- 12 Aralık 2022
- 568
- 597
- 33
- 29
- Konu Sahibi Bir Gul Bir Gonca
-
Mutluluklar dilerim arkadaşınıza da size de. Aileye bağımlı olunca kaba bir tabir olacak ama çeneni kapatıp susup oturmak zorunda kalıyorsun. Bizimkisi önemsiz bir mesele aslında ama ben de annemi haklı buluyorum o konuda. Bulamadığım yerlerde de söylüyorum. Halbuki onlara bağımlı olmasak istediğimiz gibi yaparız her şeyi. La havle la havlePara kimden çıkıyorsa söz hakkı ona geçer bu işlerde ama mesela arkadaşım da nişanlı ve ev diziyorlar. Kv ve kp arkadaşımın isteğine göre yapıyor her şeyi. Biz de geçen sene evlendik ve ailelerden destek almadık. O yüzden bizim dediğimiz oldu her şeyde.
Siz de nişanlılığınızda aynı şeyleri ya da benzer şeyleri yaşadınız mı? Aileler de evleniyor başka memleketten evlenenler sabır taşıymış gerçekten biz aynı şehirden olduğumuz halde bunları yaşıyoruz.Türkiye'de evliliğin en çok aileler arasında olması kadar saçma ve iğrenç bişey daha yok bana göre. Bende de aynı durum var nişanla başlayıp bitcegini düşünme evlenince de aynı şey devam ediyor. Mesela bizde su an çocuk konusunda kaos var. Hamileligim idarecilikle geçiyor malesef
Bizde ki sıkıntı en çok kültür farkından kaynaklı. Bizimkiler Egeli eşimin taraf Doğulu. Herkesin kendi doğrusu var ve orta yol bulmaya çalışan yok malesef. Ömrüm bir diğerinin zihniyetini ötekinden saklamaya çalışarak geçiyor diyebilirim. Bir dönem farklı sehirdeydik şimdi cumbur cemaat aynı sehirdeyiz çok farkeden bişey olmadı ama uzakta bi tık daha rahattimSiz de nişanlılığınızda aynı şeyleri ya da benzer şeyleri yaşadınız mı? Aileler de evleniyor başka memleketten evlenenler sabır taşıymış gerçekten biz aynı şehirden olduğumuz halde bunları yaşıyoruz.
Bu yüzden birbirlerine karşı az gelip gitsinler istiyorum.Bizde ki sıkıntı en çok kültür farkından kaynaklı. Bizimkiler Egeli eşimin taraf Doğulu. Herkesin kendi doğrusu var ve orta yol bulmaya çalışan yok malesef. Ömrüm bir diğerinin zihniyetini ötekinden saklamaya çalışarak geçiyor diyebilirim. Bir dönem farklı sehirdeydik şimdi cumbur cemaat aynı sehirdeyiz çok farkeden bişey olmadı ama uzakta bi tık daha rahattim
Allahtan ana kuzusu biriyle nişanlı değilim. O da rahatsız o davranışlarından. Ailemi ezdirmem ailemle bu konularda da kavga etmem. Alttan almaya çalışıyorum.Siz ailenizin yerine parayı dert edin. Ailenizi ezdirmeyin, müstakbel eşiniz ezdirmeyecek ailesini çünkü.
Para alan emir de alır, hele evlenin de o zaman karar verin ana kuzusu mu değil mi.Allahtan ana kuzusu biriyle nişanlı değilim. O da rahatsız o davranışlarından. Ailemi ezdirmem ailemle bu konularda da kavga etmem. Alttan almaya çalışıyorum.
En iyisi o ama benim kv ona bile takıyor anan niye hiç gelmiyor vs diye. Özetle zor işlerBu yüzden birbirlerine karşı az gelip gitsinler istiyorum.
Az mesafe her zaman iyidir. Sizin KV misafirliğe bayılıyor galiba.En iyisi o ama benim kv ona bile takıyor anan niye hiç gelmiyor vs diye. Özetle zor işler
En büyük hayali dunuruyle kanka olmakmis ama büyük zihniyet farkı var işte. Bir araya gelseler sonrası günlerce dedikoduAz mesafe her zaman iyidir. Sizin KV misafirliğe bayılıyor galiba.
Farklı şehir olunca aileler birbirini gormediginden sorun olmuyor aslinda. Esasen paranın kimden çıktıgina ve bunu goze sokup sokmamalarına gore değisiyor ama en onemlisi ev nasil olacak vs siz de dertlisiniz haklı olarak. Nisanlinız bunların cevabını veremiyor muSiz de nişanlılığınızda aynı şeyleri ya da benzer şeyleri yaşadınız mı? Aileler de evleniyor başka memleketten evlenenler sabır taşıymış gerçekten biz aynı şehirden olduğumuz halde bunları yaşıyoruz.
Hem katılıyorum hem katılmıyorum. Ben en başından çözüp mesafeli olmama rağmen, maddi yardım almamama rağmen ustunluk çabaları hiç ama hiç bitmedi. Eğer ellerinden o esnada 1 geliyorsa 1, 5 geliyorsa 5 ortalığı hep kaynattilar. Benim gibi seyrek de olsa görüşme taraftarı biri bu tavırları neticesinde hiç gorusmuyorum. Ama para işin içine girseydi de iyice seviye düşerdi. Benim kv ile gelinlik, düğün yeri, ev esyasi gibi seylere girseydim düşünemiyorum mazallah...Eski eşim her şeyi kendi karşılamıştı, buna rağmen annesi ablası bilmem nesi her türlü karışma haddini, hakkını gördü kendinde. Her şeyi kendin yaparsan kimse karışamaz genellemesine katılmıyorum. Önemli olan ailenin yapısı ve yanındaki insanın duruşu.
Evet, ille aile yardımı olan her evlilikte aileler her şeyin içinde olacak diye bir şey yok ama yapan yapınca da öyle kolay kurtulamıyorsun.Hem katılıyorum hem katılmıyorum. Ben en başından çözüp mesafeli olmama rağmen, maddi yardım almamama rağmen ustunluk çabaları hiç ama hiç bitmedi. Eğer ellerinden o esnada 1 geliyorsa 1, 5 geliyorsa 5 ortalığı hep kaynattilar. Benim gibi seyrek de olsa görüşme taraftarı biri bu tavırları neticesinde hiç gorusmuyorum. Ama para işin içine girseydi de iyice seviye düşerdi. Benim kv ile gelinlik, düğün yeri, ev esyasi gibi seylere girseydim düşünemiyorum mazallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?