nişanlım ve ailesi

delta87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
166
0
26
İstanbul
kızlar artık o kadar doldum ki anlatıp rahatlamak istedim. biz nişanlıyız 3 ay sonra düğünümüz var. Ama nişanlımın ailesi beni bir türlü kabullenemediler.kızım diye sevemediler.Nişanlılık sürecindede hep uzak durdular hiç bir adetten gelenekten habersiz gibi davranıp çirkeflik yaptılar.. nişan oldu bitti kayınpederim kayınvalidemin o dönemde beni istemediğini söyledi.. ben hiç kimseye bir saygısızlık yapmam çokta sevmem bu doğru.beni hiç aramış sormuş insan değiller. hep aranmayı bekliyorlar.
herşeyi nişanlıp alıp yapıyor ailesi beş kuruş destek olmuyor. Birde arkadan işi bozmaya çalışıyorlar.. nişanlım her ne kadar ben kimseyi dinlemiyorum desede etkiliyorlar. evimin badanasına boyasını bile yapmak için ailesiyle konuşmasını bekliyoruz. ben ne yapıcam yada ne yapmalıyım artık bilmiyorum. evlenmekten vazgeçesim var yemin ederim. :(

Canım pek detay anlatmamışsın ama şu süreçte yapılması gereken tek şey nişanlının ailesiyle olan ilişkilerini düzenlemesi. Seni koruyarak onları a kırmayarak denge sağlaması gerekiyor. Arada saygı olduktan sonra gelin kayınvalide ilişkileri doyum sağlamasada dengeli gider. Sen saygıda kusur etme ama saygısızlık gördüğünde uygun bir dille kırıldığını ve üzüldüğünü ifade et. İş nişanlının tavrında bitiyor, dengeyi sağlamazsa evlilik sürecinde de yıpranırsınız benden söylemesi...

Canım pek detay anlatmamışsın ama şu süreçte yapılması gereken tek şey nişanlının ailesiyle olan ilişkilerini düzenlemesi. Seni koruyarak onları a kırmayarak denge sağlaması gerekiyor. Arada saygı olduktan sonra gelin kayınvalide ilişkileri doyum sağlamasada dengeli gider. Sen saygıda kusur etme ama saygısızlık gördüğünde uygun bir dille kırıldığını ve üzüldüğünü ifade et. İş nişanlının tavrında bitiyor, dengeyi sağlamazsa evlilik sürecinde de yıpranırsınız benden söylemesi...

arkadaşlarım bana bu tür sorunlar anlattığında bende böyle önerilerde bulunuyordum. ama kendin yaşayınca olmuyor. Ya ailesini kırıp nişanlını karşına alıyorsun yada hep kendinden ödün verip kendi kendini yıpratıyorsun.. aile olmak istemiyorlar bizimle sanki. bizmi kız tarafıyız onlarmı bilmiyorum artık. off

cnm bende 15 aylık evliyim bir bebeğim var 43 günlük.
bunu yazmamın nedeni1 seneyi geçip bebeğim olmasına ragmen hala kabullenemiyolar beni.
baştan nasılsa hep öyle gidiyo hatta dahada azıttılar bu ara.
boşansam sevinecekler yani düşün.
tek suçum oğluun beni çok sevmesiydi flört dönemimizde napıp edip bana nişan takmasıydı.
ön teker nereye giderse arka tekerde orya gider.
hazır ol bu yaşanacaklara..helede ana kuzusuysa çok zor bir hayat seni bekliyo derim
saygıyla sevgiyle bitmiyo tek taraflı olmaz bu..
sevilmediysen sevilmyosun arkdaş

Son düzenleme:
cnm bende 15 aylık evliyim bir bebeğim var 43 günlük.
bunu yazmamın nedeni1 seneyi geçip bebeğim olmasına ragmen hala kabullenemiyolar beni.
baştan nasılsa hep öyle gidiyo hatta dahada azıttılar bu ara.
boşansam sevinecekler yani düşün.
tek suçum oğluun beni çok sevmesiydi flört dönemimizde napıp edip bana nişan takmasıydı.
ön teker nereye giderse arka tekerde orya gider.
hazır ol bu yaşanacaklara..helede ana kuzusuysa çok zor bir hayat seni bekliyo derim
saygıyla sevgiyle bitmiyo tek taraflı olmaz bu..
sevilmediysen sevilmyosun arkdaş

Allah bağışlasın bebeğini cnm .. Ana kuzusumu değilmi gerçekten anlayamadım senelerdir. Sabır gösterip onun maddi olarak evliliğe hazır olmasını bekledim.Ruhsal olarakta evliliğe hazır olmasını bekledim. ben bunları haketmiyorum.her seferinde beni kırmaktan başka birşey yapmıyor ailesi yüzünden.Bir kerede demiyor cnm sen haklısın diye. Aile dediğim an lanlı lunlu konuşmalar başlıyor. Ki normalde kibar bir insan. belkide değildir .hiç birşeyden emin değilim artık. herşeyi kendi tek başına mücadele ederek yapmaya çalıştığı için ne bir altın ne bir eşya hiç birşeyde diretmedim. yeterki mutlu olalım huzurlu olalım altınla eşya ile mutluluk olmuyo dedim hep ama olmadı. ayrılıcam heralde. çünkü gerçekten artık kendime olan saygımı yitirmek üzereyim.ve çok üzgünüm

Allah bağışlasın bebeğini cnm .. Ana kuzusumu değilmi gerçekten anlayamadım senelerdir. Sabır gösterip onun maddi olarak evliliğe hazır olmasını bekledim.Ruhsal olarakta evliliğe hazır olmasını bekledim. ben bunları haketmiyorum.her seferinde beni kırmaktan başka birşey yapmıyor ailesi yüzünden.Bir kerede demiyor cnm sen haklısın diye. Aile dediğim an lanlı lunlu konuşmalar başlıyor. Ki normalde kibar bir insan. belkide değildir .hiç birşeyden emin değilim artık. herşeyi kendi tek başına mücadele ederek yapmaya çalıştığı için ne bir altın ne bir eşya hiç birşeyde diretmedim. yeterki mutlu olalım huzurlu olalım altınla eşya ile mutluluk olmuyo dedim hep ama olmadı. ayrılıcam heralde. çünkü gerçekten artık kendime olan saygımı yitirmek üzereyim.ve çok üzgünüm

tşk ederm cnm.
yeminle aynı biz.sanki bizi anlatıyosun..
aile diyince canavara dönüyo.yaptıklarını görüyo ama hadlerini bildirmiyo ki sadece o değil hiçbir çocugu.
onlara sırtını bir güzel dayamış yapıo yapacagını yalan bile söylüyo gözlerime bakarak.
bana söylenen teselli sadece ''ben herkesin ne oldugunu biliyorum sen sana düşeni yap cnm.''
biyere kadar.birde görümce var düşman başına.
zaten bu şekilde sindirmeye çalışıyolar ki.
kendin olmaktan vazgeçiyosun bikree sana ters gelsede baı şeylere he diyosun.
bunu ben yapamadıgım için malesef sürekli çatışıyoruz evde anası ablası yüzünden.
pembe hayaller kurma benden sana tek tavsiye

artı ailesi 1 kuruş koymasada onlar övünüp başına kalkma hakkına sahipler bu bile bana batarken eşim desin boşver dediyse oldumu diyor.

tşk ederm cnm.
yeminle aynı biz.sanki bizi anlatıyosun..
aile diyince canavara dönüyo.yaptıklarını görüyo ama hadlerini bildirmiyo ki sadece o değil hiçbir çocugu.
onlara sırtını bir güzel dayamış yapıo yapacagını yalan bile söylüyo gözlerime bakarak.
bana söylenen teselli sadece ''ben herkesin ne oldugunu biliyorum sen sana düşeni yap cnm.''
biyere kadar.birde görümce var düşman başına.
zaten bu şekilde sindirmeye çalışıyolar ki.
kendin olmaktan vazgeçiyosun bikree sana ters gelsede baı şeylere he diyosun.
bunu ben yapamadıgım için malesef sürekli çatışıyoruz evde anası ablası yüzünden.
pembe hayaller kurma benden sana tek tavsiye

pembe hayaller kuracağım dönemi bile yaşatmadıkları için ilerisi için hiç kuramıyorum malesef.. Ben kendimi geri çektim bugün itibari ile.Nişanlımın davranışlarını gözlemleyeceğim.
ya haklıya hakkını verir. yada ailesi ile yaşasın .benim derdim ailesinden koparmak değil. Hayatında benim olduğumu hem hissetmesi hem etrafa hissettirmesi.

artı ailesi 1 kuruş koymasada onlar övünüp başına kalkma hakkına sahipler bu bile bana batarken eşim desin boşver dediyse oldumu diyor.

benimkide diyorki orta halli ailem varsa bu onların suçumu. onlar beni seviyorlar yardım edemeseler bile..
yani anlıcağın nişanlımın art niyeti bana .geri kalan herkes için iyi niyetler barındıran bir adam .

pembe hayaller kuracağım dönemi bile yaşatmadıkları için ilerisi için hiç kuramıyorum malesef.. Ben kendimi geri çektim bugün itibari ile.Nişanlımın davranışlarını gözlemleyeceğim.
ya haklıya hakkını verir. yada ailesi ile yaşasın .benim derdim ailesinden koparmak değil. Hayatında benim olduğumu hem hissetmesi hem etrafa hissettirmesi.

benimkide diyorki orta halli ailem varsa bu onların suçumu. onlar beni seviyorlar yardım edemeseler bile..
yani anlıcağın nişanlımın art niyeti bana .geri kalan herkes için iyi niyetler barındıran bir adam .

çok zor ozaman cnm.
bu ömür boyu böle gidicek.
örnek ben..
birbirimizi çok seviyoruz tekken hiçbir sorunumuz yk çok iyi bir eş hatta çok iyi bir baba.
ama konu aile olunca ben dışarda kalıyorum aniden..
bir zaman sonra çok yaralıyo inan bana.
ailesine dahada kinleniyorum hergeçen gün.
daha yolun başındasın bir yüzüklük işi var ben tekrar tekrar düşünmek zorundda kalıyorum..
hareketlerini gözlemle dediğin gibi.
ama değişmezlerrr

kayınvalidem beni çıldırtmaya devam ediyor kızlar..Sözde bize iyilik yapmış günlük yemek takımı almış çay takımı almış.. Ama insan bana nezaketen bir sormazmı istediğin bir model varmı diye?Kafasına göre almış.Nişanlım bana fotosunu çekip yollamış. Marketlere bile gelen düzeyde bir takım. İnsan onu gelinine alırmı ya ayıp gerçekten. Hiç almasın . Ben kimseden bişey istemiyorum.Birde bana hiç demiyor bile kızım ben günlük tabaklarınızı aldım sen alma.İhtiyacın olan başka bişey al diye aramıyor bile beni.
Resmen beni ve ailemi sallamıyorlar. Evlilik sürecindeyiz sözde ama ailelerin hiç diyalogu yok neredeyse.

arkadaşım çok zor gerçekten...ben 3 yıllık evliyim 3 aylık bebeğim var hala evlilik yıkmaya çalışan bir karşı taraf var.Herşeyi yapıyorlar ama oğullarına asla yansıtmıyorlar bir de siz böyle yaptınız dediğimde ayy hayır biz yapmadık öylee diyip yalan söylemiyorlar mı eşimle benim aramı bozuyorlar çingenelikten başka birşey değil...Ben sinir hastası oldum onlar yüzünden.Allah sana kolaylık versin.Ama evlenmeden önce çok çok iyi düşün derim ben

kayınvalidem beni çıldırtmaya devam ediyor kızlar..Sözde bize iyilik yapmış günlük yemek takımı almış çay takımı almış.. Ama insan bana nezaketen bir sormazmı istediğin bir model varmı diye?Kafasına göre almış.Nişanlım bana fotosunu çekip yollamış. Marketlere bile gelen düzeyde bir takım. İnsan onu gelinine alırmı ya ayıp gerçekten. Hiç almasın . Ben kimseden bişey istemiyorum.Birde bana hiç demiyor bile kızım ben günlük tabaklarınızı aldım sen alma.İhtiyacın olan başka bişey al diye aramıyor bile beni.
Resmen beni ve ailemi sallamıyorlar. Evlilik sürecindeyiz sözde ama ailelerin hiç diyalogu yok neredeyse.

işin zor cnm tekrar söylüyorum aynı şeyleri yaşamışız.
bana düğün zamanı bir yatak takımı verecekti yıllardır evinde duran ama kullanmadıgı.
bende rengin aynısı bende var ddim kabul etmedm yani gitmiş kafasına göre almış bitane artık söylemeyede ben utanmaya başlamıştım aldım gitti.
dialog konusuda aynı hiçbir muhabbette bulunmadılar evlilişkle ilgili.hatta kv anneme bagırdı herşeye tamam diyosunuz sizde die..
takma kafana tek bunlar sorun olsa iyi.nişaanlının tavrı herşeyden önemli bana kalırsa..

Son düzenleme:
Badana boyaya muhalefet oluyorlar.. Sen demiyor musun hayat memat meselesi değil ne için izin alıyoruz diye

Back
X