Nisanlilik psikolojisi

ikitascorba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2010
79
0
36
Danimarka
Nisanima aylar kaldi ve bende sanirim tam bir nisanlilik psikolojisi hakim. En kucuk seylere sinirlenebiliyorum, tuhaf bir stres, yorgunluk.. Nisanlimin en kucuk hatasi gozume batar oldu, onu karsilastirir oldum cevredeki erkeklerle. Hep bir eksiklik bulabiliyorum her firsatta.
Size sorum: bu normal, gecici bir hal mi yoksa bende mi var bir seyler.. Hani sorun ettiklerim buyuk seyler olsa neyse ama en kcuuk seylere takiliyorum. Mesela beni kiskanmamasi (cok belli etmiyor), lokantaya gittigimizde siparisi onun degil benim vermem, mobilya almaya gittigimizde saticilarla genellikle benim muhatap olmam, onun arasira cekimser sekilde katilip gerisini bana birakmasi, bundan dolayi pasif oldugunu dusunmem. Telefonla konustugumuzda eskiden saatler az kalirken simdi enfazla 1 saat konusmamiz (saka gibi diimi:) Buna benzer seyler..

Biraz icime su serpin nolur.....

çok ilginç özellikle lokantada siparişi senin vermene takıldım.. Ya çok stres yapıyosundur.Bu durum normal mi bilmiyorum ama biraz herşeyi görmemezlikten gel ve kendini dinle o zaman kendini daha iyi hissedersin cevrendekilerle de kıyaslama nişanlını o ve sen varsın gerisi hikaye ama dediğim gibi olayları biraz oluruna bırak kendini dinle herseyden uzak dur ve kafanı dinle belki bu bişeyler düzeltebilir

aslinda su an cok rahatim canim ama mesele ciddilesiyor ve bayagi hayat kuracagim nisanlimla..
her an vazgecsem mi diyorum ama ciddi bir sebep yok.. Sastim akldim bu halime

nişanlılık döneminde en ufak şeyler bile batar ben bile burda ayrılıcam diye konu açmıştım bir sürü de ayrıl diyen olmuştu 2.5 senelik evliyim ve 6 aylık bir kızım var şimi hiçbir şyi dertetmiyoruz o zamanlar batan her şey stresten oluyor çünkü yeni bir yuva kuruluyor her kafadan bir ses çıkıyor merak etme nikahı atlatın her şy düzelecek

bence bilinçaltında onunla evlenmek istemiyosun, eğer isteseydin böyle küçük şeyler hiç ama hiç gözüne gelmezdi, hele ki vazgeçsem mi diye düşünmezdin

Son düzenleme:
bence bilinçaltında onunla evlenmek istemiyosun, eğer isteseydin böyle küçük şeyler hiç ama hiç gözüne gelmezdi

hakli olabilirsin, ona korkutuk asik degilim ama seviyorum ve deger veriyorum. Guzel taraflari o kadar cok ki, geriye donus ihtimal dahilinde bile degil.

ama haklisin.. korkutuk asik olsaydim hic gozume gelmesdi, evet..

hakli olabilirsin, ona korkutuk asik degilim ama seviyorum ve deger veriyorum. Guzel taraflari o kadar cok ki, geriye donus ihtimal dahilinde bile degil.

ama haklisin.. korkutuk asik olsaydim hic gozume gelmesdi, evet..

tüm kalbimle mutlu olmanı diliyorum
o zaman ne yapıcaksın böyle küçük şeylere takılmayıp onunla anın tadını çıkarmaya bakıcaksın

Son düzenleme:
aslında senn önce düşünmen gereken önceden de böylemıydı? sen onu bu sekilde sevmişsin nişanlanmaya karar vermişsin. bunları gözden geçir. ama bana dogal geldi. sonuçta hayatını birleşticeksin o insanla ve heryonden onu tartman cok normal.. biraz kafanı dagıt bnce baska seylere odaklan cnm.. ama sevginden süphen yoksa bence bunlar ufak seyler...

tesekkurler canim.. ya sevgimden suphe derken.. dedigim gibi aman aman asik degilim ama onu gordugumde mutlu oluyorum, birlikte yasayabilecegim beni mutlu edeblecek birisi. Belki asik olsam farkli olurdu ama bu sefer de evlendikten sonra hayal kirikliklari buyuk olabilirdi..

Evet evet.. kafayi dagitmak lazim galiba. Ama nasil..

canım cok fazla dusunmemeye calıs guzel yonlerını aklına getır hemen ve nısanlına haksızlık yapma,ama su dıkkatımı cektı nısanlın bıraz pasıf galıba belkı gozunde guclu bı erkek gıbı gelmedıgınden onu ezmek ıstıyosundur bılıncaltında bunalr olablır tatlım,sevgıyle kal

olabilir canim, buna karsi ne yapabilirim acaba? Bilincaltmi nasil terbiye edebilirim

Canım madem senin yanında biraz pasif kalıyor.
O halde sen ona fırsat ver. Bir yere gittiğinizde etrafla iletişimi onun kurmasını sağla.
Sen biraz pasif olmaya çalış
Biz bayanlar bazen farkında olmadan bu tarz şeyler yapıyoruz. Benim nişanlım ilk zamanlar hiç konuşmuyodu. ben de " ya sen hiç konuşmuyosun off" falan yapıyodum. Bi gün dedi ki; "senin konuşmandan hiç fırsat kalmıyo ki" :)))

kendimi buldum yazdiginda ocwmays, ayni tepkiyi ben de almistim:) "her girdigin mobilya magazasinda saatlerce takiliyorsun gereksiz yere, her ayrintiyi bilmesen olmaz mi" diye espriyle karisik bir yorum yapmisti nisanlim:)

Ama karakter iste.. istiyorum ki ikimiz de boyle heycanli, atilgan, sosyal olalaim. Disariyla iletisim su gibi olsun filan..

aşık değilseniz ileride hareketleri daha çok batacaktır.
örneğin; ben eşime aşık olmasaydım evlenmezdim. benim için aşk ilk sırada.
önceliğiniz neyse ona göre değerlendirin. sizin belki mantık tarafınız daha ağır basıyordur bilemem.

ama söyledikleriniz o kadar küçük şeyler ki aynı evin içinde daha nelerini göreceksiniz
iki gün sonra bıktım bu adamdan diyerek boşanmaya kalkmayın

Telefonla konuşmalarınızın azalması normaldir.Evlendikten sonra daha da azalır,hatta kalmayabilir.
Kıskanmaması,en azından belli etmemesi gayet olumlu aslında.Bunlar önemli değil.

İki noktaya takıldım.Birincisi mobilyacılarda satıcıyla senin konuşman.Bu da hoşgörülebilir,sonuçta mobilya konusunda titizlenen ve seçici olan senmişsin.Merakını gidermen için soru sormayı sana bırakıyor olabilir.
İkincisi ise garsonlarla senin konuşman.Bu da mobilyacıdaki duruma başka gözle bakmama sebep oldu.

Anladığım kadarıyla sen daha baskın ve atak bir karaktersin.Yanındaki erkeğin işbitirici ve girişken olmasını bekliyorsun.Haklısın.
Evlenmenize daha zaman var sanırım.Nişanlını başka ortamlarda gözle bakalım,sürekli pasif mi kalıyor.Başka erkeklerle kıyasladığına göre eksik bulduğun birşeyler var.

Bazı şeylerden emin değilsen, içsel bir huzursuzluğun olabilir. Mesela ben şehir dışına gelin gideceğim, bundan dolayı içim hep huzursuz. Seninde farklı şeyler olabilir. Arkadaşların da bahsettiği gibi onun pasif olması, karşında güçlü bir erkek istiyor olman, yada içinde acaba evleneceğin kişi bu adammı gibisinden sorular olabilir. Gelip geçici bir süre gibi görünüyor, sen kendini ve onu sıkmamaya gayret et derim ben.

tesekkurler rozelinda, birilerinin bana bunu telkin etmesi gerekiyordu.. Yoksa suphelerden dolayi sirtini donup gidesi geliyor insanin..

selam arkadaslar,
ben su anda 3 yillik evliyim. 10 gun nisanli kaldim, yuzugumu uc defa cikardim o esnada, 3 yillik flortumuzde aglamadigim kadar agladim, kavga kiyamet girla gitti.. esimin ailesinden nefret ettim falan filan..
diyecegim su ki seytan isi sanirim butun bunlar.. insanin ici cekiliyor, cok normal. rahat birakin kendinizi, icinizi darlatip dugun hazirliklarinizin keyfini kacirmayin. oluruna birakin. en onemlisi de sakin acaba dogru insan mi diye tasalanmayin.. cikarken dogruydu da, nisanlaninca mi yanlis oldu? :) ben bu hatalari yaptim ve 3 yildir o lanet 10 gunu cikaramiyorum aklimdan.. derin derin nefes alin, cok guzel bir gelin olacaksiniz :)

bende nişanlanmadan bikaç ay önce evde herkesi azarlıyordum bağırıyordum.. çok gergindim çok stresliydim. hatta nişan günü dahi öyleydim. sonra geçiyo canım sıkma canını sakin olmaya çalış mutluluklar dilerim şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…