• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık sürecinde birde başkasıyla yarışmak ?

Kadının ikinci evliliği diyerek aşağılamaya çalışmışsın da sevgili konu sahibi senin ikinci, üçüncü, dördüncü … evliliğinin olmayacağının garantisi nerede? Kimse boşanmak için evlenmiyor? Ya da belki eşi vefat ediyor? Kim ister başına böyle bir şey gelsin? Kadının yaşını, evliliğini dert edinmişsin belli ki kıskandığın için yarış halinde olan sensin. Çok iğrenç bir konu gerçekten. Kadın benden 8 yaş büyük diyorsun eminim ki umrunda bile değilsindir kendi kendine kuruyorsun, Allah akıl fikir versin.

Aaayyhhh bunaldıımmm ne gereksiz konular yahu :KK17: kendi evliliğine baksana sen böyle gidersen evlendikten sonra kim daha önce çocuk yapacak yarışmasına girersiniz tövbest :KK57:

Herseyinizi paylaşmayın.
nişanlıyim düğün Ağustos ayında şöyle birşey yasandi ki... Nişanlımın kuzenide bizden hemen sonra nişanlandılar onlar uzun zamandır sevgili ve erkek tarafının istemediği bir kişiydi herneyse kayınvalidem ve kayınpederim sayesinde oldu aslında... Ve yaşayanlar varmıdır bilmem ama ailede iki gelin nişanlı olunca kıyas yarış da kaçınılmaz oluyormuş. Ne yapsam amaaa ne yapsam gerçekten ya aynısıni yapıyor ya benzerini en ufak şeyden tutun en büyük birşeye kadar gerçekten böyle biri değilim ve asla böyle yetişmedigim için aşırı tuhaf geliyor biz düğün salonlarında yer bulamadığımız için onlardan sadece bir ay sonra evleneceğiz bunu duymuşlar hemen biz sizden sonra nisanlandik ama sizden önce evleniyoruz hahahahhaa.... Ne denir ki buna şimdi tek gayesi evlilik olduğunu düşünüyorum aramızda 8 yaş var benden büyük kendisi herşeyi benden önce yapmaya atlamaya benim yaptığım herşeyi geri planda bırakıp birtek kendi yaptığıni gösterme çabasında benim böyle bir çabam olmadığı için kendimi sindirilmiş hissediyorum ne yalan söyleyim bazen yenik düşüyorum sanki hem sevmiyorum da böyle şeyleri inanin ki hiç hoş değil bu tarz seyler benlik de değil. Herseye rakip, yarış bilmem ne çokta yakın olduklarınıda düşünmüyorum nişanlımın amcasının gelini ama işte aile o gözle bakmıyor e banada yansıyor bak kızım o nasıl yapıyor bak şöyle yapıyor sende yap'a geliyor bazen laflar gerçekten ne yapmam gerek bu kişiye biran once olsada düğünleri kurtulsam diyecem de evlendikten sonrada yeni gelin yarışmasına girer benimle ayyy gerçekten hiç sevmediğim şeyler başıma geldi......

Yaptıkları evet tuhafima gidiyor çünkü ben öyle düşünmüyorum ama şöyle diyim yazdığım bir yazının bile aynısını tutup nişanlısiyla fotoğrafnin altına yazıyor ? Sizce normal mi
Beğenmiş olamaz mı?
Sosyal medya böyle bir dünya degil mi?
Beğenilen eşya,söz vs bakılıp uygulanmıyor mu?

Söz,nişan,kına gb organizasyonlar sizden önce ve sonra yapılan şeyler.benzeri ,değişik çeşitleri her zaman var.

Önce tarih aldıysa kutlayın,gelinlik güzelse sana yakışmış diyip geçin.
Yaşamlarımız okadar ortada ki çoğu şey birbirinin aynı yada benzeri.
Çekişmeye gerek yok.
Boşverin

Aklınızı hiç böyle şeylerle meşgul etmeyin. Kendi düğün hazırlıklarınıza odaklanın. Ben evlenirken bırak çeyiz çıkarmayı evime yerleştirmeye bile kimseyi çağırmadım diyebilirim ne gerek var bu işi merasime çevirmeye demiştim. Yerleşmeden 2 gün önce kadın tutup evi temizlettik Bir yengem vardı birde eşimin halası kv annem o kadar kişi yetti güzelce yerleşti. Sizde her şey bir kez oluyor diye gözünüzde büyütmeyin bu işleri hayatınızın merkezine koyduğunuz için sizinle yarıştıklarını düşünüyorsunuzdur ilk önce benim olsun diye yarış halinde olursunuz sürekli akışa bırakın. Zaten kendi gelişimini tamamlamış işi gücü olan kafası meşgul olan insanlar inan takmaz böyle şeyleri hatta umurunda bile olmaz o yüzden o yarışların farkına bile varmaz. Aman şu işim bitsin bu iş bitsin de kendime vakit ayırayım dinlenmeye vakit ayırayım yarın iş var dinlenmeliyim biraz vakit bulup şu kitabı da azıcık okusaydım iyiydi derken bir bakıyorsun ona bile vakit yok. düğün hazırlığı iş yorgunluğu o hazırlıkların içinde dinlenememe sorunu kendine vakit ayıramama sorunu arasında bu yarışları düşünmek bilmiyorum çok yorucu geldi bana Ömür boyu mutluluklar dilerim

Yerinde olsam umursamam. Doğal olarak yarış diye bir şey de olmaz. Biz de eşimin kuzeniyle arka arkaya evlenmiştik. Aileler biraz kiyasliyordu diğer gelinle beni. Xxx böyle, yyy şöyle diye :) hatta bazen onu bana, beni ona överek kiskandirmaya çalışıyorlardı. Ama biz o kızla çok iyi anlaştık ve hicbirini sallamadik. İkimizin de her şeyi kendine göre farklı oldu yani. Hala da çok severim kendisini. Yarışa girme. Anlaşmaya bak.

nişanlıyim düğün Ağustos ayında şöyle birşey yasandi ki... Nişanlımın kuzenide bizden hemen sonra nişanlandılar onlar uzun zamandır sevgili ve erkek tarafının istemediği bir kişiydi herneyse kayınvalidem ve kayınpederim sayesinde oldu aslında... Ve yaşayanlar varmıdır bilmem ama ailede iki gelin nişanlı olunca kıyas yarış da kaçınılmaz oluyormuş. Ne yapsam amaaa ne yapsam gerçekten ya aynısıni yapıyor ya benzerini en ufak şeyden tutun en büyük birşeye kadar gerçekten böyle biri değilim ve asla böyle yetişmedigim için aşırı tuhaf geliyor biz düğün salonlarında yer bulamadığımız için onlardan sadece bir ay sonra evleneceğiz bunu duymuşlar hemen biz sizden sonra nisanlandik ama sizden önce evleniyoruz hahahahhaa.... Ne denir ki buna şimdi tek gayesi evlilik olduğunu düşünüyorum aramızda 8 yaş var benden büyük kendisi herşeyi benden önce yapmaya atlamaya benim yaptığım herşeyi geri planda bırakıp birtek kendi yaptığıni gösterme çabasında benim böyle bir çabam olmadığı için kendimi sindirilmiş hissediyorum ne yalan söyleyim bazen yenik düşüyorum sanki hem sevmiyorum da böyle şeyleri inanin ki hiç hoş değil bu tarz seyler benlik de değil. Herseye rakip, yarış bilmem ne çokta yakın olduklarınıda düşünmüyorum nişanlımın amcasının gelini ama işte aile o gözle bakmıyor e banada yansıyor bak kızım o nasıl yapıyor bak şöyle yapıyor sende yap'a geliyor bazen laflar gerçekten ne yapmam gerek bu kişiye biran once olsada düğünleri kurtulsam diyecem de evlendikten sonrada yeni gelin yarışmasına girer benimle ayyy gerçekten hiç sevmediğim şeyler başıma geldi......
Siz kendinize yakışanı yapın hep . Kesinlikle onunla aynı seviyeye düşmeyin. Kıyas yapanlar da bir süre sonra göreceklerdir aradaki farki . Takmayın aman ha . Sarımsağı gelin etmişler 40 gün kokusu çıkmamış diye boşuna dememişler.

Ayyyy niye takiyosunuz hiç oralı olma her koyun kendi bacağından asılır onlara göre hareket ederseniz işin icinden cikamazsiniz.

bugün yarın bebek yapacak o açidan bile kiyaslayacaklar ona göre şekil alacak değilsiniz. Yeri geldiği zamanlarda da tavrınizi koyun ben böyle istiyorum böyle olacak diyin Ya da onların önerilerinin sizin için önemli şeyler olmadığını yansıtın.

Bana da yorum yaparlardı " ay hiç umrumda değil benim için önemli değil " derdim. Aaaa diyip kalırlardı devamıni getiremezlerdi.

Söylediğiniz gibi olmuyor malesef çeyiz çıkarma olacak bu hafta benim olacaktı ama onlarin düğünü bizden önce olacağı için haber göndermisler herkes oraya gidecek mesela ? Benden önce davranıyor
Siz çeyiz çıkarmayı bu hafta yapacaktınız onlara ve herkese duyurdunuz hemen o da bende yapacağım mı dedii

Kız yapıştırsana lafı ben senden 8 sene sonra doğmuşum ama aynı sene evleniyoruz hahahahha diye bu kapak kaçar mı😂
Bence bu bir kapak degil. Diger kiz gencligini dolu dolu yasamis eminim ki 8 sene once evlenmeyi asla ama asla istemezdi. Kendimden biliyorum.

Himm simdi gordum kiz önceden de evliymis yani ozgur yillari olmamis onun da maalesef.

Evlilik prosedürleri neredeyse aynı zaten. İlla aynı olacak çoğu şey. Gözden kaçan durum olur, başkalarından bakarsınız. Aynı gelinliği mi diktirdi de ondan önce giyeyim de beni taklit ettiğini düşünsünler dedi?

Kendi kıyas yapıyorsa yapsın. Siz niye yarışa dahil oluyorsunuz ki? Fazlasıyla saçma geldi bana. Zaten yaş farkı da varmış. Acelesi varsa evlensin. Size ne ki?

Biz 4gelin aynı anda nişanlıydık herkeste oluyor bu örnek gösterme şu giydiği güzelmiş sende al vs. duyma. Ben hiç umursamam giyebilir güzel de olmuştur ama benim zevkim değil de geç. Ayrıca çeyiz işini falan da kendi ayarlamamıştır muhtemelen aileler konusuyo bunu genelde kim ne zaman müsaitse o zaman yapılır neden yarış içinde oldugunu düşünüyosunuz

Back
X