Nişanlılıık korkular..

evet canım özellikle şu aralık çoook sıkıştırdı geçmek bilmiyor :50: dönerler inşallah.. ben daha fazla dayanabileceğimi sanmıyorum :26:

Birde uzun dönem olsaydı napacaktın kuzu, mecbur sevince dayanıyor insan :17:
Ah hayırlısıyla bitsin de gelsinler. İlişkilerimizi tazecik aşkla, tazeleyelim :54:
Düğün ne zaman??

aslında en oluru düğüne yakın nişanlanmak çünkü birlikteyken aileler çok karışmıyor ama nişanlanınca herkes söz hakkı buluo kendinde anne görümce kaynana vs.şimdi sen nişanlısın olumlu bakmaya çalış nişanlınla otur güzelce konuş ortayı bulun ikinizin ortak vermesi gereken bir karar bide şöyle bir durum var herşey nasip kısmet yaa bu ev kurma işinde ne kadar istersen iste gerekirse on yıl(örğ)bekle kısmetinde ne varsa o oluyor canım sen sıkmadan sıkılmadan geçir çünkü evlenince nişanlılık dönemindeki problemler unutulmuyor bişeye kızsanda bu gerçekten bi istek mi ?olması gereken bişey mi ?diye düşün emin ol herşey sende biter boşa demiyorlar yuvayı dişi kuş yapar diye...

Birde uzun dönem olsaydı napacaktın kuzu, mecbur sevince dayanıyor insan :17:
Ah hayırlısıyla bitsin de gelsinler. İlişkilerimizi tazecik aşkla, tazeleyelim :54:
Düğün ne zaman??

valla düşünüyorum bende uzun dönem olsaydı napacaktık diye Allah dağına göre kar veriyor işte :34: nasip olursa 18 mayısta canımmm :16:

kızlaarr korkuttunuz beni yaaa :18: sevdiğimle 4.5 yıldır birlikteyiz ocaktada 1 sene olacak sözlülüğümüze. hazirandada nasipse nişan düşünüyoruz düğünde 2015 yazına okulumdan dolayı biz senelere yaya yaya gittik ama korkuttunuz beni :18: aileler aynı şehirde ama ben okulum nedeniyle uzaktayım çok gel git olmuyor ben memleketime gittiğimde genelde geliyorlar yani mesafeli biraz inşallah denilen sorunları yaşamam :19:

Yalniz bisey eklemek istiyorum farkli ulkelerde yasiyoruz 1 yada 2 ayda bi geliyo... bunun avantaji var midir?

Merhaba konu hemen dikkatimi çekti. Bende nişanlanalı 1 yıl oluyor yarından sonraki gün.. Sevgililik, sözlülük falan gibi durumlara göre bin kat sorumluluk isteyen bi durum. Ama şahsen gelip biri bana sorsa uzun nişanlılık dönemi iyi midir diye. Tek cevabım nişanlılığın ömrü 5 ay olurdu :34:

Anlat nişanlına güzel bi dille. Israrcı olmadan tabikide.. Ama nişanlının dediğini de düz mantık yaparsak, gayet iyi düşünüyor.
Lakin 1 yıl daha nişanlı kalma biraz can sıkıcı hale geliyor. Aile desteği olmadan da bu kadar olur sanırım canım..
Kafanı çok yorarsan, kendinde uzaklaşırsın.

Haklısın canım ama işte insan bazen bunalıyor sevdiğin sonuçta karşındaki kırmamak üzmemek için bayanlar hep biraz daha yapıcı olduğundan daha çok üzülüyoruz sanırım

evet ben de nişanlılık döneminin çok uzun olmayacağından yanayım benim de daha 9 ay gibi bi sürem var maalesef evlilik için:(
şu bir gerçek ki nişanlılık döneminde sorunlar çıkıtkça insan kendini kötü hissediyor ve çok etkileniyor. ama bu durumun normal olduğunu ve geçici olduğunu düşünüp rahatlamak da bizim elimizde ki zaten öyle. evlenince daha mutlu günler bizi beklicek arkadaşlar:)

haklısın sanırım düşünmeyip akışına bırakmak en iyisi bide böyle insan yanlız olmadığını hissedince rahatlıyo bitek sorun benım degıl kı dıyosun nısanlılıkta genele oluyo sanıırmm

Olan şu ki uzun süre nişanlı kalmak yıpratıyor canım insanı.. Hani şöyle diyim, evine girip çıkıyor her hareketini biliyor. Evlilikten tek farkı aynı yatakta yatmamak oluyor. En azından benim açım böyle.. Nişanlılık ne kadar kısa sürerse ömür o kadar uzun oluyor.
İnsanda bi süre sonra bunalma vs. gibi durumlar oluyor. Ufacık birşeyde bile tartışma çıkabiliyor, sen onu öyle istedin, ben öyle istemiyorum gibi düşünün..
Benim elimde olsa, bi de askerlik olmasa 5 ay da evlenirdim diyebilirim :9:

aynen benım açımdan da boyle eve gırıp cıkıyor ısın ıcıne aıle gırıyor aılenın beklentılerı oluyor 2 kısılık olan hayatınız nısanlanınca 15 kısılık oluyor sevgılılık gıbı degıl rahat hareket edemıyorsun ufacık bıseyde annem ne der o ne der aman tatsızlık cıkmasın dıye sen dusunuyorsun sonrada tabıkı ınsan uzuluyor bıran once evlensem kendı evımı kendı sorumlulugmu bılsem dıyosun bırsuur ınsanı ıdare etmek cok zor

canım ne gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyorsun bilmiyorum gerçi ama bence nişanlın haklı. Maddi olarak herşeyi kendiniz yapacaksanız ki çok taktir ettim bu kararınızı tam olarak rahat olduğunuzda evlenin derim ben. Diğer türlü evliliğinizin tabiri caizse cicim aylarınızı maddi olarak rahat hissetmeyeceğiniz bir dönemde geçirceksiniz. Erkekler için maddiyat çok daha önemli bu yüzden eşiniz huzursuz olacak bu da size yansıycak. Bekle biraz sabreden kazanır.

haklısın sanırım canım ya dedıgın gıbı oyle ama yanı ıste aıle ısın ıcıne gırdıgı ıcın kendın annen bıle sorun cıkarıyor bazen ınsan bunalıyor arayı bulmak cok zor herkez hersyee bısey soyluyor 2 kısılık ılıskı oluyo 15 kısılık ılıskı:)

Nişan aceleye gelmiş gibi. Yani benim düşüncem iki sevgili evlenmeye karar verir. Nişan da buna göre belli olur. 'Hele bir nişanlanalım da evleniriz ilerde' gibi bir şey olmaz ki. Kaldı ki nişan bence saçma bir şey. Mantığını çözemiyorum.

'Tamam bunlar gönül eğlendirmiyor.' desin başkaları, biz de rahat edelim diye çıkarılmış bir saçmalık gibi geliyor bana.

canım öyle olmuyor işte ailen sonuçta bı erkek arkadasın oldugunu ogrenıyor ee boyle gezıp tozmak olmak bı yuzzuk takın dıyor nısan dedıgımız zaten aılelrın cevrenın ılıskıyı bılmesı sen zaten evlenmek ıcın bıryle bırlıkte oluyosun ama bu zamanda ev kurmak kolay degıl herkez ıcın oyle olunca bı nısanlanalım hazırlıgımızı yaparız dıyorsun aıle baskısı bıraz haklısın ama ısleyıs boyle bu durumda yapcak bısey kalmıyor

aslında en oluru düğüne yakın nişanlanmak çünkü birlikteyken aileler çok karışmıyor ama nişanlanınca herkes söz hakkı buluo kendinde anne görümce kaynana vs.şimdi sen nişanlısın olumlu bakmaya çalış nişanlınla otur güzelce konuş ortayı bulun ikinizin ortak vermesi gereken bir karar bide şöyle bir durum var herşey nasip kısmet yaa bu ev kurma işinde ne kadar istersen iste gerekirse on yıl(örğ)bekle kısmetinde ne varsa o oluyor canım sen sıkmadan sıkılmadan geçir çünkü evlenince nişanlılık dönemindeki problemler unutulmuyor bişeye kızsanda bu gerçekten bi istek mi ?olması gereken bişey mi ?diye düşün emin ol herşey sende biter boşa demiyorlar yuvayı dişi kuş yapar diye...

aynen haklısın canım :(

merhaba kızlar ..
Benimde aklıma takılan sürekli meşgul eden ve başkalarının buna nasıl yaklaştığını duymaya ihtiyacımın oldugu bı derdım var.
yaklaşık 5-6 aydır nışanlıyız ve nısanlılık surecı oldukca zor ve yorucu bı surec yasayanlar bılır kımseyı memnun edemedıgınız ıcın hep arada kalan sız olursunuz ve bu da uzerımıze bı yuk oluyor. ben bu yaz sonunda evlenmek ıstıyorum 1 yıl nısanlı kalmıs olucaz ama nısanlmda bu yaz yapamayız cok zor olur obur yaza kalsın rahat rahat yapalım dıyor ıkımızde aılelerımızden destek almıcaz cunku herseyı para bırıktrp yavas yavas kendımız yapmak ıstıyoruz oda yaza kadar yetısmez obur senye kalırsa daha cok ıcımıze sıner daha ıyı olur boyle kendımızı cok sıkmamız lazım ve cok zorlanırız dıyor. bende obur yaz konusunda cok uzun olacagını dusunuyorum nısanlılık gıbı zor bı surece +1 yıl daha nasıl katlanıcam dıyorum :/ ve bu benı uzuyor hep boyle sorunlarla karsılasanlar olmustur nasıl aştınız naısl davranmam lazım baskıda yapmak ıstemıyorum ona ama kendımde uzuluyorum hevesım kacıyor sorunlar oldukca :(

Benzer bir durum bende de var. Sözlüm kısa donem ıcın okulu bıtırmeye ugrasıyor. Bizde adı konsun dedık nişan yapmayalım söz olsun hem bıraz resmıyet olsun arada dedik. Ama daha söz iken bile insanlar nişanlı gibi bakıyor. Yok nıye gelmedın nıye etmedın vs. baş agrısı. İşin garibi bizde galıba kendımız biriktirip bırseyler yapmaya calısacagız.çünkü ikimizin de ailesine karşı guvenımız yok. bende annemle yaşıyorum emekli maaşı ile yapabılecegımız fazla bırsey de yok para biriktirmeye basladım mecburen. Bir korkumuz da alttan dersı kalır da askere gıdecegı sure uzarsa diye. Çözüm öneremedim belki ama seni bir parça olsun anlıyorum. Söz, nişan donemı sıkıntısını atmak ıcın kendıme yaptıgım en buyuk ıyılık, kendi fikirlerimi savunmak, kendı iç dunyama yonelmek oldu. Hayırlısı olsun hepimizin hakkında İnşaallah

Benzer bir durum bende de var. Sözlüm kısa donem ıcın okulu bıtırmeye ugrasıyor. Bizde adı konsun dedık nişan yapmayalım söz olsun hem bıraz resmıyet olsun arada dedik. Ama daha söz iken bile insanlar nişanlı gibi bakıyor. Yok nıye gelmedın nıye etmedın vs. baş agrısı. İşin garibi bizde galıba kendımız biriktirip bırseyler yapmaya calısacagız.çünkü ikimizin de ailesine karşı guvenımız yok. bende annemle yaşıyorum emekli maaşı ile yapabılecegımız fazla bırsey de yok para biriktirmeye basladım mecburen. Bir korkumuz da alttan dersı kalır da askere gıdecegı sure uzarsa diye. Çözüm öneremedim belki ama seni bir parça olsun anlıyorum. Söz, nişan donemı sıkıntısını atmak ıcın kendıme yaptıgım en buyuk ıyılık, kendi fikirlerimi savunmak, kendı iç dunyama yonelmek oldu. Hayırlısı olsun hepimizin hakkında İnşaallah

haklısın canım ama ıste ınsan bazen cok bunalıyor etrafına bakıyorsun bazılarının hersyeı duzgun gıderken sen ugras dıdın ama yınede arada sen kal kotu bı durm hepımızın hakkında hayırlısı ınsallah

merhaba kızlar ..
Benimde aklıma takılan sürekli meşgul eden ve başkalarının buna nasıl yaklaştığını duymaya ihtiyacımın oldugu bı derdım var.
yaklaşık 5-6 aydır nışanlıyız ve nısanlılık surecı oldukca zor ve yorucu bı surec yasayanlar bılır kımseyı memnun edemedıgınız ıcın hep arada kalan sız olursunuz ve bu da uzerımıze bı yuk oluyor. ben bu yaz sonunda evlenmek ıstıyorum 1 yıl nısanlı kalmıs olucaz ama nısanlmda bu yaz yapamayız cok zor olur obur yaza kalsın rahat rahat yapalım dıyor ıkımızde aılelerımızden destek almıcaz cunku herseyı para bırıktrp yavas yavas kendımız yapmak ıstıyoruz oda yaza kadar yetısmez obur senye kalırsa daha cok ıcımıze sıner daha ıyı olur boyle kendımızı cok sıkmamız lazım ve cok zorlanırız dıyor. bende obur yaz konusunda cok uzun olacagını dusunuyorum nısanlılık gıbı zor bı surece +1 yıl daha nasıl katlanıcam dıyorum :/ ve bu benı uzuyor hep boyle sorunlarla karsılasanlar olmustur nasıl aştınız naısl davranmam lazım baskıda yapmak ıstemıyorum ona ama kendımde uzuluyorum hevesım kacıyor sorunlar oldukca :(

bende nişanlılığım uzun sürmemesinden yanayım cnmm amaa nişanlına da hak vermek lazım her şeyi tek başına yapmak kolay deil eğer düğünnde istedkleinin olmasını istiosan brz sabredeceksinn... bu konuda üstüne fazla gtme o zamn bşy var sanıolar bnde çok gtmştm üstüne bni sewmio o yüzden ewlenemiorz sewse bu kadr uzu sürmezdi diodm ama alakası yok tamamen maddi konular yüzünden oluo bunlar sende nişanlına destek ol korktma gözünü şimdiden =))

ben de 4 yıldr beraberm 2 yıllık nişanlıyım haziran da da Allah izin verrse evleniyoruz =)) sen nişanlına biz ufaktan başlayalım Allah evlennenlere yardım eder diip brz ortamı yumuşatablrsin cnmm ama yine de üstne gtme derim...

nişanlılık ne kadr uzarsa uzasın önmli olan seni sewmesii sana değer wermesi.. bu adan için beklenr mi die düşünp ona göree beklcksin... Sıkma canını =)

bende nişanlılığım uzun sürmemesinden yanayım cnmm amaa nişanlına da hak vermek lazım her şeyi tek başına yapmak kolay deil eğer düğünnde istedkleinin olmasını istiosan brz sabredeceksinn... bu konuda üstüne fazla gtme o zamn bşy var sanıolar bnde çok gtmştm üstüne bni sewmio o yüzden ewlenemiorz sewse bu kadr uzu sürmezdi diodm ama alakası yok tamamen maddi konular yüzünden oluo bunlar sende nişanlına destek ol korktma gözünü şimdiden =))

ben de 4 yıldr beraberm 2 yıllık nişanlıyım haziran da da Allah izin verrse evleniyoruz =)) sen nişanlına biz ufaktan başlayalım Allah evlennenlere yardım eder diip brz ortamı yumuşatablrsin cnmm ama yine de üstne gtme derim...

nişanlılık ne kadr uzarsa uzasın önmli olan seni sewmesii sana değer wermesi.. bu adan için beklenr mi die düşünp ona göree beklcksin... Sıkma canını =)

haklısın canım :( çok teşekkür ederim desteğin için

Merhaba kızlar
forumda dolaşırken tesadüf yazınızı gördüm ve gözüm korkmadı değil.Tam 8 gün sonra sözleniyorum.Yazarken dahi heyecanlanıyorum.O gün nasıl olurum kim bilir.Sevgilimle aynı şehirde yaşamıyoruz ancak aileme durumu açınca bir resmiyete bağlanması gerektiği konusunda hem fikir olduk ve tarih belirlendi.Gel gelelim nişan mevzu oldu yok sözden sonraki gün olsun yok olmasın.Mayısın ortalarında da nişan olur diye tahmin ediyorum.Konuşmalarımız şu an bu yönde.Ama bilmiyorum resmiyete bağlanınca sorunlarda çoğalır mı?
Şu an zaten aynı şehirde olmadığımızdan görüşemiyoruz bile :( teknolojinin nimetlerinden faydalanıyoruz.Büyük babamı ninem 4 sene beklemiş askerden dönsün diye eskiden çok mu sabırlılarmış yoksa biz mi acele ediyoruz çözemedim.Allah hepimize sevdiklerimizle ömür boyu mutluluklar nasip etsin...

Back
X