• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık döneminde böyle verilmek normal mi ?

Bizimde hersey son 1 ayda oldu.
dügünmüş evmiş kına gecesiymiş tek tek ilgilendik.
En önemli günde yalnız bırakıldık.
Şimdi canım cicim dese de fayda etmiyor.
Geçmişle de yaşanmıyor.
Yaşanılanlardan ders çıkartıp cebimize koyduk yolumuza devam ediyoruz.

Düğün bittiğinde herşey geçiyor ama malesef karşı tarafın bu sorumsuzluğu bir ömür aklından çıkmıyor.
Böylesine sorumsuz insanlarla akraba olmak, onların içine girmek oldukça zor oluyor.
Ne diyeyim Allah yar ve yardımcın olsun ama annen sonuna kadar haklı.

Zamanında benim kv de senin çeyizin az demişti bana ben de beyaz eşya mobilya düğün salonu borçları bizde olmasaydı belki daha çok çeyizim olurdu. Hem de çeyize ne gerek var maaşımla istediğimi alırım demiştim :rapci:

Hiçbir maddi katkıları olmayınca hayatıma karışma lüksleri de olmadı asla. İyi ki de böyle olmuş herşey kafama göre oldu. Belki kaliteli lüks olmadı ama olsun kafam rahattı. Siz de takmayın mutluluğunuza bakın annenizi yatıştırın sizin takmadığınızı görünce o da mutlu olacaktır ;)

Yeri gelince herşeyin cevabını verirsiniz herkese :KK53:

Yetişir sıkmayın kendinizi ben 1 günde mobilya aldım 1 günde evi taşıdım ve istanbuldan bursaya taşındım. Neler neler yetişiyor. Bu kadar germeyin kendinizi.herşey oluyor yetişiyorda. Allah korusun sağlığınıza birşey olmasın
Biraz vurdum duymaz olun. Eşinizle mobilyaları halledin ilk önce onların yapımı uzun sürmesin. Başka bir gün gelinlik işini halledin. Toplasan bir kaç günde hallediliyor zaten. Evinizide yardım edicek kimse yoksa yavaş yavaş yetiştirirsiniz. Kızmayın hiç. Önemli olan bu zamanı eşinizle sorunsuz atlatmak. Eskik olsa da birşey olmaz.herşey tamamlanır. Sizin huzurunuzdan önemli değil. Ben düğün salonumu bile görmemiştim. Kayınpederim tutmuş. Düğün günü gördüm siz tahmin edin :) çok umursamayın üzmeyin kendinizi. Annenizede söyleyin nolur gerilme yetişmezse yetişmesin benide kendinide çok üzüyorsun deyin. Çok abartılıyır bu evlilik hazırlığı bazen.
Önemli olan düğün veya hazırlıklar değil eşinizle mutlu bir hayat kurmak. Eksik olsa ne olucak dünyanın sonı değil. Herşeyi kendiniz yapması daha iyi. Kimse karışamıyor bari. Ben hiç bir alışverişe ailemi dahi katmadım. Sizde katmayın ayak bağı olmasınlar. İstediğinizi seçersiniz.ve eşinizle size özel anlar olur.

Arkadaşlar dayanilacak gibi değil.
Düğünüme 1 ay kaldı. Biz daha evi temizlemedik eşyalar gelmedi bana kıyafet falan bakilmadi zaten kaynanamgil gelmeyecek . Biz bakacağız nisanlimla biz yapacağız.

Iyi hoş zaten karşı taraftan bişey yok. Olmasinda üZülüyorum da ne oluyor.

Ama annemle felaket gerginiz. Bağırıyor çıldıriyor resmen. Nasıl yetişecek herşey benim omzumda diyor. Doğru çünkü gerçekten karşı tarafın hiç yapip ettiği yok. Herşeye annem koşturuyor.
Ben idare ediyorum inanin o bagirip cagirirken ben tamam sakin ol herşey hallolacak diyorum. Inanin haftalardır agzimin ici pütür pütür yara oldu hergün bi başka disim ağrıyor. Ne düğüne odaklanabiliyorum ne kilo verebiliyorum hiç biseye hevesin yok. Normal mi sizce? Sizin başınızdan neler geçti?

Edit: baslikta gerilmek yazacaktim t9 kurbanı oldum kusura bakmayın.
Canım hiç kendini bosyere strese sokma aynı durum bendede olmuştu hicbirseye karismadilar yapmadılar herşeyi benim ailem ve eşimle yapmıştık. Sende ona göre davran hicbirseyime karıştırma muhatap bile olma bu gibi insanlar böyle tavırları hakediyorlar annen çok rahatsizsa bu durumdan dile getirsin yada sen dile getir

Konunun daha beteri evlendikten sonra azıcık yaptıkları yardımın da hesabını isteyen anneler babalar.
Gerçekten zor en mutlu olunacak anlarda destek olunmaması.

Ve daha da beteri tek bir çekirdek yapmadıkları, hiçbir yardımları dokunmadığı halde herşeyi kendileri yapmış gibi anlatmaları, üstüne bir de senin yaptığın herşeyi bir b...a saymamaları ve senin sinirini sürekli zıplatmaları
Konunun daha beteri evlendikten sonra azıcık yaptıkları yardımın da hesabını isteyen anneler babalar.
Gerçekten zor en mutlu olunacak anlarda destek olunmaması.

Şehirlerarası bir düğün yapılıyor ve erkek tarafı sessizliğe gömülmüş. Kız tarafı muhatap alınmıyor, kızın anası babası uzay boşluğuna kız veriyorlar. Benim için çok tanıdık bir durum. Şimdi işler böyle, erkek tarafı kraliyet ailesi, kız tarafı yerlere paspas. Yeni moda oldu şekerim. Sesini çıkarma. Düğünden sonra sen de arayıp sormazsın, görüşmezsin. Hiçbir şeyde emekleri yok, ne oturup da konuşacağım? Sen de onları muhatap alma bundan sonra.

ceyiz serme vs annenizin hayalidir sizin için ne yazık ki ağız tadıyla yerine getiremediğinden size patlıyor aslında herseyde vazgecseniz ele güne karsı daha dik durur onlar ilgilenmedi bizde resti cektik diye. ama sanırım siz nişanlınızla severek evleniyorsunuz buna katlanmak zorunda onun hırçılığı. zavallı annem daha beterini yaşadı. o kadar da hayallerimiz vardı. Düğün zamanı kendi evladını ele güne karsı rezil ede yalnız bırakan anne babayı Allah affetmesin inşAllah annenizi de mecbur idare edin sizin gününüz aslında siz daha stresli daha kırılgansınız ama bunu anlamayacak hala annem ben neler çektim der geçen dayaamadım anne yalnız bırakılan istemeyen bendim sana noldu dedim ama öyle olmuyor işte. kız annesi olmak başka. ama en kötüsü kendi kızına bunları hissedip oğluna gelince yabancılaşan tipler neyseki benim kv kızı yok olsa herhalde görümcemden çıkarırdım hırsımı

bizde hemen hemen tum hazirligi annem babam esim ve ben olmak uzere yaptik. esyalarin secilmesi ev kiralanmasi incik cincik hersey ama hersey esimin ailesi maddi yonden destek oldu ama yanimizda bulunmadi. kotu mu oldu cokta degil... iyi yonunde bakin esinizin tavirlarina odaklanin o ilgili olsun yeter

Evlendikten sonra çok mutsuz olacaksın elmas, simdi ki nişanlının ozaman ki eşinin bu fedakarlıklara nasıl nankör olacağını göreceksin.
Ailenin yaptığı stres emek yarın öbür gün gözlerin den yaşlar halinde tek tek akacak. Ailenle onun için kavga etmişsin , yolunu beklemişsin askerliğinin , ama keske diyeceksin . Çünkü nişanlının ailesi siz evlendikten sonra çok kiymete binecek
Babanın emekleri annenin emekleri hep boşa gidecek , lütfen cahillik etme otur iyice bir düşün, sonu belli olmayan planlanamayan aman evlendikten sonra herşey düzelir düzelmezse de sevdiğime kavuşmuş olurum düşüncesi var olmasın. Konularını tek tek okudum . Temkinli ol pişman olacağın hicbiseyi yapma

size düsen neyse onu yapin fazlasini sakin alma aldirtma onlar almiyosa bir zahmet nisanlin alsin.
balik bastan kokar alistirma

Arkadaşlar dayanilacak gibi değil.
Düğünüme 1 ay kaldı. Biz daha evi temizlemedik eşyalar gelmedi bana kıyafet falan bakilmadi zaten kaynanamgil gelmeyecek . Biz bakacağız nisanlimla biz yapacağız.

Iyi hoş zaten karşı taraftan bişey yok. Olmasinda üZülüyorum da ne oluyor.

Ama annemle felaket gerginiz. Bağırıyor çıldıriyor resmen. Nasıl yetişecek herşey benim omzumda diyor. Doğru çünkü gerçekten karşı tarafın hiç yapip ettiği yok. Herşeye annem koşturuyor.
Ben idare ediyorum inanin o bagirip cagirirken ben tamam sakin ol herşey hallolacak diyorum. Inanin haftalardır agzimin ici pütür pütür yara oldu hergün bi başka disim ağrıyor. Ne düğüne odaklanabiliyorum ne kilo verebiliyorum hiç biseye hevesin yok. Normal mi sizce? Sizin başınızdan neler geçti?

Edit: baslikta gerilmek yazacaktim t9 kurbanı oldum kusura bakmayın.
Canım dert etme bunları..geliyo geçiyo siz sadece üzüldüğünüzle kalıyosunuz..
Bizim de aynı şekilde oldu eşimin ailesi başka şehirdeydi, biz sevgiliyken annemler dedi ki gelsinler önce bi tanışalım gelmediler
Geldiklerinde hemen söz nişan hepsi bir arada oldu gittiler
Sonra düğün için erken gelip eve eşyalara yardım etmediler herşeyi kendimiz aldık yaptık evi temizledik eşyalar alındı tabi benim annem de haklı olarak kızdı üzüldü erkek tarafından kimse yanımızda olmadı diye..istemiyorlar mı diye düşündüler hatta..
Evi eşyayı geçtim çeyiz sermeye bile gelmediler çeyiz serme adeti diye bişey var..gelmediler çeyimizi de kendimiz serdik yerleştirdik tuhaflar cidden

Daha evli bile değilsin. O kadar yolun başındasın ki ... sırf nisanlini seviyorsun diye boyun eğiyorsun suan bazı şeylere.. ams ilerde bu seni cook fazla gerecek ve hastalık hastası yapacak . Kimse ben kocamla otururum evimde mutlu mesut yaşarım demesin. Maaaaalesef ki evlenince ailelerle de evleniliyor. Ha kafaya takmazsan rahat olursan o ayrı. Ama hiçte öyle bir insana benzemiyorsun..

Of of...
Üzülme diyeceğim ama üzüleceksin, en azından yalnız olmadığını bil.
Bizim neslin erkek aileleri utanmıyo. Kız aileleri baya damat alıyolar kız vermiyolar yani. Erkek aileleri cebinden çıkacak 3 kuruşun derdinde çünkü.
Benim kayınvalidem de inanılmaz ilgisiz bir kadın. İnsan oğluna az buçuk heveslenip bir çeyiz yapmaz mı, bir çöp alıp koymaz mı oğlum bak bu da benden hatıra kullandıkça anarsınız demez mi?
Şimdi bohça, ev yerleştirme (çeyiz serme yani), temizlik vs çoğunuza ıyyy böyle adetler kaldı mı diye gelebilir ama hala gelenek görenekleri devam ettiren bir kesim var.
Ben arkadaşlarımla aynı dönem nişanlandım ve onlara gelen bohçadan sonra kendiminkini görünce resmen ben utandım, öyle özensiz. Sorsanız bana bayılıyolar.
Bir de klasik "ayyy biz hiç bilmiyoruz" lafı var. Ee sor annemi öğren, bir ara nasılsın de, beni bir ara gelinliği naptın kızım de gönül almak bu kadar mı zor.
Sonra da meşhur laf benden kaynanalık bekleme sakın yapamam benim de kızım var lafı. Yapamazsın zaten ben de ona izin verecek göz var mı beybisi diyemediğimden ehehe diye yandan gülüyorum.
Nişanlına odaklan sen. O adamsa gerisinin hakkından gelebilirsin.
Yarama tuz bastın...

Bence işin en zor kısmı buralar işte.. yok nisandı düğündü falan.. Ama kendi hayatına geçince hepsini unutuyon

Back
X