Nisanlilik psikolojisi

valla bu nişan psikolojisi değil de evlenmekten çok da emin olmamak gibi geldi bana...
değiştiririm diye düşünmeyin. elbette insan değişir ama hemen pat diye olmaz.
Kıskanmadığını belli etmemesi çok güzel valla. Ben de böyle olsun isterdim. Bunalıyorum bazen kıskanılmaktan. (Allaha çok şükür bi süredir kıskançlık derdi yaşamadım:))

bizim de sevgilimle yemeğe, alışverişe gittiğimizde hep kontrolü bana bırakır. çünkü insan ilişkilerinde iyi olmasına rağmen ben durumu daha iyi izah ediyormuşum. öyle düşünüyormuş. Pazarlık yapılacaksa o yapar, onun dışında çoğu şeyi ben yaparım. Bazen bilerek kendimi geri çekiyorum. Eğer daha aktif olmasını istiyorsan biraz topu nişanlına at. Kör kütük aşık değilim demişsin, ondan kafan karışıyordur belki. Mutluluklar dilerim..

sen nişanlılık psikolojisi derken, ben geçen evlilik teklifi aldım ve yaza aileleri tanıştıralım dedi direk panik sinir stres oldum.daha ortada hiç bişi yokken galiba normal be arkadasım..sanki hayatımın sonu geliyormuş gibi hissettim

çok normalll, sevgiliyken ciddiye alınmayan hersey nısanlıyken yanı artık onu hayatını gecirecegın adam olarak resmen gordugun an çok ciddiye alınmaya başlanıyor.. gunluk seylerse ciddi problemler degilse hallolacaktır stres geçince.. siparisi senin vermenden rahatsız oluyorsan verme. garson gelınce beklesınn soınra o konusmak zorunda kalıcak. kararları hep sen almak ıstemıyorsan alma.... kimi insan kıskandıgını bellı etmez. ama evlenınce ıster ıstemez daha çok sahıplenecektır. mutluluklar dilerim şimdidennnn

çok normalll, sevgiliyken ciddiye alınmayan hersey nısanlıyken yanı artık onu hayatını gecirecegın adam olarak resmen gordugun an çok ciddiye alınmaya başlanıyor.. gunluk seylerse ciddi problemler degilse hallolacaktır stres geçince.. siparisi senin vermenden rahatsız oluyorsan verme. garson gelınce beklesınn soınra o konusmak zorunda kalıcak. kararları hep sen almak ıstemıyorsan alma.... kimi insan kıskandıgını bellı etmez. ama evlenınce ıster ıstemez daha çok sahıplenecektır. mutluluklar dilerim şimdidennnn

İkiniz de öyle olsaydınız bu sefer başka şeylerden şikayet ederdin belki de bilemezsin. Herşey için hayırlısını dile canım.
Bu arada kıskançlık meselesine çok takılma derim.
Bak benim nişanlım içine kapanık sessiz sakin bi insan olduğu için ilk başlarda hiç kıskanmıyodu daha doğrusu belli etmiyodu, beni yeterince begenmediğini düşünüyodum açıkcası.
Şimdi o günleri arar oldum, utanmasa sokaktaki kedilerden kıskanıcak.

Son düzenleme:
bence insan nisanliyken cok fazla ayrintiya takiliyor
olur olmadik seyleri sorun ediyor kafamizda cok buyutuyoruz.
cogu insan yasiyordur bana gore,

böyle küçük şeyler insanı bitiren maalesef(

gercekten de bitiriyor bunlar insani, haklisin..

Tuhaf bir duygu bu ya, gulusu konusmasi oturup kalkmasi batiyor herseyini elestirir duruma geldim.
Ayriyken ozluyorum onu ama beraberken hep ayrintilara dikkat ediyorum. Hata bulmak zor olmuyor.
Ayni seyi o yapsa tahammul edemezdim sanirim ama o bir melek..:)

Ahh bi gecse su gunler..derlerdi ki nisanlilik donemi en guzel donem. Nerdeeee.....

benim nisanlımda aynı sorun sizinkinde değil yani..bunların fabrıka cıkıslarında sorun var..

Önceden takılmadığımız, üzerinde durmadığımız, önemsiz gelen sorunlar böyle birikip tepe olmaya başlıyor zamanla... En ufak hareket batmaya başlıyor, her davranışı hatalı, hiç doğru yaptığı birşey yokmuş hissi oluşuyor.
Oturun konuşun derim, onu en iyi tanıyan sizsiniz en nihayetinde dilinden siz anlarsınız. Düğün stresi de eklenince iyice karman çorman olmuş
mutluluklar..

Sen o çocuğu sevmiyorsun. Nişan ve evlilik olursa büyük ihtimalle mutsuz olmaya devam ediceksin hatta ayrılıcaksınız. Bu mesajı sakla 3-4 sene sonra tekrar aç oku demişti dersin.

canım benim yaaaaaaa... takma kafanı böyle ufak tefek şeylere...
çocuğu da rahat bırak
nişanlılığının tadını çıkar...
seni kıskansa psikopat biri olsa mesela lokantaya girdiğinizde neden sen verdi siparişi birini mi kestirdin ondan mı baktın dese
ya da karşında bi adam saçma sapan sebeplerle can sıksa daha mı güzel olacaktı???
lokantaya gidince de dur bi müddet al eline menüyü gerekirse 2 kere incele... ona fırsat ver biraz
ya da sen bile versen siparişi ne olacak ki karşındaki rahatsız olmadıktan sonra...
sonracıııma mesela o mağazalarda devamlı bişilere karışsa ayyy nası erkek bu yaaa kadın işlerinin hepsinin içinde diye gene dertlenecektin:)))
telefonla araması da canım yavaş yavaş azalıo bak benim 4 yıllık bir birlikteliğim var aakşamları anca arıo...
yani tatlım bu saydıkların kısaca tipik erkek özellikleri:)) ne alaka diyebilirsiniz ama mesela öbürü mağaza gezmeyi sever konuşmayı sevmez beriki konuşmayı sever kıskançlık yapmaz falan falan herkesin özellikleri ayrı hepimiz birer ferdiz kıyaslama yapma tatlım...
mutluysan çok irdeleme tadını çıkar derim ben...
boş yere üzme kendini inan bir müddet sonra aklına gelince deli miymişim ben acaba işim mi yoktu da taktım bunları diyebilirsin çünkü...
ömür boyu mutluluklar sana

Zannedersem kişiliğin nişanlına göre daha baskın.Kısmen bende yaşıyorum aynı şeyleri.Herşeyi ben seçeyim ben karar vereyim diyordum sonradan yorulmaktan olacakki nişanlıma sen hiç yardımcı olmuyosun yoruldum ben sende evimiz için bişeyler yap demeye başladım.Garibim eşya bakmaya başladı ben istedim diye bunumu beğendin güzel değilki dedim neyini beğendin Sipariş olayında da bizde şöyle birşey vardı hep ben seçerdim yemeği o bana uyardı aynısını sipariş ederdi nişandan sonra nedense rahatsız etmeye başladı bu durum dedim sen seç bu seferde seçiyordu yok ben ondan yemicem diodum gene elime alıp ben seçiyordum. Verdiğim örneklerden kısmen anlamışındır sanırım bazen özellikle stresliysek biz bayanları mutlu etmek biraz zor olabiliyor.Birde uzaktayken özleme meselesi aynı durum bende de var.Ben kusurlarını bulmuyorum ama yanında olduğumda onunla ilgilenemiyorum abuk subuk şeylerle zaman harcıyoruz ama eve bıraktığı ilk dakika neden niaşnlımla ilgilenmedim diye pişmanlıklar özlemler başlıyor.ben tamamen stresten kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Bende körkütük aşık değilim ama biliyorum ki olamam da nişanlıma yada başkasına.Karakterimde yok çünkü mantığımı kaybedemem birisini sevdiğimde.Ama elini tuttuğumda dünyayı unutabiliyorsam,yaptığı bişeye öfkelenip öfkeden kudururken yüzündeki gülümsemeyi gördüğümde öfkem geçiveriyosa,o olmadan yaşam nasıl olur diye düşündüğümde bi hayat yaratamıyorsam kendime eğer körkütük aşık olabilseydim o karakter olsaydı kesinlikle o kişi nişanlım olurdu diyorum eğer sende bunu diyebiliyorsan stresten başka bişey değildir gönlün rahat olsun mutluluklar dilerim.

Son düzenleme:
okuduklarımdan anladığım kadarıyla içine su serpecek şeyler söyleyemeyeceğim canım maalesef. bence aşık değilsin, sevgin de bir ömür beraber olmanıza yetecek kadar değil. daha şimdiden nişanlını karşılaştırmaya başladıysan, evlendikten sonra daha çok karşılaştıracaksın ve daha mutsuz olacaksın. eğer senden pasif olması şuan seni sinir ediyorsa evlenince daha çok sinir edecek. ben nişanlılık dönemimde etrafımdaki en mükemmel erkek olarak görürdüm nişanlımı ki zaten bunun için nişanlanırız ve evleniriz. ama sen şuan bile böyle düşünmüyorsan, gelecekte sizi çok daha zor günler bekliyor bence. bir süre otur bi düşün. gerçekten ne hissediyorsun karar vermeye çalış. eğer senden güçlü bir erkek istiyorsan, zor zamanında ona dayanıp bir nefes an olsun almak istiyorsan, bence nişanlın senin için yanlış kişi. çünkü anladığım kadarıyla o daha çok senden güç alıyor.

verilen cevaplara bakiyorum da.. genelde ya gelip gecici seyler, dert etme turunden cevaplar oluyor yahut evlendikten sonra mutsuz olabilirsin, kucuk problemler aksine daha da buyur dev olur turunden aciklamalar.

Saniyorum netice biraz da insanin kendisiyle alakali, eger nisanlimin eksi yonleriyle barisabilirsem artilarina odaklanabilir ve mutlu olabilirim. Eger kusur aramaya ve kusurlari 'gormeye' devam edersem bu is yurumez. Evliler bilirler sanirim bu taktigi..

off offff gecsin artik su nisanlilik donemi. aylar kaldi ve ben her gece agliyorum sacma sapan seylere. Bunun masterla doktorayla olgunlukla da pek bi alakasi yokmus. Kadiniz iste siradan seyler hayatimizi etkileyebiliyor. Ama su son gunlerimi ailemle guzel geciyremiyorum annemin kalbini cok kriiyorum ozellikle. Yine sacmasapan meselelerden dolayi. Su an bile aglayasim var. Nisanlimsa su an evi yetistirecegim diye cani cikiyor. canim benim ya. aah ahhh......

Allah hayırlısını versin. nişanlıyken ağlamak pek hayra alamet olmuyor. neleri kafana taktığının bir listesini çıkar. o nasıl davranıyo bu durumda düşün. sorun çözücü mü, pek sallamayıp aynı devam eden mi, yoksa eleştiriye dayanamayıp sinirlenen biri mi?

o cok anlayisli, derdimi dinliyor ve cozumu icin ugrasiyor. Ben ondan daha fazla ilgi ve zaman istiyorum, o da bir gun veriyor iki gun veriyor, ucuncu gun hayatin telasesine kapilip gidiyor. Ilgisine herzamankinden cok muhtacim ama bunu ona soylemeye gururum elvermiyor. istiyorum ki kendisi dusunsun, beni sarsin sarmalasin. teselli etsin. guzel vaadlerde bulunsun. en onemlisi de.... ozledigini belli etsin! bazen beni yeterince sevmedigini hissediyorum elimde degil.:-((

bende senin gibi çok hassasım.sorunlar pek benzemio ama bende herşeye takılıyrm.tatrtışma çıkarıyrm.iki tarfta gergin.hayatının akışını değiştrmek kolay değil...herkes çok normal olduğunu her ewlilik hazırlığı içinde olan insanın yaşadığı bi psikoloji olduğunu sölediğinden ben biraz daha rahatladım.geçici..düzelicek...

Sevmek isteyen sebepler bulur ;sevmek istemeyen sebepler uydurur...En büyük ask bile bir gün aliskanligin acimasiz dislerinde erir...iletisim kurun ama yargilamadan Sen iyi bir insansin fakat suna suna dikkat edersen beni daha mutlu hissettireceksin.Sen ince fikirlisin fakat benden evvel siparisi verirsen daha iyi olacak bazen unutuyorsun vermeyi vesaire...Bir de idealinde nasil bir evlilik vardi? bu cok muhim.Muhabbet bazen ilk anda bazende sonradan gelisebiliyor...Panik yapmayin.Nisanlilik bazilarinin anlattigi gibi laylaylom gecmiyor.Kolay degil bir insani hayatiniza aliyorsunuz.Tabiki O da sizi hayatina katiyor.Bakalim Beyefendi sizinle ilgili ne duygular icerisinde di mi??Kalp kalbe karsi derler.Esya begenmek bile basli basina bir yorgunluk.Ama tatli yorgunluk.Mantik evliligi yapiyorsunuz anlasilan.Fakat biraz da duygu olmali,sevmelisiniz.Kiyaslamak elinizde degilse zamana birakin gececektir,gecmezse kesinlikle tekrar dusunun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…