Nişanlilik bumu demek?

canım bak senin yasadıklarını krndi yasadıklarıma benzetiyorum.aynen banada söylemişlerdi eltine ne yaptıysak sanada aynısını diye ama öyle olmadı.ne söz kıyafeti ne birsey.önemsemedim ama keske en ufak hatayı bile önemseseydim belki böyle olmazdı.nişanlını cok seviyorsun ama evlendikten sonra inan ne ask ne sevgi nede saygı hic birsey kalmıyor tabiki bunların kalmamasının en büyük nedeni ailesi oluyor.herzaman gelinlerden hizmet bekleyen annesi.helede eger nisanlın senden ailesine karsı ilgi bekliyosa bu cok kötü.evlendikten sonra düsünsen hep onlar icin yasayacan aman kırılmasınlar aman küsmesinler eltinle rekabetler nisbetler bunların hepsi seni bekliyor.ama ben üstesinden gelirim diyorsan allah yardımcın olsun canım

ben şok oldum ya ne bu :1shok::1shok::1shok:

bunlar sana evlenince rahat verecek mi sanıyorsun güzelim

iyi düşün derim.bu safha da böyle yapan,ilerde ne yapmaz ki?

Akşam nişanlimla yine konuştuk sana 3 şey söylüyorum dedi bana güven -hiç kimseyi kariştirmam -ölünceye kadar eşimsin dedi.ama bu bulaşik olayi benim aklimi kariştiriyor.hani görümcem ben bu evde bulaşik yikamam demişti ya elleri tahriş oluyormuş ya onun elleri elde bizimkiler nedir?bende evlenince yikacakmişim görümcem yardima gelmesse nişanlim yardima gelecekmiş bana ablasina bişey diyemiyor ya buna kiziyorum neymiş ondan 10 yaş büyükmüş.banane isterse 20 yaş olsun bende çalişiyorum oda çalişiyor o evin kizi yapmasi lazim değilmi?sevabima benim ceyizimde bile yok fakat bir bulaşik makinssi alicam ya.çok sikildim bu bulaşik muhabbettinden.birde kayinpederim bizden para isterse isteyecek çünkü kayinpederimde para hirsi var.bizde nişanlimla hep borcumuz var dicez.

10 milyar ya da 5 milyar mı sevginizin değeri.....

o sevginin değeri filan değil ya saçma sapan yazmışsın. dinimize göre evlenmeden önce almak kadının hakkı. isterse hakkından vazgeçebilir ama arkadaşımızın durumuna bakınca bu hakkını alması en mantıklısı. ayetlerde yazıyo. kuranın türkçesini açıp okursan görürsün nisa suresinde. kadınlar haklarını bilmiyolar burda bilgi vermeye çalıştım ben size

sonu yok,sonu yok,sonu yok,ne kadar seversen sev,sonu yok...Aşkın içinde bile mantık vardır arkadaşım.evlenmeden sana hayatı dar eden insanlar evlendikten sonra mezara sokar diri diri...kusura bakma ama yol yakınken dön derim...sonra dönmek belki mümkün ama yıkımları çok büyük olur onaramazsın.abla tavsiyesi sana...Allah hakkında hayırlısını versin...

atardım yüzüğü basar giderdim.madem nişanlındaonlarla aran sıkı fıkı olsun istiyo..emin ol seni çook sorun beklliyo..nedenssssee evlenince daha bi anneci babacı oluyolar..benimki evlnesek de şu babamdan kurtulsam diyodu..şimdi can ciğer kuzu sarması oldular..varsa yoksa babam diyo..

sonu yok,sonu yok,sonu yok,ne kadar seversen sev,sonu yok...Aşkın içinde bile mantık vardır arkadaşım.evlenmeden sana hayatı dar eden insanlar evlendikten sonra mezara sokar diri diri...kusura bakma ama yol yakınken dön derim...sonra dönmek belki mümkün ama yıkımları çok büyük olur onaramazsın.abla tavsiyesi sana...Allah hakkında hayırlısını versin...

sevgili karlar perisi sana çok öncede söylemiştim nişanlına bence güvenme nedenmi bende bu yollardan geçtim nişalılığımda çok yaptılar eşim nişanlıykende hep derdi kimse seni ezemez karşısında beni bulur diye evlendim 3-4 günlükken burnumdan getirmeye başladı ailesi yüzünden hep onların yanında oldu beni hiç savunmadı onlar laf söylerken ağzı dili bağlı otururdu offffff güzelim ya ne olur sonunu göremiyorsan bırak at yüzüğü evliyken ayrılmak çok daha zor oluyor evini yuvanı çok özlüyorsun ama şimdi daha kolay şimdiden bu kadar ezen evlenince neler yapar yinede karar senin Allah doğru kararı verebilmeni nasip etsin inşallah

eğer konu takı konusuysa bildiğim kadarıyla takılan bütün takılar yasal olarak geline ait,yani kimseye bişey vermek zorunda değilsin kimse de zorla alamaz senden, dava açsan kazanırsın(avukat bi arkadaşa sor istersen ben böyle biliyorum ama yanlış biliyo da olabilirim)... ama muhtemelen böyle bir durumda ne dava açılır ne bişey olur huzurun bozulmasın diye susmak zorunda kalırsın...

ama anladığım kadarıyla başka sorular da var kafanda herşeyi göz önünde bulundurup sağlıklı bir karar verirsin umarım...

alo fetvaya sorabilirsin aklına takılan her soruya cevap veriyolar 0312 295 76 59

süpersin sen.aradım sordum.tabiki düğünde takılan takıda kayınpederin geline taktıiğ bilezikte gelinin hakkı.peki bunu her hoca sormuyormuş dedim.sorması lazım nikahın bir parçası dedi.oleyyyyyy zaten kayınpederede dedim benim onlar vermem dedim.onlar benim mehirim dedim.tamam dedi.ama şimdide görümce var bulaşık fobili görümce.uffffffffzaten adım çıktı cadı geline iyice çıkacak

sevgili karlar perisi sana çok öncede söylemiştim nişanlına bence güvenme nedenmi bende bu yollardan geçtim nişalılığımda çok yaptılar eşim nişanlıykende hep derdi kimse seni ezemez karşısında beni bulur diye evlendim 3-4 günlükken burnumdan getirmeye başladı ailesi yüzünden hep onların yanında oldu beni hiç savunmadı onlar laf söylerken ağzı dili bağlı otururdu offffff güzelim ya ne olur sonunu göremiyorsan bırak at yüzüğü evliyken ayrılmak çok daha zor oluyor evini yuvanı çok özlüyorsun ama şimdi daha kolay şimdiden bu kadar ezen evlenince neler yapar yinede karar senin Allah doğru kararı verebilmeni nasip etsin inşallah

HAKLISIN AMA BENİ BİRŞEYLER TUTUYOR.O KADAR PSİKOLOJİM BOZULDUKİ KAYINPEDERİ KAYINVALİDEYİ GÖRÜMCEYİ DÜŞMAN GİBİ GÖRÜYORUM İNANMICAKSINIZ AMA.HERŞEYİDE GÖZE ALDIM.SAVAŞICAM.NİŞANLIM SUSARSA BEN SUSMUCAM.KENDİMİ ONLARA GİTTİĞİM ZAMAN SAVAŞA GİTMİŞ GİBİ HİSSEDİYORUM.STRESTEN KİLO ALIYORUM.kötükedihüso

canım inşallah mutlu olursun. valla kendime görev bildim gittim buldum arkadaştan alo fetvanın numarasını. kayınpeder çok emin düğünde çok takı takılacağına ya takmazlarsa kalırsınız mazallah ortada :)))))))

canım inşallah mutlu olursun. valla kendime görev bildim gittim buldum arkadaştan alo fetvanın numarasını. kayınpeder çok emin düğünde çok takı takılacağına ya takmazlarsa kalırsınız mazallah ortada :)))))))

a.sHEHEHEH BENCEDE .OĞLUNUN DÜĞÜNÜN BEDAVAYA GETİRMEYE ÇALIŞIYOR ADAM.BAKALIM GELEN KİŞİ TAKI TAKACAKMI ALLAH ALLAH.BUNLAR BENİ HEP VARSAYIMLARI İLE ÇILDIRTTILAR YA.ARTIK KORKSUNLAR BENDEN sengözlerimebaksanab

NİŞANLIMDA KEENDİ BİLİR BENİ SEÇERSE BEN BURADAYIM sositososito YO AİLEM DİYORSA GİTSİN UMRUMDA DEĞİL.GİDERSE ZATEN HİÇ SEVMEMİŞTİR.ÜZÜLMÜCEM ARTIK.kaydirigubbakcemile4 AMA YANIMDA OLUN YETER TAMAMMI KISLARkaydirigubbakcemile5

HAKLISIN AMA BENİ BİRŞEYLER TUTUYOR.O KADAR PSİKOLOJİM BOZULDUKİ KAYINPEDERİ KAYINVALİDEYİ GÖRÜMCEYİ DÜŞMAN GİBİ GÖRÜYORUM İNANMICAKSINIZ AMA.HERŞEYİDE GÖZE ALDIM.SAVAŞICAM.NİŞANLIM SUSARSA BEN SUSMUCAM.KENDİMİ ONLARA GİTTİĞİM ZAMAN SAVAŞA GİTMİŞ GİBİ HİSSEDİYORUM.STRESTEN KİLO ALIYORUM.kötükedihüso

canım diyecek birşeyim yok Allah korktuğuna uğratmasın dilerim herşey çok güzel olur senin için

Slm karlarperisi bende 4 aylik evli ve 1 yillik nişanlilik dönemi geçiren biri olarak sana bazi tavsiyelerim olucak ama ondan öce ben azda olsa sendede hata gördüm yani neden nişanlinin ailesiyle bu kadar yüz göz oldun...niye kayinpederinle öyle polemiklere girdin anliyamadim kesinlikle herşey nişanlinda bitiyor o sokmiycakti seni bu polemiklere bide bence şuda çok yanliş canim bak kimseden ailesini silmesini karşi gelmesini bekliyemeyiz tamam senin yaninda olucak ama şunuda unutma bugün ailesini yok sayan yarin senide rahatlikla yok sayabilir bende onlari sana karşi savunmasi hoşuna gitmeli bu nekadar karakterli olduğunu gösterir düşünsene sana şöle deseydi ewet canim haklisin ailem çok kötü onalrla görüşmiycez falan diye bu düşün bi kere ikincisi belliki ailesi biraz bilgisiz düşünemiyolar ama onlara güzellikle anlatmasini biliceksiniz...kesinlikle kendini ezdirme ama saygisizliktada bulunma ve bence artik bu tarz konularda kayinpederinle muhattap olma...ve ailenle paylaş yani paylaşmak derkende aileler oturup bu konulari konuşsun seni sahipsiz birakmasinlar ya iki tarafada yük olmayin yada herkez eşit davransin üstüne düşeni alsin...mesela bizde kayinpederim mobilyalarin hepsini aldi ben ve eşim beyaz eşyayi aldik annemler de perdelerle halilarin hepsini aldi...altini yine kayinpederim aldi...ama çok şükür hiçbir sorun çikmadi sana tavsiyem bu para konusu bidaha açilirsa kayinpederine yada kayinvalidene cevap verme yada saygili bi şekilde biz nişanlimla hallettik o meseleyi de ve konuyu kapat...ve biran önce nişanlinla oturup konuş bütçenizi ayarlayip ona göre ailelerinizden yardim isteyin...veya istemeyin....sen saygili ve iyi olursan bigün sana döner bunu sakin unutma onlar bizim büyüklerimiz....rabbim hakkinda hayirlisini nasip etsin canim....şimdiden mutluluklar...diliyorum ve sana son tavsiyem dua et ve sabir dile...

Slm karlarperisi bende 4 aylik evli ve 1 yillik nişanlilik dönemi geçiren biri olarak sana bazi tavsiyelerim olucak ama ondan öce ben azda olsa sendede hata gördüm yani neden nişanlinin ailesiyle bu kadar yüz göz oldun...niye kayinpederinle öyle polemiklere girdin anliyamadim kesinlikle herşey nişanlinda bitiyor o sokmiycakti seni bu polemiklere bide bence şuda çok yanliş canim bak kimseden ailesini silmesini karşi gelmesini bekliyemeyiz tamam senin yaninda olucak ama şunuda unutma bugün ailesini yok sayan yarin senide rahatlikla yok sayabilir bende onlari sana karşi savunmasi hoşuna gitmeli bu nekadar karakterli olduğunu gösterir düşünsene sana şöle deseydi ewet canim haklisin ailem çok kötü onalrla görüşmiycez falan diye bu düşün bi kere ikincisi belliki ailesi biraz bilgisiz düşünemiyolar ama onlara güzellikle anlatmasini biliceksiniz...kesinlikle kendini ezdirme ama saygisizliktada bulunma ve bence artik bu tarz konularda kayinpederinle muhattap olma...ve ailenle paylaş yani paylaşmak derkende aileler oturup bu konulari konuşsun seni sahipsiz birakmasinlar ya iki tarafada yük olmayin yada herkez eşit davransin üstüne düşeni alsin...mesela bizde kayinpederim mobilyalarin hepsini aldi ben ve eşim beyaz eşyayi aldik annemler de perdelerle halilarin hepsini aldi...altini yine kayinpederim aldi...ama çok şükür hiçbir sorun çikmadi sana tavsiyem bu para konusu bidaha açilirsa kayinpederine yada kayinvalidene cevap verme yada saygili bi şekilde biz nişanlimla hallettik o meseleyi de ve konuyu kapat...ve biran önce nişanlinla oturup konuş bütçenizi ayarlayip ona göre ailelerinizden yardim isteyin...veya istemeyin....sen saygili ve iyi olursan bigün sana döner bunu sakin unutma onlar bizim büyüklerimiz....rabbim hakkinda hayirlisini nasip etsin canim....şimdiden mutluluklar...diliyorum ve sana son tavsiyem dua et ve sabir dile...

sevgili aymeh.ilköncelerde o kadar sevgi ile yaklaştımki.hatta nişanlanmadan önce diyordumki aaa gelin kaynana nasıl geçinemzmiş arkadaş gibi olucam kayınvalidemle diyordum.oooooo işler o kdara boyut aldıki.benim kayınpederimle bu konuyu konuşmam gerekti.gidip geldikce bana laf sokuyorlardı yerli yersiz.ben safta bunları kafaya takıp takıp nişanlımın üstüne gidiyordum.bir insanın üstüne ne kadar gidersiniz hem kendim üzülüyor hemde nişanlımı üzüyordum aartık.bıkmıştı bana aynı cevapları günde 10 defa söylemekten.beni babası ile konuşturması gerektiğini anladı.çünkü ben anlamıyordum.nişanlımın dediklerini.onlardan duymam gerekliydi.nişanlım benim takıntılarım yüzünden kilo verdi çöp adam oldu.ve şuda bir gerçekki kesinlikle çok fazla yüz göz olmadım ben nişanlanalı 5 ay bitecek evlerine ayda 1 kere ya gittim ya gitmedim.onlarsıkı fıkı olmamı istiyorlar.ama kesinlikle olamam.benim nişanlımın ailesine göre afedersiniz ahırdaki inek bile daha değerli gelinden çünkü süt veriyor o.gelin ise bir hizmetçidir görüşü var.ama beni hizmetci yapamayacaklarını anlayınca laf sokmaya başladılar.kayınpederim diyorki eltini aileye alıştırdım diyor,ben alışamam saolsun.şimdi birde evlendikten sonra şehir değiştirices iş nedeniyle sanırım uzak daha iyi olacak.kıymetli oluruz herhalde.:jeyyar:

yaa senin ailen bişe demiomu peki madem onunkiler bu kadar karışıo sizden neden ses çıkmıo onu anlamadım baştan baban tavrını koysaymış keşke
hep erkek tarafımı sıkıntı olcak canımm kötükedihüso

burdan tüm kız tarafı olan ailelere sesleniorm kızımızı verdik artık o onların ailesinden demeyin kızlarımızı ezdirmeyelim lütfenkaydirigubbakcemile5

not: annemin önerisi "kızım şimdiden yakma başını yol yakınken dön aşk sevgi bi yere kadar"

Kayınpeder düğünden sonra birkaç bilezik istedi benden ama zaten takıların bir çoğunu
borçları kapatmak için satmıştık,
kaynım Konyanın yerlisi bir kızla evlendi,
Konya da tüm takıları kız tarafı alırmış ve de aldılar,
eltinin parmağında sadece bir yüzüğü var, o kadar zengin bir aile olmalarına rağmen kızlarının tüm takılarına göz dikecek kadar seviyesiz insanlar,
sadece takılar değil tüm eşyalar , erkek tarafının yaptığı dahil mehil olarak kızın,
ayrıca miktarını bilmiyoruz ama sanırım açık bir senette yine kız tarafına verilmiş,

Yani Konya nın yerlileri erkek tarafını soyup soğana çeviriyor,
gerçi benim kayınvalide bunları çoktan haketmişti,

karlarperisi canım senin işin çok zorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Back
X