• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket nişanlı iken nikah yapılmalı mı?

nişanlı iken nikah yaptırılmalı mı?

• evet ,yaptırılmalı,

OY: 8 13,3%
  • hayır düğünde yaptırılmalı

OY: 33 55,0%
  • düğüne birkaç gün kala yaptırılmalı

OY: 16 26,7%
  • diğer;lütfen belirtin

OY: 3 5,0%

• Ankete Katılan
    60

yellowbomb

günün birinde!!!
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
2.845
7
66
Diğer
sorum gayet açık..siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.bazı çiftler görüyorum nişanlıyken heriki nikahlarıda oluyor düğün zamanı çoktaann nikahları kıyılmış oluyor..sizce bu ne kadar doğru..güzel yanları ve kötü yanları varmıdır?

ozaman nisan yapmaya luzum yok nisan donemi birbirini tanıma evresi nikahın daha sonra olması gerekir

Son düzenleyen: Moderatör:
kesinlikle yapılmamalı!
belki bikaç gün öncesinde olabilir ama çok önceden asla

bencede kızlar..kimisi yaptırıyo hatta bir yıl falan nikahlı bekleyen var resmi nikah bide..ne gerek var ki

bence düğünde yapılmalı..
sonra nasılsa nikahlıyız diye çiftler yaşanmaması gereken şeyleri yaşıyolar sonra problem oluyo.
ya da herhangi bir sebepten kız nişanı atınca erkek kızı boşamak istemeyebiliyo.
birçok açıdan sakıncalı bence..
nişanlılık tanıma evresi derler e nikah kıydıktan sonra tanısam nolur tanımasam nolur..
herşey zamanı gelince yapılmalı bence..

Düğün günü ortadan kaybolan gelinler damatlar oluyor bence düğün günü en mantıklısı.
Nikahtan sonra aynı evde olmayacaksan nikahlı olmanında bi anlamı yok

Resmi nikahtan bahsediyorsanız ondan sonra neyi bekleyecekler,nişana düğüne ya da beklemeye ne gerek var,anlamsız.Düğüne 1-2 gün kala yada aynı gün yaptırılmalı.
Hoca nikahından bahsediyorsanız artık o da resmi nikahtan sonra yapılıyor,önce resmi nikah olmasını şart koşuyorlar.

Mantıksız. Ne gerek var ki.

En fazla bir hafta öncesinden yaptırılabilir her iki nikah da. Daha öncesine gerek yok bence

tabiiki hem de hemen. nişan söz de neymiş, hemen evlenmeli. (maksat kıllık olsun, hem de şıkcağız düşük kalmasın)

belki düğünden bir hafta önce yaptırılabilir ama ozaman tanışma evresini atlasınlar direk nikah memuruyla gelsinler olur mu yani .:olmaz:

nişana ne gerek var ozaman? tutki aksilik oldu eee ne olacak bide boşanmaya uğraş ....akıl karı iş değil bence benim düğünden 2 gün önce olmuştu düğünde vakit kaybı olmasın diye oda .....

bizim düğünümüz 6 haziran da oldu. ama biz 14 şubat sevgililer gününde resmi nikahımızı yaptırdık :)

3.5 ay önceden yapıldı yani :) ama hiç pişman olmadım. iki tane nikah ve düğün yıldönümü kutluyoruz.

Allah allaaahh çok değişik şeyler okuyorum bu kk da....ilk defa duydum bunu da...ne saçma bişey yahu....o zaman nişanın anlamı ne? niye nişan diye bir şey var madem nikah kıyılacak...

hadi bikaç gün öncesinde olanları anlarım da nişanlıyken yapmak çok saçma....

bence düğünde olmalı,en güzeli....bu dediğim resmi nikah...hoca nikahı ise zaten çok sakıncalı nişanlıyken olması,onu bende duyuyorum çevremde ve çok yanlış buluyorum...nasılsa günaha girmeyiz diye nişanlıyken herşeyi yapabilir o zaman insanlar,ee sonra tut ki nişan bozuldu,ne olacak vaziyet?:delphin:

düğüne bir kaç gün kala yapılabilir
düğün günü de yapılabilir ((((bence)))

bence düğüne 1 hafta kalan yapılmalı nişanda yapmaya hiç gerek yok yoksa ooo çiftler olmayacak şeyler yaparlar valla:D ama bu her iki nikah içinde geçerlimi bilmiorum..kızlar siz dini nikahı da kastediyomusunuz ..dini nikata mı yaptırılmamalı

bizim düğünümüz 6 haziran da oldu. ama biz 14 şubat sevgililer gününde resmi nikahımızı yaptırdık :)

3.5 ay önceden yapıldı yani :) ama hiç pişman olmadım. iki tane nikah ve düğün yıldönümü kutluyoruz.

öylemi canım....bir sakıncası olmadı dimi..çok özel olmassa da eşin ve sen nikaha güvenerek bi yanlış yapmadınız dimi..yani bu konuda erkekler bunu yaparlarmı acaba nasıl olsa nikah var diye nasıl olsa karım der belli mi olur

Bu herkesin kendi tercihidir, bazıları mecbur olduğu için nikah yaptırır tayin durumu falan, ama çoğu kişi eminim gereksiz olduğunu düşünür...

öylemi canım....bir sakıncası olmadı dimi..çok özel olmassa da eşin ve sen nikaha güvenerek bi yanlış yapmadınız dimi..yani bu konuda erkekler bunu yaparlarmı acaba nasıl olsa nikah var diye nasıl olsa karım der belli mi olur

canım yapmak isteyene nikah,söz nişan hiçbirşeye gerek yok.

ayrıca eşim ve ben gelinliğe özel kalsın dedik. ki beraber yaşıyor ve nikahlı olmamıza rağmen. :)

düğünden önce nikah olmasının tek riski sakıncası. düğün üstü nişan atmak kadar kolay olmaması boşanmanın.

Back
X