Nişanlilik bumu demek?

hayatım işin zor allah yardımcın olsun onlar gelin degil hizmetci istiyolar bizim burda komşuda aynısı ediyo gelinlere sürekli kızıp annelerine gidiyolar ama yine dönüyolar koca ewine bence baştan bitir sen bu işi yürümes bitanem kendine yazık etme ask sevgi karın doyurmuyo ilerde cekecegin sıkıntıyı düşün ve ona göre karar wer

inşallah dediğin gibi sorun çözülmüştür canım...ama ben hemen he deyipte uygulayanını ne gördüm ne duydum.bir müddet idare edip sonra gene başlarlar...şimdi bide evli değilsin bide bunun deplasmanı var unutma...

Daha düğün bile olmamışken altınları alacaklarını nasıl söyleyebiliyolar?Çok kızıyorum böyle şeylere:oklava: Bence nişanlınla konuş.Kabul etme takılarını vermeyi.Ya da senin tarafına söyle takıları alacaklarını.Kimse gelip takmasın.Annene versinler.Annenden alırsın sen.Ama eşine de söyleme.Hep erkek aileleri böyle oluyor.Oğullarını evlendirmeyi kazanç kapısı görüyorlar.Allahtan bizde böyle bişey yaşanmadı.Ben kesinlikle kabul etmezdim

kendilerini zaten bir türlü sevemedim.kayınpederim para gözün biri.bunu anlayabiliyorum.bizi banka gibi gördüğünü anlıyorum.ama savaşıcam nişanlım için.zırhlarımı kuşandım.gerçekten çok çektim.iki gözüm iki çeşme hep ağladım.bütün derdi kayınpaderimin bana taktığı bilezikleri geri almakta.bana diyorki ben hasta olsam bileziğini vermezmisin diyor.bende borçlarımızdan kalırsa veririm dedim.beni yanlış anlamayın ama nişanlımın yani ileride eşim olacak kişinin ayagını ailesinden çekmem lazım.bunu nasıl başarabilirim bilmiyorum.bu sözümü yadırgamayın ama hadlerini çok aştılar.benim gibi çeken beni anlar.

canım dinimizde mehir diye bişey var. en azı 5 milyar oluyo sanırım. hoca nikahında mehiri istiyorum demen lazım. evlenmeden önce al mehirini. kayınpederinin bundan haberi vbardır ama sana söylemez. eğer mehirini vermezlerse hoca nikah kıymaz. bu şekilde söyle. ben evlenmeden önce ne kadar istiyosan o kadar mehirimi almadan evet demiycem de vermezlerse nikah olmaz. sen 10 milyar de bakalım ne diyo

canım bence aç Ku'ran'ı duanı et tatlım, ben ta sevgılı ıken gormustum aılesının yaptıklarını ve benımkının hıcbır sekılde arkamda durmayacagını, ama ben daha ortada bısey yokken hayırlısı deılse ayrılalım demıstım ayrıldık, bu asamalarda bende bunları yasıcaktım cok emınım, sende burada sana yazan evlı arkadaslardan feyiz al, ben senın yazını gorunce ıyıkı ayrılmısım dedım, onların dedıklerını kulak ardı etme, ve gercekten kotu davranısını gorunce sevgı kalmıo, sevgıne cok guvenme, hayırlısı ıse Allahım yuva kuralım onunla , yuvasına sahıp cıksın dıe dua et bence, hayırlısı deılse nısanlının gercek yuzunu de gostersın sana

canım dinimizde mehir diye bişey var. en azı 5 milyar oluyo sanırım. hoca nikahında mehiri istiyorum demen lazım. evlenmeden önce al mehirini. kayınpederinin bundan haberi vbardır ama sana söylemez. eğer mehirini vermezlerse hoca nikah kıymaz. bu şekilde söyle. ben evlenmeden önce ne kadar istiyosan o kadar mehirimi almadan evet demiycem de vermezlerse nikah olmaz. sen 10 milyar de bakalım ne diyo

10 milyar ya da 5 milyar mı sevginizin değeri.....

Haklisiniz bileziklerimi aldiktan sonra güvencem kalmiyor.kayinpederim bizim düğünümüzü çikar gibi görmeye başladi.sinir oluyorum ya.bizde kendi eşyalarimizi kendimiz alicaz. Baktim çokmu sikiştik seve seve kendim bozdururum o bilezikleri öderim keyfime bakarim.bileziklere taktiği gibi düğünde takilan takilarida alacakmiş.ben birakirmiyim sana onlari.nişanlima dedim ne senin tarafin gelin odasi girecek ne benim tarafim.kendimiz girecez ve kendimiz çikaricaz takilari keseme koyucaz dedim tamam dedi.allahim işallah hayirlsi olur.ve yuvasina sahip çikar amin.

10 milyar ya da 5 milyar mı sevginizin değeri.....

olaya farkli bir gözle bakmişsiniz.yorumunuz için teşekkür ederim.sevgim küçük veya para ile ölçülecek olsaydi.daha hala sevgim için mücadele etmezdim.sonuçta yapilan haksizliklar diz boyu.ve gerçekte şuki ben o bilezikleri kendim için istemiyorum yuvam evim için istiyorum yazimi okuduysaniz şayet.bende gider bozdurmasini bilirim.eşime gelecek sikinti banada sikinti verecektir.

olaya farkli bir gözle bakmişsiniz.yorumunuz için teşekkür ederim.sevgim küçük veya para ile ölçülecek olsaydi.daha hala sevgim için mücadele etmezdim.sonuçta yapilan haksizliklar diz boyu.ve gerçekte şuki ben o bilezikleri kendim için istemiyorum yuvam evim için istiyorum yazimi okuduysaniz şayet.bende gider bozdurmasini bilirim.eşime gelecek sikinti banada sikinti verecektir.

ben size cevap yazmadım ki...
siz haklısınızdır konunuzda kendinize göre...
iste bakalım verecekler mi vermezlerse kabul etmiyecem mantığı sevgiye paha biçmektir...
ben biçemem mesele değer bunu ödeyebilecek adam da yoktur bu dünyada...
size saygısızlık yapıldığını düşünüyorsanız ne diye gelinleri olacaksınız ki zaten..

şimdi seni böyle çıldırtan aile,evlendikten sonra sana neler yapar hiç düşündün mü?

sen sadece kocanla değil,ailesi ile de evleniyorsun bunu unutma

sevgi seni bir yere kadar götürür.

düzeleceğini bekleme,hatta bana öyle geldi ki nişanı atman için uğraşıyorlar

şimdi seni böyle çıldırtan aile,evlendikten sonra sana neler yapar hiç düşündün mü?

Sen sadece kocanla değil,ailesi ile de evleniyorsun bunu unutma

sevgi seni bir yere kadar götürür.

Düzeleceğini bekleme,hatta bana öyle geldi ki nişanı atman için uğraşıyorlar

haklisin nişani benim atmam için kendi akillarinca baski uygulamaya çalişiyorlar.ama biz ayrilmak istemiyoruz.allahim sonumuz iyi olur işallah.ben onlardan bilezik falanda istemiyorum dedimki bana taktigi bilezikleri geri alacaksa hiç takmasin dedim.takmasinda umrumda değil ne bileziği ne takisi ama benim üstümde zaten bir haklari yok.benden hiç bir şekilde hiçbirşey beklemesinler.hem bana yardim etmeyecek hemde oooh ben gelin aldim.iyimiş be .

:çok üzgünüm:

ŞİMDİ 5-10 MİLYAR DEĞİLDİ.BEN BANA TAKILAN 5 BİLEZİĞİ VE DÜĞÜNDE TAKILAN TAKILARIMI MEHİR OLARAK İSTESEM OLURMU?BAŞKA ŞEYDE GÖZÜM YOK .BU İŞ İNADA BİNDİ BENDE BUNLARIN BENİM OLMASINI İSTİYORUM.VE DUYDUĞUMA GÖRE BUNU HER HOCA SÖLEMİYORMUŞ NASIL SÖLYLETTİREBİLİRİM HOCAYA?

nişanda ve düğünde takılan altınlar gelinindir kimsenin karışmaması lazım.
böyle insanlara gelin gitmek istediğine eminmisin canım
daha şimdiden böyle, evlendikten sonra kat kat kötü olacaklar.

İNAN BANA ARADA NİŞANLIM OLMASA 5 DK BİLE DÜŞÜNMEDEN YÜZÜĞÜ ATARDIM.NİŞANLIMA KIYAMIYORUM.O DA BANA KIYAMIYOR.NİŞANLIMA AİLESİ YÜZÜNDEN ÇOK ÇEKTİRDİM.AİLESİ BENİM PSİKOLOJİMİ BOZDU.TAKINTILI YAPTI.KABAK NİŞANLIMIN BAŞINA PATLADI.BAŞKASI OLSA BENİ BIRAKIRDI DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ÖYLE BİR KENETLENDİKKİ ARKCI DEPREMLER SADECE BİZİ ÇATIRDATIYOR.BİZ YİNE KOPAMIYORUZ.HEP NİŞANLIMA AİLEN KARIŞACAKMI DİYE SORUYORDUM.O İSE HAYIR KARIŞTIRMAM DİYORU.BEN HEP SORMAYA DEVAM ETTİM.EN SONUNDA SABIR TAŞIDA CATLAR DEĞİLMİ BANA KARIŞACAKLAR DEDİ.SADECE SİNİRİNDEN BUNU SONRA İTİRAF ETTİ.AMA KARIŞACAKLAR DEDİ YA BENİ BİRAZDAHA KARAMSARLIĞA İTTİ.SADECE AİLESİNDEN ÇEKMEM LAZIM ONU.AMA ÖYLE AMA BÖYLE.BUNU YAPMAZSAM BENİM EVLİLİĞİM YÜRÜMEZ.NİŞANLIM AGIZA ÇOK BAKIYOR.:sm_confused:

canım anladıgım kadarıyla nişanlın ailesine hertürk erkegi gb düşkün onu çekebilirsem demişin ailesinden bu çok zor cnm ah güzelim şimdi bişiyi anlamak zor ama şunu diyebilirim evlendigin günden itibaren herşey zamanla değişiyo bi bakmışsın eşinden eskide iz bile yok bunu şimdi anlamanı bekliyemem evlendigimde bu lafımı hatırlamanı isterim içinden neler çıkıcak görürsün bir aile başında sana kendilerini diretiyorsa senin önünü görebilmen için açabildiklerince kendi kapılarını açıp yüzlerini göstermişler gerisi size kalmış artık onlar biz böyleyiz kabul etsende etmesende mantıgı uyguluyo diretmek bence senide nişanlınıda şimdiden daha çok evlendiğinizde yorcak çünkü evlilik iki kişi ile değil aileyle oluyo herşleyede öyle bir karışırlarki bir bakmışsın geli,nligini aglıyarak giymişsin morel bozuk bunları iyi düşün amacım seni sogutmak degil ama gerçekler baştan gözüküyo

canım anladıgım kadarıyla nişanlın ailesine hertürk erkegi gb düşkün onu çekebilirsem demişin ailesinden bu çok zor cnm ah güzelim şimdi bişiyi anlamak zor ama şunu diyebilirim evlendigin günden itibaren herşey zamanla değişiyo bi bakmışsın eşinden eskide iz bile yok bunu şimdi anlamanı bekliyemem evlendigimde bu lafımı hatırlamanı isterim içinden neler çıkıcak görürsün bir aile başında sana kendilerini diretiyorsa senin önünü görebilmen için açabildiklerince kendi kapılarını açıp yüzlerini göstermişler gerisi size kalmış artık onlar biz böyleyiz kabul etsende etmesende mantıgı uyguluyo diretmek bence senide nişanlınıda şimdiden daha çok evlendiğinizde yorcak çünkü evlilik iki kişi ile değil aileyle oluyo herşleyede öyle bir karışırlarki bir bakmışsın geli,nligini aglıyarak giymişsin morel bozuk bunları iyi düşün amacım seni sogutmak degil ama gerçekler baştan gözüküyo

BU KADAR ZORMU BU İŞ?ALLAHIM KAFAYI YİCEM ARTIK.NEDEN HAYATIMIZA MÜDAHALE EDİLİYOR.YARDIMA GELİNCE YOK OLUYORLAR AMA KARIŞMAYA GELİNCE BAŞTAN BERİ VARLAR.ONLARDAN KARIŞMALARINI İSTEYEN YOK.HA BİRDE BENİM KAYINVALİDEMİN BAYRAMDA YAPTIĞINI ANLATAYIM CEVABINI SİZ VERİN BAKALIM BEN NE YAPMAYA ÇALIŞTIĞINI ÇÖZEMEDİMDE.NİŞANLIMIN ODASINA CANTAMI KOYMUŞTUM.ORAYADA MİSAFİR BEBEK YATIRMIŞLAR SONRA.BENDE TELEFONUM CALDI DİYE ODAYA İLERLEDİM KAYINVALİDEM ARKAMDAN ÇOCUK UYUYOR YAVAŞ GİR DEDİ NEYSE BENDE TAMAM DEDİM AAA BİR BAKTIM ARKAMDAN GELMİŞ KAPININ ÖNÜNDE BEKLİYOR.HİÇ BİŞEY SÖYLEMEDEN GEÇTİM GİTTİM.NE YAPMAYA ÇALIŞTI ANLAMADIM.YANİ BİR MİSAFİR ÇOCUKTAN BİLE DEĞERLİ DEĞİLİM SANIRIM.GÖZ VAR İZAN VAR UYUYAN MAHSUMA BEN NE YAPAYIMKİ BİŞEYMİ YAPCAK SANDI NE SANDI İSE ARTIK.yasakkelime

en bastan sartlarını söyle canım sonra ne yaparsan yap degiştiremessin hiçbirseyi zamanla degisir hersey yoluna girer diye düşünme sakın simdiden böyle davranıyorlarsa sonra ne olur allah blir

canım hayırlı olsun nişanın ama anlattıklarından anladığım bu işin sonu seniüzmekten başaka işe yaramıycak. senin anlattıklarının aynısını yaşıyorum şimdiki aklım olsaydı böyle insanlara gelin olacağıma ömrü billah bekar kalırdım. diyeceksin nişanlım evlenince beni ezdirmiyecek yok be gülüm bunlar hep lafta kalıyor bu tür erkekler analarının sözünden çıkamıyor .benden bi abla tavsiyesi sana arkana bile bakmadan at o nişanı kurtul zamanla yaşadığın cehennem o sevgiyide öldürüyo geriye tüm umutları yok olmuş sen kalıyorsun

bu mesajı sana yazmayı bir borç bilirim canım.. bu dünyaya bir kere geldik... seninle hiç bir yakınlığı olmayan sana zerre kadar emek vermemiş bu insanların kahrını uzun yıllar ne diye gögüsleniyorsun.. evlenince boyun uzamayacak yada çok matah birşey bulmayacaksın... sen şimdi anlamıyorsun o mutlulukla kurduğun yuvan gözyaşlarının yatağı olmasın lütfen daha evlenmeden yapılanlara bak düşünsene daha naz dönemindeyken canını okumuşlar evlenince bitirirler seni gören tanıyamaz dertleri çekilmez bunların oofffff aklını basına devşir bile bile dul kadın damgası yeme durduk yerde...

Back
X