nişanlım çalışmadığım halde benden para kabul etti

island6

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mart 2015
56
8
42
Nişanlım çalışmadığım halde ailemden alıp kendisine borç verme teklifimi kabul etti. Ailem isyanlarDa. Ayrılmalısin diyorlar. Nişanlımin kopan fırtınalardan haberi yok. İşin açıkçası benide bozdu bu durum.soğudum gibi. Ne yapmalıyım sizce?
9 aydır tanışıyoruz. 4 aydır nişanlıYıZ.

Nişanlım çalışmadığım halde ailemden alıp kendisine borç verme teklifimi kabul etti. Ailem isyanlarDa. Ayrılmalısin diyorlar. Nişanlımin kopan fırtınalardan haberi yok. İşin açıkçası benide bozdu bu durum.soğudum gibi. Ne yapmalıyım sizce?

eğer gerçekten ihtiyaç için borç aldığına inanıyorsanız:
"erkek" olduğu için mi bozuldunuz?
teklifi siz yapmışsınız
eğer sizin paraya ihtiyacınız olsaydı ve nişanlınız size borç vermeyi teklif etseydi
şimdi burada "nişanlımdan borç aldım, benden soğusun" mu yazardınız, yoksa bu hoşunuza giderdi de nişanlınızla gurur duyup, "bana değer veriyor" mu yazardınız???

Çirkin olan kısmı ailenizden borç alıyor olması. Borcu siz vermiyorsunuz, aileniz veriyor.

Peki siz ailenizden haberli bir şekilde mi borç vermeyi teklif ettiniz?

Bi para yüzünden insan soğur mu boşuna nişanlanmışsınn yazık çocuğa.. Evlenincede benim paramla ekmek aldı diye boşanmak istiyorum dersin....

eğer gerçekten ihtiyaç için borç aldığına inanıyorsanız:
"erkek" olduğu için mi bozuldunuz?
teklifi siz yapmışsınız
eğer sizin paraya ihtiyacınız olsaydı ve nişanlınız size borç vermeyi teklif etseydi
şimdi burada "nişanlımdan borç aldım, benden soğusun" mu yazardınız, yoksa bu hoşunuza giderdi de nişanlınızla gurur duyup, "bana değer veriyor" mu yazardınız???

Haklısınız ancak bu örnekte borcu aile veriyor, nişanlı değil.

Kadın olsa da buraya konu açsa, nişanlımın ailesinden borç almalı mıyım? diye, kesinlikle hayır yazarım mesela.

Haklısınız ancak bu örnekte borcu aile veriyor, nişanlı değil.

Kadın olsa da buraya konu açsa, nişanlımın ailesinden borç almalı mıyım? diye, kesinlikle hayır yazarım mesela.

aslında burada çok bilinmeyen var
konu çok eksik
nişanlının ne için paraya ihtiyacı olduğunu bilmiyoruz, meblağ bilmiyoruz ve özellikle aileler arasındaki samimiyeti bilmiyoruz (en azından görünür samimiyeti)
belki adama gerçekten çok samimi davranıp oğlumuz diyorlar, belki bu samimiyeti onlar aşıladılar...
çok bilinmezli denklem gibi olmuş, nereye çekmek istersek oradan bakabiliriz.

Neden aldığını belirtmemişsiniz. Ben olsam para falan almazdım, nişanlınız almış, çok mu mecburiydi anlatsanız ona göre yorumlar daha sağlıklı olur.

ben bu konu sahiplerinin
daha konu açalı 24 dakika olmuşken ve bunca cevap yazılıp soru sorulmuşken
üstüne üstlük online oldukları halde
kendi konularına cevap yazmamalarını anlayamıyorum!!!

arkadaşım huuuuu
biraz saygı yaw!!!

aslında burada çok bilinmeyen var
konu çok eksik
nişanlının ne için paraya ihtiyacı olduğunu bilmiyoruz, meblağ bilmiyoruz ve özellikle aileler arasındaki samimiyeti bilmiyoruz (en azından görünür samimiyeti)
belki adama gerçekten çok samimi davranıp oğlumuz diyorlar, belki bu samimiyeti onlar aşıladılar...
çok bilinmezli denklem gibi olmuş, nereye çekmek istersek oradan bakabiliriz.

Evet, gerçek durum dolandırıcılıktan başlayıp ev kredisi için kalan meblağı borç istemeye kadar geniş bir skalada yer alıyor olabilir.

Madem sorun yapcaktınız teklıf etmeseydınız..Teklıf ettıysenız nıye sorun yapıyosunuz kı siz istemişsiniz vermeyi bunda sorun yapcak bişey yok.. Siz teklıf ederken ben calısmıyorum neyımle vercem dıye dusundunuzmu kı..

İs ile ilgili küçük bir nakit sıkıntısı olduğunu söylüyordu. Dayanamayıp teklif ettim. Bu teklifi evet denemek için yaptım. Çünkü önceki aylarda bana 1000 tl lik kredi kartımin limitini yükseltmemi istedi defalarca. Nikah zamanı lazım olabilirmiş nikahtan sonra mal alıp satması is çevirmesine destek olurmuş. Gibi cümleler kurmuştu. Büyüzden huylandim. Bana ay sonu yani 20 gün sonra vereceğini söyledi. Parayi vermedim çünkü parayi verecek olan kişinin küçük bir puruzu çıktığını paranın ona gerekli olduğunu söyledim.

X