikah genelde önceden olur ama gelin damat tam olarak dügünden sonra kari koca hayatina baslarlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?