Nişanlılik sürecinde kayinvalide ile iliskiler

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Arkadaslar, malumunuz 8 yildir sevdigim insanla nisanlandik cok şükür..
aklimda bir takim soru isaretleri oluyor davranislarim acisindan..
Kayinvalidem bir kurumda yönetici ve hem is hem aile hayatinda otorite. Sert bir kadin. bazen insanlarin kırilmasini umursamadan söyleyeceğini soyluyor. Arkadan konusmuyor ama cat diye yüzüne söyluyor. Baskalarina cekistirmiyor. Cekistirecek olmus bir tanidiklari beni kayinvalideme. O da yüzüne söyle eksigi varsa o bilsin ben degil demis konuyu kapatmis. tabi bazen kırilacagim seyler oluyor.. bunu bir şekilde çözeceğiz veya ben alisacagim bilmiyorum. Nisanlim biz alismak zorunda kaldik allah yardimcin olsun simdiden diyor. :)
Kayinvalidem kendisi calisan bir insan olmakla birlikte becerelikli bir hatun. benim de öyle olmami istiyor bekliyor bunu söyledi direk olarak. Veya beni kendi yegenleriyle kiyasliyor vs. sende oyle yaoabilirsin biraz ornek al gibilerinden..
Mesela gidip bi pasta börek yapıp maharetlerimi gostersem bi ici rahatlayacak bunu farkindayim :) ancak niyeyse yapasim gelmiyor. Bize gelsin geldiginde yapayım modundayim sürekli. Onlara gittigimizde elimiz bos gitmiyoruz elbette ancak annem yapiyor yada hazir bir seyler aliyoruz tatli vs.. bu haftaya kadar da calisiyordum o yüzden de bir sey yapamadim ozel olarak..
Nisanlilik surecimiz biraz uzun olacak gibi.. o acidan cok alistirmakta istemiyorum yeri gelecek elbette yapacagim. Evlenince de hakeza. Yapacagin goturecegim, davet edecegim.
Mutfak islerini severim yaparim. Yemek olsun, pasta olsun.. güzel olur cok şükür. Temizlik yapmam iyi degildir mesela. Hem sevmem ev temizligi yapmayi hem cok beceremem. elimdeki bezi tutusumdan bile belli olur yapamadigim :) kendi evimizde zaten yaparim ama iyi olmadigini bilirek yaparim. küçük imalarda bulunuyor. Öğren yap görelim modunda surekli :/
Nasil davranmam uygun olur.. dedigim gibi alistirmak istemiyorum ancak gözüne girmek diye de bir sey var :))
Kayinvalidem beni ilk baslarda iatemiyordu biliyorum. Sonrasinda tamam dedi ancak yine de icinde emin olmadigi seyler olduğunu farkindayim. Bu sebeo var birde. Muallakta kaliyorum çoğu zaman..

Öncelikle hiç stres olma..
Başkaları ile kıyaslaması hoş değil tabi ki herkesin özellikleri yetenekleri yaşam tarzı farklıdır..

Bu çizdiğin profil çok yakın bir tanıdığım da mevcut
O da becerikli ve otoriter Bi müdüre

Bence sen elinden gelen çabayı göster ama o istedi diye her defasında Bi şeyler yapma ya da bire bir kanın istediği şekilde yapma
Alıştırırsın ömür boyunca her dediğini yapmam zorunda kalırsın be kendi kişiliğin hiçe sayılmış gibi olur
Den Güler yüzlü ol ara sor mesela

Cok tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin.. dediginiz gibi arayip soruyorum. Inşallah zaman icerisinde yeni sıkintilar cikmazda bunlarla kolaylikla basa cikabiliriz.

Herkes aynı değil ki ..
Nişanlılık evliliğin provası bir nevi ..
Mesafeli olmak her zaman iyidir..
Nasıl başlarsa öyle gidiyor. .

Açıkçası ben kayınvalideye hiçbir şey kanıtlamak zorunda olmadığınızı düşünüyorum. Maharetlerinizi kanıtlamak zorunda değilsiniz. İlişkinize bakın, anı yaşayın. Sık yüzgöz olmayın. Gerekirse de kıyaslanmaktan hoşlanmadığınızı söyleyin.

Daima saygili ol fakat cizgilerini cek. Gerekirse sende onun gibi cevaplarini cat diye ver. Hic strese girme. Sen sevgilini sevdigin icin evleniyorsun, kv'deye marifetlerini göstermek icin degil. Icinden geldigin gibi davran cünkü haklisin, nasil basta alistirirsan, öyle gider.

mesafeni koy bazilari b.kunu cikariyor cunku cogu kv nisanlilikta melek evlenince adeta bi seytana donusebiliyor :KK70:

Önceki yazılarını hatırlıyorum. Kayınvalideyi çok düşünüyorsun. Kadının ayakları yere basıyor, çalışıyor. Kek, börekle kendini beğendireceğini sanmıyorum. Herkes yapar kek börek. Sürekli bu ezikliği hissetmek istemiyorsan. İş hayatında başarılı ol. Çalış kendini sürekli onunla karşılaştırma.

Eğer istisna bir ilişkin olmayacaksa ne olursa olsun, ne yaparsan yap kv seni beğenmeyecek. Bilgin olsun

Tamam da
Hizmetci misin sen? Yap et cagir getir gotur?
Bu maharetlerini evinin disina tasirmamani tavsiye ederim, zira kaynanaya hizmet etmeye gerek yok bu devirde

Arkadan konuşmuyormkonuşturmuyor dedikodu yapmıyor yaptırmıyor be varsa yüzüne söylüyor. Helal olsun kadına sevdim. Dürüst insandan zarar gelmez. Bir jest yapmak istiyorsan özel bir şey yap. Böyle görselliği göz dolduran bir şey olsun. Uğraşılmış vizyon ve el becerisi isteyen türden. Sonra bir ömür bir şey yapmasanda olur:)

İnsanların karakterleri, düşünceleri, yasam biçimleri, hayata nasıl baktıkları farklıdır.
Kv, kendi başarısını, kendi çalışkanlığını gelininde görmek isteyebilir fakat bu senin öyle olacağın anlamına gelmez.

Bence bu tamamen bencillik.
Herkesin başarılı olduğu konu ayrıdır. Ben yemekte basariliyimdir, sen temizlikte, ben çalışma hayatında başarılı olurum, sen iyi bir öğrenci olursun, ben iyi bir anne olurum, sen iyi bir öğretmen. Yani herkes ayni konular üzerinde aynı başarıyı sağlamak zorunda değil.

Bu kıyaslama hoş değil. Ben olsam bundan rahatsız olur ve bu rahatsızlığı onun diliyle çat diye söylerim.

İsin zor gibi.
Oğlu ne diyor"biz alıştık, sana allah yardim etsin"
Yani alışmak zorunda kalmışlar. Bu yüzden bu şekilde baskıcı ve her şeyi yönetmeye çalışan tiplerden nefret ediyorum. İnsanları zor durumda ve mecbur bırakıyorlar.

Kvnin bu tavrından memmun değiller fakat kabul etmek zorundaymış gibi hissediyorlar ve kabul ediyorlar, kabullenilince yaptığının doğru olduğunu düşünerek aynı şekilde devam eden bir insan ortaya çıkıyor.

Sen bu şekilde kabul etmeyeceksin büyük ihtimal ve aranız da hep çatışma olacak.

Kendisi gibi ol.
Ona kendini beğendirmek zorunda değilsin.
Kendini kanıtlamak zorunda da degilsin.
Gözüne girmen de gerekmez.

Sen kendini fazla şartlamışsın.
Samimi olma, zaten onun samimi olacağını da sanmıyorum.
Saygılı ol, gerekirse sen de çat çat konuş.
Net ol.

Dusuncelerinizde su apacik gorunuyor; bu kadini gozunde cok buyutuyorsunuz. Is,ev hayatinda basarili olmasi sizi biraz urkeklestiriyor. Oysa sizin de kvnizde ve o cok beverikli yegenlerinde olmayan meziyetleriniz hunerleriniz eminim ki vardir. Huner beceri illa kek yapmak degildir.

Takildigim iki nokta var.
1)Nisanlinizin "biz alistik sende alisacaksin napalim? tavri. Bu hos mu sizce? Kv ilerde yasayacagin olasi olumsuzluklarda da her zaman boyle kestirip atacak mi? Bdvde bu profil erkeklerini yeren konularin ardi arkasi kesilmiyor. Askin yerini yeller estirdigi donemlerde goze cok batiyor bu tavirlar. Aman dikkat!

2)Kvnizin sizi baskalariyla kiyaslamasi. Buna neden izin veriyorsunuz?

Asla ama asla ona kendinizi ispatlama cabalarina girmeyin. Sizi baska baska insanlarla kiyaslamasinin, hayatiniza mudahil olmasinin ve otoritenin sinirlarini genisletmis olursunuz. Basta etinize dokunan bu hal yeri gelir kemiginize dokunur. Mesafe mesafe mesafe.

Sizin tum hunerleriniz becerileriniz meziyetleriniz nisanlinizi ilgilendirir. Geri kalan kumedeki insanlara soz hakki tanimayin.

Son düzenleme:
Kendini geliştirip, sen de iş hayatında başarılı olmayı denesen. Hem böylelikle kendin Mutlu olursun, kimse güzel kek yapıyor diye başka birinin gözüne girmez.
Kendini geliştir, çalış, oku... Bence bunu onun için degil, kendin için yap.
Not; hiç bir kekim güzel olmaz, evimi her hafta düzenli olarak kadın temizler. Kv ile de iyiyiz şükür.

ben bu kadını temizlikle kekle börekle tavlayabileceğini düşünmüyorum daha çok eğitimle iş hayatındaki başarınla takdir edilirsin gibi geliyor..

kaldı ki her ne sebeple olursa olsun bence sallama baksın kendi işine madem o çata çat bi kadın sende öyle ol..
kıyaslanmaktan hoşlanmam benim tavrım bu bende böyleyim vs gibi cevaplar verebilirsin.
o sana kendini beğendirmeye çalışsın ne uğraşıyorsun

gözüne girmek için kendini paralarsan iyice otorite kurmaya çalışır. kendin gibi ol. pasaklıysan pasaklı beceriksizsen beceriksiz. kendin veya nişanlın için bişeyler yapmak istiyosan yap ama kadının gözüne giricem diye oturup da baklava açmaya uğraşma. seni böyle başkaları ile kıyaslamasına da izin verme. ne demek sen DE yapabilirsin. herkesin huyu suyu bir mi olacak? benim elimden gelen bu de, geç kenara. nişanlın da biraz elini taşın altına soksun. aha anam bu, alış demek yerine.

kv adayınızın çoğu huyu takdir edilesi, demek ki diğer huyları da tolere edilecek.
ama kendisi nasıl dürüstse ve bunu açıkça dile getiriyorsa siz de o huyunu örnek alabilirsiniz.
beğenmediğiniz yorumlarına yüzüne karşı beğenmediğinizi belirtebilirsiniz.
buna tepki göstereceğini sanmıyorum.

hoşlanacağını düşünüyorsanız bence ikramlık da hazırlayabilirsiniz arada, biri için bir şeyler yapmak bana güzel geliyor, kendinizi sıkmayacaksanız ama. yoksa gergin bir şekilde, yapmam lazım psikolojisiyle kıymeti olmaz.

son olarak kv niz sizi öpsün başının üstüne koysun, 5 yıllık evliyim, pasta yapmışlığım yok, kurabiye denemelerim var, ne kadar başarılı olduğu tartışılır :cry:

kv deye ispat için ne yapman sağlıklı olur biliyormusun,sadece kendin ol,hem alışması kolay olur,hemde beklentisi olmaz...kaldı ki ona kendini göstersen nolur, göstermesen nolur ,er geç sende el kızı damgası yiyeceksin:KK30:

Back
X