Nişanlılıık korkular..

buzmavileylak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2011
4.767
6.211
158
merhaba kızlar ..
Benimde aklıma takılan sürekli meşgul eden ve başkalarının buna nasıl yaklaştığını duymaya ihtiyacımın oldugu bı derdım var.
yaklaşık 5-6 aydır nışanlıyız ve nısanlılık surecı oldukca zor ve yorucu bı surec yasayanlar bılır kımseyı memnun edemedıgınız ıcın hep arada kalan sız olursunuz ve bu da uzerımıze bı yuk oluyor. ben bu yaz sonunda evlenmek ıstıyorum 1 yıl nısanlı kalmıs olucaz ama nısanlmda bu yaz yapamayız cok zor olur obur yaza kalsın rahat rahat yapalım dıyor ıkımızde aılelerımızden destek almıcaz cunku herseyı para bırıktrp yavas yavas kendımız yapmak ıstıyoruz oda yaza kadar yetısmez obur senye kalırsa daha cok ıcımıze sıner daha ıyı olur boyle kendımızı cok sıkmamız lazım ve cok zorlanırız dıyor. bende obur yaz konusunda cok uzun olacagını dusunuyorum nısanlılık gıbı zor bı surece +1 yıl daha nasıl katlanıcam dıyorum :/ ve bu benı uzuyor hep boyle sorunlarla karsılasanlar olmustur nasıl aştınız naısl davranmam lazım baskıda yapmak ıstemıyorum ona ama kendımde uzuluyorum hevesım kacıyor sorunlar oldukca :(

Canım şu an çok ılımlı ve aklı başındasın ama nişanlılık uzadıkça maalesef erkeğe değil kadına yük oluyor. Zaman geçtikçe tek başına bu yükün altında yıpranıyor ve ilişkiyi de yıpratıyor insan. Ama tabi durumu tam bilemem, belki orta bir yol bulabilirsiniz

merhaba kızlar ..
Benimde aklıma takılan sürekli meşgul eden ve başkalarının buna nasıl yaklaştığını duymaya ihtiyacımın oldugu bı derdım var.
yaklaşık 5-6 aydır nışanlıyız ve nısanlılık surecı oldukca zor ve yorucu bı surec yasayanlar bılır kımseyı memnun edemedıgınız ıcın hep arada kalan sız olursunuz ve bu da uzerımıze bı yuk oluyor. ben bu yaz sonunda evlenmek ıstıyorum 1 yıl nısanlı kalmıs olucaz ama nısanlmda bu yaz yapamayız cok zor olur obur yaza kalsın rahat rahat yapalım dıyor ıkımızde aılelerımızden destek almıcaz cunku herseyı para bırıktrp yavas yavas kendımız yapmak ıstıyoruz oda yaza kadar yetısmez obur senye kalırsa daha cok ıcımıze sıner daha ıyı olur boyle kendımızı cok sıkmamız lazım ve cok zorlanırız dıyor. bende obur yaz konusunda cok uzun olacagını dusunuyorum nısanlılık gıbı zor bı surece +1 yıl daha nasıl katlanıcam dıyorum :/ ve bu benı uzuyor hep boyle sorunlarla karsılasanlar olmustur nasıl aştınız naısl davranmam lazım baskıda yapmak ıstemıyorum ona ama kendımde uzuluyorum hevesım kacıyor sorunlar oldukca :(

canım ne gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyorsun bilmiyorum gerçi ama bence nişanlın haklı. Maddi olarak herşeyi kendiniz yapacaksanız ki çok taktir ettim bu kararınızı tam olarak rahat olduğunuzda evlenin derim ben. Diğer türlü evliliğinizin tabiri caizse cicim aylarınızı maddi olarak rahat hissetmeyeceğiniz bir dönemde geçirceksiniz. Erkekler için maddiyat çok daha önemli bu yüzden eşiniz huzursuz olacak bu da size yansıycak. Bekle biraz sabreden kazanır.

merhaba kızlar ..

Merhaba konu hemen dikkatimi çekti. Bende nişanlanalı 1 yıl oluyor yarından sonraki gün.. Sevgililik, sözlülük falan gibi durumlara göre bin kat sorumluluk isteyen bi durum. Ama şahsen gelip biri bana sorsa uzun nişanlılık dönemi iyi midir diye. Tek cevabım nişanlılığın ömrü 5 ay olurdu :34:

Anlat nişanlına güzel bi dille. Israrcı olmadan tabikide.. Ama nişanlının dediğini de düz mantık yaparsak, gayet iyi düşünüyor.
Lakin 1 yıl daha nişanlı kalma biraz can sıkıcı hale geliyor. Aile desteği olmadan da bu kadar olur sanırım canım..
Kafanı çok yorarsan, kendinde uzaklaşırsın.

evet ben de nişanlılık döneminin çok uzun olmayacağından yanayım benim de daha 9 ay gibi bi sürem var maalesef evlilik için:(
şu bir gerçek ki nişanlılık döneminde sorunlar çıkıtkça insan kendini kötü hissediyor ve çok etkileniyor. ama bu durumun normal olduğunu ve geçici olduğunu düşünüp rahatlamak da bizim elimizde ki zaten öyle. evlenince daha mutlu günler bizi beklicek arkadaşlar:)

Kizlar bende seneye nisanlanmayi dusunuyodum ama bu sozlerden sonra bi irkildim .... allah askina noluyor nisanliyken ? Bi acsaniz...

Kizlar bende seneye nisanlanmayi dusunuyodum ama bu sozlerden sonra bi irkildim .... allah askina noluyor nisanliyken ? Bi acsaniz...

Olan şu ki uzun süre nişanlı kalmak yıpratıyor canım insanı.. Hani şöyle diyim, evine girip çıkıyor her hareketini biliyor. Evlilikten tek farkı aynı yatakta yatmamak oluyor. En azından benim açım böyle.. Nişanlılık ne kadar kısa sürerse ömür o kadar uzun oluyor.
İnsanda bi süre sonra bunalma vs. gibi durumlar oluyor. Ufacık birşeyde bile tartışma çıkabiliyor, sen onu öyle istedin, ben öyle istemiyorum gibi düşünün..
Benim elimde olsa, bi de askerlik olmasa 5 ay da evlenirdim diyebilirim :9:

Olan şu ki uzun süre nişanlı kalmak yıpratıyor canım insanı.. Hani şöyle diyim, evine girip çıkıyor her hareketini biliyor. Evlilikten tek farkı aynı yatakta yatmamak oluyor. En azından benim açım böyle.. Nişanlılık ne kadar kısa sürerse ömür o kadar uzun oluyor.
İnsanda bi süre sonra bunalma vs. gibi durumlar oluyor. Ufacık birşeyde bile tartışma çıkabiliyor, sen onu öyle istedin, ben öyle istemiyorum gibi düşünün..
Benim elimde olsa, bi de askerlik olmasa 5 ay da evlenirdim diyebilirim :9:

size fazlasıyla katılıyorum eğer askerlik olmasaydı 4-5 ay içinde bende evlenmek isterdim.. nişanlılık beni çok gerdi.. :41:

size fazlasıyla katılıyorum eğer askerlik olmasaydı 4-5 ay içinde bende evlenmek isterdim.. nişanlılık beni çok gerdi.. :41:

Beni anlayan birinin, birilerinin olması ne güzel :17:

İnsan artık bunalıyor. Sanki pat diye yüzükler atılacak gibi bile geliyor bana kimi zaman..

katılıyorumm..ben de bu yüzden askerlikten önce nişanlanmak istemedim..

En iyisini yapmışsın :34:

canım benim ben de nişanlanalı hemen hemen 1 sene oldu ve de düğün taa eylül gibi olacak daha tarihi belirleyemedik.Nasıl sorunlardan bahsettiğini anlayamadım ama nişanlın gerçekten güzel bir mantıkla yaklaşmış.düşünsene en güzel zamanlarınızı borçlarla uğraşarak geçirmek zorunda kalıcaksınız belki de her aklınıza eseni yapamayacaksınız.ailevi problemlerden mi sıkıldın?sorumluluk falan diyorsun ya tam anlayamadım

Beni anlayan birinin, birilerinin olması ne güzel :17:

İnsan artık bunalıyor. Sanki pat diye yüzükler atılacak gibi bile geliyor bana kimi zaman..

En iyisini yapmışsın :34:

biz bi ara direkten döndük.. :1: bende askerliğini yapmadan nişanlanmak istememiştim ama her erkek gibi klasik cümlesini kurdu ''ben askerden önce nişanlanmak istiyorum aklım sende kalsın istemiyorum'' :35: nişanlandıkta ne oldu gitti askere burada beni sabır taşı yaptı :47:

biz bi ara direkten döndük.. :1: bende askerliğini yapmadan nişanlanmak istememiştim ama her erkek gibi klasik cümlesini kurdu ''ben askerden önce nişanlanmak istiyorum aklım sende kalsın istemiyorum'' :35: nişanlandıkta ne oldu gitti askere burada beni sabır taşı yaptı :47:

Ne bi arası biz hala direkten dönme çabalarızdayız :9: Nişanlının kurduğu kelimelerin ta kendisini benimkide sarfetti. Ama insan böyle olacağını düşünemiyor ki. Mesela aklımda şuan hep şu var 'askerlik bitecek bitmesine ama biz diye birşey kalacak mı?' Gerçekten seni çok iyi anlıyorum. Bi an önce bitsin şu askerlikte, bi yuvalarımızı kuralım.:nazar:
Uzun dönem? Kısa dönem?

Ne bi arası biz hala direkten dönme çabalarızdayız :9: Nişanlının kurduğu kelimelerin ta kendisini benimkide sarfetti. Ama insan böyle olacağını düşünemiyor ki. Mesela aklımda şuan hep şu var 'askerlik bitecek bitmesine ama biz diye birşey kalacak mı?' Gerçekten seni çok iyi anlıyorum. Bi an önce bitsin şu askerlikte, bi yuvalarımızı kuralım.:nazar:
Uzun dönem? Kısa dönem?

inşallah canım.. çok şükür ki kısa dönem.. uzun dönem olsaydı biz diye bir şey kalmazdı bundan eminim.. :31:

Nişan aceleye gelmiş gibi. Yani benim düşüncem iki sevgili evlenmeye karar verir. Nişan da buna göre belli olur. 'Hele bir nişanlanalım da evleniriz ilerde' gibi bir şey olmaz ki. Kaldı ki nişan bence saçma bir şey. Mantığını çözemiyorum.

'Tamam bunlar gönül eğlendirmiyor.' desin başkaları, biz de rahat edelim diye çıkarılmış bir saçmalık gibi geliyor bana.

canım sizin de çok az kalmış.. gelsinler bakalım normale dönerler mi benim endişem bu :18:

Ah az kaldı kalmasına ama canım.. Durdu sanki şafak iyice sıkıştırıyor :19:
Evet bi de o sorun vardı dimi, kafamda benimde o soru dönüp duruyor. Acaba askere gitmeden önceki haline dönecek mi?
Acaba.. acaba.. acaba...

Ah az kaldı kalmasına ama canım.. Durdu sanki şafak iyice sıkıştırıyor :19:
Evet bi de o sorun vardı dimi, kafamda benimde o soru dönüp duruyor. Acaba askere gitmeden önceki haline dönecek mi?
Acaba.. acaba.. acaba...

evet canım özellikle şu aralık çoook sıkıştırdı geçmek bilmiyor :50: dönerler inşallah.. ben daha fazla dayanabileceğimi sanmıyorum :26:

Back
X